В момента чета ... 21

• 44 267
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
Харесах "Акабадора", но не бих казала, че е нещо кой знае какво. На места изказът ми идваше малко сложен, претрупан и неразбираем. Нещо като твърде сериозни интелектуални упражнения с думите, но несполучливи и неразбираеми.

Интересно мнение  Simple Smile
Учудвам се в какво си открила "претрупаност" и "сложност" на изказа newsm78

За съжаление книгата не е у мен, иначе бих цитирала. Не говоря за сложност на разказа, а за отделни изречения, които ми се сториха с твърде много думи и то с неразбираем за мен смисъл Simple Smile. Имаше места, които препрочитах по няколко пъти, без да схвана идеята за използването на точно тези думи Simple Smile. Но може би причината е в мен, а не в книгата. За цената, която платих и за двата часа, в които я прочетох - струваше си Simple Smile.

# 331
Ананас, Hug  bouquetТи ме зариби окончателно, въпреки, че Мона Лиза както каза си издала част от сюжета, аз вс. имах нужда да чуя повече.
А и за "Калната река "сте писали, а аз скоро си я взех.
Абе златни сте!  bouquet  bouquet Hug Hug Hug

# 332
"Споделен живот" Джоди Пико.

И паралелно си дочитам "Дневниците" на Р. Гизгинджиев. Това е книга, която трябва да се чете на малки глътки.

# 333

Цитат
Ananas, ти изобщо не разказа книгата! Поне предупреждавай за спойлери!

Съжалявам, но мислех, че това което написах, се разбира още в завръзката на сюжета. Не се търси убиеца в книгата , а е ясен от самото начало . В анотациите на книгите обикновено се разкриват повече подробности. Аз както писах, започнах "Мидълмарч". В началото на книгата има предговор от Весела Кацарова - тя направо е преразказала историята . Дори съжалих, че го прочетох преди да я започна. Така , че на професионалисти се случва , какво остава за обикновени любители- читатели.  bouquet

# 334
В "Акабадора" може би най-запомнящо за мен ще бъде това, което наричат „ирония на съдбата“. Иначе и на мен средно ми хареса книгата. Имаше го чарът на юга и на непознатото. Най-слаба ми се стори средната част (на Континента). Разбирам смисъла й, но може би изпълнението не беше много добро (макар че имаше силен за мен момент с момчето). Може би е книга, която нямаше да е голям пропуск да остане непрочетена, но пък и щеше да ми остане любопитството, ако не бях я прочела…
http://www.goodreads.com/review/show/705914327

Завърших "Веселие по руски".  Mr. Green
http://www.goodreads.com/review/show/723304104

Започнах световно неизвестната

и засега ми е скучна.

# 335
  • София
В момента чета книгата на Бианка Панова :

и "Дъщерята на пеперудите" :

# 336
  • London
+1  глас за ''Да убиеш присмехулник''! Хубава книга, но за мен темата в 21 век вече не бе толкова актуална както, когато книгата е излязла от печат. Навярно, защото бях и гледала доста филми в тази насока, не ме изненада нищо, но пък я прочетох с удоволствие. На който му е харесала книгата може да се пробва и с ''Да вярваш в чудеса'' от Дейвид Балдачи.

След  ваши коментари захванах ''Дългата разходка'' на Кинг, да видим в мен какво усещане ще остави. Peace

# 337
За почти довърших "А планините ехтяха". Харесва ми, даже много. Не мога да я сравнявам с другите две на автора - чела съм ги преди години и впечатленията ми са доста поизбледнели. Тази не е толкова натоварваща, също ми харесва и представяне на различните гледни точки на участниците в историята.

# 338
  • Пловдив

Исайкова, "Дъщерята на пеперудите" е прекрасна и разтоварваща книга, чете се на един дъх.

# 339
  • София
"Списъкът с моите желания", започнах я преди малко, ще я прочета тази вечер.  Heart Eyes

# 340
Здравейте момичета, започвам норвежката сага "Кристин, дъщерята на Лавранс" , много се надявам да си заслужава прочита й.  newsm44 . Някой има ли мнение за книгите ,чел ли ги е ?  Thinking

# 341
  • на североизток от Рая
Здравейте момичета, започвам норвежката сага "Кристин, дъщерята на Лавранс" , много се надявам да си заслужава прочита й.  newsm44 . Някой има ли мнение за книгите ,чел ли ги е ?  Thinking

В темата за Новите книги се спомена тази сага.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=731999.315

Предизвиква и моя интерес.

# 342
# 343
neli mar4 , започнах да чета трилогията и ще дам мнение като понапредна дали си струва да се чете , но мисля че няма да ме разочарова , много харевам саги и исторически книги  newsm68

# 344
  • на североизток от Рая
neli mar4 , започнах да чета трилогията и ще дам мнение като понапредна дали си струва да се чете

Peace

Потърсих книгата в нета, в store имаше откъси, прочетох ги, много ми харесаха. Написана е с един стил, който аз наричам приказен и точно такива книги чета неусетно бързо, независимо от дебелината им. Такива книги "не те пускат" да станеш.

Общи условия

Активация на акаунт