На море в Гърция 2013 - XI

• 73 500
  • 756
  •   1
Отговори
# 60
  Да, и аз поддържам за таверната Джими, който всъщност е Никос, на Скиатос. Препоръката беше на мойта хотелиерка, за която и благодаря. В таверната готвят вкусно, помнят те.  Повечето посетителите там са с имена Джон, Джордж, Кейт и Елизабет, за което нямам против.

# 61
  • София
Запис и от мен с благодарности!    bouquet
Тия с тенджерите ме ококориха.  Shocked Както се казва, можеш да изкараш човека от селото, но не и селото от човека. Само да не се засегне някой на "село". Simple Smile
Аз, като пълен аматьор, от всичката информация, изливаща се тук, запомних и си набелязах Кефалония, Скиатос и Евия, естествено. Wink  Дано само всичкото "българско човечество" да не се втурне и натам...

# 62
  • София
Фран, чудни снимки  Heart Eyes
Дай, моля те, малко повече инфо за цената на ферибота - кола и двама възрастни. Колко време е пътя от Волос до острова?

лято!, много се притесних аз на Евия да не стане за няколко години като на Халкидики. И 'виновните' ще сме ние с Теди..
Освен да почна да плюя по острова..колко е грозен, гол и не струва  Whistling

# 63
Е, не! Вие сте се уляли просто и нямате прочитане!
ММ хърка отдавна, но и детето заспало голо по гащи до мене, а аз чета ли, чета... И ние вече не сме в Гърция, а в Добринище и тук е истинска есен. В момента тихо и кротко вали дъждец, а аз съм мисловно на 300 километра и се опитвам да не мисля за пушека от коминчетата на няколко добринишки къщички, които мернах привечер..
Нямам много за разправяне, че и снимки не ни се правеха, но освен топлите дни на плажа имахме и разни забавни случки тази година, повечето от битов характер. Най-напрегнатата беше, когато незнайно как успях да разлея кармазъ лака си за нокти върху белите плочки на балкона на хотела и по абсолютно непонятен начин, същия нашари на ивици един-два квадрата, краката ми и съответно ръцете ми. Сега ми е смешно, но честно да си призная - стана ми лошо от притеснение. Изчистихме всичко с ММ /сега е моментът да го похваля - голям пич е - каза, че той е разсипал лака и после гъркинята него гледаше на кръв до края на престоя, а не мен/ и сега имам едно кило гръцки ацетон за спомен от тази година   Mr. Green
Иначе почивката мина чудесно /като изключим това, че ни беше скучно и много мързеливо/, слава богу медицинските застраховки не ни потрябваха. Нямахме нито един лош ден и съответно - не мръднахме по-далече от района на Никити, като не броим двата пазара в Ормилия, като втория, в знак на благодарност към ММ, че ме покри и защото похабих любимата му нова придобивка от пазара в Никити - евтини панталонки за вкъщи, обаче както той се изрази - супер тънки и прохладни, но уви - намазани и те с червен лак  Embarassed
Нахапаха ни жестоко комарите, при все че имахме машинки против тях.. Видяхме се със Спокойна на средата на Лагонитси и побъбрихме  Hug
Спокойно мога да последвам Ана Бел в "Красива мама" и съветите за отслабване, защото определено тази година попрекалихме. Правихме и два пъти барбекю на двора - един път с прясна риба и един път с мръвка, та покрай мръвката се заговорихме със собственика за тиквички и разбрах, че изобщо не се казват тцукини, както бях си решила  Crazy
По повод на снимката с тенджерите да споделя, че и сестрата на мъжа ми си носеха някакви кутии на плажа и след като мернах по едно време буркан с лютеница, започнах да карам мъжа ми да слага чадърчето уж случайно по-далече от тях.. ooooh!
Иначе се вживява много жената и сменя тоалети, аксесоари, ама маже филии на плажа на поразия. И аз не мога да го възприема това, грозно е и дори невъзпитано. Ние си закусваме преди плажа, било в хотела, било някакви готови закуски по пътя и нося с нас само трапезна вода за детето и някакъв плод. Ама това с тенджерите ме уби просто!

Параход, благодаря за положения труд и поредната хубава тема! Това с речника е много полезно и аз все се каня да го попрехвърля преди тръгване и все не го правя.
Скрит текст:
Някъде четох, че си имала среща с общинари, да питам как се представиха колегите и защо толкова много те плашим  Mr. Green

Бройте ме и мен за срещата, повече като виден спамър, отколкото като грийк хопър, ама не за дълго! Peace
Догодина се впускам в приключения, обещала съм си го!

*Петър, дължиш ми 5 евро за горчивия зехтин на Соня  Mr. Green

Последна редакция: пт, 13 сеп 2013, 00:17 от СКО

# 64
Момичета, поздрави от Магда Хаус на Лагомандра Simple Smile Тук цари типичното гръцко безвремие и е невеоятна идилия. Пристигнахме около 14ч с още една двойка наши приятели, настанени в Кохили Студио. Ако някой има интерес за по-подробна информация за самите студия, да пише на лични-с две думи много сме доволни, уютно, чисто с много зеленина и гостоприемни стопани. Времето днес беше чудесно, водата топла, едва сега (чак след като приключихме с барбекюто) заваля, но предолагам до утре ще се изясни и изчисти. Бяхме днес до Лагомандра бийч, водата е кристална, чадър и 2 шезлонга са на цена 5 евро за ден/ след 16ч- 3 евро. Ние не ползвахме, тъй като отидохме към 16:30 и слънцето вече не беше толкова силно. Единственото ми оплакване е, че става сравнително бързо дълбоко, а не плавно, както би ми се искало. Благодарности на Параход за информацията за Кохили и плажовете в района, както и на всички останали.
Утре мислим да посетим Ковиу и Калогрия.
Сега да питам нещо и за заведенията: препоръка за хубава таверна в района? Не стана ясно за "О, Парадисос" резервация необходима ли е? Стопанинът препоръчал на мъжа ми някакво заведения "Пиратите" или нещо от сорта като име-имате ли някакви сведения за него, как е като качество на обслужване, храна, цени?
И още нещо, някой от вас бил ли е на Лас Бандидас южно от Порто Карас  (http://sithoniagreece.com/sithonia/neos-marmaras/food-drink/las-bandidas/) и какви отзиви можете да ни дадете?

Благодаря предварително на всички ми! Тук сме благодарение на вас и страхотната тема, която е адски полезна за всички ни. Лека и спокойна нощ!

# 65
Здравей Hug
Не препоръчвам пиратската кръчма! Тази година я посетихме инцидентно, защото в О Пардисос нямаш места и останахме доста разочаровани. Единственото вкусно нещо бяха пържените патладжани, но и там имаха лека издънка в соса - домата беше само леко затоплен, без да го изварят на гъст сос, както е нормално. Спагетите Болонезе, които поръчах на детето бяха отвратителни, октоподът нещо ми понамирисваше, но капакът беше едно блюдо, което си поръча мъжа ми, описано като готвено телешко месо, а то се оказа телешки дроб, но за съжаление разбрахме чак след като го опитахме и поради това не ни беше удобно да го връщаме. Препоръчвам с две ръце ресторат Бокадура срещу хотел Елиа. Peace

# 66
  • На земята, която е всъщност звезда.
Момичета, имате ли впечатления от биокозметиката, която се предлага на много места из Халкидики?

# 67
  • London
    tiptoe... запис ...

Скрит текст:
Една ранна снимка от мен, заслужаваше си ставането всяка сутрин в 4.30-5.00 часа ... ЕГН-то ми играе някакви лоши номера.

# 68
  • Варна
По медийни данни около дните на Съединението 100 000 българи са посетили Гърция.Нали си представяте колко мъъъъъъъъъъъничка част от тях са чели ''маммите'' и как посетилите  Северна Гърция са хиляди пъти повече от стигналите до Пелопонес или до островите по обясними и финансови и времеви причини.Нали си представяте колко малко хора могат да си позволят 3-4 дни и няколко стотин евро за път.Колкото и да рекламираме и примерно Бали или Тайти не вярвам да настане блъсканица от българи по стълбите на самолета.Наличието на много българи в Северна Гърция е съвсем обяснимо при положение , че за повечето там е по близо при съпоставими цени и по добро качество.

# 69
  • Младост 4
Фран Джонсън, много вдъхновяващи снимки! И от Скиатос и от Сани Peace Вие къде спахте на Скиатос, в хотел или в къща? Питам, защото ние също сме с три деца и много трудно си намираме подходящо настаняване, почти навсякъде има горна граница 4 човека Sad

# 70
Оф peterky2002  Whistling То до Евия не е чак пък толкова по-далече. Хайде да сменим посоката на разговора bouquet

Скрит текст:
Кои пише сега Петър или Валя?

Фран доколкото виждам сте били в Клуба. И на нас там най-много ни харесва. Изключително място. Но в последно време не ми се повтаря на едно и също място.

Ана Бел душичката няма да ти издържи пак тук ще кацнеш   bouquet

Последна редакция: пт, 13 сеп 2013, 09:38 от Анонимен

# 71

Ана Бел душичката няма да ти издържи пак тук ще кацнеш   bouquet

Тайно съм пак тук!  Hug

# 72
Пътуване до о-в Корфу/Керкира/ с автомобил:
Ще споделя с Вас пътуването си до о-в Корфу,понеже като тръгвахме не намерих почти никаква информация относно времетраене на пътуване ,такси ,ферибот и др.
От гр.Пловдив до качването на ферибота в Игуменица са точно 764 км.-Пловдив-Пазарджик-Костенец-Боровец-Дупница-Сандански-Солун-Игуменица.
Решихме да преспим в Сандански и на другата сутрин в 5.30ч.потеглихме за Корфу. Пътя след границата до Солун го знаете предполагам-на Т-кръстовището надясно за Солун.В този град като наближите отляво има едни циментови заводи на "Титан".Именно там са отбивките за Халкидики и Атина/combus 13/.Движите се по табелите за Атина.След може би 10км.се появяват указания за гр.Козани и магистралата "виа игнатия".Следвайте тези табели.Предстои първата тол такса -за автомобил 1,20 евро.Тук има една важна подробност след 20-а км.на самата магистрала има голям комлекс с бензиностанция.Съветвам ви да спрете, WC и да  заредите/бензина е с цени 1,76-1,79 евро,а дизела 1,40 -1,46 евро/2-10.09.2013г./.Следващата бензиностанция която е почти на самата магистрала е след 250 км.По целият път има табели -бензиностанция след еди колко си,но те се намират в селища и за да стигнете до тях се отклонявате и губите минимум 30-40 мин.Ако все пак забравите или ви свърши бензина ,може да се обадите на SOS телефон 1077,ще ви донесат гориво,но предполагам на цена около 3 евро за литър .Същият телефон може да ползвате за пътна и всякаква помощ.Разрешената скорост е 130 км.по магистралата,но идеално се пътува със скорост -100-110км.След Козани започват тунелите които не успях да преброя /до 57 броих,може би са около 70/.Има камери за превишена скорост,но винаги преди тях има информационна табела,че предстои участък контролиран с радар.Само един полицейски пост видяхме.Следват още три тол такси всяка по 2,40 евро ,а за мотоциклет 1,70 евро.Около Йоанина е тази бензиностанция  "STRATA"за която ви споменах,където може отново да спрете и да си починете.След 6 часа ,около 11.30 ч.вече бяхме в Игуменица.Магистралата свършва точно на пристанището така,че няма никаква опасност да се заблудите.Първите терминали които ще видите са отляво и прилича на голяма автогара.Те са за Италия.Продължавате още малко и ще видите отдясно билетни каси за които пише KERKYRA,те са за Корфу.Много важно е да знаете ,че за 4-нно семейство с кола билета от Игуменица до столицата Корфу е 80 евро в едната посока.Но има още едно пристанище на Корфу -Лефкими и до там същият билет струва 46 евро/каса 7/.Има хора като охранители,които ще ви посочат точно къде трябва да спрете с колата за да се качите на съответния ферибот.На фериботите за столицата Керкира е страшен гъчканак.хем скъпо,хем слизаш после 1 час.Не мога да разбера защо повечето туристи се качват на тях.Пътуването е час и петдесет минути.Ферибота за Лефкими беше полупразен и се пътува 1 час.Фериботите за Левкими се казват "Leukimi" и "Аgia Triada"Целият остров Корфу е дълъг 62 км.Ако слезете в Лефкими разстоянието до Керкира е 40км.В никой случай 40км не струват 40 евро,нали  Wink.Ние хванахме ферибота в 13.00ч.и в 14,10ч.стъпихме на о.Корфу ,Левкими.На около 10 км.от порт Левкими ,отляво на пътя  има магазин LIDL много зареден,за тези които нямат осигурена храна ,да си напазарят. Пътя до Керкира/столицата/ е като Кричим-Девин само,че не се изкачва и на места минава на почти до къщите.На о.Корфу има изключително много скутери и атв-та.Имам чувството,че ако няма скутери,този остров ще спре да съществува.Като хлебарки пълзят отвсякаде-отляво,отдясно ,изскачат изневеделица.Обичайна гледка е майка да вози двете си деца на 5-7 години на скутер Rolling Eyes.Каски и други предпазни средства почти не видях.Може да си наемете скутер и да бръмчите из целия остров за сума от 10 до 20 евро на ден,зависи от фирмата за наем.
За Корфу трябва да се знаят няколко неща -морето което разделя острова от континентална Гърция е много спокойно /тепсия/ .Това са местността Мораитика,селището Бенитсес,столицата Керкира.Плажове като  issus и  Glifada са от другата страна и морето по отношение на вълни е като нашето особено следобед.Но никъде не видях и не  чух за мъртви вълнения и други опасности при къпане.Никъде по плажовете не забелязахме известните морски таралежи ,мисълта за които те кара в морето да си като Христос,т.е. ако може да ходиш по водата ,а не по дъното:)Повечето плажове  са с едър пясък,като влизате в морето 10-15 метра има малко камъчета но след това дъното е с хубав гладък пясък.Най-хубавия плаж на този остров според нашето семейство е в градчето Сидари -най-северната точка на острова.Плаж широк с фин пясък и на 200 метра от брега водата е до кръста,със син тюркоазен цвят.Там имате възможност да се наклепате с хума от скалите които са встрани от плажа.
Двореца на Елизабет Баварска /Сиси/ се намира в селището Гастури,по средата на острова,на около 15 км.от столицата.Ако сте в Керкира или на север тръгвате по пътя за Левкими ,в Бенитсес /има пристанище за яхти,няма как да не го забележите/ има табела -рязко надясно за Гастури .след 5км .сте пред двореца на Сиси.Семейният билет е 15 евро,а иначе е 7евро за възрастен и по 5  за деца.Заслужава си да се види.Ако сте на юг от Керкира тръгвате за столицата и в Бенитсес -наляво.На самото яхтено пристанище се намира единственият в света музей на мидата/така поне казаха/ .Интерсен е .билетите са съответно 5 и 2 евро за възр.и дете.
Друго което не трябва да пропускате е аквапарка или както всички автобусни спирки по острова са облепени-акваленд.Намира се в селището Агиос Йоанис,но ако попитате за селището ще ви гледат учудено щото там почти всичко е агиос/свети/а Йоанис има поне 3:).От  Керкира тръгвате към Левкими.На последният светофар завивате надясно по пътя за Пелекас и Глифада.Ако идвате от южната част или Мораитика ,където бяхме ние ,съответно на 1-я светофар на ляво.След 7-8 км има отбивка наляво за Пелекас.Продължавате направо ,вече пътя е  за Глифада .На правилният път сте ако виждате указателни табели за KART KROS.След 3-4 км.отляво се вижда огромният акваленд ,разположен на 123 декара площ с всякакви пързалки.Работи от 10 до 18ч.Билета е 25 евро за възрастен и 18 за дете до 12 г.От 15ч. има намаление /ние тогава ходихме/ 18 евро за възрастен и по 12 евро за дете.
Може да си организирате екскурзия с корабче до Италия/над 200 евро билет Shocked/,Албания или островите Паксос и Антипаксос и сините пещери,естествено издълбани огромни дупки в скалите ,в две от тях кораба се намуши /там ходихме ние/. Цената на екскурзията беше 90 евро.Винаги питайте за семеен билет ,където предлагат такова заплащане ,почти сигурно е ,че ще ви направят отстъпка.Паксос/най-малкия от обитаемите Йонииски острови/ е  с население около 2500души,ние го оприличихме на сициалианско селце.Има легенда ,че на този остров Посейдон е държал гаджето си Laughing,затова отделил острова от Гърция.Съседния Антипаксос е необитаем,но там ще имате възможност да поплувате в наистина девствени плажове,невероятни са като чистота.
Ако тръгнете с кола по краибрежния път от Керкира на север/подобен на този за Триград,тесен и със завои/ ,ще се насладите на невероятни панорамни гледки.Ще видите на отсрещния бряг Албанския град Саранда,ако имате хубав  бинокъл ще забележите даже бункерите и как до блоковете няма улици,някой решил че там ще строи блок -пльос ,успокоих се малко,щото някои твърдят че албанците вече ни задминали Grinning
Приятно и безаварийно пътуване на всички които са решили да посетят о.Корфу!
Това е засега,дано тази информация Ви е полезна Grinning

Разписанието важи до 02.09.

След тази дата сложиха това разписание,но може да попитате за деня на връщането Ви,кога тръгва ферито :

Последна редакция: пт, 13 сеп 2013, 11:24 от muncho

# 73
Фран, чудни снимки  Hug, досега се разбуждах с тях и кафе....ама в офиса  #Crazy и резултата е, че вече съвсем не ми се работи  Mr. Green

Леле момичета, не знам вие дали ще минавате да отслабвате в "Красива мама" ....ама аз накрая ще се преместя в темата за ремонти, че то при вас не се издържа вече  no ........ако не ме уволнят....ще ме изгонят от вкъщи, че само за море и острови говоря  Joy

# 74
  • София
СКО, много ме изненада с таверна Парадисос, ние бяхме няколко пъти и си облизвахме пръстите, страшно ни хареса кухнята. Препоръчахме я и на нашите комшии-сърби в хотела, и всички после дойдоха да кажат, че са изкарали чудесно..

Не знам защо при вас така се е получило... Thinking

Който е в района там - пробвайте таверна Париж във Вурвуру, много добра кухня имат  Simple Smile

Фран, пак да те питам - ферито какви цени са и колко време е от Волос до Скиатос?

Общи условия

Активация на акаунт