В момента чета ... 21

• 44 267
  • 753
  •   1
Отговори
# 75

За книгите на Кинг подкрепям мнението на Вивиан:
Няма ужасии при Кинг, особено на по-голяма възраст четенето му води до други въпроси. Ако има нещо свръхестествено, то то определено остава на по-заден план.
Това, че Кинг е писател на ужаси, е най-повърхностният мит, който незаслужено е приписван на автора  Naughty !

Е, аз това, което съм чела на С. Кинг, ми е било доста страшно, направо ужасно. Визирам книги като "Мизъри", "Сейлъмс Лот", "Сиянието" - чела съм ги преди около 20 години, но образите са като запечатани в съзнанието ми Simple Smile. Разбира се, чела съм и други негови книги, в които напрежението е на ръба и тях харесвам много повече.
Може би е въпрос на усещане и праг на поносимост на напрежението, както и на употреба на думи  Hug

# 76
  • Пловдив
И аз съм на Стивън Кинг в момента - "Сейлъм`с Лот"  Peace

# 77
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Приключих с "Лудориите на лошото момиче" (много, много ми хареса) и започвам тази:

Не съм почитател на Филипа Грегъри, но историята на Елизабет и Робърт Дъдли винаги ме е вълнувала, та ще дам шанс и на тази версия.

# 78
# 79
  • София

За книгите на Кинг подкрепям мнението на Вивиан:
Няма ужасии при Кинг, особено на по-голяма възраст четенето му води до други въпроси. Ако има нещо свръхестествено, то то определено остава на по-заден план.
Това, че Кинг е писател на ужаси, е най-повърхностният мит, който незаслужено е приписван на автора  Naughty !

Е, аз това, което съм чела на С. Кинг, ми е било доста страшно, направо ужасно. Визирам книги като "Мизъри", "Сейлъмс Лот", "Сиянието" - чела съм ги преди около 20 години, но образите са като запечатани в съзнанието ми Simple Smile. Разбира се, чела съм и други негови книги, в които напрежението е на ръба и тях харесвам много повече.
Може би е въпрос на усещане и праг на поносимост на напрежението, както и на употреба на думи  Hug

Затова ти се струват толкова ужасни  Wink
Може би Сиянието е наистина по-страшна, заради атмосферата, но другите две, ако прочетеш сега, едва ли ще те уплашат. Може би мъъъничко Сейлъмс Лот, но Мизъри - едва ли. По-скоро ще кипиш от гняв.
Това ме навежда на мисълта, колко различно се възприема Кинг, четен преди 20 годишна възраст и след 30  Laughing Както и с всички книги, междувпрочем.

Кали, подхванала си Тюдорите, а?
Тамън после ще кажеш прясно мнение, че аз съвсем съм ги зарязала Simple Smile

# 80
  • София

Скрит текст:
Ама какво говориш  Crazy ? Направо полудЕх! Страшно е това момче, беееее  Shocked ! Не говоря за визия; че е хубав спор няма. Но играе чудовищно добре, пълни ми душата. Останали са ми два епизода от първи сезон. Всеки почивен ден, който имам, гледам по два епизода. Много добър сериал, много! Благодаря ти за препоръката   bouquet !

# 81
  • на североизток от Рая
 Аз пък прочетох "Селянинът с колелото" - Георги Мишев.  Simple Smile Лежерно четиво, като за почивен ден.

# 82
  • София

Скрит текст:
Ама какво говориш  Crazy ? Направо полудЕх! Страшно е това момче, беееее  Shocked ! Не говоря за визия; че е хубав спор няма. Но играе чудовищно добре, пълни ми душата. Останали са ми два епизода от първи сезон. Всеки почивен ден, който имам, гледам по два епизода. Много добър сериал, много! Благодаря ти за препоръката   bouquet !

Скрит текст:
Ама така като те чета направо ме възпламеняваш да ги подхващам отново  Crazy
Ама то Под Купола ли да гледам, Тюдори ли, книгата ли да си чета, другата работа ли да върша ... Ми то денонощието само 24 часа беее   Hug
Уф!

Много се радвам, че ти харесва  Hug И Джонатан е пич, хич не ми се връзва с образа на Хенри XІІІ  Confused

По темата -
започнах "18 % сиво"

# 83
  • София
Аз започнах Девиците от Рая. Благодаря за препоръката, mijjjka, май точно твой отзив бях чела преди време, когато я свалих, а онзи ден с Етиа пак я споменахте и реших да я подхвана най-сетне. Допада ми засега, въпреки че съм още в началото. Четеше ми се нещо подобно.

И аз малко спам, но Кали, направо ти завиждам, че гледаш за първи път Тюдорите. Сериалът наистина е един от най-добрите, които съм гледала последните години.

# 84
  • на последния етаж
Започнах най-сетне "Размишления в катраненото буре".

# 85

Киф, така си описала краят на "Проходът", че чак ми стана смешно, а нямам представа за какво става въпрос в книгата  Laughing Разби ми се цялото желание да я чета, благодаря ви, че ме предпазихте   bouquet

Абсолютно съм съгласна с мнението ти! Свръхестествените теми в повечето случаи служат като някакви метафори и всъщност основният и скритият замисъл е много по - дълбок от колкото на един прост роман с ужасии. Въпреки това няма да лъжа, че докато четох "То" имаше моменти, които ми бяха доста страшни, но не мисля, че това се е случвало с останалите му неща, които съм чела.
А по темата в момента чета "Оливър Туист" на Чарлз Дикенс.

# 86
Започнах най-сетне "Размишления в катраненото буре".

Аз я прочетох съвсем наскоро. Дълго време се чудих как да я определя сама за себе си и най-сетне стигнах до думата откровение. Тази книга беше за мен наистина като откровение, като част от мен, която винаги съм знаела, че ми липсва и най-сетне намерих. Даде ми отговори за толкова много въпроси, които са били в мен, но дори не съм успявала да назова. Ще чакам отзива ти. Simple Smile

В момента чета "Дете във времето" на Иън Макюън, но напредвам бавничко.

# 87
Започнах "Под сянката на свещеното дърво" от Вадей Ратнър

На "страхуващите" се от Стивън Кинг искам да кажа, че преди години четох автобиографията му. Там той разказва за това, че е изключително страхлив човек и е започнал да пише ужаси, за да се пребори със страха си, да изгони демоние Simple Smile Помня много ясно един пример за страхливостта му. Когато отсядал в хотел и излизал от стаята си, винаги оставял лампата да свети, защото си представял как докато търси ключа за осветлението, някаква невидима ръка го сграбчва от тъмното  hahaha Много, много негови романи съм изчела. От първия до последния, ги приемам като метафори на злото под различна негова форма. Никога не съм го възприемала като писател на ужаси Simple Smile

# 88

Сподели, моля, след като я прочетеш. Тъкмо преди няколко дена завърших неговата "Приспивна песен" и ми е интересно някой друг какво мисли за книгите му.

Чета "Слугинята" и ми харесва  Simple Smile.

# 89
Помня много ясно един пример за страхливостта му. Когато отсядал в хотел и излизал от стаята си, винаги оставял лампата да свети, защото си представял как докато търси ключа за осветлението, някаква невидима ръка го сграбчва от тъмното  hahaha

Това ми напомня за "Мъглата"  Laughing Laughing - точно това се случи на голяма част от героите Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт