Висок пролактин и аденом на хипофизата - 6

• 109 731
  • 759
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Да и в сравнение с вашите е гигантски. Едни от симтомите преди даго открият бяха постоянна умора, отпадналост и световъртеж, главоболие и проблем със зрението. След операцията зрението се оправи, но всичко останало още го има, аденома се възстанови и сега вече 4 години на достинекс е намалял много, но дали умората и отпадналостта са от достинекса или ще си останат не мога да кажа, а лекарите пък изобщо.

# 421
 :peace:zdravei te ot men kazvam se Vanya  ot 2008 imam problemi s visok prilaktin.i mi ispisaha  dostinex.na sedmica po 1 tabletka.i go pih do 2015 mart mesec i kato go spriah zabremeniah .tova beshe strashen shok za men i maja mi i strahotna radost..koiato prodalji za jalost samo 7dena .prokarviah i otidoh na genekolog i mi kazaha che sam v 8sedmica bremenna no ploda e umrial v men i triabva da go mahnat.i  mi slojiha 4hapcheta otdolu ..i imah strashni bolki..izpadna polovinata plod.posle mi napraviha kurtaj...biah v bolnicata 3dena ...i si tragnah s goliama bolka v dushata..jiveem v Norvegia i tuk e trudno s chasovete  pri genekolog..iskam da pitam sled tova polojenie koga e nai dobre da se zapochnat novi opiti za bebe...blagodaria predvaritelno ako niakoi ima jelanie da mi pishe  newsm78

# 422
Ваня, съжалявам за това, което си преживяла.
Аз нямам никакъв опит по отношение на пролактин и бременност, защото имах 2 деца, когато ми го откриха.
Чувала съм, че след спонтанен аборт е хубаво поне 6 месеца пазене, но дано се включат момичета, които са по- в течение на нещата  Peace

# 423
аз също още не съм забременявала, но се надявам скоро да стане и много ме е страх Sad

# 424
Аз си открих високия пролактин след точно такъв аборт. Плодът беше спрял да се развива в началото на 3 месец след установена сърдечна дейност. Доста е тежко..Така и няма да разбера със сигурност дали пролактинът е направил белята, защото никой не ми каза да си го изследвам докато съм била бременна.
Лекарката ми каза да отида след 3 месеца на преглед и може би тогава ще ми каже, дали може да се забременява или не...

# 425
Здравейте!
Отново съм на въртележката с високия пролактин,но сега пък още повече се завъртях,защото искам да сменя от Бромокриптин на Достинекс и схемата,която днес ми изписаха е повече от странна,та реших да питам някой пил ли е Достинекс-а по този начин и очаква ли се да оживея след такива дози  Crazy

Значи изписаха ми го така:
4 дни по 1 таблетка
4 дни по 1/2 таблетка
4 дни през ден по 1/2 таблетка
15 дни без прием и изследване на пролактин след това

Последните стойности на пролактина са ми 32 и нещо при горна граница 23.5!Това е изследвано след 40 дни не прием на никакви медикаменти,преди това спрян по схема Бромокриптин.
Не мога да разбера идеята на ендокринолога си,та викам ако някой е пил по този начин Достинекс и е оцелял,нека да каже Wink

п.п.всъщност ще се допълня малко - от години пия Бромокриптин по 1/2 на ден(имам аденом на хипофизата) и пролактина се държеше прилично,но при едно контролно изследване се оказа,че е доста над горна граница,при което наложи консултацията ми с ендокринолог,той пусна второ изследване,като поиска то да бъде направено в друга лаборатория и там нещата бяха в норма,след това се започна с тези схеми и тактики,които все още не мога да разбера за какво са Thinking

# 426
аз мисля, че дозата е висока. аз съм с аденом 3мм и пия по 1/2 табл. седмично. а твоето е по 4-5 таблетки седмично. АДСКИ Е МНОГО. Според мен има грешка. ама нека и другите да кажат.

# 427
  • Варна
И аз мисля, че е много висока дозата, а и достинекс не е лекарство, което се пие всекидневно, то прави депо и затова се предписва 1 или два пъти седмично. Единствено за спиране на кърма след прекратяване на кърменето се предписват еднократни високи дози.

# 428
Здравейте, прекрасни момичета! Аз съм само на 23 години и за жалост днес и на мен ми откриха микро аденом 4/2 мм. Стряскащо е, но се надявам да преодолея и това. При мен всичко започна от много странния цикъл - започваше и свършваше не с кръв,а с едно кафяво нещо, приличащо по-скоро на ръжда. Пролактина ми е безумно висок - почти 1400, имам косопад и усещане сякаш сърцето ми ще се пръсне. Вечер се будя от това сърцебиене и не мога да спя. Изписаха ми Бромокриптин по 1 вечер и Еутирокс по 1 сутрин. За странични ефекти не мога да кажа, защото в моя случай май и работата оказва влияние. В момента има толкова неща, които не разбирам. Дано някой да може да ми даде насока. Ще ви бъда наистина признателна.
Питам се кога ще спре този косопад и сърцебиенето? Как да накарам тая гадина в главата ми да се махне и да не се появява повече? Цял живот ли ще пия хапчета или ще трябва операция? И най-важното- ЩЕ СТАНА ЛИ НЯКОГА МАЙКА?
Моля споделете опита си с мен! Моят лекар е д-р Кирова, Сити Клиник Варна, но мисля да поискам и друго мнение.

# 429
След като са ти изписали и еутирокс, имаш проблеми и с щитовидната жлеза,може би са от там косопада и сърцебиенето.За щитовидната жлеза не споменаваш нищо?

# 430
Аз съм с пролактином и косопад, и сърцебиене имах.
Щитовидната уж ми е добре.
Ще мине сърцебиенето, косопада не  Cry, поне при мен е така.
Ще пием хапчета с години, операция се налага изключително рядко  Peace
Това поне знам аз, и аз съм на Бромокриптин, нямам никакви оплаквания, горе главата  Heart Eyes

# 431
Аз да се похваля тук. Днес бях на ЯМР и се установи, че за 4 години при постоянен прием на Бромокриптин, размерът на аденомът ми е намалял с 2/3 от близо 1 см на 3 мм. Много съм щастлива. За тези години си родих две дечица, да са ми живи и здрави, мислех си, че може и да сее увеличил размерът покрай кърмения и хормонален дисбаланс, но НЕ.

# 432
Забравих да пиша, че за сега изключвам следенето на тази тема, продължавам си бромокриптина, а някога ако се сетя ще вляза да надникна какво пишете.Успех на всички с такъв проблем.

# 433
  • Варна
 Hug
Забравих да пиша, че за сега изключвам следенето на тази тема, продължавам си бромокриптина, а някога ако се сетя ще вляза да надникна какво пишете.Успех на всички с такъв проблем.

# 434
Радвам се , че се оправяте. Това ми дава надежда. Аз съм с аденом 3мм .
Пия Достинекс, започваме опити за бебче и до колкото знам ще ми спрат Достинекса когато видя 2 черти Simple Smile Тогава Бромокриптин ли ще ми изпишат или нищо ?

Общи условия

Активация на акаунт