На море в Гърция 2013 - X

• 65 193
  • 777
  •   1
Отговори
# 405
  • София
`Деси`, защо изключваш първия хотел? Плажът му не е хубав, но наоколо има доста интересни места за обикаляне, още повече, че ще бъдете там в края на септември или през октомври, когато няма да става много за плаж. Можете да направите от там обиколка с корабче около Атон, да отидете до о-в Амулиани, а има и хубави плажове в близост.
За Marta's house има мнение на предната страница.
Аз бих изключила Паралия Катерини, но това си е мое мнение. От друга страна то е близо до Метеора и можете да се разходите до там.

# 406
Смятахме да ходим следващата сряда на 11 септември и затова всеки ден следя прогнозата в accuweather като най-надежден сайт. Но като гледам каква е... Така и така сме без резервация, ще следя за слънчеви дни и тогава ще тръгнем /ако се задъжат поне 5-6 хубави дни/. А гледам и други сайтове, в които пък го дават да е слънчево и вече не знам на кого да вярвам.

# 407
Дама, точно както го е описала Дивна, Не става изведнъж дълбоко, водата е кристална, пясъка също, атмосферата-невероятна. Ние днес обиколихме от другата страна на ръкава, ходихме на плаж на Сарти, гооооолям, хубав плаж, но аз лично предпочитам повече плажчетата дето са на заливчета( Мъжът ми казва, че ще ме остави на някое заливче, на него много му хареса плажа в Сарти), и за мен най-красиви са Калогрия и Лагомандра.
А, и не можахме да намерим плажа Портокали.
Хубав плаж на всички плажуващи!!!

# 408
Ivelina, миналата седмица сайтовете за прогнози за времето даваха дъждовно време за 06, 07 и 08 септември, а сега прогнозите са други. Така че, нищо не се знае. Пожелавам ти прекрасно време!

# 409
Момичета, може ли да кажете дали трябва резервация за вечеря в О Парадисос в Неа Мармарас, защото смятаме да тръгнем след около 1 час натам. Знам, че таверната е много посещаема и се притеснявам дали ще си намерим места. Ще се радвам ако някой се включи своевременно.  Praynig
Хубав ли е плажа в региона, ако не успеем тази вечер евентуално утре да плажуваме там и после да обядваме? Peace

Последна редакция: пт, 06 сеп 2013, 06:30 от СКО

# 410
`Деси`Аз също не бих изключила първия хотел, откъм локация е много добре, а и мога да потвърдя, че в района има много хубави плажове. Разходката до Амулиани е задължителна или пък разходка с корабче до манастирите.

Ivelina666: Ние тръгваме също другата седмица на 12-ти и никаква прогноза не може да ни спре. Мисля си, че като цяло е трудно да се прогнозира, менят ги ден за ден...Така че взимайте си доброто настроение и хайде в Гърция!

Аз вече нямам търпение да идва другата седмица. Може би и ние ще посетим 1 вечер "Парадисос", така че ще са ми полезни отзивите дали е необходима резервация.

Благодарности на Параход, благодарение на нейния съвет резервирахме студио за нашите приятели в "Кохили", съвсем близо до "Магда Хаус" на Лагомандра.

# 411
аз може би ще съм сама с 2 деца на 4 и 6 ,малкия е бяс.Не знам език,освен малко английски.Може и само в хотела да си стоим.Само ни трябва басейн и сме щастливи  Crazy

# 412
Момичета,
тази вечер вкъщи се появи спонтанна идея да отидем за уикенда някъде около Кавала. И понеже е прекалено късно да започвам да пиша тепърва мейли и да чакам отговори, се каним да тръгнем така без резервация и да търсим на място. Никога не сме правили подобно нещо, но ще опитаме.
Въпросът ми е към тези, които в момента почиват в региона - смятате ли, че ще намерим прилично място в последния момент, има ли свободни места и т.н
Ще съм благодарна на всеки съвет и насърчение  Hug

# 413
Момичета...да ви се оплача... Добре, че накарах мъжа ми да провери нашата гражданска отговнорност дали наистина важи за чужбина (както прочетох тук, че има опции и без) и познайте какво-изненадааа, не важи. А ние вече веднъж ходихме в Гърция началото на юли без даже да си дадем сметка за това, жив късмет, че не са ни спирали полицаи. И така де, сега в понеделник ще се ходи да се доплащат още 72лв. При Армеец сме.

# 414
В Аспровалта изобщо не ми харесва. Плажът е мръсен, водата е мътна, има вълни, дълбоко е, не е за мен. В Ставрос си е друго нещо - точно като нашето Черноморие. Simple Smile Но пък на остров Тасос е толкова спокойно, водата е кристално чиста, имах ксъмета да намеря две по-големи миди миналата година. Simple Smile Иначе тази година за жалост няма кога да отскочим до Гърция, морето ми мина, сега е време за планината, макар и само на 30 километра от Гърция, а как ми се ходи там отново. Simple Smile

# 415
  • София
Който пие фрапе на плажа в осем вечерта, после се ококорва по нощите  Wink

Привет от слънчева Евия  Simple Smile Или по-точно гореща Евия, защото тук за разлика от северна Гърция си е юг - и се усеща. Всички изгоряхме, просто не ми се вярваше, че септември може да бъде август. В момента е три през нощта, аз съм по потник на терасата и темп е приятно-прохладна. Откакто сме дошли спим само на отворена врата...и като ви чета за някакви дъждове и ми става странно - все едно не сме в една и съща страна..

Хора, аз си признавам най-чистосърдечно - влюбих се  Heart Eyes Евия е прекрасна, огромна и прекрасна. И е различна от севера, много. Хората са по-любезни, архитектурата е по-различна, храната по магазините е по-евтина. Няма българи, сърби, румънци, руснаци. Има гърци, малко немци и австрийци.
Купуваме невероятни праскови и грозде за едно-две евро килото, маслини от сергиите по улиците. Ядем най-вкусните гироси за две евро - мъжът ми се побърка от кеф, тази вечер и аз и той изядохме по два, толкова ни се усладиха  Crazy

Малко объркано ви разказвам, но съм преизпълнена с впечатления и все още не съм си подредила мислите..

Хотелът ни е тук: http://www.galaziaakti.gr/en/

Нямам забележки - прекрасно място! Чудесна градина, собственичката Йоланда е една от най-милите гъркини, които съм срещала. Чистят на 4 дена, непрекъснато ни питат как сме и дали имаме нужда от нещо. Много ни глезят - на два дена заварваме в стаята по една огромна кошница с едро грозде и най-вкусните смокини на света  Heart Eyes Не можем да смогнем да ги изядем! Такова отношение на Халкидики не сме срещали.. Студиото е просторно, с огромна тераса, виждаме морето и вечер като си легнем слушаме вълните как се плискат  Simple Smile

За плажовете - има всякакви! Нашият плаж в Агиос Николаос е дълъг и тесен, има места с повечко камъни, и такива с пясък и съвсем малки камъчета. Навътре в морето си е пясък. Водата е кристална, плитко е, и пълно с риби.

А вчера се влюбих, колкото и да е невероятно, в един каменист плаж. Само че, камъчетата са обли, гладки и разноцветни - бели, розови, сиви, сини, жълти, нашарени...няма такава красота! Съответно водата по тях е с невероятен цвят, кристално и прозрачно синя  Heart Eyes
И Параход се оказа права - когато са такива камъчетата, лежането по тях не е проблем, дори е приятно. С детето се скъсахме да редим кулички, а накрая просто седях на брега и зяпах водата и цветовете на камъните, направо се хипнотизирах.. Мястото е Илия, с ударение на първото 'и', малко уединено селце на около десетина км от Едипсос. Тишина, пълен релакс и две-три гръцки семейства на плажа. Уникално местенце.

А днес открихме Плажът - т.нар. Голдън бийч. И направихме нещо, което от доста време не ни се беше случвало - откарахме цял ден, въпреки децата. Едното спа на плажа, моето отказа да спи и си игра с кофичките.
Прекрасен, прекрасен плаж. Фин като коприна пясък, морето навътре е плитко до безкрай, кристална вода пълна с риби и всичко това на фона на впечатляващи скали и красиви зелени борове. Абе невероятна красота! И най-хубавото беше, че плажът е с чудесен бийч бар, с хубава музика, чадъри и шезлонги. Цял ден се излежавахме по шезлонгите, пихме фрапета, сокове, после си купихме сандвичи от бара и обядвахме, играхме белот, и пак пихме фрапета и се кефихме на невероятната природа около нас  Heart Eyes

Снимки имам вече над хиляда, но ще качвам в София, че трябва да ги отсея, а тук не ми се губи ценно време. Пак казвам - Евия е прекрасна, страшно съм доволна, че дойдохме тук и най-накрая разчупихме стереотипа с това вечно Халкидики. И много ме е яд, че чак сега, след 6-7 години, посмяхме да мръднем на юг и да кацнем на първия си остров.

Имам още много за разказване, но за сега спирам, че стана невъзможно дълго. Извинявам се, ако съм досадила, не ми се сърдете!

Хубав, слънчев и спокоен ден на всички  Hug

# 416
  • Варна

Хора, аз си признавам най-чистосърдечно - влюбих се  Heart Eyes Евия е прекрасна, огромна и прекрасна. И е различна от севера, много. Хората са по-любезни, архитектурата е по-различна, храната по магазините е по-евтина. Няма българи, сърби, румънци, руснаци. Има гърци, малко немци и австрийци.

Много е смешно и весело да те чете човек и да се сети за няколко стотинте ти писания Ситония та Ситония-вече не помня Никити ли беше, що ли!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
И не се влюбвай сега пък в Евия - има оше десетина острова които си заслужават не по малко , а даже и повече(включително и недолюбвания от теб Тасос).
Весело,весело,весело,весело,весело,весело,весело,последно тазгодишно гръцко  mоре:)

# 417
  • София
Ехх, Петерки, понякога те чета и се чудя - сякаш малко те е яд, когато някоя от нас наистина хареса дадено място и изрази съответния възторг... не се сърди, но тонът ти е малко заядлив  Peace

По въпроса - сърцето ми е широко, и обичам много кътчета по света където съм била  Heart Eyes
Халкидики и в частност Ситония ми е първата гръцка любов - затова и толкова години все там ходихме. Но точно както и Параход и Анна Бел вече писаха, нещата там се променят, и то не към добро. За съжаление.

Евия ми е ''първия'' остров. И се влюбих, да. Прекрасен е, а ние за седмица успяваме да обиколим само една мижава част от севера - какво остава за централната и южната част. Мога да се връщам тук отново и отново, и пак ще остане нещо неоткрито...

И разбира се, че има и други острови, а и не само. Има го и Пелопонес, и Пелион, и какво ли още не - и силно се надявам един ден да ги обикна всичките. С твое позволение  Wink  Hug

# 418
  • Варна
Ехх, Петерки, понякога те чета и се чудя - сякаш малко те е яд, когато някоя от нас наистина хареса дадено място и изрази съответния възторг...

Светът е ТВЪРДЕ ГОЛЯМ и красотата дебне отвсякъде Simple Smile
и живота е твърде кратък
просто няма време да се връщаш много пъти на едни и същи места
помисли си колко места ще останат нехаресани и невъзторжени
И отново ви пожелавам
ВЕСЕЛО НА ЕВИЯ
Simple Smile

# 419
Какво съвпадение - и аз съм се оцъклила  Shocked
Таииис, супер звучиш  Hug Не му обръщай внимание на Петър, важното е ти как се чувстваш! Ето, аз си признах чистосърдечно, че сме за трета поредна година в Никити и честно казано тази година вече ми е доста скучно и тръпката я няма, защото вървим така да се каже по утъпкана пътека.. Всичко ни е познато и просто няма от какво да ми трепне сърцето плюс като прибавим това, че балканското приъствие доминира все повече и повече, та очевидно тази година направихме грешен избор, ясно е..
Виж, догодина ще те ползвам като персонален гид Таис, ако позволиш, че и ти бавно и славно взе да се превръщаш в гръцки изследовател  Mr. Greenм
Аз се притесних по едно време за вас, а то какво било - нашата се влюбила  Party  Crazy

п.п. Аз пак ще досадя с моя въпрос за плажа в Парадисос - хубав ли е, става ли за деца?

Не знам дали се оплаках, но изгорях безобразно за първа година и сега пазя чадъра  Sad
Приготвяме се за пазар днес и после се чудя къде да плажуваме, за да е нещо ново и различно. Били сме вече на Кастри, Калогрия, Лагомандра, Лагонитси, Кувио и Агиос Йоанис.. Дайте съвет за нещо интересно наблизо..

Снощи вечеряхме в Арсанас - многовкусно беше, обаче там се навърташе коте с едно око и малката направо пощуря. Беше я страх, седя ми в скута и цяла нощ се мята в леглото, по едно време посред нощите ме пита къде е котето... ooooh! Явно много ги преживяват тези неща..

Купих вчера и какаов тахан - супер вусно! Peace

С едни приятели сме тази година и го играем гидове, та малко съм поизнервена вече Tired
Не е за мен тази работа...

Последна редакция: пт, 06 сеп 2013, 07:12 от СКО

Общи условия

Активация на акаунт