Детето ми е на година и половина и не ходи

• 41 287
  • 119
  •   1
Отговори
# 90
ana_maria  Shocked браво на теб и малката ти, силна героиня!
Да си призная, не съм чувала досега за оцеляло бебе в 24 седмица, и то с такива килограми. Скоро позната роди в 28-ма бебе 1800 и дори са казали, че е големичко за седмицата, в която се е родило, и явно за това е успяло да се пребори и оцелее. Явно твоето момиченце още от утробата е водило яростна борба за оцеляване, трупало е грамчета и въпреки всичко, както бях кръстила една моя тема, в която разказвах за кошмарното си износване, тя се е родила Heart Eyes

Впечатлена съм, че напук и на силната си недоносеност - 24 седмица я водят аборт! Тя е проходила и проговорила почти в рамките на едно нормално, доносено дете! Твоята история наистина силно ме впечатли! Нека бъде жива и здрава и все така с хъс към живота, от сърце го желая!

При нас нищо ново, сега сме болни с нея, Новата година я почнахме с кашлица, продължава да не говори, ме изпълнява команди, психолога каза, че на 2 год трябва да знае ок 100 думи - да, ама не....

Каквото такова, аз повече ресурс за специалисти и лечение нямам, просто се надявам да навакса и всички притеснения да се окажат безпочвени. Още веднъж, поклон пред теб и невероятното ти дете!

# 91
Julia_21 аз пък се възхищавам на твоето упорство,позитивното мислене,усърдието което полагаш и имам чувството ,че детето ти е страхотно с много положителни качества ,защото има майка като теб.
Има тема за трудно проговарящи деца/може вече да си там де/.Мисля , че може да помагат с опит какво да правите в къщи.Успех.

# 92
Десинка, благодаря ти за прекрасните думи! Не, все още отказвам да чета там Embarassed
За говоренето не се притеснявам още сякаш, колкото че още сме на памперс и сега почвам да мисля стратегии за отказването му, ама как да стане, като не ме разбира. Отделно, че сега като е студено, не върви да я държа разсъблечена над куку-то и да я карам да се изходи, а и едва ли ще разбере целта на занятието...

Лошото е, че става все по-злояда ( сега даже се записах в такава тема), преди предугаждах позивите й, понеже като си хапнеше хубаво манджичка или каша свършваше работата, а сега с тази сухоежбина е напълно изневиделица кога и как.

Ще го видя, първо да оздравеем, че от тази гадна настинка ли е, грип ли, ме боли всяко мускулче и костичка и ми се обади пак проклетия кръст, а за 4 мес го бях излекувала без остатък. Хайде, стига с оплакването Grinning

# 93
Аз започнах отказването на памперса на 1,7 месеца.После се разболя и се отказах.Аз като една патка не помислих ,че е зима/ беше точно по това време на годината/.На вашата възраст /през март/ поднових опитите.Малко преди 2 г вече беше без дневен и нощен памперс.Но като чета из форумите това е рано.Малко са успели.Имаш време.Съвети няма да ти давам ,защото колкото деца има толкова са и начините на отказване от памперса.Аз мисля ,че ако почнеш на 2 г да опитваш ще успееш за няколко месеца.
За храненето, ако питаш мене храни я с това което вие ядете.Децата обичат и сол и подправки /в рамките на нормалното/ и пържено и пици...Мисля че ги отвръщаваме с манията си за здравословно хранене.А аз мисля че мярката е ключа за всичко.А може просто да е период.

# 94
Джулия, не е ли много рано за гърне  newsm78 Аз мисля да я слагам на гърне след като навърши 2 години. Четох, че децата трябва да знаят "ако" и "пиш" и да осъзнават какво правят, преди да свалите памперса.

На наши познати детенцето е спасено в 23 г.с. - абсолютно нормално се развива.

Моята Мария също не е казала още смислена дума, но започна да разнообразява бебешкия си език напоследък с нови звуци  Laughing Понякога много добре ме разбира какво и казвам, в други случаи се прави на приятно разсеяна и вече започнах да се успокоявам, че просто е ината. Накупила съм флаш карти и детски книжки с предмети и се опитвам да и показвам разни предмети и да ги назовавам, но ми се смее и започва да ги дъвче. Скоро не я виждам да проговори...

# 95
Ами явно съм заобиколена от вундеркиндчета - връстничетата й дори говорят смислени прости изречения и болшинството ''вършат работата'', където трябва Rolling Eyes По принцип съм чела, че когато едно детенце проходи, може да се почне с опитите. Друго, което забелязвам е, че забравя или симулира - преди показваше на колко години е, сега гледа с недоумение, имитираше коте и пате, сега на всичко казва баба, тоест ''бау'' и до там.

А храненето ми е супер болна тема- като беше малка ядеше сухо и сурово и това ме окрили, че ще опита зрънчовци, пици и прочие на доста по-осъзната възраст. Та, не трябваше да казвам голяма дума - сега яде предимно солети, сухоежбина, зрънчо и като види Макдоналдс пощръклява Tired Хайде, разбирам да е осъзната, с връстничета и да яде, понеже е ''модерно'', но как може да предпочете тези безвкусни сандвичи пред топла супа например? Гнуси се сякаш й давам пелин. #Cussing out

# 96
Ако ползваш опаковките на тези хранителни вериги, а вътре скриеш това което би желала да и дадеш...няма ли да стане.

# 97
Джули, определено неговоренето е по-голям проблем от гърнето. Ужасно много деца на над две години са с памперс, не е много добре за кожите им, но това не е белег за някакъв проблем. На Явор успях да го махна чак сега (на две и половина), а брат му на година и половина махна памперса.
А 100 думи на две години определено не са норма. Според специалистите, с които съм говорила - най-малко 20 думи на 2 години. Горе-долу толкова докара моят син. И сега не е с много повече. Неговите връстници казват вече стихотворения и разказват приказки. Но това е. Водех го последните месеци на логопед, той ме посъветва да се видим и с детски невролог, при нужда изписвали някакво сиропче за стимулиране на мозъчните центрове, които отговарят за речта. Още не съм решила дали да го направя.
За пакетираните и сухи храни - опитай се да ги ограничиш постепенно. В тях има много сол и натриев глутамат, а той пристрастява. Моят син също не иска много чорби, но просто почти не му предлагам пакетирани храни. Така дори да е суха храна, поне е с ясни съставки - филийка с масло и мед, с масло и кашкавал...

# 98
Джули, моето дете пък не иска да дъвчи. Яде само гладко пюрирана храна. Малко по-едра частица да има и веднага плюе. Онзи ден яде кус-кус, което е голям напредък. На мен пък това ми е голям проблем, защото не иска никакви плодове, никакви сурови зеленчуци освен домати. Иначе е на периоди - понякога яде, понякога кара само на течности /обикновено покрай зъбоникненето/. Не се впрягай толкова. Всички деца са различни

Когато не иска да яде нищо, предлагам т.нар. смутита, плодови напитки, но са по-скоро направени на шейк с фибрите. За зеленчуци - пасирани крем супички. Избутваме някак.

# 99
Не мож' я излъга, нюха като хрътка.

На нас ни бяха изписали прахчета са стимулиране, но спрях да ги давам Rolling Eyes Едни лекари казваха давай, други не давай, и на мен вече ми писна. Ако може да се нарекат думи, казва тати, ало, баба - за куче и ...това е. Понякога казва мама, но ту на мен, ту на баща си...

# 100
Аз честно казано съм нямала проблем с храната.Но го захраних много рано.На 1,6 месеца менюто беше супа,второ/яхния с месо,пиле с месо,зеле..../,салата според сезона или парчета краставица ,парчета домати,и десерт.Чаша сок но когато се нахрани.Та всичко това се слага на масата и само наблюдавам и помагам.Не е задължително да яде всичко.Въпроса е от всичко по- малко.И до сега се храни така.До 2 години и нещо сладко не съм давала/говоря сметана ,шоколад.../.Чипсове ,снаксове ,близалки не яде.Близалка сега ближе ,но една не може да изяде.Царевички опитва но не яде.Но като стане въпрос за плодове сякаш вижда най -голямото богатство.Зимата купувам на 4 лв.грозде,праскови на 6 лв и т.н.
Не насилвай детето.Просто предлагай.

# 101
И тя така, до годинка и половина хапваше си всичко, плюс задължително мляко сутрин и вечер, сега и от него я изпие 100 мл, я не. Мъжа ми и той се втурнал да чете, и сега е решил,  че карала бебешки пубертет. Според мен ината ни е за седмина, ама ще видим.

# 102
ana_maria  Shocked браво на теб и малката ти, силна героиня!
Да си призная, не съм чувала досега за оцеляло бебе в 24 седмица, и то с такива килограми. Скоро позната роди в 28-ма бебе 1800 и дори са казали, че е големичко за седмицата, в която се е родило, и явно за това е успяло да се пребори и оцелее. Явно твоето момиченце още от утробата е водило яростна борба за оцеляване, трупало е грамчета и въпреки всичко, както бях кръстила една моя тема, в която разказвах за кошмарното си износване, тя се е родила Heart Eyes

Впечатлена съм, че напук и на силната си недоносеност - 24 седмица я водят аборт! Тя е проходила и проговорила почти в рамките на едно нормално, доносено дете! Твоята история наистина силно ме впечатли! Нека бъде жива и здрава и все така с хъс към живота, от сърце го желая!

При нас нищо ново, сега сме болни с нея, Новата година я почнахме с кашлица, продължава да не
говори, ме изпълнява команди, психолога каза, че на 2 год трябва да знае ок 100 думи - да, ама не....

Каквото такова, аз повече ресурс за специалисти и лечение нямам, просто се надявам да навакса и всички притеснения да се окажат безпочвени. Още веднъж, поклон пред теб и невероятното ти дете!

Благодаря ти, но заслугите за това, че издържах психически беше на предварителната психологическа подготовка, която ми направиха в МД, а не моя.
За настинката сега- стискам ви палци и ви желая скорошно оздравяване. Тазгодишният грип и не само той, наистина причинява сериозна и дълготрайна кашлица. Трудно отхрачва, нали? И ние бяхме така. Знаеш ли, колко пъти съм благодаряла на случайността. Когато Мария беше на около година, при израстването на зъбите кашляше със спазми, до задушаване. Опитахме от всички хомео и не само такива сиропи, бабини чайчета- и не спираше. Един ден, пазарувайки в магазина за зеленчуци, една жена я чу как кашля и ми даде рецепта, която изпълних веднага и резултатът беше потресающ. А тя е една черна ряпа, измивам добре и издълбавам. Изрязвам горната и долната част, като отделям капачетата. Целта на горното капаче е оттам да дълбая ряпата, а в долното правя дупка. Пълня я с мед. Слагам я в съд- удобно е паничка. Сокът, който се стича се пие по 3-4 пъти на ден, като за детето давах по 1 ч.л., а за възрастен по 1 с.л. Опитай,ако желаеш. До тук винаги ни е помагало. Казвам го на всеки, който се оплаче, че има такъв проблем.

# 103
Благодаря ти, чувала съм за този лек и наистина върши чудеса Peace

# 104
И тя така, до годинка и половина хапваше си всичко, плюс задължително мляко сутрин и вечер, сега и от него я изпие 100 мл, я не. Мъжа ми и той се втурнал да чете, и сега е решил,  че карала бебешки пубертет. Според мен ината ни е за седмина, ама ще видим.
А че тя майка му на детето да не е по -малко упорита жена. Laughing PeaceИ аз мисля ,че е бебешки пубертет.

Общи условия

Активация на акаунт