Изследване на ХОРМОНИ – 7 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 84 583
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Здравейте, прекрасни дами!   bouquet
Моля Ви за мнение Simple Smile
Днес си направих хормонални изследвания. Причината да ги направя е удължена менструация ( идва ми между 33 и 44 ден). Много рядко е на 28-ми ден.Така съм от 2 години и това не ми дава мира. На 25 години съм и с мъжа ми правим опити за бебенце. На пръв поглед виждам,че всичко е в референтни стойности, но малко или много се тревожа. Изследването е направено на 5-ти ден от МЦ.

Тестостерон/Testosteron -  0.4      ( Ж 0,1-0,9)   
LH- 5.9         / ж. фол.фаза 1.5-8.0; овул.фаза 9.6-80; лут.ф. 0.2-6.5; постменопауза 8-33/
FSH- 9.6      /жени фол.ф. 2.9-12.0; овул.ф.6.3-24.0; лут.ф.1.5-7.0; менопауза 17-95.0; /

Естрадиол/Estradiol- 29.81  /жени-фол.ф. 18-147; овул.ф. 93-573; лут.ф. 43-214;менопауза до 58; м. до 62/

ФСХ е завишен,  може да е нещо инцидентно, но може и да показва, че нещо пречи на О.
Добре е да изследваш всички хормони
ТСХ и Т4 / да не си пила кафе, чай... нищо с кофеин/
ТАТ и МАТ
Пролактин / 1-2 дни да не е правен секс и да не са пипани гърдите/
Тестостерон, Андростендион
ДХЕА и 17ОН Прогестерон - на 3 ден от МЦ

ПП
ЛХ, ФСХ и Е2 се изследват на 3 ден от МЦ

Благодаря много за бързия отговор!   bouquet

# 631

Денис на 27 години съм . За ектопията не се съгласих на това ,,туширане,,веднага(дори и нз какво е) искаш да кажеш че може би не трябва ли затова ли да се консултирам и с друг .....след това иска да ми направи и първата инсеминация и да аз имам ПКЯ...нз вече какво да правя Sad

# 632
  • София

Денис на 27 години съм . За ектопията не се съгласих на това ,,туширане,,веднага(дори и нз какво е) искаш да кажеш че може би не трябва ли затова ли да се консултирам и с друг .....след това иска да ми направи и първата инсеминация и да аз имам ПКЯ...нз вече какво да правя Sad

За Ектопията потърси второ мнение - много е важно да те прегледат веднага след М.

За ИНСЕ-то - Ок., но е задължително да се направят преди това:
- хормонални изследвания,
-  СГ и
 - Изследване за проходимост на тръбите
Първо трябва да се разбере къде е проблема за СПКЯ, защото при  една евентуална бременност може да има риск / за имплантирането, износването и т.н./

# 633
Извинявам се, че се намесвам с предполагам лаишки въпрос леко встрани от темата, ще го задам и следващия месец на прегледа, но искам все пак да имам малко предварителна информация (а може би не съм единствената пъзла и има и други съфорумки в същата чуденка Blush).

Та за ИНСЕ - имам проследена двукратно с ФМ овулация, засичам си я от 7-8 месеца и с тестове, от време на време и с БТ; хормоните ми са в норма, изследвани преди 3 месеца - има ли нужда пак да ги правя преди евентуална инсеминация.. то най-вероятно ще си зависи от клиниката, но да знам дали има смисъл да се пазаря и да ми се размине Embarassed? Фатално ли е ако не се направи проходимост (гинеколожката го повдигна този въпрос за ИНСЕ и ще става въпрос за такава на естествен цикъл)? Просто е възможно грубо казано да си дадем парите на вятъра ако имам някакви сраствания или има и други, по-важни причини да се изисква проходимост?

# 634
  • В сърцето на любимия човек
Инсеминация без проверка за проходимост на тръбите крие риск от извънматочна бременност, ако тръбите са нагънати или не напълно пропускливи. В този случай парите са най-малкия проблем.

# 635
Инсеминация без проверка за проходимост на тръбите крие риск от извънматочна бременност, ако тръбите са нагънати или не напълно пропускливи. В този случай парите са най-малкия проблем.

Благодаря за бързия отговор, явно няма да ми се размине  Cry Значи ако има проблем с проходимостта, това действа като препятствие за сперматозоидите да стигнат яйцеклетката, а една инсеминация би им направила работата по-лесна и може да се получи оплождане, което по естествения начин е много по-малко вероятно?

# 636
  • В сърцето на любимия човек
При инсеминацията сперматозоидите са подложени на предварителна обработка - центрофугират се като по този начин бавните и неподвижните сперматозоиди се отстраняват от еякулата. Останалите се поставят в хранителна среда, която ги прави по-бързо подвижни. След това се отделя проба с обем 1мл, която се връща на партньорката.
Ако тръбите не са напълно пропускливи, сперматозоидите могат да преминат през стеснението, да оплодят яйцеклетката, и след това оплодената яйцеклетка в стадиий морула/бластоцит да не може да премине по тръбите и да настъпи имплантазия във фалопиевите тръби или т.нар. извънматочна бременност.
Това може и да се получи и при спонтанно настъпила бременност, никой не е застрахован, но тъй като се предполага, че при инсеминация шансът за настъпване на бременност е по-голям, изследването е задължително. Инсеминация без подобно изследване крие риск за пациентката.

# 637
Здравейте на всички  Simple Smile
Моля ако някой има възможност и време да даде тълкование на резултатите ми. Правени са на 3-тия ден, виждам че са в границите но от това което прочетох, разбирам че не само това е от значение.

Естрадиол   45.64     pg/ml   жени-фол.фаза 19.5- 144.2,овул.фаза 63.9 - 356.7, лут.фаза 55.8 - 214.2; менопауза до 32.2,мъже до 39.8   
Пролактин   18.87     ng/ml   2,80 - 29,20   
Тестостерон   0.62     ng/ml   Мъже 2.41-8.27 Жени 0.14-0.76   
FSH   7.74     mU/ml   жени фол.фаза 2.5-10.2, oвул. фаза 3.4-33.4; лут.фаза 1.5-9.1; менопауза 23.0-116.3; мъже 1.4-18.1   
LH   11.56     mIU/ml   жени фол.фаза 1,9-12,5; овул.фаза 8,7-76,3; лут.фаза 0,5-16,9, менопауза 15,9-54,0,мъже 1.5-9,3

За да бъде по ясна картинката ще добавя,че преди около 2 месеца пуснах TSH и ft4:

fT4  0.87     ng/dl   0.89-1.76   
TSH   1.046     uIU/ml   0.55-4.78 /за мониториране на терапия 0,2-5,50/

Заради ниски ft4, ходих на ендокринолог - каза ,че всчко е наред и щитовидната жлеза е добре. Съответно пуснахме ТАТ и МАТ , ето и техните стойности:
 MAT   12.5     IU/ml   < 35   
 TAT   19.4     IU/ml   < 40

Благодаря Ви предварително.

Последна редакция: вт, 08 апр 2014, 11:07 от Gery83

# 638
Благодаря много Денис.Правих цветна снимка проходими са тръбите но Ектопията показва инфекция на тръбите която не се виждала защото била много навътре нз дали да се съгласявам на това туширане.. а какво означава СГ ?

# 639
СГ е спермограма.
Не ми стана ясно как така ектопията показва инфекция на тръбите  #Crazy

# 640
izvinqvam se za tova 4e nqmam kirilica.. taka mi kaza lekarkata Ektopiq ozna4avalo vuzpalenie po navutre v trbite .... SG e Astenozoospermia 1

# 641
Момичета , някой има ли представа къде се прави този хормон и каква е цената му  , не го намирам никъде като наименование в лабораториите, а трябва да го пусна ?
3 alpha androstanediol glucuronide  може би е еднакво с това  3 alfa- diol - G newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

Последна редакция: ср, 09 апр 2014, 20:39 от mexicana___

# 642
  • София
Мисля, че в Бодимед и го пращат в Германия за изследване.

# 643
Здравейте,
излезнали са ми резултатите и на другите два хормона.

AMH ( анти Мюлеров хормон )   4.93   ng/ml   1.00 - 6.80
inhibin B (Инхибин Б)    80.27   pg/ml   40 - 200

Според вас как са?

# 644
  • София
Здравейте,
излезнали са ми резултатите и на другите два хормона.

AMH ( анти Мюлеров хормон )   4.93   ng/ml   1.00 - 6.80
inhibin B (Инхибин Б)    80.27   pg/ml   40 - 200

Според вас как са?

Супер са  Peace

Общи условия

Активация на акаунт