Изследване на ХОРМОНИ – 7 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 84 634
  • 759
  •   1
Отговори
# 465

Само пролактинът е висок, др. са добре.
Пролактинът трябва да е около 200-300.
Прогестеронът е горе-долу добре / той трябва да е на горна граница/, но може Пролактина да потиска/пречи на синтеза на Прогестерона

Ще чакам да пишеш какъв е коментара на лекаря

Бях на преглед да се види дали се е пукнал фоликула, който се видя на 03.02.2014 - 21.8 мм. Фоликул няма, спред нея овулацията е минала като по учебник. Всичко друго освен пролактина коментира като добре. На въпрос дали от евентуална бременност може да е резулатата отговори, че има някаква такава вероятност.  Ако отново ми дойде ми назначи ми изследване на пролактина в покой  на 3-ти ден от цикъла .

Имам малки съмнения относно деня на овулацията т.к на 03.02.2014 се видя фоликул 21.8 мм, който спроред нея бил пред пукване, един час по-късно тестът за овулация не беше положителен. Положителен тест имах едва на следващият ден, което ако се вярва на тестовете за овулация потвърждава идеята ми, че вчера не е бил 7-ми ден след овулация, а 5-ти.

# 466
  • София

Само пролактинът е висок, др. са добре.
Пролактинът трябва да е около 200-300.
Прогестеронът е горе-долу добре / той трябва да е на горна граница/, но може Пролактина да потиска/пречи на синтеза на Прогестерона

Ще чакам да пишеш какъв е коментара на лекаря

Бях на преглед да се види дали се е пукнал фоликула, който се видя на 03.02.2014 - 21.8 мм. Фоликул няма, спред нея овулацията е минала като по учебник. Всичко друго освен пролактина коментира като добре. На въпрос дали от евентуална бременност може да е резулатата отговори, че има някаква такава вероятност.  Ако отново ми дойде ми назначи ми изследване на пролактина в покой  на 3-ти ден от цикъла .

Имам малки съмнения относно деня на овулацията т.к на 03.02.2014 се видя фоликул 21.8 мм, който спроред нея бил пред пукване, един час по-късно тестът за овулация не беше положителен. Положителен тест имах едва на следващият ден, което ако се вярва на тестовете за овулация потвърждава идеята ми, че вчера не е бил 7-ми ден след овулация, а 5-ти.

О. настъпва от 12 до 48 час след пика на ЛХ /полож. тест за О./
Ако Прогестеронът  не е изследван точно на 7 ден след О. - тогава само може да се предполага, че всичко е наред.
Не е вярно, че пролактина се повишава при ранна бременност, напротив - виският пролактин може да е причина за прекратяване на евентуална бременност

Консултирай се и с друг лекар

# 467

О. настъпва от 12 до 48 час след пика на ЛХ /полож. тест за О./
Ако Прогестеронът  не е изследван точно на 7 ден след О. - тогава само може да се предполага, че всичко е наред.
Не е вярно, че пролактина се повишава при ранна бременност, напротив - виският пролактин може да е причина за прекратяване на евентуална бременност

Консултирай се и с друг лекар

Дали според теб има ли смисъл да пусна утре отново пролактин и прогестерон? Според тестовете за овулация утре е 7-ми ден  newsm78 newsm78

Има ли значение на кой ден от цикъла се изследва пролактина? - Едит: прочетох твое мнение от преди 5-6 годни, че няма значение  Tired

Много се обърках вече, докторката е от много реномирана клиника  Thinking Thinking

Последна редакция: вт, 11 фев 2014, 19:43 от foxy-the infant prodigy

# 468
  • София
Дали според теб има ли смисъл да пусна утре отново пролактин и прогестерон? Според тестовете за овулация утре е 7-ми ден  newsm78 newsm78

Има ли значение на кой ден от цикъла се изследва пролактина? - Едит: прочетох твое мнение от преди 5-6 годни, че няма значение  Tired

Много се обърках вече, докторката е от много реномирана клиника  Thinking Thinking

Не, няма смисъл да ги повтаряш сега  - Прогестеронът показва, че е имало О., но проблема може да е Пролактина - следи го, не трябва да е висок.
За да не създава проблеми на О., имплантирането и износването - нивата му трябва да са по-ниски.
Както решиш - ако има съмнение се търси второ мнение / на специалист/

# 469

Не, няма смисъл да ги повтаряш сега  - Прогестеронът показва, че е имало О., но проблема може да е Пролактина - следи го, не трябва да е висок.
За да не създава проблеми на О., имплантирането и износването - нивата му трябва да са по-ниски.
Както решиш - ако има съмнение се търси второ мнение / на специалист/

Честно казано се надявам към момента да се успокоя и ако ми дойде мензиса отново да направя гореспоменатото изследване на трети ден от цикъла.

Според теб към ендокринолог ли трябва да се насоча  и можеш ли да ми препоръчаш някой в София?

Много съм ти благодарна за коментарите и насоките и ако някой ден те срещна в реалността с почит бих ти целунала ръката за търпението с което отговаряш  bouquet  bouquet  bouquet

# 470
Денис, излезна ми и резултатът на 17-alfa-OH- progesteron - 0,6 ng/ml    реф. гр-ци: 0,1- 0,8
Виждам, че е в граници, но добре ли е като резултат?

# 471
  • София
Денис, излезна ми и резултатът на 17-alfa-OH- progesteron - 0,6 ng/ml    реф. гр-ци: 0,1- 0,8
Виждам, че е в граници, но добре ли е като резултат?
Супер е! Браво!  Peace

# 472
Здравейте,може ли да коментирате моите резултати.Изследването е правено на 3 ден от цикъла
FSH    

8.98
   U/l    М(до12.4)Ж(фазиF:.до12.5;O:до21.5L:до7.7;Postmenoph.:до134.Sunglasses
   LH    

3.98
   U/l    М(до8.6)Ж(фазиF:до12.6;O:до95.6;L:до11.4;Postmenoph.:до58.5)
   Естрадиол    

119.5
   pmol/l    М(49.6-218)Ж(фазиF:90.1-716,O:243-1509,L:147-224,postmenoph.36.7-145)
   Пролактин    

123.60
   ?/u/ml    М (86 - 324) Ж (102-496)
   Имунологична диагностика *** Immunologie    
   Забележка : Няма

Име на теста (изследването)

Резултат

Единици

Референтни граници
   Chlamydia trachomatis Ig A    

0.4
      (-)отр.:под 9;гран.ст-т: 9-11;(+)пол.:над 11
   Chlamydia trachomatis Ig G    

0.3
      (-) отр:под9;гран.ст-т:9-11;(+) пол:над11

# 473
  • София
пухкавелката

ФСХ е висок. На колко си год.?
Др. са добре - нямаш Хламидия

# 474
# 475
  • София

Следи ФСХ и ако е все така висок - изследвай ЯР  /Инхибин В, АМХ + УЗ Преброяване на Антралните фоликули/

# 476
пуснала съм и тях но ще са готови след 10 дни

# 477
  • София
Май тук е по-подходящото място за мен. Досега писах в Проблемно забременяване (не знаех, че и тук има такава тема), а моето все още не е такова.
Малко ме притеснява информацията на първа страница, че хормоните на щитовидната жлеза не се изследват по време на менструалното кървене. Утре ми е трети ден от цикъла, ще изследвам и репродуктивните хормони, и тези на щитовидната жлеза. Thinking

Ще ви следя! Hug

# 478
  • София
Май тук е по-подходящото място за мен. Досега писах в Проблемно забременяване (не знаех, че и тук има такава тема), а моето все още не е такова.
Малко ме притеснява информацията на първа страница, че хормоните на щитовидната жлеза не се изследват по време на менструалното кървене. Утре ми е трети ден от цикъла, ще изследвам и репродуктивните хормони, и тези на щитовидната жлеза. Thinking

Ще ви следя! Hug

Няма проблем, може да пуснеш и тях  Peace
Не трябва да си пила кафе и нищо с кофеин

# 479
  • София

Ще ви следя! Hug

Няма проблем, може да пуснеш и тях  Peace
Не трябва да си пила кафе и нищо с кофеин

Мерси много, Денис! Hug
От сега спирам приема на храна и течности, за всеки случай. Hug

Общи условия

Активация на акаунт