Изследване на ХОРМОНИ – 7 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 85 213
  • 759
  •   1
Отговори
# 330
 Genuine , спази ли изискванията за пролактина?

Не започвай да пиеш допаминови антагонисти, без поне веднъж да си повторила пролактина!
И още един съвет- ако не си пускала щитовидни хормони, антитела и ТСХ, не започвай никаква терапия за пролактина.

# 331
Genuine , спази ли изискванията за пролактина?

Не започвай да пиеш допаминови антагонисти, без поне веднъж да си повторила пролактина!
И още един съвет- ако не си пускала щитовидни хормони, антитела и ТСХ, не започвай никаква терапия за пролактина.

Спазих всичко, в лабораторията не им се чакаше и си "извоювах" само 15 мин., на стол(а имаше легло). Утре мисля да го повторя изследването в друга лаб., там ще си пусна и за щитовидната.
Възможно ли е хормонът да се повиши за секунди, точно преди да ми вземат кръв пулсът ми много се ускори, май ме хвана страх. Embarassed

Цял следобед чета какви са симптомите при повишен пролактин,а аз нямам нито един от тях.Никога до сега не съм имала проблеми с МЦ, засичала съм О с тест и мерене на БТ. Thinking

Терапия няма да започна докато не чуя поне две мнения от различни лекари, нали знаете в Бургас каква слава се носи на здравеопазването.

# 332
Изискванията преди изследване на пролактин са: никакви рафинирани захари и мазни меса предния ден, никакъв секс предната вечер, никакъв душ/търкане на гениталии и гърди/ сутринта преди изследването, никакво кафе!

# 333
Днес пак си пуснах пролактин,спазих всички изисквания, в друга лаб.  и резултатът е:

Prolactin 528.90 mkIU/mL         Ж ( 59.3-619 ) 

определено е висок. Tired

# 334
  • София
Днес пак си пуснах пролактин,спазих всички изисквания, в друга лаб.  и резултатът е:

Prolactin 528.90 mkIU/mL         Ж ( 59.3-619 )  

определено е висок. Tired

Висок е. Може да ти създава проблеми

# 335
Genuine, в референтни граници е, но за твое успокоение може да направиш ЯМР. Също иди на очен да огледа очни дъна /фундоскопия/ и да ти направи периметрия. Даже това с очния ще ти излезе и по-евтино, ако офталмологът работи към ЗК.

И пак за твое успокоение ще ти кажа, че заради прием на дуфастон при мен пролактинът си беше трайно над горна референтна до 2, 3 пъти дори. Въпреки това си бях с овулация всеки месец и си забременях като пич само след един месец непазене.

# 336
  • София
Високият пролактин, ако не попрече на О., може да попрече на имплантацията и на износването
Е, някои може и да успеят да износят, но защо трябва да се поема подобен риск, когато може да се коригира  навреме  Simple Smile

# 337
Благодаря  за съветите denis_d и kalpazankatabouquet

Имам час при гинеколог с допълнителна квалификация "ендокринологична гинекология", а след това мислим да отидем до Пловдив или София за още изследвания.

# 338
Денис, моля те за коментар на резултатите ми /4ти ден от М/
Име на теста (изследване)    Резултат      Единици    Референтни стойности
LH    11,16        mIU/ml      жени: фол.фаза 1.1-11.6,овул.фаза 17-77,лут.фаза 0.4-14.7,менопаумъже 0.8-7.6

FSH    8,05        mIU/ml      жени: фол.фаза 4-13,овул.фаза 5-22,лут.фаза 2-13,менопауза 20-138,мъже 1-8

DHEA-S    6,59        umol/l      жени:0.95-11.6 мъже:2.17-15.2

Estradiol    20,3        pg/ml      жени: фол.фаза 39-189,овул.фаза 94- 508,лут.фаза 46-309,менопауза 20-40,мъже 20-77

Prolactin    8,58        ng/ml      М 1.6-18.8 Ж 1.4-24.2

Testosteronе    0,5        nmol/l      мъже до 50 г 8,64-29,0 над 50 г.6,68-25,7 жени 0,29-1,67

Преди пролактинът ми беше висок, сега е добре /нищо не съм пила, просто пуснах контрола/, но естрадиолът е нисък. Има ли връзка с пъпки по лицето и проблемно забременяване?

# 339
  • София
Денис, моля те за коментар на резултатите ми /4ти ден от М/
LH    11,16        mIU/ml      жени: фол.фаза 1.1-11.6,овул.фаза 17-77,лут.фаза 0.4-14.7,менопаумъже 0.8-7.6

FSH    8,05        mIU/ml      жени: фол.фаза 4-13,овул.фаза 5-22,лут.фаза 2-13,менопауза 20-138,мъже 1-8

DHEA-S    6,59        umol/l      жени:0.95-11.6 мъже:2.17-15.2

Estradiol    20,3        pg/ml      жени: фол.фаза 39-189,овул.фаза 94- 508,лут.фаза 46-309,менопауза 20-40,мъже 20-77

Prolactin    8,58        ng/ml      М 1.6-18.8 Ж 1.4-24.2

Testosteronе    0,5        nmol/l      мъже до 50 г 8,64-29,0 над 50 г.6,68-25,7 жени 0,29-1,67

Преди пролактинът ми беше висок, сега е добре /нищо не съм пила, просто пуснах контрола/, но естрадиолът е нисък. Има ли връзка с пъпки по лицето и проблемно забременяване?

ЛХ е висок - може да има задържан фоликул - желателно е да те видят на  УЗ.
ФСХ също леко се е повишил - нещо създава проблем на нормалното функциониране на яйчниците.
Е2 е нисък, може да показва, че няма да има О.

Ще чакам да пишеш какъв е резултата от прегледа

# 340
Лекарката ме гледа на ехограф. Всичко е ок, няма кисти, няма никакви проблеми. Може ли да се види този фоликул?
Е2 ме притеснява много, много е нисък, на долна граница за мъже  #Crazy

# 341
emma_smith, ако има задържан фоликул /т. нар. функционална киста/, е щял да се види. На теория на всеки 10 овулаторни цикъла се пада един ановулаторен. Може да си пуснала изследванията и да си го уцелила случайно.  Wink
17-хидроксипогестерон пускала ли си?
Провери ли щитовидната жлеза? (фТ3, фТ4, ТАТ, МАТ, ТСХ)

# 342
  • София
Лекарката ме гледа на ехограф. Всичко е ок, няма кисти, няма никакви проблеми. Може ли да се види този фоликул?
Е2 ме притеснява много, много е нисък, на долна граница за мъже  #Crazy

Кога те гледа на УЗ?
Миналия или този МЦ?
Ако те е гледала този МЦ и ЛХ е високо показва, че има ПК- за / или някакъв друг проблем с яйчниците - но той трябва да се види на УЗ - ЛХ се синтезира по подаден сигнал от яйчниците - простичко казано/

Другият вариант е да е лабор. грешка

# 343
гледа ме в този МЦ, в деня, в който ми взеха кръв за хормоналните изследвания /4ти ден/. На ендокринолог ходих нрез ноември 2012г. Тогава всичко беше ок. Сега не съм ходила. "17-хидроксипогестерон пускала ли си?" - не съм.

Денис, моля те, кажи ми какво значи "има ПК - за"

# 344
Мисля, че Денис е имала предвид - поликистоза.

Общи условия

Активация на акаунт