Да преправим старите мебели с любов - тема 24

• 87 156
  • 784
  •   1
Отговори
# 405
de_desto, много свежи! Поздравления за смелостта при избора на цвят. Доколкото може да се види от снимките, цялата ти кухня/трапезария е страшно симпатична. Плотът на масата сребърен ли е? Елегантно-закачливо!

# 406
  • На точното място
Благодаря ти Биби, да смело беше и всички ме разубеждаваха, но сега са на друго мнение. Стаята е с цветни тапети, реших кухнята ми да е сива и ненатрапчива, защото тапетите като ми омръзнат мога да ги сменям според настроението си , а кухнята не. Плота на масата е сребрист и е остатък от термоплота на кухнята/ и от тази си идея съм доволна/. Масата ни също е стара, но мъжа боядиса краката със спрей, кантирахме старият и плот с хартиен сребрист кант и ютия и сложихме отгоре другия плот Heart Eyes
Специално този нюанс на зеленото, много си отива със сивото.

# 407
А платът, който се вижда зад масата, какво е?

# 408
  • На точното място
Това е пердето, което се спуска от корниза, масата е точно под прозорец.

# 409
  • гр. София
vesi1, ние също имахме такива стени. Част от тях направихме с гипскартон, друга част направо върху старата мазилко сложихме мрежа и замазахме с теракол, а отгоре с корк.  Peace
Лошото е, че старата мазилка не е особено здрава. А е кривоооо, с теракол не може да се изправи (отделно, че мъжа ми е маниак на тема прави стени и тавани)
На мен ми през акъла на наковем сачак и да го направя в бяло. Като хижа ще стане, ама....имам още време да го мисля.
Благодаря за идеите.

И при нас не беше здрава, защото е кирпич и не е стабилна, затова и сложихме мрежата с теракола. Това доста заздрави стената. Изравнихме колкото можем - някъде остъргахме кирпича, някъде сложихме теракол повече и горе долу се получи. Затова и залепихме корк, защото лъже окото, не си личи колко точно е крива стената  Laughing За сачака трябва скара отдолу, която се прави върху по-здрави стени. В кухнята на вилата вътре сме с ламперия, но в това помещение стените не бяха кирпич.

Хриси9092, най-рано довечера мога да пусна снимки с корка.

# 410
  • В градината...
Често кирпичената стена е много по-здрава от тухлената, гаранция  Peace

# 411
  • гр. София
Често кирпичената стена е много по-здрава от тухлената, гаранция  Peace

Рони се. Нашата е стара, но пък е ИДЕАЛЕН изолатор. Впечатлена съм!!!!!! Две лета сме без климатици и е хладно вътре. Вярно, че сме в планината, но все пак не съм очаквала така добре да изолира кирпича. За зимата нямам впечатления все още.

# 412
И столчетата, и стената от кофражни дъски, и камината с дървените трупчета-всичко е чудесно! Браво, момичета! Страхотни сте!

http://media.snimka.bg/s1/2652/031548104.jpg?r=0
 http://media.snimka.bg/s1/2736/031716602.jpg?r=0 Старото бюро освежих с фолио.Не се наех за  ново шкуркане и боядисване. Ще го направя напролет.
Столът до бюрото беше без седалка, целият оцапан с латекс, блажна боя и леко счупен на облегалката. Беше изхвърлен за огъня. След намесата на тапицер стана това, което виждате. Поправи ми 8  стола  в окаяно състояние за 80 лв. Дамаската е  20 лв. Къде ще намерите столове за по 12 лв. ?!

Последна редакция: вт, 08 окт 2013, 17:20 от K.A.G.

# 413
  • В градината...
Лейла, мъжът ми разправя за Кипър, че кирпичът е най-доброто изолиране от жегата, така че го предпочитат. А и от студ пази, въобще си е добра изолация. Майсторът, който ни оправя къщата, цялата му къща е от кирпич. Разбивали едната стена, за да направят прозорец - едва успели  ooooh!

# 414
# 415
  • гр. София
Лейла, мъжът ми разправя за Кипър, че кирпичът е най-доброто изолиране от жегата, така че го предпочитат. А и от студ пази, въобще си е добра изолация. Майсторът, който ни оправя къщата, цялата му къща е от кирпич. Разбивали едната стена, за да направят прозорец - едва успели  ooooh!

Ако се разбива целия може и така да е.....  newsm78Незнам. Ние повърхностния слой махахме, където беше нужно.  Peace

# 416
И столчетата, и стената от кофражни дъски, и камината с дървените трупчета-всичко е чудесно! Браво, момичета! Страхотни сте!

http://media.snimka.bg/s1/2652/031548104.jpg?r=0
 http://media.snimka.bg/s1/2736/031716602.jpg?r=0 . Поправи ми 8  стола  в окаяно състояние за 80 лв. Дамаската е  20 лв. Къде ще намерите столове за по 12 лв. ?!

За тези пари можеше да си купиш такер и сама да ги претапицираш. Няма нищо сложно в това,щом аз се справям с такера,значи и ти можеш Simple Smile А и никога няма да ти е излишен рано или късно влиза в употреба. Отдавна търся такива столове Simple Smile Чудесни са станали.

# 417
Браво, браво на всички творящи!  Grinning

Много се кефя на темата как се развива и развива, и все повече хора се включват и все по-красиви неща се показват.

Аз се позатрих лятото, че много работа пък и нищо не съм направила, но скоро ще се заема с една стойка от шевна мшина, която взех с помоща на Седефчето  Hug пък и трябва да довърша холната "секция"  Mr. Green

# 418
  Споделям почти завършена работна стая - леко префасонирана от детска. Моите пиленца пораснаха и излетяха. Боядисан скрин, боядисано шкафче на колелца, мебелно фолио на секцията( миналата есен се провалих нещо с боядисването й с бял латекс), дамаска на покривки на леглата, възглавнички, стара кухненска маса (временно е, търся нещо друго са в бъдеще). Липсва й нещо и ми се върти в главата онези килимчета ръчно правени от парцалки ( зелено или тюркоазено примерно).

https://plus.google.com/photos/109874237606269538578/albums/5911684324644355473
 Столовете и цялостната визия на кухня и трапезария страшно ми допадна, de_desto Simple Smile
И столовете на  K.A.G. Simple Smile

# 419
Аз зеленото шкафче бих го обърнала с лице към стаята, секцията да отиде почти до края и да има повече място около работната маса.
Към нея може да се сложат някакви кошове или този беличкия контейнер да се мушне. Ще се увеличи работната площ. Под прозорците може да се слоши нисък дълъг шкаф, на който да се наредят цветята, картини на стойки и други работи. Може и без шкаф, а цветята на стойки + една или две картини на стативи.

Общи условия

Активация на акаунт