Изследване на ХОРМОНИ – 7 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 84 633
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
денис може ли да коментираш изследвания ми благодаря
OГТТ+ трикратен Инсулин/обременяване с глюкоза/   *   Профил   Виж по-долу
Глюкоза - на Гладно   5,23   mmol/l   3.0 - 6.0
Глюкоза - след 60 мин.   3.79   mmol/l   преценка от лекар
Глюкоза - след 120 мин.   5.31   mmol/l   преценка от лекар
Инсулин - на Гладно   11.710   µIU/ml   2,6 - 24,9
Инсулин - след 60 мин.   24.470   µIU/ml   над 40 /трикратно от с-та на гладно/
Инсулин - след 120 мин.   31.150   µIU/ml   под 2 пъти от с-та на 60 мин.

# 586
  • София
денис може ли да коментираш изследвания ми благодаря
OГТТ+ трикратен Инсулин/обременяване с глюкоза/   *   Профил   Виж по-долу
Глюкоза - на Гладно   5,23   mmol/l   3.0 - 6.0
Глюкоза - след 60 мин.   3.79   mmol/l   преценка от лекар
Глюкоза - след 120 мин.   5.31   mmol/l   преценка от лекар
Инсулин - на Гладно   11.710   µIU/ml   2,6 - 24,9
Инсулин - след 60 мин.   24.470   µIU/ml   над 40 /трикратно от с-та на гладно/
Инсулин - след 120 мин.   31.150   µIU/ml   под 2 пъти от с-та на 60 мин.

Според мен са добре
Ще чакам да ми пишеш какъв е коментара на лекаря   Peace

# 587
денис благодаря
лекаря каза ,че имам лека ир и ми даде хапче по схема ,каза да пробвам и диета заедно с това,но все си мился не може ли първо с диета да не пия хапче .малко съм раздвоена ти какво мислиш.

# 588
  • София
денис благодаря
лекаря каза ,че имам лека ир и ми даде хапче по схема ,каза да пробвам и диета заедно с това,но все си мился не може ли първо с диета да не пия хапче .малко съм раздвоена ти какво мислиш.

С диета и добавки  Peace  - Инозитол, Хром и т.н.
Диетата да вкл. по-малко въглехидрати, особено бързи

# 589
Здравейте , мили дами!  bouquet

От много време чета  форума и ето че и аз стигнах  до пълните хормонални изследвания #2gunfire Никога не съм имала редовен цикъл , на 22 години съм , нераждала. Имам паузи от 6-9 месеца и от ехограф - установен СПКЯ ( множество малки фоликули, нямам образувани големи кисти) . Само ме препращат от лекар на лекар и всеки ми казва , ами не сте за мен .... Накрая стигнах и до много добър специалист ендокринолог ( 3 месеца чаках за час....), който ми назначи адски много изследвания. Изпрати ме в Пролаб с тяхната кжинка , т.к трябва да пия оргаметрил  10 дена за предизвикване на цикъла не съм сигурна кога точно трябва да си направя всички изследвания и дали оргаметрила ще повлияе на някой от тях (освен репродуктивните хормони).  Доколкото знам :

LH, FSH,  ESTRADIOL , PROLACTIN - 3-5 ДЕН НА МЦ

Има ли значение кога ще пусна Тестостерона, DHEA-s, Androstendion, 17 alfa oh Progesteron i SHBG?

Някъде четох че  ТSH, TAT I MAT се пускат в чисти дни , задължително ли е?

Имам назначени и  един път ОГТТ -60 и 120 мин  (цена 4 лв.- предполагам е глюкозата) и още веднъж ОГТТ - 60 и 120 мин ( цена 20 лв. - предполагам е инсулина), поправете ме , ако греша , но естествено никой нищо не обеснява. Тях кога трябва да ги направя по време на цикъл или не или въобще преди да почна да пия оргаметрила, ако той ще повлия на резултатите.

И в допълнение , някой има ли представа дали Пролаб работят със ЗК и дали може евентуално една част от хормоните да пусна в БОДИМЕД ( те работят с доверие , в които имам ДЗО). Личната ми лекарка не иска да ми дава никакви направления и  само трябва да и се моля , а тя все нямала за мен ... Смятате ли, че ще се съпоставими резултатите от двете лаборатории, знам че лекарят ми ме изпрати в Пролаб , но сметнах че ако направя всички изследвания там по колкото пъти трябва, ще излезе 380 лв. , а съм самоиздържаща се студентка и не мога да си го позволя  Cry Cry Cry

Благодара Ви предварително! Embarassed

# 590
  • В сърцето на любимия човек
В началото на годината, докато чаках резултати в Пролаб срещу МД, едно момиче попита за фактура за Доверие и и издадоха. Надявам се тази информация да ти помага по някакъв начин.

# 591
mexicana___
Доколкото знам,

към който и фонд да си, ако имаш - амбулаторен лист с назначени изследвания, резултатите от изследванията, и касов бон и фактура можеш да си представиш документите за възстановяване на разходите пред застрахователя.

Просто виж в сайта на Доверие. (предишният ни застраховател имаше срок две седмици, а сегашната фирма няма такова ограничение)

Успех!

# 592
Здравейте ,
Утре ми е  3 ден от цикъла и съм си взела пакет женски хормони + тсх (стандратните ) от Цибалаб .Какви други хормони е хубаво да си пусна, така и така ще ме бодат . На 35 съм -много лесно забременявам , но имам два пъти кухо яйце. При мен проблем  за кухите яйца не е открит , като всички други изследвания генетични + имунологични ги направих веднага след кюртажа през ноември . Мисля , че мина достатъчно време да пусна и хормонални  , за да видя дали там няма проблем !

# 593
  • планетата Земя
red_violet ,а партньорът изследван ли е?Все пак ембрионът е съчетание от яйцеклетка и сперматозоид.Не знам какво включва пакетът на Циба,но е хубаво да се направят тези хормони,за да има цялостен поглед върху нещата

ЛХ, ФСХ, Естрадиол,
Пролактин,
Тестостерон,Андростендион,
DHEA-S, 17ОН Прогестерон
ТСХ и Т4
ТАТ и МАТ

# 594
Денис, искам да попитам следното дали си запозната.

Наясно съм, че хормоните след неуспешно Инвитро се изменят, но до каква степен може да са се изменили, че да ми забавят 2ри цикъл  newsm78 Днес ми е 36ти ден и никакъв го няма, нямам ПМС, наченки, че ще ми дойде. Възможно ли е да съм образувала киста, задържан фоликул от стимулацията, макар с първия ми цикъл миналия месец да нямам проблем?

# 595
  • В сърцето на любимия човек
Тойто - ако си била по дълъг протокол, много жени се оплакват, че втория цикъл много им се забавя. В темите, в които пиша, са се оплаквали и от цикъл над 45 дни и то точно втория след дълъг протокол.

# 596
  • София

Наясно съм, че хормоните след неуспешно Инвитро се изменят, но до каква степен може да са се изменили, че да ми забавят 2ри цикъл  newsm78 Днес ми е 36ти ден и никакъв го няма, нямам ПМС, наченки, че ще ми дойде. Възможно ли е да съм образувала киста, задържан фоликул от стимулацията, макар с първия ми цикъл миналия месец да нямам проблем?

Да, след стимулация - в повечето случаи, настъпва хормонален дисбаланс и трябва време докато се нормализира функцията на яйчниците. В повечето случаи няма О.
Отиди да те видят на УЗ

# 597

Наясно съм, че хормоните след неуспешно Инвитро се изменят, но до каква степен може да са се изменили, че да ми забавят 2ри цикъл  newsm78 Днес ми е 36ти ден и никакъв го няма, нямам ПМС, наченки, че ще ми дойде. Възможно ли е да съм образувала киста, задържан фоликул от стимулацията, макар с първия ми цикъл миналия месец да нямам проблем?

Toito,
моят първи цикъл след абразио, след IVF по дълъг протокол, беше на 58-мия ден.

Не съм сигурна, кой от двата фактора е по-силен (може би и двата) ... но на мен лично ми помогна комбинацията от спорт и лека доза метфогамма.

Успех!

# 598
Благодаря Ви за отговорите момичета, а за да не се повтарям ще попитам

Денис, ако има представа:

"Трябва да пия оргаметрил  10 дена за предизвикване на цикъла не съм сигурна кога точно трябва да си направя всички изследвания и дали оргаметрила ще повлияе на някой от тях (освен репродуктивните хормони).  Доколкото знам :

LH, FSH,  ESTRADIOL , PROLACTIN - 3-5 ДЕН НА МЦ

Има ли значение кога ще пусна Тестостерона, DHEA-s, Androstendion, 17 alfa oh Progesteron i SHBG?

Някъде четох че  ТSH, TAT I MAT се пускат в чисти дни , задължително ли е?

Имам назначени и  един път ОГТТ -60 и 120 мин  (цена 4 лв.- предполагам е глюкозата) и още веднъж ОГТТ - 60 и 120 мин ( цена 20 лв. - предполагам е инсулина), поправете ме , ако греша , но естествено никой нищо не обеснява. Тях кога трябва да ги направя по време на цикъл или не или въобще преди да почна да пия оргаметрила, ако той ще повлия на резултатите."

Мерси предварително! smile3525

# 599
Момичета , днес ми е  3 ден от цикъла , обаче сутринта не знам как забравих че трбява да мина да дам кръв и закусих .Утре ми е  4 ден , мога ли да направя хормоналните изследвания или няма да са реални ?

Общи условия

Активация на акаунт