В момента чета ... 21

• 44 267
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Напоследък прочетох следните неща:

; ;

;  В момента чета:

За "Дългата разходка" вече писах - считам книгата за изключителна. Според мен тя не бива да се възприема буквално. Поне аз си представях, че разходката всъщност представлява житейския път. И всички неща, с които се сблъскваме. Тези, които ни определят като такива, каквито сме. Много дълбока книга. Трудна, но велика!

Преди 2 години четох "Сянката на вятъра" и много ми хареса. Сега му дойде времето на Сафон отново. Прочетох "Играта на ангела". Тя щеше да ми хареса, ако не бях чела "Сянката на вятъра". Но в случая ми се струва, че много от идеите се повтарят. Разбира се, Сафон е имал нещо предвид и е направил по този начин връзка между книгите... Но за мен нямаше нищо ново, което тази книга да ми поднесе и мисля да приключа с този автор. (Имам свалена електронно "Принцът на мъглите", но май ще си отлежава така...)

"Правек" много ми хареса. Тя е прекрасна философска, емоционална, сантиментална дори и правдиво-горчива житейска книга. Героите са изградени много живо и дълго остават. Книга, която определено се помни... Не ужасява, но в нея има много тъга... Малко повече, отколкото на мен ми се струва реалистично, но го приемам като художествен похват... Честно казано винаги съм считала, че може би едно от най-прецаканите неща в нашия днешен свят е човек да се роди поляк... Без майтап! Но пък само такъв народ може да роди автор като Токарчук... Определено си струва да се прочете книгата.

Книгата на доктор Фроли за всеки, който се интересува от Аюрведа  я препоръчвам. Много професионално написана!

Определено си почивам сега с Бронте. Wink Имам нужда. За по-натам съм си приготвила малко класика и Арчибалд Кронин.

# 286
"Вакантен пост"- зарязана на 20тата страница...

И аз в началото исках да я оставям, но реших да й дам шанс и в крайна сметка ми хареса. Не е нещо изключително, но ми допадна.
Иначе и аз малко се мъча с Ранд, нещо нямам настроение за нея, пък и целият този патос ми идва в повече.

# 287
♥ LOST ♥  докъде си стигнала с Изворът? Зависи какво очакваш... странно от какво толкова дълбоко са изненадани някои хора, които са го чели, че чак са си променили философията за живота... За мен е съвсем "нормална" книга, забавно-развлекателна тип ''поп", не очаквай да разцепи атома  Simple Smile да перефразирам един любим умник - "добре пише, но трудно измисля"  Mr. Green
и все пак да добавя, аз си я четох с удоволствие...

# 288
Ми на около 60 % съм от книгата
Даже в началото повече ми харесваше, когато разказваше само за Роурк и Питър
На места пише доста елементарно и точно начина й на писане не ми харесва
За около 500 страници не можах по никакъв начин да схвана мотивите на Доминик, характера й горе долу схванах, но мотивацията й ми е напълно странна, допълнителните герои, които включи по-късно, са ми направо смешни и излишни
Не ми допада

# 289

И аз в началото исках да я оставям, но реших да й дам шанс и в крайна сметка ми хареса. Не е нещо изключително, но ми допадна...

Началото е малко постно, но след това ми хареса развитието на образите. Наистина ми беше интересно как една смърт променя толкова много човешки съдби. И краят - много реален, без захаросване...

# 290
  • София
Продължавам с Шелдън.
След 'Насън и наяве'(много добра),сега съм на 'Спомени от полунощ'.

# 291
Продължавам с Шелдън.
След 'Насън и наяве'(много добра),сега съм на 'Спомени от полунощ'.

На мен любима си ми остава "Гневът на ангелите". Simple Smile

Прочетох я преди години и явно , понеже беше първата и ме грабна и така си остана Simple Smile

# 292
Да се включа и аз:)
Чета ''Тринадесетата приказка''. Харесва ми.
Друго,което наскоро четох и ми хареса- quo vadis, Старецът и морето, Самуил

# 293
Много ми хареса Захари Карабашлиев и неговата "Кратка история на самолета". Приятни разкази определено. Приятно да ме изненада български автор.  Simple Smile

# 294
  • Ямбол

И аз в началото исках да я оставям, но реших да й дам шанс и в крайна сметка ми хареса. Не е нещо изключително, но ми допадна...

Началото е малко постно, но след това ми хареса развитието на образите. Наистина ми беше интересно как една смърт променя толкова много човешки съдби. И краят - много реален, без захаросване...
Подкрепям, на същото мнение съм.
На мен също не ми вървеше в началото, но бях убедена и не се подведох, че Роулинг просто няма как да пише лошо. И сега ѝ се наслаждавам вече накрая.

# 295
Не мога да я прочета. В началото много ме заинтригува, но така си остана в началото. Говоря за "Турски гамбит". Лека, развлекателна, забавна на моменти, но не върви и не върви, не знам защо така се получи? Направо си се мъча, с дни не мога да се наканя да я взема в ръце, а като почна да чета, повече от 3-4 страници не мога и заспивам. Отказвам се Sad

# 296
Не мога да я прочета. В началото много ме заинтригува, но така си остана в началото. Говоря за "Турски гамбит". Лека, развлекателна, забавна на моменти, но не върви и не върви, не знам защо така се получи? Направо си се мъча, с дни не мога да се наканя да я взема в ръце, а като почна да чета, повече от 3-4 страници не мога и заспивам. Отказвам се Sad
На Акунин съм чела само "Азазел" - умело заплетена, дочетох с интерес, но не съм посягала към Акунин по-нататък и май не бих, може би ми ми се струва прекалена "гимнастиката за ума"...  Embarassed  Обичам по-лирични, но и трилъри де, но не от тия с многото детайли и един вид затормозяващи. Добър трилър, който скоро четох, е "Защото те обичам" - Гийом Мюсо".
Сега съм на "Ожени се за мен" - Ъпдайк. Интригува, но не съм сигурна дали ще продължа с този автор след като я дочета. Малко монотонна - с тези диалози между двамата любовници до безкрай; не е скучна, но някак не ме грабва съвсем. Ще дочета де, не без интерес.

# 297
Прочетох "Прелюбодейци" от Вида Огненович.  5/5
http://www.goodreads.com/review/show/721725698

Чета разказите от

То заглавието си казва...  Laughing #Crazy

"Правек" много ми хареса. [...] Честно казано винаги съм считала, че може би едно от най-прецаканите неща в нашия днешен свят е човек да се роди поляк... Без майтап! Но пък само такъв народ може да роди автор като Токарчук... Определено си струва да се прочете книгата.

.♥.Петя.♥., а да си роден руснак...?!  Laughing (е, сега може да съм под влияние на горните разкази и да ми се струва неблагоприятно да си роден  поне в Сибир...) Иначе много се радвам, че са ти харесали "Правек" и Олга.

А за аюрведа имаме новичка тази книга:

Не съм я чела, защото не обичам да готвя, но не знам дали е случайност - бях болна няколко дни и оздравях веднага, след като ми сготвиха три нещица от нея!  Grinning

Последна редакция: вт, 24 сеп 2013, 11:43 от svet65

# 298
Изчетох тази:

и много ми хареса.
Кратки съвременни български разкази и почти всички с отворен край.
Най- ми харесаха този за моста, първия с кучето, този с паяка.
Интересно ми беше.
10/10 за мен.
Подразних се само от разказа с вампира, защото си е чисто плагиатство. Оригинала е Татик на Стивън Кинг.

Сега започвам класика, която, срам, не срам, не съм чела:

Още съм в началото и нямам мнение. Не можах да схвана кой е Атикус и как са имената на децата.  Rolling Eyes Момичето е с прякор Скаут, Джем брат ли й е? Това последното изречение го омотах на фльонга нещо.  Crazy

# 299

Скрит текст:

Сега започвам класика, която, срам, не срам, не съм чела:
Още съм в началото и нямам мнение. Не можах да схвана кой е Атикус и как са имената на децата.  Rolling Eyes Момичето е с прякор Скаут, Джем брат ли й е? Това последното изречение го омотах на фльонга нещо.  Crazy
Зарежи срама! Wink Накрая кажи как е книгата.
Атикус Финч е таткото на момичето Скаут и момчето Джем (батко й). После ще дойде приятелят им Дил! Буууу Wink  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт