Изследване на ХОРМОНИ – 7 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 85 297
  • 759
  •   1
Отговори
# 225
  • В градината...
Денис,
имунологът ми се скара защото ендото до сега ми е пускала само МАТ, без ТАТ - каза, че ТАТ е по-важният. Та, пуснахме го - 0,7. Не е ли много ниско това или е както при ТСХ-то - ниската стойност не е проблем, а високата  Thinking

# 226
  • София
Денис, моля за мнение за изледвания - на 7 ден след овулация при УЗ :

Prolactin - 129 - реф. стойности 102 - 496
Progesteon - 93.38 - реф. стойности  5.30 - 86

Супер са!  Hug
Браво!

# 227
  • София
Денис,
имунологът ми се скара защото ендото до сега ми е пускала само МАТ, без ТАТ - каза, че ТАТ е по-важният. Та, пуснахме го - 0,7. Не е ли много ниско това или е както при ТСХ-то - ниската стойност не е проблем, а високата  Thinking

Така е - и двата вида антитела са важни. Високите стойности показват проблем с ЩЖ / възпаление, Хашимото  и т.н./
ТАТ-а е супер, не е нисък, нормалното състояние е тялото ти да не образува антитела

# 228
Denis, пънче - мънче благодаря ви   bouquet

# 229
Благодаря ти, че ми отговаряш, Денис! На преглед при гинеколог ме прати кожната ми лекарка, защото имам нетипични за мен пъпки по лицето. Искаше да види ехограф /за кисти/ и хормони. Гинеколожката ме гледа и каза, че всичко е ок, нямам кисти, хормоните ги пусна, защото кожната ми лекарка иска да ги види.
МЦ е на 28 дни, но напоследък ми се случва да подрани или закъснее малко. Както сега. Трябваше да дойде вчера, но го няма още.
Възможно е да съм имала О няколко дни преди изследването.

За проблемната кожа трябва да се изследват най-вече андрогените: Тестостерон, Андростендион, ДХЕА, 17ОН -Прогестерон, дори и Пролактина
Дори да нямаш кисти - пак може да имаш хормонален дисбаланс

Проследи О. с тестове за О. + Измерване на БТ - ако нямаш О., ще си направиш всички необходими изследвания и ще посетиш Ендокринолог
Може да приемаш Коластра, Масло от Пореч, ПроБ, Биотин, вит.С, вит. В-комплекс, Цинк, Селен - действат много добре при проблемна кожа Peace

Благодаря ти, Денис!   bouquet

# 230
Здравейте! На 29 години съм с изключително нередовен цикъл. Цитонамазка и микробиология - идеални. При прегледи - нищо обезпокоително освен леко кистозни яйчници, но проблема с цикъла и незабременяването си стои от много години. Назначиха ми хормони, които направих днес на 3-ти ден. Резултати са следните:
Prolactin - 357,70 (127 - 637)
LH - 20,54 (фол. 2,4 - 12,6)
FSH - 7,76 (фол. 3,5 - 12,5)
Estradiol - 153,50 (фол. 46 - 607)
Progesteron - 1,73 (фол. 0,6 - 4,7) - пуснат заради по-евтин пакет в Цибалаб
Глюкоза - 4,65 (вен.кръв 3,8 6,1)

Изчетох почти всички теми до тук и виждам, че съотношението между LH и FSH (който е и доста завишен) не е 1:1. Това какъв проблем предполага??? По принцип на лекар, ще съм след 3 седмици, когато съм пуснала и Прогестерон на 25-ти ден (не следя О), но това ми иска лекаря.
Денис, моля за мнение, че 3 седмици няма да спра да го мисля...  Praynig

# 231
  • София
Здравейте! На 29 години съм с изключително нередовен цикъл. Цитонамазка и микробиология - идеални. При прегледи - нищо обезпокоително освен леко кистозни яйчници, но проблема с цикъла и незабременяването си стои от много години. Назначиха ми хормони, които направих днес на 3-ти ден. Резултати са следните:

Изчетох почти всички теми до тук и виждам, че съотношението между LH и FSH (който е и доста завишен) не е 1:1. Това какъв проблем предполага??? По принцип на лекар, ще съм след 3 седмици, когато съм пуснала и Прогестерон на 25-ти ден (не следя О), но това ми иска лекаря.
Денис, моля за мнение, че 3 седмици няма да спра да го мисля...  Praynig

LH е много висок - има ли някаква причина за това? - напр. стимулация?!
Иначе показва, че има проблем или с яйчника / напр. някаква киста/ или с хипофизата /нарушена връзка Прогестерон, Естрогени - Хипофиза/
Добре е да те видят на УЗ - може да го направи всеки лекар /АГ/ - на 10-12 ден от МЦ.  Може изобщо да няма О. - и тогава няма да има и Прогестерон

Няма смисъл от тази Глюкоза - ако имаш ИР, тя пак ще си е в норма
По-добре си направи тест за ИР.

ПП. Не бързай да се притесняваш за ЛХ - може да е инцидент или лабор. грешка
Ще чакам да ми пишеш дали има и какъв е проблема

# 232

Денис, моля за мнение, че 3 седмици няма да спра да го мисля...  Praynig

LH е много висок - има ли някаква причина за това? - напр. стимулация?!
Иначе показва, че има проблем или с яйчника / напр. някаква киста/ или с хипофизата /нарушена връзка Прогестерон, Естрогени - Хипофиза/
Добре е да те видят на УЗ - може да го направи всеки лекар /АГ/ - на 10-12 ден от МЦ.  Може изобщо да няма О. - и тогава няма да има и Прогестерон

Няма смисъл от тази Глюкоза - ако имаш ИР, тя пак ще си е в норма
По-добре си направи тест за ИР.

ПП. Не бързай да се притесняваш за ЛХ - може да е инцидент или лабор. грешка
Ще чакам да ми пишеш дали има и какъв е проблема

[/size]

Няма никаква стимулация. Последните 2 месеца бях на Дуфастон от 15-ти до 24-ти ден - без да са ми гледали хормоните. Смених лекаря. Сега сме на вълна хормони  ooooh! Нямам киста със сигурност, но пък множество малки неспукали се фуликулчета (те пак май са кистички). И моите съмнения са за липсваща О...все за толкова години щях да я уцеля поне веднъж...но лекаря каза, че като види резултатите - ще ги тълкува. Задължително ще пиша какво са ми казали, но това ще е след 16.12. - след като съм пуснала и прогестерона на 13.12....така, че...има време. Ще се поинтересувам и за тази ИР...
Денис, много, много ти благодаря за отзивчивостта   bouquet

Последна редакция: чт, 21 ное 2013, 16:42 от katrin_84

# 233
Ето и моите резултати. Ще съм много благодарна ако ги коментирате. На лекар съм другата седмица. Направени са в чист ден, без кафе.

Хормонален анализ
Note: Няма.
Test (profile) name   Result   Measurement   Reference values
FT4+TSH   *   Профил   Виж по-долу
FT 4 ( свободен Т4 )   16.31   pmol/l   12.00 - 22.00
TSH ( Тиреотропен Хормон )   1.730   mIU/l   0.27 - 4.20
anti Tg и anti TPO ( ТАТ и МАТ )   *   Профил   Виж по-долу
anti Tg ( TAT )   19.88   IU/ml   < 115
anti TPO ( MAT )   12.08   IU/ml   < 34
Prolactin ( Пролактин )   561.30   mIU/l   М: 86 - 324; Ж: 127 - 637

# 234
kaliopa33, всичко ти е наред- нямаш автоимунен тиреоидит, пролактинът ти е с нормални стойности.  Sunglasses

# 235
Здравейте Simple Smile Точно тази тема търсих-бях обяснявала надълго и нашироко в друга тема ("Съмнения за бременност"), но може би тук можете да ми помогнете, че съм притеснена  Confused накратко: искаме бебче със съпругът ми, пуснаха ми изследвания 3та седмица след МЦ (последен:24.10, изследвания-14.11). Резултати: progesteron: 28 nmol/l; Prolactin-800! Уточнявам: взеха ми кръв след работа, на работа съм на крак (т.е. постоянно физическо натоварване), мисля си за дипломната (закъснявам малко-т.е.стрес), имаше стимулация на гърдите предишната вечер  Rolling Eyes Това може ли да се отрази на резултата? В момента съм 1ви закъснение...при редовен цикъл и освен гърдите, нямам други болки последните 3 дена (липса на ПМС-кръст/корем, а аз си ги имам). Гърдите ми пораснаха и се виждат страшно много кръвоносните съдове (дори и на ареолите  Shocked Генетично съм обременена от рак на гърдата,на 27 години съм. Незнам какво още да напиша Simple Smile Благодаря ви предварително   bouquet

# 236
Nektarina, пролактин се изследва сутрин до девет часа, без да си пила кафе, без да си си взема душ- не трябва да си търкала гърди и гениталии, както и не трябва да си правила любов.  Blush Най-добре е да лежиш 15 минути преди венепункцията, а перфектно би било да ти вземат кръв, докато си легнала.

За рака на гърдата- изследват се BRCA1 и 2 в токуда, но са по 980 лева всяко изследване. Непосилно е за джоба, знам, затова те съветвам да потърсиш съвет от доц. Георги Байчев и да уточните какво и къде да изследваш.  Peace
Предполагам знаеш, че са ти забранени контрацептивите, както и второто кафе за деня, кока-колата и шоколада.

# 237
kalpazankata, мерси за отговора-четох, че за пролактина трябва да си спокоен и т.н., но имах нужда някой да го напише от опит. В Дания съм и тук лекарите процедират по доста различен начин  Crossing Arms Но общо взето се чудя дали е възможно обстоятелствата да повлияят на резултата, че да е толкова надвишен? Поне предимството,че всички изследвания тук са безплатни Simple Smile ако естествено се решат да те пратят-трябва да имаш сериозна причина  newsm78

# 238
Повлияват, да.
Така че със сигурност това изследване трябва да се повтори.
И в България са безплатни, между другото.

# 239
 Hug малко се поуспокоих  Grinning а за изследваният-супер! Поне нещо да е както трябва Simple Smile А какви други изследвания бихте ми препоръчали, ако искам да имам здраво дете? Чакам резултати от още някакви изследвания,но даже не помня за какво са  ooooh! трябваше да ги направя на 3ти или 5ти ден от цикъла ми...интересното е,че имах леко зацапване в понеделник 18.11 и казах на доктора и той реши,че това ми е началото на цикъла...а оттогава-нищо, даже и болки нямам (което си има и хубава страна  Crazy Какви може да са тези изследвания?

Общи условия

Активация на акаунт