На море в Гърция 2013 - XI

• 73 492
  • 756
  •   1
Отговори
# 120
Anna bel, вие от източната страна или от западната пътувахте до Василики?
Много ми е рано за планове на мен, но ако решим да е остров догодина, ще е Лефкада за 2-3 дни, че останаха разни неща за разглеждане + Кефалония за десетина дни, така че очаквам подробни разкази и препоръки  Grinning

# 121
Anna bel, вие от източната страна или от западната пътувахте до Василики?
Много ми е рано за планове на мен, но ако решим да е остров догодина, ще е Лефкада за 2-3 дни, че останаха разни неща за разглеждане + Кефалония за десетина дни, така че очаквам подробни разкази и препоръки  Grinning

Mur, ако ме питаш в Лефкада дали от изток или от запад сме стигнали Василики, то отговорът ми е от изток, през Нидри. Ако решиш догодина Кефалония (подкрепям горещо), тук има големи специалистки по кефалонските въпроси   bouquet , а аз моя скромен опит ще ти предложа с радост! Hug

# 122
Мерси, това питам, да  Hug

# 123
За О'Парадисос обикновено няма нужда от резервация, особено в делник, но що пък да не се обадите на Василис? Говори съвсем добър английски и е много печен.
Пиратската кръчма и за мен беше разочарование (преди 2 г., мисля, и оттогава не съм ходила), Бокадура е ОК.

Лас Бандидас ми е един от любимите бийч-барове на Ситония Simple Smile но морето там често е бурно. Ето го на снимки:

Деси, особеното за автобусите е, че от България спират на едни места (някои на автогарата, други на гарата в Солун), а за Уранополи тръгват от друга автогара - KTEL Chalkidiki, която е в посока мол Космос и летището. Най-удачно с две малки деца и багаж май ще е да вземеш такси от едната до другата.
Ето и автобусните линии София-Солун, за всяка пише освен разписанието и къде спира в Солун.

------
Аз също обичам настаняване в просторни стаи, ние сме само 3-ма и една стая ни е ОК (въпреки че и 2 отделни не ги връщаме), но обичаме пространство и удобни легла Grinning Сега в Антуса, Парга студиото ни беше едно помещение, но някъде към 40-45 квадрата... разкош! иначе когато бяхме/сме сами двамата нямам против и кутийки, защото се прибираме само за спане - но с дете/деца неизбежно се прекарва повече време в стаята и лека-полека почват да имат значение и такива еснафски аргументи, хаха Simple Smile

Цената на голяма кола за Скиатос обикновено е 75-78 евро в посока, да, при предварителна резервация има по-ниски цени (тук-таме), нека Франи да каже при тях как точно стоят нещата. Пътуването е 2.5 часа, тъй като се минава целия залив Пагаситикос (покрай Пелион и Трикери) и тогава се отива в открито море.

Пфуууу, 15 пъти го дописвах тоя пост...
  bouquet  bouquet  bouquet Hug
благодаря и много

# 124
  • София
Кои са кефалонските специалисти в темата - бързо да вдигнат ръка  Wink  Hug

Анна Бел, благодаря за инфото и поздрава  Simple Smile Ако ферибота се хване от Лефкада, а не от Астакос, това не удължава ли много километрите?

И друго - има ли смисъл да пилея по Лефкада ден-два за разглеждане, или да я минем транзит и да се концентрираме изцяло в/у Кефалония? Напоследък тук само негативни мнения чета за Лефкада, а и по други форуми също...твърде туристическо и т.н. негативи. Май само Mur e доволна..

# 125
  • София
Много сте бързи, кога изписахте толкова много?Започвам с речника и аз, поздравления за новата тема - Параход  bouquet

# 126
  • София
И аз да се разпиша в новата тема от Ситония Simple Smile
Да си призная малко ме беше яд, че ще сме пак тук, но толкова хубаво си изкарваме, че се замислям дали да я отписвам напълно добрата стара Ситония.
От 7ми насам се поизпразни и на плажовете е разкош.
Днес на Тристинка бяхме всичко на всичко 5-6 чадъра на целия плаж - уникално спокойствие и безвремие.
Като се приберем, ще разкажа още, подплатено със снимков материал (имам нов обектив и не го оставям намира Simple Smile)

Параход, поздравления за невероятната тема! Речникът изби рибата Simple Smile

# 127
  Толкова много писахте за тази Евия, аз съответно пропусках повечето неща....но явно ще препрочитам пак, защото намерих нашата къща на Евия. Всъщност са отделни студия, а не цяла къща, но отговаря на изискванията на всички семейства. Снощи резервирах и вече съм спокойна. Много е далеч още и всичко търпи промени, но се чувствам добре.
http://www.booking.com/hotel/gr/villa-pasifai.bg.html?aid=339530 … 7e9d61be30b189fX1
Има и кусури де, като да не е климатизирана и няма  wi fi , но всички други условия са изпълнени.

# 128
  • София
parcalesa изглежда чудесно, но наистина е доста на юг. От къде ще минете? През моста на Халкида?

От кога сте там? Ще чакам отзиви, че в онази част така и не стигнахме.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2013, 09:33 от тодоричка

# 129
Ооо, догодина чак, юли. Аз съм от ранно планиращите, пък сме и много хора. Гледката ме грабна.
А за пътуването ми се ще с ферибот. Много ми се струва, че се удължава пътя през моста. Пък и като ще е пътешествие, то нека да има и мащар малко пътуване по море. Но е много далеч още. Вие ходилите вече ще помагате с идеи.

# 130
  • Пловдив
Страшно добре изглежда вилата,  Параход също я беше пускала по-назад  Heart Eyes . Само забелязах, че в по-евтините стаи пише, че банята е отвън.

# 131
 Ами тя е една такава стая, нея не съм я резервирала.
Другите студиа и апартамента са със собствена баня.

# 132
  • София
Толкова на юг... през юли... без климатик... Аз бих се замислила.  Peace
Аз съм от резервиращите през букинг, а през него повечето неща за догодина още не са достъпни. След месец-два ще може да се избира между много повече възможности за настаняване.

Не че не се промуших някак и не направих една резервация за другото лято, де.... за последните 7 дни на юни.... Просто не се стърпях. Хубавото е, че имам много време да я отменя.
Та, в този ред на мисли..... и извън всичко, което предстои да питам за островите.... как е в края на юни на плажа Калогрия, на Ситония?
Предпочитам хотел на плажа, а там единствен такъв е Mango - http://www.booking.com/hotel/gr/mango-kalogria.bg.html?aid=33953 … 477a9fd1d1;dcid=2
Четох в старите теми, че Калогрия е един от най-добрите плажове на Ситония, но ако ще е навалица, и то - изсипана под прозорците на хотела.... няма да е това мястото.
Не намерих тук отзиви и за самия хотел Mango. Някой настанявал ли се е в него?

# 133
Аз също нямам проблем да я отменя, ако харесам нещо друго.
Мен също лееко ме притеснява климатика, ще мисля. Пише, че има вентилатори.

# 134
Таис, докато ти е още прясно, може ли да те помоля за едно бързо сравнение между Лутра Едипсу и Агио Николау?

Общи условия

Активация на акаунт