На море в Гърция 2013 - X

• 65 013
  • 777
  •   1
Отговори
# 30
  • София
комикс, трябва да тръгнем на първи, резервацията ни е от тогава. Обаче аз днес започнах да обмислям пъклен план да се изнесем от Софето по-раншко...например в петък или евентуално в събота. И някъде по пътя да си направим 1 или 2 нощувки.

Довечера ще водя тежки преговори...пък дано стане  Wink

Хора, въпреки че вече бяхме цели две седмици на море, ще ми повярвате ли, че съм толкова нетърпелива да тръгна, все едно от години не съм стъпвала на гръцки плаж  Crazy

Теди, страхотно, вече си водя записки, и това местенце ще го посетим  Simple Smile

# 31
Зехтин Лацимас има в магазина на Добрев на Фритьоф Нансен. Сега да не се юрнете всички натам, че и моят е свършил. Иначе харесвам едно гръцко магазинче"Бакалия" на Княз Борис близо до колелото на петицата на Съдебната палата (Княз Борис като улица в центъра, а не булевардът Цар Борис III Simple Smile)

Снимките:
Корфу (не знам кое място точно, не е моя)
цикладски октоподи
Мани, Пелопонес.

# 32
Ох,цял ден се ровя в  нета,избирайки близката дестинация.Преди малко погледнах сайтовете с времето и съм в лека чужденка....от 1 до 6 ти има дъждовни дни,градусите са 22,24,28....  Rolling Eyes и аз изпадам в още по-големи терзания.... Sad

Никакви прогнози не могат да ме спрат!  

second, благодаря! В Матцутис дали го има?

Параход - под колелото на петицата Княжево ли визираш?

# 33
  • offshore & overseas
Параход - под колелото на петицата Княжево ли визираш?
По-скоро зад Съдебна палата.

# 34
Намерих адреса, благодаря! Peace
Скрит текст:
*Не се замислих първоначално като прочетох "Борис", а то по странно съвпадение едното колело на петицата е на Княз Борис, а другото на Цар Борис  Mr. Green
И Добрев има до нас, но честно казано не съм се заглеждала по зехтините.

Не можах да разбера само, миналата година като питах собственика на хотела какъв зехтин предпочитат и какъв си купуват, за да ни препоръчат нещо изпитано, защо каза Минерва.. Според мен не е нищо особено.

Последна редакция: ср, 28 авг 2013, 17:29 от СКО

# 35

second, благодаря! В Матцутис дали го има?

Да, има го Peace от там го купувах аз.

# 36
  • София
sssani Защо те притеснява прогнозата, в Гърция в момента е най топло от цяла Европа, температурите достигат 37 градуса. За другия месец не виждам нереални температури...
http://www.accuweather.com/bg/gr/athina/182536/september-weather … 36?monyr=9/1/2013
Все си е слънце....

# 37
Е, ама Блед, това е Атина. В северната част дават 2-3 дъждовни дни..  Crossing Arms
Секънд, супер! Значи от там ще взема.  Peace

# 38
Ох,цял ден се ровя в  нета,избирайки близката дестинация.Преди малко погледнах сайтовете с времето и съм в лека чужденка....от 1 до 6 ти има дъждовни дни,градусите са 22,24,28....  Rolling Eyes и аз изпадам в още по-големи терзания.... Sad
Ха, ха.  Laughing Гледам прогнозата по 5 пъти на ден. Всеки ден е различна. Като пристигнем, ще я видим на място. Каквато е - такава.
От Скиатос си купихме 5 литрова тенекия зехтин Minerva. Много е хубав.
Сега съм решила да си закупим повече. Както и маслинки и други благини.

Благодаря за прекрасната тема!  bouquet

# 39
  • София
СКО Ами нали аз натам отивам, това гледам  Laughing
Най-зле става на Тасос, септември, но като гледам не е толкова страшно, пак слънце...
http://www.accuweather.com/bg/gr/thassos/2283987/september-weath … 87?monyr=9/1/2013

# 40
здравейте момичета! Hugискам да ви попитам някой знае ли нещо за ето този хотел http://hotelpetalo.gr/ резервирах почивка от 5ти до 8ми септември,след което чух лоши отзиви  Sadмоля ако някой знае нещо да сподели.намира се в аспровалта

# 41
  • София
И аз да се включа в новата тема с въпрос за настаняване в Неа Модания /извинявам се ако съм изиписала неправилно/, по възможност да е изпитано?

Района на Неа Муданя аз лично не го харесвам, но синът ми в момента е в това хотелче със студиа - http://www.booking.com/hotel/gr/melissanthi.bg.html

Доволен е, чисто, ново и евтино е. Селцето Паралиа Дионисиу било изключително спокойно. На плажа първоначално имало малко камъни, но после ставал пясъчен/по негови впечатления/. Иначе в Неа Флогита(на 5-6 км) от Неа Мудания плажът е добър. Peace

# 42
  • София
elenky Аз също не ти препоръчвам Неа Мудания за почивка, идете наоколо или направо си влезте в Касандра.

# 43
  • Варна

Като спомена, да се включа и аз с питане какъв зехтин си купувате, защото и на мен нещо ми нагарчат леко почти всички, които сме купували от там..

зехтин домашно пресован от Ксения , интернет кафето вляво от църквата в Ханиоти , пазара на Касандрия във вторник , понеделник в Аспровалта , четвъртък в Ставрос и недолюбвания супер ''Цинцари'' сме купували  и от никъде не горчи макар че няма марка или надписи Био.По принцип питайте местните гърци кога им е пазара-на всеки пазар има сергии с маслини и някъде и домашен зехтин.Продават го разлят в разни бутилки или в дву или пет литрови тенекии.

# 44
  • София
Параход, страхотни снимки и не само! Невероятна си! Благодаря!
И ние като Блис се оглеждаме за Монемвасия, но чак за октомври евентуално. Кой беше споменал, че пътят бил тежък? Дайте малко повече информация, моля!

Общи условия

Активация на акаунт