ВМ-НВХ, част 64

• 38 074
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
  • София
О Уасп, дано ме споходи този феномен, че аз зимата страдам ужасно от студа. Страшно, страшно ми е студено, а крака и ръце - вечно са шушулки  baby_neutral

Шоки, качвай в блога, да! Дано има развитие и издателствата да поискат тази фантастична книга  Praynig

Лора, добре дошла!   bouquet

Какво исках още да ви кажа ... а да  Embarassed

Аз забременях със СПКЯ, но сега като чета, се чудя имала ли съм наистина или е било не точно така.
Много повишен тестостерон (съответно си имам и окосмяване по нетипични за жените места  Sad), другите хормони - в норма, изключително нередовен и болезнен цикъл.  Винаги съм се хранила каквото мама или аз сготвехме, не съм внимавала, нито ограничавала храната (говоря за периода от 15 до 23 годишна възраст). Наднормени кг не съм имала.
Яйчниците ми бяха целите в "кора" и тогавашният ми гинеколог (да е жив и здрав, на него дължа дъщеря си) каза, че само бременност ще ме излекува. За целта искаше да направи резекция (обелване) на яйчниците, след което до 6 месеца трябва да настъпи бременност, тъй като след това яйчниците отново ще бъдат обвити в кора. Та така ... започнахме някакво целенасочено лечение с цел бременност, която в рамките на почти година стана факт.  Сега се сещам, че до третия месец пиех прогестеронов препарат за задържане.
Не знам, но мисля, че хванах едва ли не последният влак тогава.
След като родих - няма помен от кисти или проблеми с цикъла. Вече забременявам без проблем   Laughing

И последно да ви споделя моите премеждия с каченото тегло напоследък.
Орязах драстично порциите, както и броят хранения.
Старая се да хапвам 1 път - вечер, нормално количество, на обяд, ако съм много гладна, хапвам нещо наистина мазно, в много малко количество. Примерно 1 яйце с доста масло. Или 1 авокадо и кафе с много масло. Вече 1,5 кг паднаха. Явно са били вода. Засега - това са резултатите. Продължавам в този дух, да видим.

# 271
 #Crazy Те приятелите и без това ме гледат странно всяка зима - тръгнали сме на лекции посред зима - те със пуловери, жилетки, дебели зимни якета....моя милост с тениска и зимно яке/палто и то не от най-дебелите. Чак ми е неудобно. Или сега есента като започне - аз до декември си ходя с някакви тънки връхни, а те не минал октомври и се започва с дебелите дрехи.Гледат ме странно, но вече са ми свикнали. Но е малко смешно като излезем и всички с дебели якета, а аз с някаква хартийка - като гледа човек отстрани,ще си каже,че нямам какво да облека Laughing

# 272
  • София
Хм  Thinking

На мен от сега ми е студено, особено сутрин, като водя децата към 7,45 ...
Но аз нямам още година на режима де  Thinking

# 273
  • Бургас
Шоки,Леми  Hug
 Вивиан и аз съм като теб със студа и кожата на ръцете ми зимата са ужас,водят го студова алергия
 Yoya,като теб съм относно покачване на килогранмите,макар аз започнах режима с поднормено тегло,но определено нещо при мен не е както трябва,защото вече съм коментирала по-напред при мен качването става с дни,после може пак да свалям с дни.При мен със сигурност е задържане на течности и една от причините е прекаляване с краве масло.Аз като започна да го ям и трудно спирам  Embarassed Ето вчера замених и не хапнах масло,веднага 1 килограм надолу и очите тази сутрин не ми бяха подути.Виж както са те посъветвали от стремежа си да си вдигнеш мазнините да не прекаляваш с тях.Инес има статия по въпроса.

# 274
Момичета, благодаря на всички за топлото посрещане   bouquet
Като се подхвана темата за студа, да за студа, да попитам някоя от вас пробвала ли е cold thermogenesis протокол или адаптация към студ, наистина не знам как да го нарека? Отскоро чета по темата и все още не ми е много ясно как се случват нещата.
В общи линии ползите са:
Намаляване на мазнините
Нормализиране на хормоналните нива
Увеличаване на сексуалното желание и шанса за зачеване
Намалява кръвната захар
Намалява "лакомията"
Засилва имунната система
Увеличава качеството на съня
Увеличава издръжливостта на болка
Намаля възпаленията

Аз откакто четох книгата на Art De Vany  опитвам да се подлагам на студ съзнателно, къпя се с по-студена вода, сутрин не се навличам, а се подавам на прозореца на студ и т.н. Наистина зимите са ми по-леки, пък и лятото също.

mis_val, за студовата алергия тъкмо четох на скоро и ще си позволя да копирам в оригинал, за да не разаля нещо при превода :
If you develop cold urticaria at this time, this is a sign you have high levels of tissue and serum omega six content. Stop the experiment and adjust your diet until you have a blood omega six to three ratio that is below 10 to 1 using a ketogenic paleolithic diet. източник:http://www.jackkruse.com/cold-thermogenesis-easy-start-guide/

# 275
  • Пловдив
По повод студа и топлото за забелязвам, че откакто се храня по този начин, съвсем добре се адаптирам и към двете, а също прагът ми на търпимост към тях доста се е увеличил. Като цяло не се навличам, зимата се къпя в полувъншна баня при температура до 6 градуса по Целзий, така че по-скоро имах проблем с летните горещини. Но тази година изведнъж осъзнах, че колкото и да е топло, колкото и да се излагам на слънце по обяд, не ми е неприятно, а и не се потя толкова. Понеже нямам никаква друга промяна в начина на живот, отдавам го на храненето...
Аз съм за дебел бекон със сланинка - чуден е на скара, и на фурна, макар на второто да изглежда тлъст и на някои може да не им се хареса, но за мен е страхотен.
Ох, това с паразитите сега е на мода!Всеки взе да казва, че знае къде е основният проблем на живота и ако се отстрани, всичко ще се нареди...Да, да, ама надали...

# 276
При Гала в момента има един д-р на име Хачатрян ( не съм запозната с него), който твърди , че рибата е изключително вредна заради паразитите, които съдържа и че термичната обработка  не убивала паразитите. Shocked  тъй като в днешно време почти на всякъде където виреят риби е адски мръсно - замърсяването и изхвърлянето на боклуци и т.н. в морета и океани.. Tired

Основната му теория е, че всички болести се дължат на такива паразити...ужасно ooooh!..

То реално погледнато , ако трябва да се слуша всеки излиза , че човек друго освен вода не трябва да приема ooooh!

То хубаво, но малко "не прави смисъл" - паразитите какво общо могат да имат с промишленото замърсяване на моретата? Нали рибата, ако плува в замърсен с живак океан, няма да хване глисти, а ще се замърси и тя с живак просто? Или докторът е имал предвид, че това са две отделни вреди на рибата... Или пък се има предвид, че се изхвърлят "био-боклуци" от типа на "тоалетни води"?

Иначе, тук в Алтернативния има тема на хора, които  профилактично се чистят от такива паразити с разни способи... На мен лично малко много ми идва това - без да е доказано, че има такива паразити масово в хората, аз да се филмирам и да се чистя... Но знам ли. Във всеки случай, паразити теоретично има и в месата, нали?

# 277
  • Бургас
Лора_   bouquet
Зле съм с английския,но ако правилно съм разбрала превода,имам в повече омега 6

# 278
  • Пловдив
Мда, някои си пречистват черния дроб, други си правят клизма за пречистване на червата, трети паразити чистят... #Crazy Изобщо тази идея за чистенето е много модерна... Crazy Има и такива, дето пък с хомеопатия чистят ваксини и тежки метали от организма...За което и други метод се ползват също...Голямо чистене пада...

# 279
Лора_   bouquet
Зле съм с английския,но ако правилно съм разбрала превода,имам в повече омега 6
Извинявай, хем си мислех, че може да стане така: нужна е настройка на диетата докато омега 3: омега 6  съотношение в кръвта да е под 10:1, като това, според него, става с кето-палео диета.
Още по темата:Women take longer to cold adapt than men because their generally have higher leptin levels than men. They can however offset this by increasing the amount of seafood they eat doing CT. I would not suggest cheating with fish oils……..and the closer your 0 6/3 ratio is to 4:1 the better your response will be to the cold.
На жените им трябва повече време , за да се адаптират към студа отколкото на мъжете, заради по-високите нива на лептин. Могат обаче да си помогнат с увеличаването на морските храни в диетата си. Рибеното масло не важи, според него... и колкото  омега 6: омега 3  съотношението е по-близко до 4:1, по-добре реагираш на студа.

Едит: Шоки, веднага е поправено. Благодаря!

Последна редакция: пт, 20 сеп 2013, 12:46 от Лора_

# 280
Вив, твоят случай може да е същият, може и да не е, кой знае Embarassed Важното е, че си успяла да забременееш! Hug

mis_val, не гледай на маслото като на основен компонент на ястията, а като на допълнение Wink Не знам какво още можеш да ядеш, но не налитай само на масло, ако можеш да хапнеш например яйца, изпържени с масло, или пък месо и някакъв зеленчук.

Уточнение за омегите: съотношението е 4:1 в полза на омега-6, а не на омега-3, т.е. омега-6 да е 4 части, а омега-3 да е 1 част. Разбира се, ако се постигне съотношение 1:1 между омегите, това е перфектно, също добре е съотношение 3:1 или 2:1 (като всеки път омега-6 е по-голямото количество, имайте предвид), но е трудно в днешно време.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2013, 12:40 от Cioccolata

# 281
тези пречиствания за мен са някаква съвременна форма на постите
да си платим хранителните грехове един вид, да се пречистим и после наново

относно топлото и там има напредък, да
по-лесно се понасят жегите

# 282
все още навлизам в този режим. Може ли да споделите дневните си менюта - какво точно хапвате за закуска, обяд, вечеря? По-лесно бих се ориентирала. Предварително благодаря!

# 283
по принцип на този режим доста се покачва вътр. темп
ако пробвате насред зимен мраз да закусите добре с бекон и яйца, после ще се учудите как излизате с тънко яке и го разкопчавате, докато всички наоколо са се увили и зъзнат
вече всяка зима се радвам на този феномен
Уасп много ме зарадва, и аз съм в групата на ледените крака,  зимата в къщи ходя с не знам колко чифта чорапи и пак ми е студено. Crossing Arms

# 284
все още навлизам в този режим. Може ли да споделите дневните си менюта - какво точно хапвате за закуска, обяд, вечеря? По-лесно бих се ориентирала. Предварително благодаря!
Аз като нова в темата, да се отчета:)
Закуска: 4 варени яйца+масло +4 червени пиперки, "пълнени" с 2-3 с.л. извара

Обяд: 2 мини тиквички нарязани на едро в тигана + св.месо+домат

До тук кал:1 113, В 41гр; П 74гр; М 73 , днес малко съм прекалила с мазнините  Embarassed, довечера ще внимавам

Вечеря:  пържолка+домати и краставици, на рожден ден съм и това ще е менюто Simple Smile
На салатите не слагам мазнина, само домашен ябълков оцет, който тати е така добър да прави в промишлени количества.

Обикновено в неделя слагам кило-кило и половина месо/мешано - свинско, телешко, пиле/ в големия гювеч+тиквички+гъби+лук+домати, отделно още някакви печени меса или риба и това си ядем докато свърши, най-често четвъртък или петък. В събота си готвим нещо за деня, и в неделя пак отначало.

Преди търсих повече разнообразие в менюто, но сега нямам време да  мисля за това.

Общи условия

Активация на акаунт