Висок пролактин и аденом на хипофизата - 6

• 109 734
  • 759
  •   1
Отговори
# 330
След едногодишно лечение с достинекс и нормален пролактин,как така аденома е увеличил размерите си?Имате ли идея?

# 331
На един и същ апарат ли е правен ЯМР trada ?

# 332
Да само ,че без контраст.

# 333
Да само ,че без контраст.

Преди без, сега със, така ли?
Мен ме предупредиха да не се съгласявам без контраст, не бих вярвала и аз /като се знам каква параноичка съм/, и двата пъти на един и същ, с контраст  Peace

# 334
Не двата пъти са без контраст, а утре живот и здраве ще е с контраст.И много ме е страх какъв ще е резултата.

# 335
  • София
Момичета, на мен днес ми правиха ЯМР, но не успяха да ми намерят вена (бях се паникьосала, вените се стиснаха - кръв пускат, но за абокат не стават)
имате ли идея какъв е точно препаратът (контрастното вещество), искам да му прочета противопоказанията. В събота отивам за нов опит. :/

# 336
Къде ще го правиш?

# 337
Момичета, на мен днес ми правиха ЯМР, но не успяха да ми намерят вена (бях се паникьосала, вените се стиснаха - кръв пускат, но за абокат не стават)
имате ли идея какъв е точно препаратът (контрастното вещество), искам да му прочета противопоказанията. В събота отивам за нов опит. :/

И пак целия процес ли?
Първия път ми вкараха контраста по средата, много гадно беше, защото и аз имам кофти вени, а не трябва да се мърда.
Втория път обаче ми сложиха абоката още в началото, и после само пускат контраста, 100 пъти по - добре е  Peace
Кое е вредното на това изследване? Контраста или излъчването? Аз се притеснява за веднъж в годината...Как нов опит, сама ли си ги плащаш или през НЗОК?

# 338
  • София
Първият резонанс ми е на 22 май'на хипофиза и коремни органи едновременно,заради яки хорм.нарушения, врория - само на хипофиза (подробно огледаха цяла глава) е заради непрестанно главоболие и болка в дясно око. Имам лоши вени,но не се усетих и им казах само че на дяснанръка се хваща по лесно вена,ако се боцне по надълбоко. Пробваха ме няколко пъти,но просто бях толкова паникьосана след 60мин в резонанса (а е нов'с пръстен,а не цяла тръба)  вените ми се свиха.....в двевлезе абоката,носе спукаха. И така,решиха да не ме мъчат и да ида пак в събота. От без резонанс си личи,че имам кръвоносен съд,който е толкова свит,че края му не се вижда...засега от това щеда е, аденома си ми е същият. Уж.

# 339
Това, че ни гледат целите глави, значи ли, че всичко без аденома ни е ОК?
Т.е. че поне нещо друго нямаме, можем ли да сме спокойни  Confused

# 340
  • София
Всяка негативна находка или атипична се записва в листа с резултата от ЯМР, дори някое чисто физиологично,безобидно изменение, така че бъди спокойна :} (винаги обаче съществува въпросът, за 15-20 мин може ли да ни заснемат толкова добре на резонанс, колкото на 60?)  Както и да е, лошите неща се виждат лесно. Както моя кръвоносен съд смотан  Laughing

# 341
Всяка негативна находка или атипична се записва в листа с резултата от ЯМР, дори някое чисто физиологично,безобидно изменение, така че бъди спокойна :} (винаги обаче съществува въпросът, за 15-20 мин може ли да ни заснемат толкова добре на резонанс, колкото на 60?)  Както и да е, лошите неща се виждат лесно. Както моя кръвоносен съд смотан  Laughing
Къде си правиш ядреномагнитния резононс?

# 342
  • Варна
trada има ли новините?
Аз така и не направих ЯМР, нямам идея как са нещата, пия си достинекса...

# 343
Налегна ме грип и цял ден не мога да стана от леглото и изследването пропадна.

# 344
  • Варна
А увеличението много ли е голямо?

На един от ЯМР-тата ми обясниха, че няма как да се измери точно, аденома не е с правилна форма и може да има разлики при измерванията. Беше първия път, когато се отчете намаление от 5мм, лекарката ми обясни, че много го е гледала за да не ме подведе, защото е с неправилна форма, а не сфера. И това го говорим за макроаденом с размер 32 мм, а за микроаденомите пък съвсем.

Общи условия

Активация на акаунт