Сложихте ли Rotarix на детето си?

• 25 868
  • 281
  •   1
Отговори
# 15
  • София
не сме я слагали, само задължителните ваксини, принципно фармацефтиката има повече жертви от войната, ако става на въпрос  Peace

# 16
  • Бургас
Не, не съм я слагала и нямам намерение.
Само задължителните слагам...
Не съм против ваксините в никой случай, но сякаш последните години много се изкривиха нещата и е трудно различимо кое е наистина необходимо и кое е просто бизнес и пари...

# 17
Не, не съм я слагала и нямам намерение.
Само задължителните слагам...
Не съм против ваксините в никой случай, но сякаш последните години много се изкривиха нещата и е трудно различимо кое е наистина необходимо и кое е просто бизнес и пари...

Мисля по същия начин.  Peace

# 18
Не сме я слагали,само задължителните.

# 19
  • София
Дадох Ротарикс, бебо нямаше реакция след двата приема. Преди около 2 месеца изкара т.нар. летен вирус сравнително леко - с диария само 2 пъти първият ден и висока Т, но се оправихме със Суметролим, хомеопатия и диета. Възможно е ваксината да е помогнала да минем по-леко.
Суметролима е един вид антибиотик, ако след ротарикса карате ротавирус, който се нуждае от толкова силно лечение, мисля това дава отговор на бая въпроси.
Директно на въпроса - не, не я сложихме. Ваксината не пази от всички от ротавируси, няма доказан период и обхват на действие, няма доказана връзка между поставянето на ваксината и изграждането на антитела от организма срещу ротавирустие. Всичко това плюс факта, че ваксината е жива за мен не оставят момент за съмнение.

# 20
  • California
Да разбира се.

# 21
  • София
Извинявай, от какво се разбира Mr. Green

# 22
Дадох Ротарикс, бебо нямаше реакция след двата приема. Преди около 2 месеца изкара т.нар. летен вирус сравнително леко - с диария само 2 пъти първият ден и висока Т, но се оправихме със Суметролим, хомеопатия и диета. Възможно е ваксината да е помогнала да минем по-леко.
Суметролима е един вид антибиотик, ако след ротарикса карате ротавирус, който се нуждае от толкова силно лечение, мисля това дава отговор на бая въпроси.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=218055 - относно какво животно е това Суметролима

По въпроса за ротавируса, така и не ни поставиха диагноза "ротавирус", дори и след кръвна картина и т.н. Симптомите ни определям като леки, защото имаше само 2 течни изхождания и висока Т, която свалихме за 12 часа и през следващите 2 дни няколко пъти вдигаше до 37,2 което не бих определила като много. Не е повръщал. За разлика от него други познати деца стигнаха до болница, което си е доста неприятно.
Затова и не казвам, че ваксината ни е помогнала, а само, че е възможно.  Peace

# 23
Със сигурност е помогнала  Wink

# 24
Да,слагали сме я и на двете ни деца и не съжалявам.
Ротарикс защитава напълно само срещу най-разпространените щамове на вируса.Ако детето хване някой от другите-кара ги много леко.

# 25
  • София
Да,и на двамата.
Баткото за 6 г. има едно разстройство за 1 ден и никога не е повръщал.
Малкия миналата година прихвана летен вирус,който мина с 2 повръщания и 2 по-редки изхождания,Т не са вдигали тогава,не им е било и лошо.

Само искам да допълня,че Ротарикса не се поставя с инжекция,а е орална.Спестена е и тази травма.

# 26
Сложих, детео беше на повече от 5 месеца, но нямаше проблем. Ако мога да му спестя нещо, предпочитам да го направя!

# 27
  • Mediterraneo
Не съм и не бих сложила. Това, че децата са карали леко нещо или не са карали нищо, не го отдавам на ваксината! И двете имат по едно подобно разболяване- голямата е вече на 8!

# 28
Ох, и аз все още се чудя дали да я сложим тази ваксина. Педиатърката каза, че е добре да се направи. Тук като гледам повечето са против. Съвсем се обърках.
 Тъй като се приема през устата има ли вероятност детето да я повърне и цялата работа да отиде на вятъра?
  Притеснявам се от това, тъй като детенце беше настинало и лекарствата, които му давах или ги плюеше или ги повръщаше, та ако и така направи с ваксината, ще се обезмисли цялата работа.

# 29
Ох, и аз все още се чудя дали да я сложим тази ваксина. Педиатърката каза, че е добре да се направи. Тук като гледам повечето са против. Съвсем се обърках.
 Тъй като се приема през устата има ли вероятност детето да я повърне и цялата работа да отиде на вятъра?
  Притеснявам се от това, тъй като детенце беше настинало и лекарствата, които му давах или ги плюеше или ги повръщаше, та ако и така направи с ваксината, ще се обезмисли цялата работа.
Ваксината е съвсем малка дозичка.Щом детето лесно повръща,препоръчвам ти поне 1 час преди това да не е яло.А и те лекарите знаят как да я сложат,за да намалят до минимум вероятността да бъде изплюта.Поне моята знаеше... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт