ОКТОМВРИЙКИ - Тема 17

• 28 461
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
Добро утро, дами!

Аз от пълнолунието ли, от какво ли - вчера и днес не можах да спя добре и ей ме - на, рано-рано съм на линия.

Портокали, тази сутрин точно за теб си мислех, защото се бях сетила, че искаха относително рано да вадят бебето ти. Ако няма причини, недей да позволяваш, търси друг лекар. И на мен ми омръзна вече, но най-добре за развитието на бебето е да остане максимално дълго в майката. Не говорим ра патологично преносване, де.

Жалко, че има меркантилни и некомпетентни лекари, защото заради тях пациентите слагат всички под един знаменател.

# 436
Добро утро, дами!

Аз от пълнолунието ли, от какво ли - вчера и днес не можах да спя добре и ей ме - на, рано-рано съм на линия.

И аз Tired Сънувах раждане Crazy Laughing

Портокали, нямам думи ooooh!

Един въпрос: някой да ми препоръча читава колекторска фирма? Искам да поръчам един слинг, но изгодните ги доставят само до английски адрес, а не ми се иска да ангажирам приятели и познати живеещи там.

# 437
Добро утро  Nature Sun With Face

Днес денят започва чудесно. Роди се бебето на комшийката, която живее над нас. Термина й беше вчера. Снощи някъде след 23ч. чух как се разтърчаха горе, а преди малко съпружието заведе детето на градина и се върна с добрата новина. Да са живи и здрави! Много им се радвам.

Аз все се майтапех, че комшийката е пуснала вирус по вертикалния щранг щото моят термин е 17 дни след нейния, а пък на комшийката под нас термина е 20тина дни след моя Joy

Снощи като слушах как търчат и тропат докато се приготвят за излитане към болницата си мислех какво ли чудо ще е като проходят тия деца. А и дали ще се будят едно друго с рев и смях. Помня слънчицето ми като беше бебе как взаимно се разреваваха - едно като заплаче и другите около него подемат Laughing

Аз подозирах, че и на по-долния етаж ще има бебе - младо семейство, тъкмо приключиха с ремонта и декември се нанесоха. За сега няма, но са с потенциал. Комшията до нас леко май е стресиран щото и на него му е ред, а на етажа освен него има и още едно такова младо семейство. И още едни подозирам, също прясно-прясно семейство, но на друг етаж - те за сега правят само сухи тренировки, т.е. гледат зайчета, но ги очакваме и тях.

Малееее като махленска баба клюкарка съм хахахаха. Важното е, че сградата има потенциал и ще има много деца, живот и здраве да е Hug

Моят мъж днес си взе отпуска, че да действаме по последните задачки. Приключвам със закуската и почвам, и дано енергията ме държи цял ден днес без умора Party

Ведър и успешен ден на всички Hug

Една молба към пишещите във фейсбук - моля включете ме в групата там или ми пуснете инструкции на лични как да се включа сама  Blush

# 438
Мелади, пиши ЛС на jane_anderson , за да ти обясни как може да се включиш в ФГ Simple Smile

# 439
Добро утро! На вчерашния преглед се оказа, че плацентата ми е вече 3 степен зрялост и това не е добре. Във вторник влизам в болницата, за да слушат тоновете всеки ден и ако решат, че има нещо притеснително ще вадят бебето секцио. Май май няма да се ражда нормално, но какво да се право. Важното е да е здраво. Вече е 2900 гр. За сега е добре. Simple Smile 

# 440
Хахахаха, Мелодия , тя тази история с комшиите си е точно като извадена от " Етажна Собственост ",
но дупе да ви е яко с толкова бебета ,недай си Боже да тръгнете да излизате по едно и също време ,интересно ми е как ли ще сваляте толкова колички по ред с асансюора !
Акулска Стръв ,успех и от мен на секциото днес , най - накрая и една мома,че само момченца как ще ги женим после Simple Smile !
Абе тия апаратчета за кръвно много съмнителни ми изглеждат , откакто забременях все 160 /90 ми изкарва кръвното , а пък на прегледите над 118/75 не качвам , както и на професионални апарати.
Недуомявам само как в клиниките мерят кръвно с тия чедесии за по 20 лева ...
Лек и ползотворен ден от мен !

# 441
Melodiya, значи и във вашия блок като в нашия  Mr. Green Само че ние сме се наредили по етажи и термини: ние сме на приземен и аз съм за октомври, на 1 над нас е за ноември, а на 2 над нас за декември  Laughing Комшиите от дясната страна питаха, дали сме се наговаряли  Joy

Van4415, няма да се притесняваш. Нека те наблюдават и каквото е най-удачно. За съжаление човек няма контрол над тези неща  Hug

Портокали, твоята лекарка аз бих я сменила. Няма да питам, дали има съвест, защото за мен няма. Кой нормален лекар ще причини на едно бебе това, да го извади толкова много преди термин  newsm78 Дано вече не ти вадят акъла така.

Аз взех да се чудя, дали няма да ни трябва количка за породени, че каката е на етап "не ми се върви", както не искаше да седи, сега обратното. Но ще поизчакам малко да видя, как ще са нещата след раждането. Иначе смятам да я нося в кенгуруто в началото.

# 442
Мелодия, благодаря за информацията за алерголога. Явно теста си се плаща, не минава през ЗК. В такъв случай аз мисля да не си причинявам посещение на държавна болница свързано с молби за направления, а направо да мина на частен. Вчера висях в Исул с дъщеря ми около 3 часа за преглед, скъсах си всички нерви. Ненавиждам държавните болници, и гледам да си спестя всеки досег с тях.

Независимо дали ще има резултат или е кауза пердута, реакция/сигнал/гражданска позиция трябва да има и адмирирам всички, които влагат енергия, време и усилия в това. Позицията "ама то няма смисъл", "не зависи от мен", "то такава е системата" са абсолютно неприемливи. *Държавата*, *системата*, *обществото* не са някакви имагинерни герои, това сме самите ние. И колкото по-бързо се научим да познаваме, отстояваме и защитаваме правата си, нашите лични и на околните, толкова по-бързо ще станем адекватни и стойностни. Да, сигурно няма да променим абсурдите веднага, на секундата, но все от някъде се започва и примерът е много важен. Мелодия, продължавай в същия дух Wink Peace
Ето с това съм напълно съгласна. Не мога да разбера хората, които само вдигат рамене и търпят всичко. Аз затова съм като някоя квартална бабичка, пускам сигнали до Столичен инспекторат най-редовно, защото не мога да търпя безхаберието и наглостта на институции, фирми и т.н. Трябва да кажа, че успеха ми е умерен, но все пак го има.. Simple Smile Е, понякога зарязвам някоя кауза,  защото понякога не си струва да хабиш време и нерви, но все пак се опитвам да правя нещо в името на справедливостта.

# 443
Бебе ДЖ аз по-принцип ходя при 2-ма доктора , първия ми каза , че секциото може да се направи на 1 октомври а тази докторка на 25 септември, решила съм за всеки случай да отида до болницата където ще раждам и там да ме прегледат за трето мнение, а относно тази докторка ме дразни факта , че всеки път когато отида на преглед първото което започва е да говори за секциото  Money.

Имам един въпрос към вас момичета бременна съм в 36 седмица и 1 ден и 37 гестационна седмица е тва пък не мога да го разбера какво ще значи  newsm78 newsm78 newsm78 , този тъп тъп  preggo мозък  smile3514

# 444
Извинявам се за патетичното отклонение, да го отдадем на хормоните Laughing Laughing

Не се извинявай, много добре повлияно от хормоните отклонение  Mr. Green Hug

Това ни е основен национален проблем на нас българите. Мнение трябва да се изразява винаги  Wink
Жалкото е че не е масово явление, обикновенно съм срещала бездушие и незаинтересованост, а малцината позволили си да отворят реч остават неподкрепени от останалите. Това обаче мен никога не ме е спирало да продължавам  Wink

Проходилки не съм и нямам намерение да ползвам  Peace

Успешен ден дами  Hug

Портокали, тъкмо гледах линийката ти на 35 седмици и 3 дена и се учудих за какво секцио става дума толкова рано  Shocked
Това за което питаш е 36 навършени седмици и един ден, тоест вече си влязла в 37-ма, да  Peace
На база "високо кръвно" ли е предложила ранно секцио или има и други предпоставки за такова !?
1.10 ми се вижда много по-смислена дата за секцио т.е. колкото може по близо до термин. Тук обикновенно ако няма проблем се насрочва 10-ина дни преди термин, обикновенно в 38г.с.
Според мен задължително трето мнение  Hug

Последна редакция: пт, 20 сеп 2013, 10:46 от bilyana333

# 445

Имам един въпрос към вас момичета бременна съм в 36 седмица и 1 ден и 37 гестационна седмица е тва пък не мога да го разбера какво ще значи  newsm78 newsm78 newsm78 , този тъп тъп  preggo мозък  smile3514
[/quote]

Портокали ,това е първа седмица от 9 месец (37г.с)-финалната права  Peace

# 446
sol y arena, аз си доставям неща от Англия с тази фирма от години и съм доволна: http://www.gabco.org/index.php

# 447

Портокали ,това е първа седмица от 9 месец (37г.с)-финалната права  Peace

# 448
sol y arena, аз си доставям неща от Англия с тази фирма от години и съм доволна: http://www.gabco.org/index.php

Благодаря! Peace

# 449
За поръчките от И бей ,защо не си изкарате карти Пей Пал ,а търсите фирми доставчици ?
Повечето продукти имат доставки до Бг ...

Общи условия

Активация на акаунт