За ревящите бебета

• 20 087
  • 222
  •   1
Отговори
# 180
Върша домашна работа номя виж в кооко часа я върша. Времето е само посреднощ и вместо да спя в малкото часове в които мога го правя това.  Rolling Eyes Пак мен си ме чака и това.
През ноща ако имам късмет спи по 3 часа ама не винаги. Чакам деня в които ще спи цяла нощ но знам , че няма да е скоро.  

Малкия се захласва жестоко като реве , направо страшно. Кой да го остави да реве ?

# 181
От захласване може да си погълне езика, от напъването при рев може да получи херния. И това не са бабешки страхотии, а съвсем реална опасност.

# 182
Аз си знам колко е ревлива  Peace. Млъкна точно защото разбра, че с рев нищо не се постига, иначе до сега да се разнасяме. Много би ми било интересно да се включи мама на ревящи близнаци или тризнаци, която ги отглежда сама.  Wink

# 183
Няма нужда да се включват майки на близнаци, природата си знае работата и обикновено има баланс. Майка ми е гледала породени деца, добре, че сестра ми е била кротка, иначе, ако ме ме е оставяла да се нарева, можеше и да ме няма. Знам и аз как чаках пред операционната, докато оперират 2-годишното ми детенце от херния.
Това ми е напълно достатъчно, за да си дам сметка, че след като съм родила дете съм длъжна да се грижа за него така, че да не застрашавам живота и здравето му.
Моето здраве и комфорт са на по- задно място.

# 184
А защо получи херния детето? Точно това се опитвам да обясня- има разлика между комфорт и здраве. Може да ти некомфортно, но пак да си здрав. Когато си родител, собственото ти здраве не е лукс, а необходимост. Защото след много разнасяне една сутрин просто не можах да стана от леглото. Скована от врата надолу. После обезболяващи, физиотерапии, скенери, ЯМР-и.... кошмар. Можеш ли да познаеш колко съм била полезна за детето си през този период? След това реших, че нещата генерално трябва да се променят, че не може да продължава така, и че ако се обвинявам заради това, че я оставям да реве, такава следродилна депресия ще си докарам, че може да свърша като онази англичанка.
Пък и какво, нека и мама на близнаци сподели.  Peace
Сещам се една майка беше споделила в коя тема не знам, че детето е вече на година и отгоре и още се приспиват на ръце и се разнасят по разходки. Това при нас няма как да стане. Научих я, че като я сложа в кошарата трябва да спи. Сега като я сложа, може да се върти час преди да заспи, но дори и не мрънка, бърбори си нещо и накрая зяспива............без драми. Това е постигнато с много рев............без хернии (слава Богу).
Моето мнение е, че трябва да има дисциплина, детето трябва да се научи кота играем, кого спим, кога ядем и  всичко това да става без драми. Eстествено, че съм я носила първите месеци, но към 6-7 ми месец спрях. Новородено няма как да го зарежеш да реве. Виж, това не го уточнихме. От кога я оставях да реве.  Peace
И на мен ми е мило като реве, естествено, че е най- важно детето, по- важно от всичко. След годините борба, за да я има, ходене по болници и по мъките, но............. за да съм й полезна трябва да съм здрава  Wink и това не е лукс или прищявка или лиготия  Crazy

# 185
Аз съм съгласна с Ели, стига сте я яли! Всеки сам си търси лесното.  Peace

# 186
Естествено, че всеки си търси решение, но , ако за едно дете решението е рев до млъкване, при друго вместо млъкване може да стане голяма беля. Затова подобни съвети са неприложими. Току- виж някоя майка се впрегнала, че това е начина и си докарала проблеми.

# 187
Разбира се, че всеки сам си решева как да си гледа децата. За едни е опция да ги оставят да ревът за други не. Аз няма да го оставям , за да се чудя после какво да правя.

Виждам, че Ели е постигнала мечтата си за бебе в съседна държава. Аз я постигнах по същия начин и сърце не би ми дало след толкова години борба да го оставя да се нареве .

# 188
Чак неприложими........  newsm78 Всеки има глава на раменете си и сам решава как да действа, в крайна сметка всяко дете е различно. Трябва да се показват всички гледни точки, представям си какво ще й е на момичето от предната страница ако всички й дадете съвет да разнася бебо нон стоп. Ами........ ако послуша и го приложи на практика, при положение, че е на ръба, буквално може да откачи. Опитвам се да обясня също на момичета, че не трябва да изпитват вина, че са седнали да се нахранят нормално, а не за 5 минути, докато бебето реве (ако реве постоянно). Започваш да си внушаваш вина, че не си добра майка, че не се справяш, че нещо бъркаш и т.н.  Cry

# 189
Елена Ди,тук всеки има право да сподели своето мнение и опит в отглеждането на детето си.Пъпна херния се получава при слаба мускулатура на коремната стена,която може да поддаде не само при рев,но и при надуване например при дете със запек.Аз познавам едно такова кротко бебче,на което гласа не му се чуваше,но уви.Всичко е божа работа.Тук никой не казва,че трябва да оставиш детето си да се къса от рев а ти да си вземеш чантичката и да излезеш на разходка.Аз също подкрепям Elly ,че детето трябва да се оставя да поревава за да посвършиш нещо в къщи,да се нахраниш ,да се измиеш.Разбира се не става въпрос за новородено,а за малко по-голямо бебче,когато разбираш вече детето си по-добре.Ето например моят син може да се е драл и пищял,но в момента в който го взема-спира,на секундата,поглежда ме,усмихва ми се,и започва да си гледка спокойно.
Тук в този форум всеки има право да сподели мнение,не да налага каквото и да е.

Последна редакция: пн, 16 дек 2013, 08:54 от svetla_svetla

# 190
 И аз говорех,че няма да го оставя да плаче никога,но вече не издържам.Като бабичка съм,вървя превита от болки в кръста,дори и в тоалетната ми е в ръцете,не мога да се нахраня нормално,станала съм 45 килограма и ако продължаваме така не знам до къде ще стигна...най-вероятно до болницата.Чакам го още малко да порасне и започвам да го оставям да си поревава,не казвам постоянно но малко по малко и смятам,че ще свикне.Още повече,че го прави на инат,вземе го татко му ревееее все едно го колят,взимам го аз на секундата е млъкнал и с най-доволната физиономия на света.Е да ама не и аз съм човек,ще трябва да се научи някак,та ако ще и с рев.

# 191
Аз съм минала през същото- денонощен рев, не даваше никой друг освен мен да го вземе, пищеше от баща си, от бабите, от всеки.
И аз не можех да отида до тоалетната за повече от 30-40 секунди, храних се с детето в ръка, получих изкривявания в гръбначния стълб, станах 46 кг, залитах като ходя, това продължи до към годинката, докато проходи. После влизаше с мен в банята , докато се къпя, бях сложила една завеса и той на столчето от другия край чакаше, ставаше по 2-3 пъти на нощ да пие мляко до 2 годишен, после заспиваше с люшкане.
За капак и не сучеше, та се цедях.
Минала съм през всичко, за което говорите, че и отгоре.
Не го казвам, за да се бия в гърдите колко добра майка съм и аз съм слушала съвети и съм виждала укорителни погледи.
А за пъпната херния- да, получава се при слаба мускулатура, но в съчетание с физическо натоварване. А преди да се получи херния няма как да знаеш дали точно на твоето дете мускулатурата е слаба. Е, аз го научих по трудния начин, затова и съветвам никой да не си прави такива експерименти, за да не го научи като мен.
А за поглъщането на езика въобще няма да коментирам.
Затова съм на мнение, че едно бебе или малко дете не трябва да се оставя да реве докато млъкне.

# 192
И аз се заричах да не оставям сина си да реве,но след като 6 месеца нямам и секунда за себе си,и то не за прищевки някакви,а за физиологични нужди,дойде момента в който един ден си казах-не мога повече да съм идеална,оставих го да реве докато си измия зъбите,на другият ден го оставих да си пореве докато оправя стаята,на следващия пак нещо посвършвах и той пак си пореваваше.Голямото реване е когато го приспивам а той се опъва като струна за да не спи,въпреки ,че очите му са полузатворени.Е тогава един ден просто го оставих в креватчето и седнах до него,всичко ми трепереше след като 50 минути се опитвах да го приспя.Той пищи и реве,и аз до него рева-от безсилие,от умора,от жал,че съм го оставила да реве.Ами сина ми рева и пищя 30 минути.Сигурно и още щеше да продължи,но аз не издържах.Само докато се навеждах да го взема от креватчето той спря да пищи,взех го,затвори очи и заспа на секундата,дори и не трябваше да го люлея.Ами това според мен е инат.Какво друго да е?
Когато оставяме бебчетата да се понаревават,обикновено те са вече на по 5-6 месеца,тогава коремната мускулатура е укрепнала и вероятността да се получи херния е много по-малка.Обикновено хернии излизат при новородените и в първя втория месец.Елена Ди вие не слагахте ли лепенка върху пъпчето за да не се стига до операция?

# 193
Не беше пъпна херния, тя в повечето случай се получава още с раждането.
Синът ми получи ингвинална херния към 1 год и 2-3 месеца.

# 194
  • където мечтите се сбъдват
Дъщеря ми рева непрекъснато от сутрин до вечер,първите четири месеца.Беше АД.След четвъртия месец постепенно започва да намалява плача.Хубавото при нея е,че спеше през нощта.Никога не съм я оставяла да реве сама.Просто сърце не ми дава.Не мисля,че бебетата проявяват инат или се глезят.Те просто имат нужда от телесен контакт с мама и тази нужда е толкова силна,че е буквално на живот и смърт.Колкото повече се удоволетворява тази потребност,толкова по-рано бебето ще се откаже от рева и ще се успокои.Съдя по дъщеря си.Ако и откажа гушкане и топлина по някаква причина,тя се разстройва,става ужасно крива и може да я държи и цял ден.Ако,обаче откликна и я гушна и понося малко,тя бързо се успокоява и после се заиграва самичка.Така мога и аз да се върна към другите си задължения.Но,аз съм я носила и съм откликвала на нуждите и винаги откакто се е родила.Тя знае,че мама винаги е до нея.
Смятам,че оставянето на бебе да реве само действа разрушително на неговата психика.Затова,колкото и да ми е било тежко,винаги съм откликвала-и аз и мъжа ми.Исках дъщеря ми да израсне с усещането,че не е сама,че е обичана,че когато има някакъв дискомфорт,дори и неразбираем за нас,ние винаги ще сме до нея,че светът е едно хубаво място  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт