Пренатест? Правил ли е някой? Мнения......

• 315 929
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 375
Може да отидете и до Одрин, там ми излезе 605 евро, което е малко под 1200 лв.
Включваше вземането на проба за пълен Пренатест, изпращането и до Германия, и обстоен преглед от професор в клиниката- фетална морфология, 4Д и диск, пол на детето.
Изключително внимателни и любезни, като отношение, говорят английски език и резултат се получава коректно по емайл до 2 седмици.
Друг вариант е Гърция 480 евро  в Солун или Атина.

Последна редакция: пн, 05 юни 2017, 14:13 от Mokito1

# 376
Момичета, налага ми се да правя пренатален тест и сега проучвам различните варианти. Бях се насочила към Tranquility, но вижте на какъв коментар попаднах във фейсбук страницата на теста:

"За съжаление не мога да препоръчам да се възползвате на услугите на Genoma, напротив избирайте техните конкуренти на българския пазар!
След двукратно вземане на материал за тест Tranquility 52S, който струва 480 евро, така и не можаха да извлекат достатъчно ДНК материал при двуплодна беменност и то веднъж в 12-та и веднъж в 15-та седмица. Неспазиха обявения пет дневен срок за резултат, а чаках за първия опит две седмици, а за втория седмица. Обещаха да възстановят сумата в едномесечен срок, два месеца по-късно все още нямам нито сумата, нито какъвто и да е бил отговор от тях обратно.
Изключително некоректно отношение за представителство на международна фирма!" Shocked Shocked Shocked

Опитах да се свържа с жената, която го е написала, но не успях. Какви са вашите наблюдения, на някои случвало ли му се е нещо подобно? Имате ли опит с други тестове?  newsm78 Thinking

# 377
  • София
В началото на темата има мнения за този тест.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=886413%3Ball&nomobile=1
пост 13

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=735663.180
пост 180

# 378

Разгледах темата, но това е малко стара информация, а ми се искаше да получа мнение от някой, който скоро е преминал през това и може да ми даде ъпдейт и ново инфо.   Confused newsm78

# 379
  • София
Скрит текст:
Разгледах темата, но това е малко стара информация, а ми се искаше да получа мнение от някой, който скоро е преминал през това и може да ми даде ъпдейт и ново инфо.   Confused newsm78
Ако не се лъжа, тази съфорумка беше споделяла някъде из темите, че е правила такъв тест. Можеш да я попиташ. Тя е писала и в темата.

п.с. Сега виждам, че даже тестът е бил забранен.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=886413.msg34396525#msg34396525
пост 422

# 380
При двуплодна бременност амниоцентезата не дава гаранции, а какво оставало за прогностичните тестове.

# 381
  • have faith and be patient ..
Аз правих техен тест , обявения 5 дневен срок е след пристигането на пробата в женева , уточниха ми го няколко пъти .. иначе нямаше проблеми.. то когато резултата е хубав какви ли проблеми може да имаш .. Peace

# 382
Здравейте момичета,
Да споделя инфо. Аз преди 1 месец си направих Пренатест за близнаци, като кръв дадох в Солун. Цената е 430 Евро! Доста по-евтино от тук. Писах си по имейла преди това на английски с един много любезен грък, имах час там в лабораторията, всичко мина бързо и организирано. Доволна съм. Аз нямах конкретна причина да го правя, за собствено спокойствие. Резултатът пристигна след 8 дни по имейла - всичко беше ок. Освен това на резултата пишеше, че извлеченото ДНК на бебетата е 10 %, което говори за достоверност на резултата. Бяха ми казали, че под 4% не е ок, а над 6-7% вече се смята за достоверен.
Така че Солун е добър вариант за който се чувства в добра кондиция за да пътува. Аз го направих с 1 нощувка разбира се, но спах при приятелка и тъкмо се видяхме, така че имах и бонус. Simple Smile

# 383
Здравейте момичета,
Да споделя инфо. Аз преди 1 месец си направих Пренатест за близнаци, като кръв дадох в Солун. Цената е 430 Евро! Доста по-евтино от тук. Писах си по имейла преди това на английски с един много любезен грък, имах час там в лабораторията, всичко мина бързо и организирано. Доволна съм. Аз нямах конкретна причина да го правя, за собствено спокойствие. Резултатът пристигна след 8 дни по имейла - всичко беше ок. Освен това на резултата пишеше, че извлеченото ДНК на бебетата е 10 %, което говори за достоверност на резултата. Бяха ми казали, че под 4% не е ок, а над 6-7% вече се смята за достоверен.
Така че Солун е добър вариант за който се чувства в добра кондиция за да пътува. Аз го направих с 1 нощувка разбира се, но спах при приятелка и тъкмо се видяхме, така че имах и бонус. Simple Smile

Dzen_mama = можете ли да напишете как се свързахте с този грък в Солун. Може би имейл или страницата е  гръцка? Благодаря предварително

# 384

Dzen_mama = И можете ли да напишете теста пълен ли е? или само за определен синдром. Просто разликата е драстична в цената. Питам, защото искам да си направя пренатест, но ако в Гърция е по-евтино, определено ще пътувам до там. Благодаря ви

# 385
430 евро и като сложим разходите ро пътуването..
 Какво ви е мнението за теста Нифти NIFTY? Може да сте писали, но нямам възможност да се връщам назад.Гледам, че го правят за 1300 в Геника, но не мога да преценя.
Забравила съм кой тест спряха временно, защото имаше доста дела срещу него?

# 386
Здравей Таня. Контактите на гръка са: Konstantinos Tyrosvoutis (k.tyrosvoutis@life-code.gr).
В Гърция офиса на Пренатест е в Атина, но за удобство имат договор с лабораторията в Солун и затова е опцията там да се вземе кръв. Тестът си е за трите тризомии, както е обяснено и на бълг. страница. Цитирам първия ми имейл от Костас:
The blood draw we need for the test can be performed either in Athens or Thessaloniki. I understand that you prefer Thessaloniki. So, you can use the collaborative lab in Thessaloniki from Monday to Friday 08:00-14:00 and 17:00-21:00 (working days)
The final cost for twin pregnancy is 430 Euro and it needs for the answer 5-6 working days since the arrival of the sample to Germany (it takes 1-2 working days). The test will give answer for trisomies 21, 13 and 18 and as well of the fetal sex.
The answer will be in English and you can pay in advance by bank transfer or with cash to the lab prior the blood draw (cash or credit card is accepted only in the Athens lab)."
Впоследствие си писахме още няколко пъти, включително след като получих резултата имах въпрос, на който той веднага ми отговори.

# 387
Dzen_maman благодаря ти много за информацията. Просто се учудих за такава разлика в цените между Гърция и България Thinking

# 388
Моля! Разликата е почти двойна. И аз не разбирам защо е така. А в Германия струва 300 евро. Явно ние сме най-богати... newsm78

# 389
  • have faith and be patient ..
че то за всичко е така , не само пренатеста .. за жалост

Общи условия

Активация на акаунт