БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 082
  • 735
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 79
..................Аз сътворих голяма простотия Embarassed Реших да направя мъничко сладко от малини за проба.... и взех че наръсих малините със сол. Стояха поръсени 3 часа преди да се усетя какво съм направила. Мих ги в гевгир и ги наръсих сега със захар. Ще ми се получи ли сладкото, как мислите?
Три часа не са ли много, вероятно са поели доста от солта. Не ги ли опита за да разбереш , как са на вкус. Пробвай, може и да не се усеща.  newsm78 Направих  преди няколко дни, хубаво е, но не всеки го обича, защото имало семчици. На мен не ми пречат, ароматно е.

То се слага сол, но малко, за да се усеща по-добре вкуса от сладкото. Слагай повечко захар и давай смело, все ще стане нещо.

# 46
  • София
  • Мнения: 8 131
Само да вметна, че сладкото от смокини, за което питах, стана божествено!  Mr. Green

Сега ми трябва рецепта за бърза и лесна торта наполеон с кори. Из нета има много рецепти. Моля за нещо изпробвано. Благодаря!

# 47
  • на Земята
  • Мнения: 291
Готово омесено тесто без мая,как да поправя?Имам само суха мая,но не съм използвала до сега.Да я разтворя във вода или в брашно и да меся отново?Благодаря!

# 48
  • Мнения: 9 117

Аз сътворих голяма простотия Embarassed Реших да направя мъничко сладко от малини за проба.... и взех че наръсих малините със сол. Стояха поръсени 3 часа преди да се усетя какво съм направила. Мих ги в гевгир и ги наръсих сега със захар. Ще ми се получи ли сладкото, как мислите?

НЕ, но можеш да си направиш сладко кисел сос от малини. Те са мек плод и при толкова престой със солта определено са поели добре.

# 49
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 4 458

Сега ми трябва рецепта за бърза и лесна торта наполеон с кори. Из нета има много рецепти. Моля за нещо изпробвано. Благодаря!

Виж тази рецепта на Джема е -
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.msg19686790#msg19686790

Правила съм по тази рецепта и съм много доволна

и на Селма - пост 64 -
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351414.msg12247709#msg12247709

http://recepti.gotvach.bg/r-4868-%D0%91%D1%8A%D1%80%D0%B7_%D1%81 … D0%B5%D0%BE%D0%BD

http://www.zajenata.bg/%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0% … -recepta1138.html

http://www.zajenata.bg/%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%B8-%D0%BF%D0% … -recepta4108.html

http://sgotvi.com/desert_napoleon_ot_buter_testo.html

http://www.svatbata.org/forum/index.php?topic=6960.0

успех  thumbsup thumbsup thumbsup

Последна редакция: ср, 04 сеп 2013, 13:01 от tutulina

# 50
  • София
  • Мнения: 8 131
Благодаря, но като казах кори имах предвид кори за баница...Тия са ми сложни. Simple Smile

# 51
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 4 458
Благодаря, но като казах кори имах предвид кори за баница...Тия са ми сложни. Simple Smile

ползвай бутер тесто......не е сложно   Laughing

# 52
  • София
  • Мнения: 8 131
Него да го пека преди да сглобявам ли? Няма ли да стане много дебело?

# 53
  • Пловдив
  • Мнения: 40 834
Моля, за изпитана рецепта за мъфини,че снощи пробвах една нова със закв.сметана...от тук някъде коптана-пълен провал ooooh!

или ще си пробвам с обикновена смес за кекс Thinking вместо експерименти.

# 54
  • Мнения: 9 117
най-вкусните http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpab … afini-s-borovinki дори на нямаш боровинки, без плод или с друг плод пак стават вкусни.

# 55
  • Някъде в търсене ............
  • Мнения: 920
Здравейте момичета  Hug
Имам питане , в момента правя морковен пай ( абсолютно моя измишльотина )  ми се иска като се изпече да му напрвя някаква глазура >
Някакви идеи?

# 56
  • Мнения: 1 701
Преди време бях правила този мус, който много ми хареса.
Чудя се обаче, дали ще стане ако заменя течната сметана със заквасена? newsm78
Че не ми се слиза до магазина ...  Embarassed

# 57
  • Мнения: 22 867
Здравейте момичета  Hug
Имам питане , в момента правя морковен пай ( абсолютно моя измишльотина )  ми се иска като се изпече да му напрвя някаква глазура >
Някакви идеи?

Не знам какъв е паят, затова прецени дали ще се върже глазурата на ТОРТА С МОРКОВИ (без мазнина). С орехите става много приятна, като леко-хрупкава коричка. Peace

# 58
  • Пловдив
  • Мнения: 40 834
най-вкусните http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpab … afini-s-borovinki дори на нямаш боровинки, без плод или с друг плод пак стават вкусни.

А като нямам везна как да измеря точно 430гр. брашно newsm78

# 59
  • София
  • Мнения: 10 825
най-вкусните http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpab … afini-s-borovinki дори на нямаш боровинки, без плод или с друг плод пак стават вкусни.

А като нямам везна как да измеря точно 430гр. брашно newsm78
Специално за теб премерих току що: една стандартна супена лъжица е 10 грама. Не го мерих в чаена чаша, защото моите май са малко по-големи.

Общи условия

Активация на акаунт