Пазаруване от Китайски сайтове с безплатна доставка - 12-та тема

• 89 025
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
В никакво полезрение не съм влязла. Системата е отработена, в Български пощи са сложили митническо гише, за да стават нещата по-бързо.
Снощи изчетох темите във форумите offroad, android, predpriemch и kaldata. Там хората подробно обясняват за какво става въпрос и как се прави. Има и такива, които редовно внасят различна техника от китайски сайтове, като се започне от джунджурии за по 5$, батерии, телефони, таблети, чак до лаптопи и специализирани някакви неща.
Аз се учудих, че митничаря знаеше какво съм си купила с точната марка даже, а то се оказа, че те сканират всеки пакет и веднага се ориентират дали посочената цена от изпращача е реална или не. "Подарък" от юридическо лице към физическо вече не се приема.
Който проявява интерес да купува нещо подобно от Китай, горещо го съветвам преди това да се запознае. Режимът вече е много затегнат.  

# 271
  • София
аз ще пускам диспут в понеделник за един парктроник, ако е отишъл на митница все пак не трябва ли някаква информация да получа или някой си го е харесал там?

# 272
аз ще пускам диспут в понеделник за един парктроник, ако е отишъл на митница все пак не трябва ли някаква информация да получа или някой си го е харесал там?

Аз получих известие от БП, че имам пратка. Отидох в районния клон и от там ми дадоха друга бележка, в която пишеше да нося разпечатка от плащането на стоката, на която се вижда цената.

# 273
В никакво полезрение не съм влязла. Системата е отработена, в Български пощи са сложили митническо гише, за да стават нещата по-бързо.
Снощи изчетох темите във форумите offroad, android, predpriemch и kaldata. Там хората подробно обясняват за какво става въпрос и как се прави. Има и такива, които редовно внасят различна техника от китайски сайтове, като се започне от джунджурии за по 5$, батерии, телефони, таблети, чак до лаптопи и специализирани някакви неща.
Аз се учудих, че митничаря знаеше какво съм си купила с точната марка даже, а то се оказа, че те сканират всеки пакет и веднага се ориентират дали посочената цена от изпращача е реална или не. "Подарък" от юридическо лице към физическо вече не се приема.
Който проявява интерес да купува нещо подобно от Китай, горещо го съветвам преди това да се запознае. Режимът вече е много затегнат. 
[/quote

Окей , но понеже мисля да поръчвам телефон за 85 долара колко е ДДС-то и от митницата ли трябва да си го взимам , защото живея в София и не знам къде има ?

Последна редакция: пт, 25 окт 2013, 22:12 от надал

# 274
И знаете ли сайт , от който се поръчват китайски смартфони , но не от Китай а от ЕС ? Бях чел , че някой сайт пращали от Великобритания та затова питам ? Опитвам се някак си да избегна тези проблеми с митницата ..

# 275

На 85 долара ще платиш 20% ДДС+пощенски разноски около 4 лв. Като си получиш известието от пощата ще ти кажат от къде трябва да си го получиш, но да от митница.
На самото пощенско известие си пише да носите разпечатка за направено плащане, където да се вижда цената.

# 276
До границата ли трябва да ходя за Бога  ????

# 277
Не, за Бога! Simple Smile
Столична митница се намира на ул. Веслец №84, близо до Лъвов мост, на гърба на Автогарата, встрани от Централна гара!
Ето тук

# 278
До границата ли трябва да ходя за Бога  ????

А бе, ти първо го поръчай и виж как ще ти пристигне- с куриер ли, по пощата ли. Пък после хората ще ти кажат от къде ще го вземаш. Ако е с куриер в повечето случаи те се занимават с освобождаването на пратката и ти го носят на вратата.

# 279
А ако пратката е по пощата и е спряна на митница, ти пращат писмо покана в което има телефон и факс номер. Обаждаш се на телефона и питаш за номера на пратката. След това изваждаш от банката извлечение с цената на артикула и подчертаваш къде се намира, в случай че има още суми в извлечението. Изпращаш по факс и ти изпращат колета в пощенският клон до твоето населено място. В пощата плащаш начислените ДДС и такси. Това, в случай че живеете далеч от град с митническа служба.  Peace

# 280
А-а-а мерси ..

# 281
  • Варна
Здравейте,
някой може ли да ме просветли дали мога да се свържа с даден продавач в www.everbuying.com. Преди време си бях закупила този телефон: http://www.everbuying.com/product223958.html, но сега си търся калъф за него и бих искала да ги попитам дали предлагат такива аксесоари.
Странното е, че намирам никъде калъф за точно този модел телефон  Rolling Eyes

# 282
Здравейте,
някой може ли да ме просветли дали мога да се свържа с даден продавач в www.everbuying.com. Преди време си бях закупила този телефон: http://www.everbuying.com/product223958.html, но сега си търся калъф за него и бих искала да ги попитам дали предлагат такива аксесоари.
Странното е, че намирам никъде калъф за точно този модел телефон  Rolling Eyes

Само лайф част и телефони виждам.

# 283
някой ползвал ли е lugbuy.com?

# 284
А ако пратката е по пощата и е спряна на митница, ти пращат писмо покана в което има телефон и факс номер. Обаждаш се на телефона и питаш за номера на пратката. След това изваждаш от банката извлечение с цената на артикула и подчертаваш къде се намира, в случай че има още суми в извлечението. Изпращаш по факс и ти изпращат колета в пощенският клон до твоето населено място. В пощата плащаш начислените ДДС и такси. Това, в случай че живеете далеч от град с митническа служба.  Peace

Не навсякъде правят такова изключение. В повечето случаи те карат да отидеш на място, а в моя случай на около 60км. до областния град! Така че не заблуждавайте- четат много хора и трябва да са наясно с риска.

Общи условия

Активация на акаунт