Отговори
# 600
 Rolling Eyes  Rolling Eyes  Rolling Eyes Леле момичета каво е това чудо тези точки тези класирания тука в нашият град учителките от детската градина идват ден през ден да питат кога ще пускаш детето на градина. Когато племенника стана на 2 и половина донесоха молбата в къщи макар че майка му го пусна на 3 и нещо.

# 601
Сребре, честит ти рожден ден! За много щастливи, здрави и успешни години!
Честит Архангелов ден на всички именици - да им е здраво името и с гордост да го носят!
Ние сме добре. Мина излезе на разходка, а аз се зазяпах нещо в компютъра. Вчера следобед спа четири часа и съответно вечерта не й се спеше, едва я приспах в 11 ч., но цяла нощ се буди, въртя и отвива. Явно не бива да я оставям следобед да спи толкова много. Иначе е все по-сладка и все по-голяма хитруша. Постоянно ни изненадва с нови умения. Довечера най-после ще правим прощъпулник, като за целта вчера изпекох погача. За първи път се хванах да меся нещо такова, обикновено питки и хляб правя ръчно. Но мисля, че резултат е добър, особено като за начинаещ.
http://www.prikachi.com/images/836/6733836T.jpg
Та ще търкулнем питката довечера да видим Мина какъв предмет ще си избере. Отделно ще правим разни лакомства и в понеделник ще ги занесем в детската градина на баткото да почерпим децата за прохождането съгласно местната традиция.

# 602
  • София
Много благодаря за съветите и рецептите за капки на всички мами!
Беболина още е болна, но благодарение на вашата помощ го преживяваме по-леко   bouquet

Честит празник на всички именици!  Tada

И ние сме с масовите 8.1 по първо желание, за останалите още по-малко, та отдавна сме наясно, че никъв шанс за държавна ясла и градина, а и халът, на който са в момента, с по 30+ деца в група ги прави доста неудачно място, поне за който и до когато има възможност за алтернатива. Писала съм и друг път, че баткото ходеше в чудесни ясла и градина, но от всичко чуто за настоящите, си е голяма рядкост да случиш на свястно държавно заведение. Поне в нашата софийска гмеж. Затова, докато имаме възможност, нашето гардже ще е в частна ясла. Записахме я във "Веселото гардже", най-вече защото най-много се доближава до спомена ми за яслата на баткото като условия и отношение и защото е на 10 мин от вкъщи и офиса, че да мога да реагирам бързо, ако се налага.

Я, и вас да ви питам (правя си проучване) - ако детето ви е болно, с вирус, температура и карате безсънни нощи, в реда на нещата ли е свеки да ви гостува (с железния довод, че толкова рядко си вижда внучката)?

# 603
Сребрина, честит рожден ден! Да си жива и здрава, много щастлива, обичана и уважавана!  Hug

Калоян е прекрасен! Да е жив и здрав.  Hug

късметче, честита именичка! Да ти е жива и здрава, винаги много да ви радва! Нека лесно постига целите си!  Hug

Поли, питката е чудесна! Да ви е сладко!  Hug

Ние вчера бяхме на консултация. Катрин е 8600 (+200гр) и 74см (без промяна). Сложиха и` ваксина морбили, паротит, вариола. Добре я понесе (слава Богу), след обяд спа 4 часа (от 14 до 18ч), снощи си заспа в обичайното време (21ч.), но тя си е поспалива като майка си.  Mr. Green

Миленита, ако свеки не пречи, а помага, възползвай се да си починеш, но ако те учи на всяка крачка кое как трябва да се направи, по-добре е да си върви (забравих твоята свекърва от кои беше  newsm78 ).  Peace

Честито на всички именици и празнуващи днес!   bouquet
п.п. И аз омесих една пита, да видим какво ще стане.   chef

# 604
  • София
Fortuna, моите е от тези, които предимно стоят кат пирон, забит в дивана, обикновено в позата на тъжната и онеправдана баба, която рядко вижда внучката си; смята, че, като се е изкъпала преди да тръгне, пътувала е във влак/кола няколко часа, после е излизала на разходка с детето, няма нужда вечерта да се изкъпе  Sick; не е в състояние да помага, че трудно си носи нейните кила (според мен) или "не знае какъв ни е редът вкъщи" според нея (идвала е поне 30 пъти у нас, а може и да са повече), а и както е видно, не се вписва поне в моите разбирания за елементарна хигиена. Офф, спирам, че всички разбраха колко съм набрала...  ooooh!

# 605
Миленита, какво да ти кажа, щом ни питаш, значи смяташ, че посещението е в неподходящ момент. Ама и няма как да я изгониш, без да стане джабала. В общи линии си за сачувствие. Дано поне детето се оправя по-бързо. Много упорити тазгодишните вируси. Нашата кака миналата година се беше разболяла от инфекциозна мононуклеоза. Не знам как се е заразила, но изкара тежък период. Дълго време беше вкъщи и лекарите й бяха казали, че имунитетът й е сринат. Тя е по принцип слаба и не се храни особено добре, но след това разболяване съвсем се скофтиха нещата. Постоянно боледува, все е на антиботици (а майката  и вторият й мъж са съответно мед. сестра и лекар - ще рече, има най-добрите грижи вкъщи). И сега последното е херпангина, при положение че е почти на 17 г., а тия вируси обикновено по-малките деца хващат. Намъчи се това момиче просто.

Фортуна, предполагам са те предупредили, но и аз да си кажа (като многознаеща бъдеща свекърва и тъща), че тази ваксина е доста коварна, защото дава реакция чак между 5ти и 10ти ден след поставянето й. Реакцията може да бъде висока температура, възпалено гърло и обрив по коремчето и гърлото. Рядко я има, но да си знаете, момичета, че ако нещо такова се случи няколко дни след ваксината на вашето дете, това е то, а не някакъв вирус или нещо друго. Хубаво е да се отиде на лекар за потвърждение (пък и те си водят някакви статистики) и да се следи детето. Аз се надявам все пак да няма реакции при нашите дечица.

# 606
Milenita  Hug Съчувствам!  Hug  Аз съм от тези с проблемни свекърви..   Според мен бабите ( вкл. и майка ми, колкото и да се разбираме с нея) трябва да гостуват  за не повече от 2 часа без покана. Ако са поканени, помолени за помощ за гледане, преспиване и т.н. тогава - да, но не и без изрична покана или молба.  Naughty
  За съжаление са малко хората, които мислят като мен - не прави това, което не искаш да ти правят. Предполагам и твоята свекърва няма да е очарована да й се тупнеш "на гости" в един такъв тежък за нея момент. Пооплачи се малко , дано ти  поолекне.  Peace

# 607
Поли, благодаря, че ми заостри вниманието.  Hug Ще наблюдавам за странични явления, надявам се да няма такива.  Praynig

Миленита, съчувствам ти.  Hug Дано ти поолекна след като сподели.

# 608
Честит имен ден на всички празнуващи.
  bouquet  bouquet  bouquet
Поли питката просто е прекрасна.
Ох, тази ваксина наистина е стршна. Всички майки около мен се оплакват след поставянето й.
Миленита, какво да ти кажа има и хора и .. свекърви. Майка например за 5 годишен брак на брат ми е спала в тях  1 или 2 пъти  и то след като е била изрично помолена. А винаги като ходим в тях на гости те настояват да преспим/живеят в къща на 17 км. от града и има достатъчно място/ Просто тя не обича да спи на друго място освен в собственото си легло. Ако мислиш, че ще се създаде конфликт ако й откажеш гостуването, преглътни си, потрай си. Все пак те са хора на друга възраст, с други разбирания-трябва да бъдем толерантни  Laughing

# 609
  • София
Девойкен, за пореден път благодаря за съчувствието!  Hug

... и се редактирам, че повече от ден никой не е писал след мен и си викам, ако е заради хейтърския ми пост, я по-добре да го изтрия, пък дано подейства Simple Smile))

Последна редакция: нд, 10 ное 2013, 16:07 от Milenita

# 610
Добро утро и успешна седмица!
Дано сте изкарали приятни почивни дни! Надявам се, че болничките са оздравели, при нас ужасната хрема, която ни мъчеше, донесе 3 нови зъбчета в рамките на 2-3 дни и вече ще си имам и аз озъбено момиченце  Joy

# 611
Хаха ха ха точно заради негативната енергия от "хейтърския" пост  ще да е  hahaha

Дани е с температура от вчера  преди обяд. Тооооочно я обличах за дълга разходка, наконтила съм се и аз ( с дънки и кецове  Party и виж ти - спирала ) и  докато сменям памперса  ми се стори топла. Та.. от тогава е с температура, 3 пъти се вдига над 38 и давах Панадол. Интересното е, че няма сополи, кашлица и каквото и да било друго съпътстващо. Днес след 1:30 сме при педи и се надявам гърлото да не е червено.  #Cussing out Тази седмица щяхме да поставяме ваксина  #Cussing out

Като голям фен на шоколада, нека ви почерпя с нещо греховно за рождения ми ден . Днес ставам на 27  Flutter  

# 612
Честит рожден ден на ShySun! Жива и здрава да си и дупе да ти е яко, за да издържаш на белите на малкото зверче.
Днес е много хубав празник, нека Св. Мина бди над семействата ни и винаги да цари любов и разбирателство помежду ни.
Честит имен ден на Мина на мама Поли   bouquet
Милените, аз пък не съм в добри отношения с моята свеки от 5 месеца някъде и нито съм я чувала, нито съм я виждала  Mr. Green Е, няма по-щастлив човек от мен в това отношение. Полази и по нервичките малко и ще те остави на мира  hahaha hahaha hahaha това в кръга на шегата  Laughing

# 613
Моят юнак е записан на ясла вече 2 месеца. За сега само храна вземаме и ходим от време на време за някой куклен театър или разни забави...  Много разнообразна и вкусна храна приготвят.Мисля да се включим и в коледната фотосесия на яслата с Дядо Коледа, та някой друг календар да подарим на бабите.
Като изключим цялата галимация с 99 вида иследвания за приемане всичко е ОК.
 newsm10

# 614
Стефи, благодаря, че си се сетила за моята именичка. Всъщност у нас са две - и майка ми носи това име. Нека Св. Мина помага на всички ни!
ShySun, жива и здрава бъди! Много, много любов, щастливи моменти и късмет!
Ние сме горе-долу. Заваля вече сериозно, смрачи се, а Мина е малко хремава. Вероятно да е пак зъби, защото друго няма - само бистри водни секрети от нослето.
В петък най-после направихме прощъпулника. Момичето дълго размишлява какво да избере и най-накрая си взе моливите, които бяхме нарекли за архитект. Мъжо много се зарадва, защото си мечтае някое от четирите му деца да се изучи за тази професия. Ще има да почакаме, пък а дано...

Общи условия

Активация на акаунт