Търся електронна книга - тема 6

• 92 755
  • 724
  •   1
Отговори
# 705
Никога не ме дразни търсенето на определена книга, та дори и на всяка страница по два пъти да се случва това. Hug
Все пак има хора, които за първи път в живота си започват да четат книги в електронен вариант (път, по който сме минали всички) и си търсят определена книга. Дори и в Гугъл да я потърсят, излиза и този сайт - ТЪРСЯ ЕЛЕКТРОННА КНИГА. Ами точно това им трябва и те, без да четат началните страници, пишат своето желание и очакват човешки отзиви! Нека да бъдем добри! Нека да сме ЧОВЕЦИ!   love001

# 706
Уважаеми съфорумци, бъдете позитивни и толерантни .Книгоманите са хора духовно извисени.Програмката за книжки е чудесна- списък с книжки, от който просто си избираш тези,които си харесаш и си ги искаш.  "Един човешки живот не е достатъчен да се прочетат всички хубави книг"- М.Горки.  " Колкото повече,толкова повече"-Мечок Пух. Бъдете добри и здрави.От мен хубав ден Simple Smile Heart Eyes

# 707
Някой да има вече Уиски бийч?

Последна редакция: ср, 16 окт 2013, 12:01 от Katrine

# 708
Уважаеми съфорумци, бъдете позитивни и толерантни .Книгоманите са хора духовно извисени.Програмката за книжки е чудесна- списък с книжки, от който просто си избираш тези,които си харесаш и си ги искаш.  "Един човешки живот не е достатъчен да се прочетат всички хубави книг"- М.Горки.  " Колкото повече,толкова повече"-Мечок Пух. Бъдете добри и здрави.От мен хубав ден Simple Smile Heart Eyes

Не е точно така за съжаление.

# 709
Книгоманите са хора като всички останали, на всеки се случва да си изпусне нервите  Simple Smile

# 710
Добър ден.Наскоро прочетох книгата на Ерик Сийгъл“Лекари“,но се оказа,че това било само първата част ,или поне така пишеше накрая.Въпросът ми е -съществували втора такава.Благодаря

# 711
Добър ден.Наскоро прочетох книгата на Ерик Сийгъл“Лекари“,но се оказа,че това било само първата част ,или поне така пишеше накрая.Въпросът ми е -съществували втора такава.Благодаря

Две книги са. И двете са в ескейп.

# 712
Малко извън темата! Embarassed
Има ли желаещи да се включат в коригирането на Мураками - "Хроника на птицата с пружина",
- като това предполага известни познания по правопис и пунктоация.
Книгата е голяма - около 700 страници - и може да се раздели на части.
Процесът на корекция на текста включва внимателното му изчитане и поправка на всички
правописни и пунктуационни грешки, допуснати от програмата за разпознаване, както и
следене за авторската подредба на параграфите.
Работи се с txt файл с UTF-8 кодиране. Аз ползвам Notepad++ като текстов редактор.
След това се SFB форматира. Ако някой се затруднява с това форматиране мога да го свърша и аз.
Ако има ентусиасти мейла ми е ventcis@abv.bg

П.П. Ако счетете този пост за спам, моля Ви да информирате модераторите и съответно да бъде изтрит...

# 713

Две книги са. Имам я сканирана в ПДФ формат и нямам време да я обработя
във формат подходящ за ел. четци.

П.П. Смятам, че до седмица мога да я пусна в MailBooks-а.

# 714
Здравейте! Ако някой има книгите- 'Дивергенти' и 'Бунтовници' от Вероника Рот ще може ли да ми ги прати,много бих се радвала. Бяха ми ги пратили в .pdf,но файловете бяха повредени. Благодаря предварително! email: allexiss955@hotmail.com

# 715
MailBooks - нова версия: 13.10.13.1. - изтегли от подписа ми.

Извършени се леки подобрения в програмата, описани във файл MailBooks_Info_2013.10.13.doc в папката DOCUMENTATION. Накратко: по-прецизно актуализиране на цвета на бутоните, настройки за правилно извеждане на датата и часа в списъка, въпроси и отговори.

Очертава се това да е една от последните версии на програмата на този етап. В следващото издание ще бъде включен общ помощен файл Help.doc, който ще бъде достъпен от съответното бутонче в главната форма на програмата. Този файл ще замени описанията в папка DOCUMENTATION, разпространявани по време на разработката.

Ще направя едно уточнение: ако програмата доказано работи без грешка дори само на един компютър, но не работи на вашата машина, причината за проблемите не е в програмата, а в интернет, настройките на рутера ви или във вашия компютър. След всеки ъпдейт на версията се включвам отдалечено от няколко компютъра в различни градове и тествам работата на програмата - от доста време насам няма проблеми с качването, изпращането и получаването на книги, дори с доста големи размери на файловете.

Виждам, че се заражда някакъв спор какви точно книги трябва да има във виртуалната библиотека. Истината е, че няма никакво значение дали списъка ще съдържа 2000 отбрани нови книги или 200000 книги, които са достъпни и от други източници. Системата за търсене бързо ще ви даде извадка за интересуващата ви книга и можете да я поискате в търсения формат от няколко потребителя. Всеки е свободен да публикува каквито книги поиска - само нови или пък да качи цялата си библиотека. Наличието на много книги не пречи на бързото намиране на книгата, която ви интересува, ако използвате системата за търсене (търсенето с разглеждане на списъка ще става все по-трудно с увеличаване на броя на качените книги).

# 716
Здравейте! Ако някой има книгите- 'Дивергенти' и 'Бунтовници' от Вероника Рот ще може ли да ми ги прати,много бих се радвала. Бяха ми ги пратили в .pdf,но файловете бяха повредени. Благодаря предварително! email: allexiss955@hotmail.com
В MailBooks са, включи се, поискай и ще ти ги пратим. Simple Smile От първите добавени са със задоволително добро качество.

PanJoro, какво мислиш за добавянето на жанр и/или година?

Последна редакция: ср, 16 окт 2013, 18:58 от Katrine

# 717
Здравейте, търся " Три чаши чай" на Грег Мортенсън на български, или английски.
Не зная много източници , освен читанка и не знам къде да проверя, ще се радвам ако някой ми помогне да я намеря ( ако я има)
  bouquet

# 718

Има ги тук: http://cheti.me/kniga/divergenti-12#privatemsg-mid-39053
Не знам какъв е формата...
Сайта изисква регистрация...

# 719
Здравейте, търся " Три чаши чай" на Грег Мортенсън на български, или английски.
Не зная много източници , освен читанка и не знам къде да проверя, ще се радвам ако някой ми помогне да я намеря ( ако я има)
  bouquet

На английски: http://bookos.org/s/?q=Three+Cups+of+Tea&t=0

Еее, светкавично. Много ти благодаря, вече е в четеца ми!

Simple Smile
Изглежда още я няма на български.

Последна редакция: ср, 16 окт 2013, 19:57 от Katrine

Общи условия

Активация на акаунт