Колко ви струва храната на месец у дома?

• 103 805
  • 1 880
  •   1
Отговори
# 1 695
  • София
Цитат
Ето днес ще имат в училище пилешки хапки с марината от соев сос, Уорчестър и кетчуп сос или телешки бургер в арабска бяла питка ,с гарнитура от картофено пюре,  грах и карфиол и ябълков пай с млечен крем за десерт.
Явно навсякъде по света хранят децата отвратително.После се чудят защо затлъстяването при тях  придобива епидемични размери.......

Е то имаше и филм на Джейми Оливър за училищната храна в ОК /ако Контесата е там/.

# 1 696
Ассос, такова им е английското 'здравословно' според тях и доклада на училището меню. Мога и кутия със сандвичи да й правя, но не смятам,че 5 дни със сандвичи на обяд ще е по-добрият вариант .
И аз не предлагам друго, яде се това, което има ,а за десерт може да избира между кашкавал, плодове пюре, плодово мляко или сирене .Плод за завършек . Т.е пак е три неща ,но не е типичното. Просто е основно ястие без хляб, мляко/ млечни и плод .
А вие как не готвите с консерви? Не ползвате ли   консервирани домати примерно ?Ние ползваме бобени  , царевица, домати и риба тон консерви.
Днес взех - 1 кг пилешки бутчета , две зелки, 5 стръка праз, 2 айсберг марули, зелен лук, 4 ябълки, 1кг червено грозде, 200 гр пушена сьомга, 400 гр чери домати, 2 л. прясно мляко, немски ръжен хляб за сандвичи с рибата , 4 лимона и 2 п. сухари/гризини с маслини за сирена. Около 60 лева май излезе сметката ,но са сезонни неща . Това е за днес и утре , но имам от вчера друг неща и т.н.

Последна редакция: вт, 01 окт 2013, 13:48 от Анонимен

# 1 697
Предпочитам да готвя неща, които се ядат от всички. Горе долу с приучването на детето към домашната храна, приучвах и мъжа ми, защото той ядеше единствено месо. Като правя нещо, което детето не иска/не трябва/не може да яде, гледам за нея да има нещо друго. Обаче си признавам - неща, които аз не ям, не готвя. Грах не е влизал никога в нас, боб (и мъжа и детето обожават) правя само на Бъдни вечер. Повечето деца на мои приятелки и познати около мен обичат прости яденета, които изглеждат поне прилично и нямат много зелении в тях.

# 1 698
  • София

А за капризите - явно ще съм лоша майка. Ще яде или което е сервирано, или нищо!
Аssos, не се заричай. Всяка от от нас преди да има дете е имала ясна теория за отглеждането и възпитанието му, но когато детето е вече реален факт, много от теориите не работят и се изменят, колкото и да не ти се иска. Желая ти здраво бебе.

# 1 699
  • София
Бе, ше те видя как ще го караш да яде козе сирене, а то хем ще драйфа, хем ще реве, а ти се самоуважавай през туй време.

+ 1.

Ще ти се наложи да готвиш двойно, дори и да е рядко.

# 1 700
Вчера отидоха към 80лв, неща - които ще ни стигнат поне до петък. Вероятно ще докупувам хляб. Но въпреки сумата - основното за готвмене е пилешки бутчета, кайма, кашкавал, сирене. Останалото са уж дреболии...НО то затова не се пазарува в големи магазини - ау, промоция, ау, колко е изгодно и накрая вместо нещо за вечеря - си тръгваш с пет торби  Crazy Прибрах се и чак ме хвана яд...

# 1 701
  • София
Не разбирам, защо да реве от козе сирене. Ето търсачката извади, че Човечето дори е захранила с козе (Човече, сори, че те давам за пример), но не ми се спори, защото опряхме до "ти ще видиш".

Контеса, не купувам консерви, но ние не сме типичния пример, защото се храним по-често навън и когато готвя предпочитам да ползвам пресни продукти. Така съм свикнала. Пасирам домати, вместо консерва и в тоя дух.

# 1 702
Може да му мирише на кошара.
Може да обича краве.
Може изобщо да не обича.
Ти ядеш всички храни, да?

# 1 703
Моето, ядеше само козе, защото имаше алергия към кравето сирене и телешкото месо. Сега вече яде всичко, но не му допада вкусът на козето вече. В нас само аз го ям.  А и обожавам български и гръцки кашкавали (това само за разликите във вкуса).
Контеса, не знам как сравняваш цените в Англия и България, освен ако не живееш и в двете.
Аз не мога да правя сравнение вече, защото отдавна не живея в БГ, а и когато се връщаме не ни излиза евтино, но то е защото се "о..ме". Липсва ни вкусът на разните колбаси и кебабчета дори  Grinning.
Никога не съм правила сметка на количеството храна или на цената за нея, но ние ядем доста, явно. Давам много пари за зеленчуци и плодове, защото не ползвам никакви консерви. "Боклуците", като джънк фуд и безалкохолни са ни минимално перо, защото ги купуваме предимно, когато отглеждаме приятели на синът ни. Мога да кажа, че около 20% да речем ни е разхода за храна.

# 1 704
Аз не бих налагала подобно нещо, просто защото мисля, че и детето е личност. Както аз не обичам определени неща - не виждам защо то трябва да бъде насилвано да яде неща, които не обича...

# 1 705
Не разбирам, защо да реве от козе сирене. Ето търсачката извади, че Човечето дори е захранила с козе (Човече, сори, че те давам за пример), но не ми се спори, защото опряхме до "ти ще видиш"...

Такова препоръчаха педиатрите, такова дадох. Но от сирене до сирене има много голяма разлика. Има такива, които не яде, но и не карам. Ако иска, ок, ако не, пак ок. Но тук става дума за различни видове на едно и също нещо и то специфично. Моят страх беше относно основните храни и да не мине само на суха храна. А сега, че детето иска краве, а не козе или обратното, не мисля, че някой изпада чак в такива крайности.

За големите вериги - следя промоциите, ако примерно има Омо на половин цена, отиваме и купуваме за цялата година. С омекотители също, други продукти като месо зареждаме за по-кратък период - месец да кажем. Дори да вземем нещо странично, пак е такова, което ни трябва. Нещо напоследък обаче такива боклуци пускат, че ми мина всякакво желание да обикалям вътре, влизам, взимам, каквото съм набелязала от каталога и излизам.

Последна редакция: вт, 01 окт 2013, 16:16 от Не се сърди, човече

# 1 706
  • в рока
Отдавна никой не е говорил толкова наизуст,колкото Асос.
Има неподходящи храни за деца.
Ще ти кажа една малка тайна-децата за човешки същества,не кукли.И те имат,о,изненада,свои желания и вкусове.Моля те,не говори така ,без да мислиш.Айде,почакай докато имаш дете.

# 1 707
  • София
Мисля, че Асос първоначално искаше да каже, че те се хранят с подходящи неща и за деца и че не би готвила отделно за тях и за дете. Нямаше предвид за предпочитанията на децата и че не би ги уважила.

Но наистина, Асосче, има подходящи и неподходящи храни за различни възрасти, има деца с алергии и т.н.
Просто няма как да си толкова категорична

# 1 708
Отдавна никой не е говорил толкова наизуст,колкото Асос.

Всяка жена, която няма деца, може да говори за тях само наизуст. Няма как да е друго яче. Simple Smile
Като стане майка, ще разбере много неща. Peace

# 1 709
  • София
Мисля, че Асос първоначално искаше да каже, че те се хранят с подходящи неща и за деца и че не би готвила отделно за тях и за дете. Нямаше предвид за предпочитанията на децата и че не би ги уважила.
Благодаря ти, че ме прочете  bouquet
Темата с детското хранене ми е актуална и тези дни прегледах менютата на някои от частните детски кухни и не открих нищо, нищичко, което да не се покрива от нашето меню. Може би като изключим, че не одобрявам ежедневните десерти, но това е друга тема.

Общи условия

Активация на акаунт