ЮЛСКИ бебчета - тема 3

• 25 471
  • 724
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте мами,

днес бяхме на РД с децата и мина страхотно, така се заредих с положителни емоции, че направо  ми иде да литна  Joyне съм пила алкохол, но е почти същото. Много добре ми дойде срещата с много хора и разговори за работа, пазар и т.н. - ще спя спокойно.

lucky_charm, да се похвалиш с някоя снимчица от откриването. Трябва и аз да се запиша да изкарам още една магистратура, хем ще си запълвам времето по време на майчинството, хем и ще чета странична литература, а не само "Как се възпитават момчетата" и т.н.
Румяна88 , Мишо имаше, но мисля че го поизчистихме. Първо с преварен зехтин го мажех и след къпане с гребенче реша и то пада, а като остана на много малко местс и много малки парченца  - след баня пак леко с нокътче, без да го чопля, просто ако поддаде коричката я махах.
Близначе, не си слагай на сърце всички дивотии на свекито. През едното ухо влиза, през другото излиза. Но да си призная, доста странни неща измисля - забавни са, но не ти завиждам на теб  ooooh! Не се притеснявай, на мен редовно ми бъркат детето с момиченце, но не ми пука - забавлявам се на реакциите им.
Пратих ти покана за фейсбука. Снимката на профила ми е един букет.
Катенце, блузи за кърмене има в H&M.
моргана, това от ЛЛ за първи път го чувам, за нощното хранене. За главичката, не се притенсявай, според мен малко е преувеличила.
greenorchid, аз чистя ушичките всеки ден след баня. С бебешки клечките, като гледам да не бъркам, а само ако се вижда мръсничко.

Лека и спокойна нощ и дано малките сладурковци и сладурки да поспят.  bouquet

# 391
  • София
И един въпрос към ЛЛЛ:
Колко време мога да държа кърма в камерата? Камерата се намира в самия хладилник.

Времето варира според това колко на дълбоко в камерата се намира млякото, колко често се отваря хладилника и т.н, но до 2 седмици ориентировъчно издържа.

# 392
  • София
И един въпрос към ЛЛЛ:
Колко време мога да държа кърма в камерата? Камерата се намира в самия хладилник.

Времето варира според това колко на дълбоко в камерата се намира млякото, колко често се отваря хладилника и т.н, но до 2 седмици ориентировъчно издържа.

Скреч, винаги ми е било интересно това за "времето варира" от какво ли не.
Ми нали кърмата е замразена през цялото това време (от 2 седмици до 6 месеца), независимо дали е в камера или във фризер  Confused Пък и фризерът и той бива отварян  Thinking
Не ми се смей, по физика съм кръгла нула, но ми е чудно, с какво се обяснява срокът за съхранение в камера и в други замразителни уреди.

# 393
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Добро утро  Hug

Скреч, благодаря! Май трябва да си взема фризер, защото този срок не ме устройва.

ТаничкаShocked Ти ме шашна с тия трънчета  #Crazy А като опита поне спря ли да плаче и да се превива?

# 394
Таничка, ей сега изчетох и аз линка, който си пуснала и се шашнах. Горкото ми опитно зайче още спи и не подозира какво ще му се случва днес след баня. Това само след баня ли се прави между другото?

Жалинче, бебо спа непробудно тази нощ точно както каза (е, стана да хапне в полусън, няма как). Даже аз сама се събудих наспана преди половин час, а той още спи. Дано не се окажеш права какво ме чака днес...

# 395
Това много помага, аз го знам още едно време от бабите и съм го пробвала върху Дани. Еми млъкна детето, а той милия има завидни гласови данни. И в интерес на истината от както му ги изкарахме повечето вече е друго дете, а аз си мислех че си въобразявам. Изобщо не плаче, спи си спокойно бе пу пу златен ми е.

# 396
...

Вие склонни ли сте да оставите бебето да пореве малко?
...
Признавам си без бой - аз съм го правила. И пак бих го направила в подобна ситуация. Моето мнение е че по добре да пореве дори половин - 1 час и после да спи качествено отколкото да мрънкоти цял ден и нощ и да не заспива. Но аз прибягнах до тази мярка защото имаше период в който НИЩО не можеше да я успокои освен да се умори (а ми спеше по 9 часа на денонощие - което за мен беше по стресиращо отколкото да реве). Или поне аз не открих нещо което да я успокоява. Израсна го според мен, защото от доста време не ми е изпадала в такива истерии. Сега ми се разревава или като вече е много гладна или като й се приспи, но приложа ли правилната мярка и се успокоява.
Вчера заспа рано рано - в 20 - 20.30. И затова яде три пъти тази нощ - в 00.15 когато аз заспах хранейки я и чак в 1.20 я върнах в кошарата. После в 3 без 15 (според мен по скоро се събуди и видя че не е до мен и затова се размрънка, но я взех на цица и тя бързо заспа) и накрая в 6. След което пак лесно заспа, аз станах в 8. Тихо е все още, но може и да се е събудила вече. Хванах я че като се събуди известно време си кротува в креватчето и упражнява високо вдигната глава и опити за обръщане.
Сега и аз ще чета за тези трънчета на Таничка

# 397
  • София
Пине, не свекървата, аз обличах куклите. Сандалка ме обяви за луда, но в интерес на истината така голи, са ми плашещи Tired
Глупи, хубав обръч можеш да си купиш от Спорт Депо. Не зная какви са цените, защото нас ни карат уредите да ги купуваме от магазинчето към клуба /все пак Илияна Раева направи и партия и всяко едно приходче е важно/. В това магазинче един обръч струва 45лв, но мисля, че на друго място би бил по-евтин, защото топката ни е 25лв, а аз видях същата в Спорт Депо за 12лв.
Агнес, предполагам, че трябва да лайкна твоя снимка, за да спечелиш гумите. Но не зная коя е твоята снимка, пък и като цъкна на линка снимки не излизат Thinking
Каква е разликата между камера и фризер? Аз все съм мислела, че е едно и също, само дето едното е по-малко. newsm78
Таничка, темата, към която си дала линк от таралежи ли е писана? Трънчета, пинсети....Чак пък никнели и от гърдите и краката ooooh!
Нелва, тия твойте познати защо просто не правят фрешове, да дават имуностимуланти или витамини? Извинявай, но като чуя, че човек, който яде пържоли, ще пие и кърма, просто ми призлява. Да не говорим, че в аптечната мрежа продават и коластра, ако толкова държат да подсилват имунитета с бебешката храна.
Близначе, ама ти не си била чак толкова серт, гледаш си я свекито, така, така. С нетърпение чакам включване от селото Laughing

# 398
  • София
Джине в камерата температурата е -4 градуса, а във фризера до -18.

Агнес дай знак коя е твоята снимка. Аз гледах, но не те открих. Пък и не съм като теб да имам толкова свободно време, че чак да ми е скучно. Laughing

Аз съм изумена с тези трънчета. Но ще погледна довечера след баня, ако това е начина да се свърши с мъчителните колики.

# 399
  • Перник
Здравейте
Аз също съм оставяла Ицо да поплаче с цел изморяване и по лесно заспиване след това. Скоро не съм го правила, той сам някакси се поукроти

Тази нощ ми изкара ангелите. В 4 часа като се задави и неможе дъх да си поеме, та се наложи надолу с главата да го обръщам за да се оправи. И после като дръпна един рев, изплаши се и тай много. Не си представям как бих могла да го оставя в друга стая да спи и недай си боже не чуя как се задавя. Ужас просто

# 400
Здравейте момичета,
Качих малко снимки на Василена, да я видите и нея Simple Smile Гледах всички бебета, страхотни са мъничетата, живи и здрави да са ни и много да ни радват !
Преди няколко дни ходихме с приятелки в Люлинското Хепи - страхотно заведение с прекрасен детски кът за каките и батковците. Както взе да захладнява може би за среща ще е по-удачно затворено заведение. .. ако се организираме де Simple Smile
Каня се да пиша от няколко дни , и сега не се сещам какво да кажа ... Embarassed
Сандалка - по какво преподаваш ти ? Като чета постовете ти, написани с такава лекота и приятен хумор , завиждам на учениците ти. Сигурно е супер да си им учителка  Hug
Прегръдки на всички и до скоро

# 401
Привет мами, мерси за топлото посрещане  Hug

Ех...колко са ни хубави вс юлски бебоци (пу-пу) да са ни живи и здрави.

Днес ММ има РД  Heart Eyes  и ми се искаше да забъркам поне една бисквитена торта, ма нз дали ще имам време да остана за по дълго в кухнята.   chef

Близначе - да доста е забавна твоята свеки, де да беше такава шегаджийка и моята, но не би  #Cussing out #2gunfire Ако си отпусна пръстите да пиша, ще ме питате после дали имам жълта книжка  tooth   

Симона ми се стряска доста на сън, даже си проплаква от време на време  Tired при вашите бебоци има ли го този момент.  newsm78

# 402
Здравейте! От сума ти време не съм писала, но едва сега пускам компа. Иначе ви следя през таблета, ама от там писането ми е мъка. 4 дни по празниците бяхме на Банско и си изкарахме супер. Филип се разби да спи там, може би от чистия въздух и от това, че беше все навън.
Дени, бързо опряване  Hug
Джине, и моята кака само съблича куклите. Всички са ни голи, а роклите им от обличане и събличане приличат на парцали. За косите им не ми се коментира в какво състояние са.
Каката от понеделник е на градина. Хем чакам с нетърпение, че да отдъхна малко, хем ми се е свило сърцето заради гадните болести и вируси, които ще мъкне и на бебето.
За свеки какво да кажа. Идва рядко, но като дойде поема готвенето и гладенето, та помага жената. Но не си играе с детето. Седи и си гледа сериали на лаптопа ( с турските е напред, гледа ги в нета), а на детето му пуска Супер 7. Малко ми стана кофти, че началото на лятото обещаха да вземат каката на море с тях на вилата, а после ми заявиха, че не я искали щото искали да си почиват ( а тя не спи на обяд и им досаждала да си играят). Стана ми обидно. Все пак живеят в Русе сами и могат целогодишно да си почиват и спят.  От 20.09. ще ни спрат топлата вода за 10 дни, та мъж ми иска да ме закара в Плевен и свеки да дойде да помага и ще си живеем една седмица двете там с децата.
Във Фейса на всички бебоците са уникални сладурчета. В снимката след малко ще ходя да гледам снимките. Ще пратя и аз някоя и друга покана стига да се ориентирам кой кой е  Grinning
Началалото на септември ми звъняха от работата да се връщам. Другата седмица трябва да дам отговор. Но няма как да стане, тъй като майка не се навива да гледа толкова малко бебе и да взема каката от градина и да я води на занимания. А и като се замисля няма да ме има от 7.30ч сутринта до 8 вечерта, не мога да цедя, не искам на друг да поверявам захранване и консултации. Тъй като други деца няма да имам искам да се насладя на майчинството до година поне. Да ми беше работата почасова или да можех да поработвам от вкъщи как и да е.
Айде дребния наду гайдата.....

# 403
Румяна88 , как тъй, от нищото ли се задави? Че и толкова сериозно да не минава  Thinking  Защото наша Юлия вече 6 нощи спи в друга стая, т.е. в своята си стая. Онова прословуто, сладко кошче умаля преждевременно. Първо с илюзиите, че ще служи 6 месеца, после намалени до 4 месеца, та накрая станаха два. Мога да я нацедя вътре, ама няма място ни да опъне ръчички, ни да се избута с крачета. Сега в голямата кошара така се шири, личи че ѝ е кеф! Та и аз се притеснявам от задавяне, примерно. Трудно ми е за момента. И все пак, тя и денем спи без да съм до главата ѝ, т.е. тя в стаята си, аз през две други на компютъра, както е в момента. А и до мен да спи, аз ако съм дълбоко заспала и не чуя...  Thinking Изобщо не е възможно да бдя всяка секунда над съня ѝ, макар да ми се иска понякога. Тя често се задавя докато суче. Нахвърля се като невидяла и така. Първия месец изобщо не се задавяше, ама втория много често, по 2-3 пъти на ден. За сега овладявам ситуацията.

# 404
Мда,тия трънчета са интересни..ще пробвам довечера.Йони не ми е ревлив,но ако му действа добре ще опитам.Първия път,когато му пребаях беше на 11 дни,беше просто адски зле след като ходихме в едно бистро,за 15 секунди го "стабилизирах".Не съм вярвала,че баенето помага и на съвсем мънички дечица,ама ей нА-помага!Нямам обяснение.Та като нищо и трънчета да имат дечицата.

Общи условия

Активация на акаунт