Пациентки на ЦРЗ "Надежда"- д-р Стаменов, д-р Персенска, д-р Шефкетова- 14

• 36 971
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Звезда, много по-добре е да ти е готов хормона като влезеш на преглед, за до може Д-ра веднага да ти назначи стимулацията и директно отиваш пред 1-ви кабинет, където не винаги има хора.
Повечето си чакат файла, а ти отиваш с готов файл и не губиш време. Peace
Да,така е,просто споделих какво ми казаха.И ние ще сме по-рано там.

# 631
  • София
Звезда, много по-добре е да ти е готов хормона като влезеш на преглед, за до може Д-ра веднага да ти назначи стимулацията и директно отиваш пред 1-ви кабинет, където не винаги има хора.
така е, ама аз съм пробвала различни схеми и така става най-бързо.
Даже отивах 30 минути преди часа за преглед и при закъснение от час и половина-тамън ми бяха готови изследванията.

# 632
така е, ама аз съм пробвала различни схеми и така става най-бързо.
Даже отивах 30 минути преди часа за преглед и при закъснение от час и половина-тамън ми бяха готови изследванията.
Бинго  newsm10 вчера ми светна така да направя.

# 633
  • София
ZVEZDA , моята лапароскопия беше на 19.08. 2013 г. когато след точно пет дни ми махнаха конците, беше подуто тук там, малко гадно и червено - сега като го погледна е само една лека и тънка драскотинка. Не съм се мазала с нищо, само 5-6 дни моите сладури не ми даваха да ставам, даже дъщеря ми ми се караше, почивай няколко дни, белег не разчитай че много ще забелязваш. Успех на стимулацията. Hug

# 634
Знам, че трябва да си изчакам коментара на цветната снимка, но ми е притеснено и се чудя каква е по принцип практиката в 'Надежда' при една запушена тръба - знам, че е нормално да ми предложат лапароскопия, но се притеснявам да не искат да ми я махнат, а до колкото разбрах нямам хидросалпингс. Допълнително ме хвърля в потрес това, че при първата ми лапароскопия - дясната тръба пропуска, лява - не. При втората - и двете пропудкат. При ЦС - дясната тръба - не проспука, а лява - да. Много са ми странни тези 3 абсолютно различни състояния на тръбите ми, които напълно се различават.

# 635
Искам да попитам пак нещо. Тези от вас, които са с повече от един опит и основно с тубарен фактор, преди всеки опит искаше ли доктора да правите спермограма на мъжа ви, защото аз имам подозрението, че ще се наложи да правим нова, макар моят съпруг да има н- на брой спермограми вече и последните му резултати да бяха задоволителни. Само че мъжът ми както винаги е на различно мнение и сега този въпрос се превръща в ябълката на раздора у нас.

# 636
  • София
Бъти, аз съм изцяло с тубарен и сме правили само още веднъж спермограма с SDI.

# 637
SDI какво беше?

# 638
  • София
Най-общо казано:
SDI тестът е инструмент за измерване на клинично важните характеристики на спермалния хроматин.
SDI тестът е тест за интегиретет на ДНК на сперматозоидите е инструмент за измерване на клинично важните характеристики на целостта на хроматина в ядрото на сперматозоидите. Дава разултат в %.
При разширената спермограма освен стандартните показатели, концентрация, подвижност , морфология по Крюгер се прави и тест за преживяемост в инкубатор и тест за прикрепяемост към обвивката на яйцеклетката.

# 639
Сега погледнах пак документите. Разширена са му правили няколко пъти - той е с астенотератозооспермия, но при последната докторът каза, че ще има достатъчно за ин витрото.
Срещу SDI в спермограмата за фонда пише: аглутинация, култура, бактерии и има едни цифри сложени в скоби.
Последната пък изобщо не я видяхме каква е, защото тя беше повече за информация на доктора.

# 640
  • София
Искам да попитам пак нещо. Тези от вас, които са с повече от един опит и основно с тубарен фактор, преди всеки опит искаше ли доктора да правите спермограма на мъжа ви, защото аз имам подозрението, че ще се наложи да правим нова, макар моят съпруг да има н- на брой спермограми вече и последните му резултати да бяха задоволителни. Само че мъжът ми както винаги е на различно мнение и сега този въпрос се превръща в ябълката на раздора у нас.

здравей, ние сме с тубарен проблем и сме с 3 неуспешни опита и нали 4 успешен сега.
При нас искаха само една нормална спермограма преди първия опит и това беше. След това ни правиха генетични и биопсия на мен само.
Но при нас винаги имаше хубави ембриони, но не се получаваше никакво захващане. Може би за това не искаха друга спермограма, а и казваха че материала му е много добър.
Докторите си знаят според мен.

# 641
  • София/Стара Загора

Здравей Бъти, понеже и нас ни предстои втори опит, а се водим с тубарен фактор за първото инвитро не ни искаха спермограма, понеже бяхме правили инсеминация преди това, но сега ни накара Персенска да пусне "една контролна, по-актуална".
И не знам какво толкова се опъват тези мъже, моят засега не го е направил, да се надявам, че няма да му хрумне, но все пак ние поемаме по-голямата част от процедурата, така че никаква "ябълка на раздора", обори го с аргументи и не отстъпвай. smile3513

# 642
Здравейте момичета, следващата седмица ми предстои цветна снимка. Интерсуваме дали ще ми кажат веднага състоянието на тръбите или трбва да запиша час за коментар? Thinking

# 643
  • София
Здравейте момичета, следващата седмица ми предстои цветна снимка. Интерсуваме дали ще ми кажат веднага състоянието на тръбите или трбва да запиша час за коментар? Thinking

здравей, по принцип лекаря ще ти ги коментира, но може и веднага да ти каже жената която те снима. Моите бяха толкова зле, че жената като ме снима и ми каза че са много зле и най вероятно ще трябва да се отстранят.
Успех дано всичко е наред при теб .

# 644
Ако не си с упойка ще разбереш на момента,ако ли не следкато излезеш от упойката.Късмет ти желая  ти хубав резултат  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт