На море в Гърция 2013 - X

• 65 176
  • 777
  •   1
Отговори
# 450
  • София
От Метро взех аз някакви лепенки, иначе има и спрей на Бочко с цитронела.
Таис, супер звучиш! Предвиждам увеличен туристически поток към Евия!;-)
Дама, успех с колата!
Ние днес се завърнахме, ех... Отзиви по-натам, че се мъча с таблета.

# 451
pinko Бях вече и там, преди половин час се върнах от Джъмбо на бул. България. Има какви ли не свещи и всякакви водове масла и олио (с жасмин, ванилия, кокос, мента, лавандула....), НО не и с цитронела. Да не би в различните филиали да е различно? Ти в кой си намирала?

Този на ботеврадско огромния Wink

# 452
  • София...........
pinko Бях вече и там, преди половин час се върнах от Джъмбо на бул. България. Има какви ли не свещи и всякакви водове масла и олио (с жасмин, ванилия, кокос, мента, лавандула....), НО не и с цитронела. Да не би в различните филиали да е различно? Ти в кой си намирала?

В магазини Лили има лепенки с цитронела и на Бочко спрей 0+ също .

# 453
  • София
Лято!, жената в нашия хотел сподели, че за другата седмица чакат 2-3 бг семейства. Та май и тук скоро ще настъпим  Wink Дано и на тези хора им хареса, на нас островът тотално ни влезе под кожата.
Но няма само тук да висим, де, бързам да кажа, че току-виж Петър пак ме нападнал  Joy

Днес цял ден сме по пътищата и плажовете, върнахме се пребити чак към девет и нещо вечерта. Пътят до Лихада е много живописен, а самото то е красиво градче (голямо село?) - пристигнахме там сутринта и се набутахме в една фурна на центъра. Купихме цяла торба прясно изпечени и още топли банички - със сирене, с шунка, със сладко...ммм голяма вкусотия. После отидохме да видим плажа Кавос - води се, че е плажа на селото, но е на около 4-5 км от него. Плажът е красив, много дълъг - около 2-3 км. Има три (мисля) бийч барове, другото е свободна зона.
На брега са камъчета и пясък, с малко поизсъхнала трева, вътре в морето на някои места са камъчета, на други фин пясък. Намерихме си един голям район само с пясък и вместо да поемем към Лихадонисия-та, решихме до обяд да сме на Кавос, а следобед - да тръгнем с лодката.

Много ни хареса Кавос, водата е плитка, лазурно синя, бъка от риби и разни дребни рачета. И най-хубавото - намерихме морска звезда! Ярко червена, приказна просто  Heart Eyes

В 4 часа се качихме на лодката направо от плажа и направихме обиколка на 5-те островчета. Разгледахме старите къщи където преди са живяли хора, видяхме много и различни птици, и накрая ни оставиха на най-големия остров. Красиво е много, заливчето е с невероятен цвят на водата, и пясък като брашно. Има бар, предлагат и сувлакита и салати.
Излегнахме се на шезлонгите с фрапетата в ръка и гледахме малката как се кефи на водата  Simple Smile Пълен релакс беше.

Вечерта към 6 излязоха зайците - оказа се, че на острова има много диви зайци  - малки, сладки кафяво-сиви сладурковци, които се гонеха насам-натам. Не се пипат, но за децата е голям кеф, моето направо пощуря - завря се в едни тръне, едвам я извадихме  Joy

В 7 вечерта дойде последната лодка и всички се качихме, имаше доста вълни по обратния път, и аз и една от жените направо взехме да се кръстим. Мъжете се смееха, но аз наистина се поуплаших. А дребната (единствено дете на борда) не трепна, другите коментираха, че не са виждали толкова смел дребосък. 'Капитанът' на лодката много я закачаше, накрая каза, че е готов моряк  Wink

Моят съвет - отидете сутринта когато морето е огледално спокойно, че след 5 часа следобед почва прилив и определено си излизат вълни. Сутринта водата ще е кристална и супер спокойна.

Та така. Прекрасен ден беше днес, и Кавос, и Лихада, и 'Сейшелите' си струваха, и дори вълните накрая не можаха да развалят доброто ни настроение  Simple Smile Утре сутринта ще гледам да кача две-три снимки от днес, другите като имам повечко време в Сф.

Слънчев поздрав на всички  Hug

# 454
  • София
Здравейте, да попитам между този  Ситония, Порто Куфо http://www.booking.com/hotel/gr/porto-koufo.bg.html?aid=323175;l … 99fbb8d663;dcid=1
и този  http://www.booking.com/hotel/gr/archodariki.bg.html?aid=323175;l … 99fbb8d663;dcid=1
 хотел какво бихте избрали - търсим спокойно място / след 20 септември не вярвам да е много населено/, без много хора наоколо, с хубав плаж, място за релакс - нефамилен хотел /въпреки че на Халкидики и в този ценови клас не бих казала, че това е подходящо изискване май/. Чудех се дали на Амулиани има подходящ хотел, с филтър в Booking ми излязоха хотели с нисък рейтинг.

# 455
  • Варна
Лято!,
Но няма само тук да висим, де, бързам да кажа, че току-виж Петър пак ме нападнал  Joy

Признай си , че сега с опита от Евия би сменила дестинацийте на поне няколко минали пътувания.
Пробвайте да слезете надолу по острова
Разпитайте хазаите да ви подскажат , там има прекрасни местенца Simple Smile
Не си мислете , че ви нападам по какъвто и да е начин , просто се мъча да ви докаже ,че е неразумно да повтаряте което и да е място колкото и да ви е харесало защото във същото време ви чака нещо още по примамливо.Ето примерно след пристанището от където сте взели ферито покрай магистралата чак до Халкида има много направо прекрасни заливчета , плажчета , изключителни хотелчета и таверни , около небезизвесните Термопили например.Горещо ви препоръчвам да преосмислите обратния път и да минете по моста.Самия той е много красиво съоръжение и минаването на 200 км. повече и като бензин и като време се компенсира от спестяването на ферито , а ще ви награди с прекрасни гледки и идеи за бъдещи пътувания.

# 456
Ние сме в Криопиги от 4 дни в ето това студио http://www.booking.com/hotel/gr/anatolia-studios.bg.html?aid=323 … a927ae1575a6abdX1, което когато направих резервацията беше 25 евро за тройна. Със сигурност мога да кажа, че това е най-чистото място, на което съм била-къщата е на 3 години, всичко лъщи от чистота и белота.
Недостатък е може би, че е отдалечено от плажа, но ние така или иначе сме с кола и обиколихме плажовете в региона. На Калитеа е уникален-пясъчен, плитко навътре, дълга ивица и има място за всички, чудни заведенийца по брега и достъпни откъм цени.
В района е пълно с българи, може би предвид факта, че е близо и има почивни дни, или пък защото вече много сънародници посещават Гърция.
Имам хубави снимки,но не знам как да ги кача.

# 457
  • София
Taис, пак разказваш много интересни неща. Ако не беше ти, сигурно винаги щях да подминавам Евия като място, на което няма хубави плажове и интересни места. Като видим снимките сигурно съвсем убедително ще подействат.
А лодките до Лихадонисия наистина ли са с гребла, както беше писала преди това? Но не ми се вярва, щом обикалят 5 островчета.

# 458
Таис, peterky2002, благодаря ви!   bouquet Чух се с г-жа Йоланда и след малко ще направя резервация с точните дати.  Simple Smile

# 459
Таис, благодаря за репортажите
Влезе ми под кожата и на мен
Като нищо да сме там догодина и ние

Ако и имаш възможност, би ли ми отговорила набързо:
Колко ви взеха в това хотелче и за колко време се стига до там от БГ?
Какво има около хотелчето, за кръчмите трябва ли да се ходи до храдчето или се намират наблизо
Хубава ваканция ви желая

Аз съм малко объркана от инфоро на разни хотели
Повечето пшат, че чадъри и шезлонги били безплатни
Но всъщност имат предвид срещу консумация
А аз го разбирам като наистина безплатни без значение консумацията
Така ли е навсякъде?

# 460
  • София
W.A.S.P., ако са на хотела е възможна да са напълно безплатни /т.е. влизат в цената, която си платил/, ако са на кафенета по плажа - срещу консумация. А е възможно да са на кафене, да се заплащат и да не е необходима консумация /т.е. носиш си твои напитки и храни/

Mur, от Игуменица към магистралата също има голямо изкачване, но не мога да дам сравнение с пътя, по който сте минали на отиване.

# 461
Мерси Туцка, но не е съвсем така за съжаление
Хотелът си има свои, но се оказва, че са срещу консумация от техния бийч бар
А на сайта им пише само " безплатни"
Явно трябва да се пита повече предварително
Не че това ще ми ограничи консумацията, тя си е все една и съща всеки ден, но някак си ми се  видя некоректно

# 462
Таис, звучиш изключително вдъхновяващо.

Може да ви звучи пресилено, но направо ми спира дъха, като се сетя, че имаме броени часове до отпътуването към Гърция.... Crazy Опитвам се да събирам багаж насред работна площадка ( ММ сглобява новите мебели за детската стая )и подозирам, че скоро ще го насмета. Rolling Eyes

# 463
Здравейте дами!След дълго удене и ровене в нета си позволявам да поискам помощ от вас!Мъжа ми има РД на 26.09 и става на 41г!Миналата година по ясни причини не празнува и затова сега иска да празнува подобаващо!Групата сме6 възрастни и 2 деца,на 10 и на 12г!!Препоръчайте място в Гърция за три нощувки,най-добре с храна на добра цена!!!Благодаря!Много разчитам и се надявам на вашата помощ!

# 464
Туцка, мерси  Hug

Общи условия

Активация на акаунт