ВМ-НВХ, част 64

• 37 916
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Сам Фелтъм - същият, който 21 дни се храни нисковъглехидратно и високомазнинно с 5794 калории на ден, за да докаже, че теорията за калорийния баланс не отговаря на действителността, сега започва нов експеримент, както беше обещал - този път 21 дни ще се храни високовъглехидратно и нискомазнинно, но с въглехидратни храни със сравнително ниско качество (не точно джънк, но той самият ги определя като "фалшиви храни"). Ще приема 5 793 калории на ден в следното съотношение: 64% В, 22% М и 14% Б. Грамовете въглехидрати на ден ще бъдат около 890 - впечатляваща цифра Crazy Ще набляга на зърнени закуски, хляб, макарони, подсладени напитки и шоколад. В линка (http://live.smashthefat.com/the-21-day-5000-calorie-carb-challenge/) е показано и какво по-конкретно ще яде (в табличката): има пълнозърнест хляб, обезмаслено кисело мляко, ягодово сладко, зърнена закуска от трици, шоколадов мъфин, кока кола, лазаня. Ще бъде интересно да видим как ще му се отрази този експеримент, макар че той е фитнес инструктор и май по начало е от хората, които трудно биха могли да напълнеят, а през лятото е добавил почти 3 кг мускули към активното си тегло от вдигане на тежести, така че едва ли ще напълне много дори при такова хранене. Stay tuned, както се казва Wink

Този път си е направил кръвни изследвания преди експеримента (предишния път пропуснал) и ще направи отново след края му, за да сравни резултатите.

# 76
специално за Краси относно спора ни за хляба

Скрит текст:
продукти:
7гр зехтин
177гр брашно (350мл)
6гр мая
120 гр прясно мляко (100мл)
9гр захара
4 гр сол
--------------------
общо 323гр
тегло след печене и двойно втасване: 300гр

т.е. съотношението в теглото хляб:брашно=1:1,7
а не 1:1, както смяташе Краси

мислех, че е 1:3
но и аз съм грешала

Merelenda, намали мазнините, ако е необходимо
разстроеният стомах в началото е нещо нормално
после се регулира

лещата не забравяйте да я накиснете хубаво преди готвене
и ние я обичаме на салата

Шоки, видях и аз новината
ще следим развитието
но все пак не трябва да се забравя, че този младеж си е с добър метаболизъм
ако ме сложат мен на неговата диета, след месец ще се търкалям

# 77
.

Последна редакция: пн, 16 сеп 2013, 21:24 от Lemy

# 78
  • SA
Lemy, много интересни снимки! Макар че повечето от сниманите ястия, не бих имала и желание да ги опитвам. Особено тези супи с плаващи в тях макарони.  Sick

# 79
Аз пък огладнях като гледах тези снимки. Да ги махаш, Леми, веднага!  Laughing

W'A'S'P', мерси за съветите.  Hug
Признавам си, забравих, че се накисва. Толкова отдавна не съм яла. Embarassed

Преди време бях взела от оранжевата, но нещо не ми допадна. Може би не успях да я приготвя като хората. На 2 пъти я разварих и стана на крем супа. 10 мин да я варя и тя готова.

Иначе кафявата ми е по-вкусна. Да ви кажа, че 7-8 години не бях яла леща (като заживях с мъжа ми), защото не беше от предпочитаните храни. После да съм направила 1-2 пъти кафява и 1-2 пъти от оранжевата. Някой спомена наскоро леща, че се сетих и купих. Имаше в Кауфланд някаква френска - Био мисля. Цената не беше висока, но не купих от нея. Ще хапна малко химийка. Embarassed

# 80
.

Последна редакция: пн, 16 сеп 2013, 21:25 от Lemy

# 81
Здравейте  Simple Smile
Да се похваля - онзи ден попаднах на много вкусна тиква  Laughing -  хапнах Blush си и вече желанието за нея ми мина.
Сдобих се и с фъстъчено масло - мисля,че е истинско - поне според опаковката и вкуса трябва да е. Само фъстъци , без добавки, въглехидратите са 12 гр на 100гр, от които  захари бяха някъде към 6гр.
Днес като ходих да Кауфланд и на касата пред мен загледах какви са покупките на една жена / явно вече ми е някакво изкривяване, защото много често се усещам,че го правя Shocked /  - започна с годжи бери, но после като се заредиха 1,2,3...та до 20 вафли мура преброих, плюс цяла кутия с едни десерти Идеал и накрая някакви "здравословни" бисквити с овесени ядки и мюсли май беше.... Confused И масово количките изглеждат по този начин. В тази липсваха само няколко бутилки безалкохолно.Тая гадост не разбирам защо въобще я пият. Преди време,когато още не знаех за режима, пак не съм налитала на безалкохолни.
Мисля към края на седмицата или началото на другата да си пускам кръвни изследвания.Ще докладвам за резултатите после. Лошото е,че нямам база за сравнение-срам на срам дори холестерол не ми е изследван никога. Последно кръв ми е взимана ... хмм преди 15г- като бях 1ви клас Embarassed
И една победа вкъщи - майка ми най-накрая прояде тахан  Laughing и усещам,че един буркан ще си отива на седмица като нищо.
Отивам да правя кокосови палачинки.
Лек ден  Wink

# 82
  • София
Аги, специално искам да ти благодаря за съветите за упражнения на дупето. В най-скоро време планирам да тръгна на фитнес, но в най-близкия ми едва ли има големи специалисти и едва ли ще има кой да ме консултира какво и как да правя (аз изобщо не съм запозната  Embarassed). Може би тогава ще прибегна до твоята помощ, ако позволиш  Heart Eyes Особено за дупе, че ми е голям мерак да го оформя.
А, случайно до тогава да ми препоръчаш някакви упражнения домашни? Ако изобщо биха имали ефект ...

Шоки, много интересни нови неща си пуснала, благодаря   bouquet

Леми, тия снимки са огладняващи  Crazy
А последните са много интересни.

Аз съм малко притеснена напоследък, защото моите кг. вървят нагоре  Rolling Eyes и това чудо не знам на какво се дължи. Храня се абсолютно режимно, без плодове, без млечни, рядко по хапка-две сирене, две хранения на ден, но доста мазнички и обилни. Нещо се случва с мен и не зная какво. МЦ ми дойде преди два дни, но досега никога кг. не са ми се променяли от цикъла. т.е не им влияе. Реално откак се върнах от море с 2-та качени кг, съм качила още 1. общо 3 Shocked
Днес бях при личната ми лекарка, защото отново имам рецидив на ранула и отново ще влизам в болница, за да го отстранят, та говорихме за кръвната ми захар (която предишния път беше гранична) и че ако и сега е такава - ще ми пусне по-сериозни изследвания. Но според нея да имам ИР е абсолютно изключено, тъй като съм била слаба. Посъветва ме преди взимането на кръв да не ям нищо от 19ч предната вечер, за да види по-реална кръвна захар. Дано разбера причината за това качване на килограми, защото ме тревожи.

И като финал - честит първи учебен ден на всички деца на умни майки  Heart Eyes
(защото всички тук, в тази тема, сме такива, благодаря Simple Smile )

# 83
Вивиан, надявам се всичко да бъде наред! Hug Кога ще влизаш пак?

За килограмите - не е невъзможно от време на време да се получи качване от цикъл или овулация, дори и други пъти да нямаш. И при мен се е получавало. Това би могло да обясни последния килограм.

# 84
  • София
Другата седмица, но този път не е страшно. Лесна е манипулацията и с кратък престой - два, три дни  Hug благодаря   Hug
Обаче дебелеенето не е само в кантара, видимо съм напълняла навсякъде, и то сланинка. baby_neutral Не е като да е от цикли разни Simple Smile Сега ще направя няколко дни с едно хранене дневно да видим дали ще започнат промени. Може това да е проблема, защото количествата ми бяха наистина големи  Embarassed
Дано да е от това де.

# 85
Включвам се една година след началото на режима при мен. Резултати  - 25кг. Освен режима, който много ми допадна тренирам и фитнес от 9 месеца.
http://vikish.snimka.bg/daily/b-amp-a.775815

# 86
Успех, Вив! Hug

Aprile, браво на теб! Simple Smile И добре дошла! Т.е. май е по-правилно да кажа "Добре завърнала се!" Simple Smile

Последна редакция: пн, 16 сеп 2013, 17:40 от Cioccolata

# 87
  • София
Леле  Shocked Shocked
Страхотен резултат!!!  bouquet Моите поздравления!

Искаме подробности  nuts

# 88
Леле  Shocked Shocked
Страхотен резултат!!!  bouquet Моите поздравления!

Искаме подробности  nuts
Вивиан, ти ли сподели, че измерваш със сантиметър мерките?

При мен не се получава.  Embarassed Един ден съм подута в корема, на втория ден не и разликите са големи.
Хайде, как да е на ръка и крак ще измеря, ама мен коремът ме вълнува. Simple Smile
Аз качвам равномерно навсякъде. Ставам направо като шкафче. Срам ме е да се покажа.
Но коремът всеки ден е с различно мнение. Често се чудя от какво се издувам така. Може би си внушавам, но е по-подут следобед като не съм яла, а е по-спаднал след като съм яла режимно и рано сутрин след сън.

И да ти пожелая всичко да мине бързо и леко! Hug

Aprile, прекрасни резултати!

# 89
  • София
Меря мерки, да Мереленда, макар че напоследък ме е страх да се премеря  Joy Не знам обаче, може да имаш някой друг на ум.
Имах намаление от около 5 см. почти навсякъде, но сега мисля, че съм ги качила, поне дрехите това ми сочат. Не искам да се меря сега, защото ще се депресирам  Sad

Не зная защо е това с подуването и аз имам същия проблем, но не е всеки ден, по-скоро е изключение. Сякаш съм пълна с въздух, въпреки режимното хранене. Започвам да улавям причината, макар че не съм все още сигурна в нея, но мисля, че е последица от увеличаване на въглените за по-дълъг период от време. Но дали това наистина е така, не смея да твърдя.
Случва ми да съм подута (въздушно  Laughing) и когато преяждам, макар и режимно. Но аз си имам този проблем, не мога да спра да ям, особено вкусното мазно месце  Embarassed И се оказва, че понякога съм изяла повече от нормалното, което е колкото ръката ...  Embarassed След такива обилни хапвания съм подута дни на ред и трябва да намаля драстично количествата и да карам на кокосово кафе за да "спадна"  Embarassed Не знам защо е така.

Благодаря за пожеланията!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт