напъване при изхождане

• 2 194
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте ,мами!
Много ще съм благодарна ,ако някой ми помогне,тъй като "лекарите"  при   който ходих не могат да ми обяснят проблема който имам  Cry имам момченце на 2м и половина и откакто се е роди не ака сам ,да го е правил най-много 10 пъти  Sad в началото ми казаха да почвам да го захранвам ,но аз отказах ,тъй като той смъкна много докато почне да суче хубаво,а аз имам кърма достатъчно.последния месец наддаде 1кг и 300г.пробвах първо с лактулоза -действа понякога,после ми предписаха свещи4ки ,но те се задържат вътре максимум 30 секунди,после пробвах със сапун-действието е същото като свещичките,и сега съм на термометър....ако не ходи един ден по голяма нужда направо е война в къщи ,само плаче и не спи,а когато ходи всеки ден с помощта на термометър се изхожда 3 пъти.консистенцията е мека .... моля ви за съвет...много ме е страх че в опитите ми в момента да му помогна може да му направя лениви червата, незнам какво да правя  Sad
благодаря предварително за отговорите ви ! 

# 1
  • София
На детски гастоентеролог водихте ли го? А теб кое те притеснява , че не се изхожда всеки ден или ,че има дискомфорт? За кърмените бебета знам, че е нормално и по  няколко дни да не се изхождат.И как така ще те накарат да захранваш бебе на 2 м. ooooh!.Сега само на кърма ли е?
Ако детето има видим дискомфорт , отидете на специалист. Още  от самото начало ли детето не може да се изхожда само?

# 2
  • в огледалото на живота
Термометъра не е решение мила.. Confused
Само на кърма ли е бебето?В какъв период се изхожда;с каква консистенция?
Опитай да се храниш с такива храни които съдържат повече целулоза без да дразнят стомаха  ти и да предизвикват газове/сини сливи,круши,спанак,овесени ядки/
За захранване на толкова малко бебе..въобще няма да пиша  ooooh!
Потърси друг педиатър за мнение -настоящия не е такъв според мен  Confused

# 3
На детски гастоентеролог водихте ли го? А теб кое те притеснява , че не се изхожда всеки ден или ,че има дискомфорт? За кърмените бебета знам, че е нормално и по  няколко дни да не се изхождат.И как така ще те накарат да захранваш бебе на 2 м. ooooh!.Сега само на кърма ли е?
Ако детето има видим дискомфорт , отидете на специалист. Още  от самото начало ли детето не може да се изхожда само?

не съм го водила,но ще трябва,просто незнаех към какъв точно специалист да се обърна...притесняваме че ако не ходи то не спира да реве цял ден,пробвала съм да не му помагам стигала съм до три дни но без резултат.иначе сме само на кърма,а иначе от както ме изписаха от родилното е така най-много 10 пъти сам да се е изходил Sad благодаря за съвета ще го заведа!

Термометъра не е решение мила.. Confused
Само на кърма ли е бебето?В какъв период се изхожда;с каква консистенция?
Опитай да се храниш с такива храни които съдържат повече целулоза без да дразнят стомаха  ти и да предизвикват газове/сини сливи,круши,спанак,овесени ядки/
За захранване на толкова малко бебе..въобще няма да пиша  ooooh!
Потърси друг педиатър за мнение -настоящия не е такъв според мен  Confused

знам че не е решение Sadиначе е кашесто изхождането .иначе пробвах със сини сливи и кайсии на мен ми действат , но наго не за съжаление..

Последна редакция: пт, 30 авг 2013, 04:37 от Botten Mary

# 4
  • Fort Worth, TX
 Освен гастро направете задължително консултация и с детски хирург.Има и други състояния , които предизвикват липса на самостоятелно акане.Ако кажете от къде сте ще ви насочим за специалисти.Пуска ли газове?Корема мек ли е?и не слушай , че е нормално кърмено бебе да не ака по една седмица.Не изобщо не е нормално.

# 5
  • в огледалото на живота
Петка,чувала съм добри отзиви за д-р Ева Цонкова/в окръжна болница в Русе/,но нямам преки наблюдения.
Ето координати:
ул. "Независимост" № 2

Телефон: 082 887304 (МЦ - Русе)

# 6
  • Fort Worth, TX
Не ви знам специалистите там, но това което ми описваш не ми харесва.Съветвам те да се обърнеш към д-рЛазарова и професор Бранков от Токуда.Може и да е нещо дребно, което изисква специален режим на хранене и приемане на някои лекарства.Това са гастро и детски хирург.Професор Бранков можеш да го намериш тук пише под името д.р Оги.Моля те не отлагай.Повръща ли понякога?Аз мога да ти кажа начини и средства за акане, но не е там въпроса.Консултирай се с тях  задъжително.А изглежда ли ти корема като балон, има ли вид като на издигнат?

# 7
Петка,чувала съм добри отзиви за д-р Ева Цонкова/в окръжна болница в Русе/,но нямам преки наблюдения.
Ето координати:
ул. "Независимост" № 2

Телефон: 082 887304 (МЦ - Русе)

благодаря за информацията Simple Smile

Не ви знам специалистите там, но това което ми описваш не ми харесва.Съветвам те да се обърнеш към д-рЛазарова и професор Бранков от Токуда.Може и да е нещо дребно, което изисква специален режим на хранене и приемане на някои лекарства.Това са гастро и детски хирург.Професор Бранков можеш да го намериш тук пише под името д.р Оги.Моля те не отлагай.Повръща ли понякога?Аз мога да ти кажа начини и средства за акане, но не е там въпроса.Консултирай се с тях  задъжително.А изглежда ли ти корема като балон, има ли вид като на издигнат?

благодаря и на теб Simple Smile връща малко ,не повръща според мен ,а корема е твърд и прилича малко като че ли на балон .. незнам Sad ще го заведа на лекар най-добре

Последна редакция: сб, 31 авг 2013, 03:18 от Botten Mary

Общи условия

Активация на акаунт