На море в Гърция 2013 - X

• 64 970
  • 777
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Ох, благодаря ви много! Ще го говорим довечера, имаме време да помислим. ММ много обича такива места. Аз изобщо не съм привърженик на селския туризъм. Миналата седмица в Родопите бяхме на разходка в планината, такъв задух получих.....а нямам проблеми с дихателните пътища по принцип....Ама какви коне снимах там, не е истина, страшна красота....

# 46
Параход-  Hug за темата. Снимките-чудни! Събудиха се спомени от една от най-прекрасните ми почивки в Гърция- Пелопонес. Много е далеч, но да препоръчам едно магическо градче- Гитийо. Знае ли се, някой може да си хареса дестинацията. Целият полуостров Мани си е една магия. Ако смогна, довечера ще кача снимки.

За пътя до Монемвасия- път като път, хубав, нищо особено не съм запомнила. Лесно се пътува из Пелопонес.

# 47
Здравейте момичета понеже ни прецакаха сега спешно си търся местенце за почивка. Моля да ми помогнете с инфо за място на ставорс близо до кея , до плажа дето е на кея о дясно , не знам дали обясних добре. Ако сте писали преди може да ме насочите с линк.А може и нещо н аспровалта но до 35 евро за 4 човека , аз нмерих едно на нея врасна за 30 евро за 4 човека и сега акам отговор, но ако нямат места ми се ще да потърся нещо друго. В много краен случай сме тук http://www.apartmany-eva-recko-stavros.gr/eva1.html тук е по 20 евро за 4 човека но е много далеч от плажа на 400м някъде и то от този с камъните а от пясъчния до кея е още по далеч.Но пък ако нищо друго не намеря тук ще сме. Очаквам предложения.
Предварително ви благодаря .

# 48
  • София
mariyka Минали сме по този път два пъти:
https://maps.google.com/maps/ms?msid=205018101700109706779.0004e … b9a28b6&msa=0
 Ако беше много страшно нямаше да повторим. Но ако ти кажа, че е леко ще те излъжа, ако кажа много е зле, може да се откажеш, а не трябва. Шофьора да се приготви за малко по-сериозно изпитание, а останалите да извадят фотоапаратите и да се наслаждават на невероятни гледки. Има моменти около Leonidio, където за няколко километра се качваш на над 1000 метра/навигацията показва във всеки един момент височината/ и после надолу. Много често се кара на първа-втора, но да му мисли шофьора. Решихме да отидем и до едно селце Cosmas, после до Sparti, което малко ни дойде в повече.
Пътя е толкова красив, че ще ви свършат възклицанията. Когато най-после стигнахме Гибралтар, така си наричам аз Монемвасия, всичко си дойде на мястото и пътя остана в миналото, освен запечатаните красоти, които не се забравят. Така, че спокойно, има доста по-тежки пътища.......

# 49
  • у дома
И аз тук.
И все пропускам да си кажа/и да питам, че юли като се прибрахме от Ситония от пазара Соня си купихме домашно пресован зехтин и два вида маслини. Зехтина обаче сякаш леко ми нагарча. newsm78 Това нормално ли е? Иначе има уникален аромат, но тази жилка...за първи път ни е да си купуваме 'домашно производство" та затова питам.  Embarassed
Хм, ти ли беше "подстрекателката" за сергията на Соня  Wink? Все се каня да се върна назад в по-предишната тема, за да видя кой беше дал "координатите" на това пазарче, за да му благодаря. Ние също си купихме от този зехтин - две туби по 5 литра и две бидончета с маслини. Маслините са страхотни, а по отношение на зехтина - да, хубав, студено пресован, без всякакви обработки, но наистина има леко горчив вкус. Миналата година си взехме от гръцки магазин зехтин "Minerva", но при него не усетих горчивина. Може би наистина при домашния зехтин е така. Благодаря все пак за препоръката за сергията на Соня  Hug. Тя се оказа много сладкодумна жена, а за довиждане ни подари и една кутия с огромни смокини  Grinning.
P.S. Параход, благодаря за поредната тема   bouquet. Първата снимка е моето възприятие за Гърция - истински синьо море и страхотни зокуми...  Hug

# 50
  • София
Благодаря за темата!  bouquet

# 51
  • Варна
Може би наистина при домашния зехтин е така.

Ne не е така.
 домашния зехтин не горчи и мирише на маслини , гъст  , мътен , по зеленикъв , понякога , но всеки си е различен според сорта и качеството на маслините от които е стискан.

# 52
И аз тук.
И все пропускам да си кажа/и да питам, че юли като се прибрахме от Ситония от пазара Соня си купихме домашно пресован зехтин и два вида маслини. Зехтина обаче сякаш леко ми нагарча. newsm78 Това нормално ли е? Иначе има уникален аромат, но тази жилка...за първи път ни е да си купуваме 'домашно производство" та затова питам.  Embarassed
Преди години наши гръцки приятели ни бяха дали 20 л домашен зехтин (в тенекия). Когато се прибрахме в Б-я и го опитахме - ужас  Twisted Evil горчеше много. След време се чухме по телефона и те ме попитаха дали ни е харесал зехтинът - ние, хъка-мъка, с недомлъвки:"да....ама малко горчи.... Embarassed да не е развален Rolling Eyes Те умряха от смях Laughing Забравили били да ни кажат, че това е изключително важно за домашния истински зехтин и че трябва веднага да го прехвърля в глинен съд - гърне , гювеч, кюп....... Да стои там отворен,без капак,15-20 дни и после ще си говорим.... Наистина - след две седмици стана като масло - такъв зехтин просто няма Peace Така че, това е начинът Naughty

# 53
  • софия
Не е истина. Какво правите? Не мога да ви изчета. Стигнах до последния пост на 1 стр. На СКО. Тази година купихме домашен зехтин от Амулиани. Прекрасен - ароматен, не горчи. Иначе купуваме и голяма тенекия от супера преди границата.
Соня все забравям да я посетя.

# 54
Дългият път до Пелопонес определено си заслужава  Peace

Ето и малко снимки от Нафплио,Микена, Мистра, Монемвасия, Мани - Ареополи, пещерите Дирос, Пилос, Войдокилия бийч...:

http://www.flickr.com/photos/96852791@N03/sets/72157633932218268/with/9355532027/

Монемвасия:

IMG_2599 by {gabby}, on Flickr

остров Елафонисос:

IMG_2949 by {gabby}, on Flickr

Selinitsa, до Гитио:

Selinitsa by {gabby}, on Flickr

Мани:

Mani by {gabby}, on Flickr

Navarino bay:

Sfaktiria, Navarino bay by {gabby}, on Flickr

Последна редакция: ср, 28 авг 2013, 21:52 от phile

# 55
Дългият път до Пелопонес определено си заслужава  Peace

Ето и малко снимки от Нафплио,Микена, Монемвасия, Мани - Ареополи, пещерите дирос, Пилос, Войдокилия бийч...:

http://www.flickr.com/photos/96852791@N03/sets/72157633932218268/with/9355532027/

Адналата съм те във Фликър. Твоите снимки са ми едно от големите вдъхновения за Пелопонес. Чета си един пътеводител на Фодорс и си мечтая.

АнаБел в планирането още не съм стигнала до Мани. Но и до там ще стигна.

Наистина онази част на Гърция е коренно различна от северна, но безумно красива и вдъхновяваща.

# 56
  • София
phile , голяма красота Heart Eyes Дано, някой ден да имаме тази възможност да отидем в Пелопонес...

# 57
  • София
phile Точно мислех да потърся малко снимки и затаих дъх пред твоята красота.
А Mystras ми е едно от любимите места:

Подсети ме, че може да го опиша в темата Гърция, но не на море...

# 58
phile, след твоите прекрасности , аз снимки от Пелопонес няма да качвам! Simple Smile Hug
  Отдавна харесвам снимките на една дама, списваща тук (ти си следващата) и я кандърдисвах (сега и теб) да изпрати свои фотографии на конкурс. Тя нещо се ослушва  Simple Smile Няколко такива конкурса има в момента за снимка от Гърция. Говоря съвсем сериозно. Преди няколко години моят мъж на майтап прати снимки в конкурса на грека.ком и една от тях ( Афитос отвисоко) спечели първа награда. И съответната скромна сума съответно  Laughing. Правя отново оф, но сравнявайки нашата снимка с вашите произведения, на малкия ви пръст не се намазва. Браво!

# 59
  • с/у ОколоМръсТното

От Скиатос си купихме 5 литрова тенекия зехтин Minerva. Много е хубав.

и аз съм с такъв сега. Взехме го от магазина на/след границата.
Имам още 150мл. Добре, че тръгваме... за нов.

Параход   bouquet

Викате, че е жега... Това е ОК.
Щом и оси няма, перфектно е.

Общи условия

Активация на акаунт