На море в Гърция 2013 - X

• 64 967
  • 777
  •   1
Отговори

Халкидически полуостров
Обща информация и настаняване,
още настаняване,
още
и ощe едно
Районът на Никити - хотели и плажове
За любителите на Ситония
Плажовете на Халкидики - по райони и азбучен ред
Халкидики с деца - развлечения, детски клубове, педиатри и т.н.
Вурвуру - много нагледна карта с къщи, вили, студиа и плажове
Наемане на лодка във Вурвуру
Организирани улични пазари в Халкидики
Обществен транспорт в Халкидики - автобуси

Обща информация за пътувания в Гърция
Greeka.com, най-сетне с нов, по-добър интерфейс
Британски, с полезна информация
Любимият ми сайт за Гърция - на Мат Барет
И един от портфолиото на NY Times

Български сайт за резервации в Северна Гърция
И още един български
Къмпинги в Гърция
Още къмпинги и И един за цяла Европа
Къмпинги в Гърция - на български
Кавала и околностите
Район Ксанти - разкошни плажове, малко туризъм

Някои близки и по-далечни острови
Тасос
Скиатос
Скопелос
Сирос
Санторини
Български портал за Закинтос и също за Корфу
Гид за Родос, и по-накратко за другите Додеканези
остров Кос
Български фенсайт за Лимнос
о-в Амулиани, Атон
полуостров Пелион (не е точно остров Simple Smile)

По пътя
Разписания на фериботите
И още един сайт с разписания
Прогноза за времето в Гърция
Прогноза не само за времето, но и за температура на водата
Сайт с газостанциите в Гърция
Летище Атина, връзки с града и пристанище Пирея
Пътят през Златоград, описание и снимки
Магистрални такси
Глоби за пътни нарушения
Полезен сайт на ЕС за пътуване в Европа

Някои банкови преводи до Гърция (информацията не е пълна и е от 2012 г., винаги проверявайте и за други възможности)
Асет банк - 5 евро за клиенти на банката, източник
ОББ - откриване на еврова сметка 2 лв., превод - 6 лв. към сметки в National Bank of Greece, източник
Емпорики банк - 3-4 лв. и за външни клиенти, към сметка в Емпорики, източник
Пиреус банк - откриване на сметка 2 лв., превод 10 евро към същата банка,източник
Dbank (бивша Демирбанк) - около 5 евро за клиенти на банката, източник
Условия на Уестърн Юниън

Документи за пътуване:
1. Лична карта или паспорт за възрастните
2. Червен паспорт за дете под 18 г. (над 14 може и с лична карта)
3. Ако родителите нямат брак или са с различни фамилии - копие от акт за раждане на детето.
4. Ако пътува с един родител - нотариално заверено пълномощно от другия+копие от акта.
5. Документи за колата - като в Бг. Зелена карта в рамките на ЕС не се изисква.

Старите теми: На море от Гърция 2013-IX, На море... 2013 - VIII, 2013 - VII, VI, V, IV, III, II, 2013 - I; На море в Гърция - 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1

# 1
  • offshore & overseas
Хайде, аз първа може би - с пожелание да успеем отидем този септември за първи път и да мога да споделя впечатления. fingerscrossed

Темата е страхотна, както винаги. Параход,   Hands Clap omm

Последна редакция: ср, 28 авг 2013, 16:34 от Мяуче

# 2
# 3
  • София
Ха, добър ден!

Това меню на простора много ме кефи! Grinning Параход,   bouquet

# 4
По повод на менюто да споделя, че когато бяхме за първи път в Гърция, дъщеря ни таман проговаряше като хората и реално за първи път чу думата "хтаподи" (а не българското октопод) и от тогава нищо не може да я накара и убеди, че правилната дума е втората  Mr. Green

# 5
  • София
И аз тук.
И все пропускам да си кажа/и да питам, че юли като се прибрахме от Ситония от пазара Соня си купихме домашно пресован зехтин и два вида маслини. Зехтина обаче сякаш леко ми нагарча. newsm78 Това нормално ли е? Иначе има уникален аромат, но тази жилка...за първи път ни е да си купуваме 'домашно производство" та затова питам.  Embarassed

# 6
Ей ни у десетата - юбилейна  Wink
Параход   bouquet.....както я бяхме подкарали, реших, че ще ни изтърпиш още едни 10-15 страници да спамим....ама айде стига толкоз  Joy
С пожелания за страхотни преживявания на всички, които тепърва заминават ...аз приключих за тоз сезон, но оставам да се кефя поне виртуално  hahaha

# 7
# 8
  • София
  grinning039

Параход, благодаря, и веднага да попитам - от къде е първата снимка  Wink

# 9
  bouquet

Ей в това съм забила взор последните дни:

http://www.onnar.gr/userfiles/image/monemvasia-femalecity.jpg

http://www.akramorea.gr/images/top_photos/monemvasia1_big.jpg

P.S. Спам, спам колко да е спам? Беше си много по темата даже. То не може само линкове на хотели и снимки на фасади, басейни и т.н. Ще речеш, че обсъждаме портфолиото на туристическа агенция. Гърция не е само хотелското настаняване. Има и много друго, за което все по рядко се пише тук. Пообсъдихме си нашето моренце сравнено с гръцкото и си беше точно по темата. Който се включил, включил!

Последна редакция: ср, 28 авг 2013, 16:41 от Анонимен

# 10
  • Варна
Параход, сега ако издадеш и снимките от къде са Simple Smile

# 11
  • София
  bouquet
1-вата не е ли от Кефалония newsm78

# 12
  • София
Параход, първата снимка е точно мой тип, прекрасна, дали е твоя.
Момичета хубав разговор заформихте, много исках да се включа, но мен веднага ме заклеймяват за спам или участие в чат…макар и по темата.

Таис, сега прочетох и много се радвам, че тръгвате, ние ще бъдем на Евбея около 5-6 септември и после след 22-09.
комикс  в Метхони сме нощували в този хотел:
http://amariswisheshotel.gr/
Ако ти трябва информация, питай…

На 2-09 относно Керкини ще нощуваме в този хотел:
http://www.villabelles.gr/
За 38 евро двойна на вечер, след това на 3-09 в Серес в този:
http://www.sirishotel.gr/
За 40 евро, следващите резервации по пътя...

Параход, извинявай, не е нарочно, но Керкини няма нищо общо с езерото Pamvotida в Янина и в никакъв случай заедно с острова Nissi не е гьол. Напротив...Не знам за кога говориш, но ние минаваме поне два пъти  в годината от там...На всяко езеро има и непрегледни  части, дори на Кастория, Преспанско, Охридско, Комо, Гарда, Лугано и т.н. , но и те не са гьолове. И за Керкини не мога да кажа тази силна дума, но то най-много  прилича на това, особено ако го обиколиш, както сме правили.

Pamvotida в Янина

ОЩЕ СНИМКИ ТУК

# 13
  • София
Хайде и от мен цоп тук.

Параход     bouquet  незаменима си!

Последните 7-8 страници ги изчетох през телефона, ама сега докопах лаптопа, че да мога и да пиша, че през телефона пиша едно изречение по три дни.
Тук е яката жега. Днес сме решили да тестваме басейна с минералната вода, чакам да отворят в 5 часа, че тука заради жегата работят само сутрин до 12 и после от 5 до 7. Както и по-голямата част от магазините и заведенията.
Забравих да се похваля, че вчера и онзи ден като  плажувахме в Илия, цяла сутрин в далечината  си играеха стадо делфини. Направо им се радвах като малките деца.

Bliss голяма красота. Къде  е това?

# 14
И аз тук.
И все пропускам да си кажа/и да питам, че юли като се прибрахме от Ситония от пазара Соня си купихме домашно пресован зехтин и два вида маслини. Зехтина обаче сякаш леко ми нагарча. newsm78 Това нормално ли е? Иначе има уникален аромат, но тази жилка...за първи път ни е да си купуваме 'домашно производство" та затова питам.  Embarassed

Като спомена, да се включа и аз с питане какъв зехтин си купувате, защото и на мен нещо ми нагарчат леко почти всички, които сме купували от там..

Общи условия

Активация на акаунт