Колко ви струва храната на месец у дома?

• 105 752
  • 1 880
  •   1
Отговори
# 585
Боб за 2 лв.кг. няма.Цената в момента е 5 лв.
Сумата,която Алина е посочила - 270лв. за мен е нереална,
за седмица -да,но за месец ..... ????

# 586
Ние пазаруваме веднъж на седмица. Около 150 лв. седмично отиват за храна и напитки /в домашна обстановка/ Отделно обяда  в заведение. Двама възрастни злояд тинейджър прехранващ по МОЛ-ове, бебе на детска кухня и АМ и хлапе в ОДЗ. Нямаме си село всичко е купешко.
Разхода за храна зависи от прихода и броя на хората в домакинството.
Признавам си че от тези 150 лв. около 100 че и от горе  отиват за глезотии, и че много хора не си ги позволяват. Но Дай Боже, когато сме най-зле все така да сме. Ако трябва да се ограничим до неща от първа необходимост може да се вместим и в седмична сума от 50 лв. /Само за вечерите, плодове, зеленчуци, кафета, млека с какао и бисквитки за закуска/ Останалите хранения на вън.

# 587
Merelenda фондю се прави точно като се разтопят сирена и кашкавали в сметана , сметаната се сгъстява но кашкавала не остава на парченца и то говорим за качествени сирена . Outta Joint уж

Ако се препече на филийки се тегли кашкавала , но веднъж ми изчезна  Thinking, казаха ми , че е било защото бил много пресен и не бил узрял , беше уж от качествените и често го купувах.

# 588
Merelenda фондю се прави точно като се разтопят сирена и кашкавали в сметана , сметаната се сгъстява но кашкавала не остава на парченца и то говорим за качествени сирена . Outta Joint уж

Ако се препече на филийки се тегли кашкавала , но веднъж ми изчезна  Thinking, казаха ми , че е било защото бил много пресен и не бил узрял , беше уж от качествените и често го купувах.
Вероятно заради това.
А за фондюто - нямах това предвид, а точно посочения по-долу пример. Да направиш сандвич, пица, да добавиш в спагети. Кашкавалът се поръсва отгоре и би следвало да го има след като се запече или се добави в спагетите, а не да изчезне, както се случва с пресните кашкавали.

# 589
Боб за 2 лв.кг. няма.Цената в момента е 5 лв.
Сумата,която Алина е посочила - 270лв. за мен е нереална,
за седмица -да,но за месец ..... ????

В Карфур имаше по 1,49 . Wink
В Пени - по 1,99 , поне веднъж в месеца .

Олиото е по 1,80 - 1,90 в Кауфланд от доста време . Peace

# 590
Тия 2 пилета и 2 кила кайма са за 4-5 дни  Laughing
Общо взето цялото меню е за седмица 10 дни макс.

Или това е за 1 човек  newsm78

# 591
Боб вчера купих от Фантастико, 1 кг за 1.99 лева.
Масло купувам Вереа или някакво от рода, разбира се че не е истинско, но това е положението.
Ябълки яде само детето, аз и мъжът ми рядко ядем плодове, сега може би праскови, но рядко, лятото диня.
Салама не е килограм, а бройката, купувам народен шпек от кварталния магазин или от нарязаните във витрините, обикновено има на промоция, ако пазарувам във фантастико.
Пита се колко струва храната у дома?
У дома храната струва между 270 и 330 лева, грубо.

# 592

Това само за вечеря ли е?

# 593
Като почнете така да се заяждате! Човек си знае финансите и така пазарува!
Преди всеки ден оставяхме по 30 лв. средно на ден за храна. Бутчета, сосове, салати. Готвя и хвърлям след дни. 1000 не са ни мърдали.
Сега като съм сама и не си правя сметката, просто си готвя само за мен.
200 са ми много. Купувам сирене, кашкавал, плодове и зеленчуци. Месата си ги имам.

# 594
Като почнете така да се заяждате! Човек си знае финансите и така пазарува!
Преди всеки ден оставяхме по 30 лв. средно на ден за храна. Бутчета, сосове, салати. Готвя и хвърлям след дни. 1000 не са ни мърдали.
Сега като съм сама и не си правя сметката, просто си готвя само за мен.
200 са ми много. Купувам сирене, кашкавал, плодове и зеленчуци. Месата си ги имам.
Едно е бюджета за храна на сам човек, съвсем различно става като е 3-4 членно семейство.
Тамън ако за теб са 200 лв/месец - за 3-4 членно стават 6-800. Какво странно има.

Изобщо не се заяждам, но за някои храната е само това, което купуват за вкъщи Simple Smile - затова попитах само за вечеря ли. Закуските и обедите в работно време не са храна и не влизат в перото за месеца Crazy

# 595
Закуските и обедите в работно време не са храна и не влизат в перото за месеца Crazy

Аз все се каня в тази тема да питам колко пари дават на децата за училище и после за снаксове и сладки. За до плажа и обратно през лятото хич няма да питам. Sunglasses

# 596
Аз все се каня в тази тема да питам колко пари дават на децата за училище и после за снаксове и сладки. За до плажа и обратно през лятото хич няма да питам. Sunglasses

Аз лично 0.00 лв. Лятото по лев през ден за сладолед. Толкова от мен, не е хубаво да се преяжда с боклуци.

# 597

Това само за вечеря ли е?

През седмицата за вечеря.
Събота и неделя по цял ден.
И аз си нося храна за обяд.

# 598
  • София
Закуските и обедите в работно време не са храна и не влизат в перото за месеца Crazy

Аз все се каня в тази тема да питам колко пари дават на децата за училище и после за снаксове и сладки. За до плажа и обратно през лятото хич няма да питам. Sunglasses
Дъщеря ми е трети клас. Има точно 2лв в нея. Ако продължава както във втори клас, ще си стоят така в протмонето поне няколко месеца. освен ако не си изпие водата и не си купи нова в училищната лавка. От вкъщи и слагам плод и нещо, което съм направила- бисквитки, мъфинки, баничка....те също се включват в бюжета, разбира се.
Има много деца като моето, както и иима деца, които носят по 15-20лв в себе си още от първи клас. Това всеки път го казва госпожата на срещите и моли родителите да не дават такива суми на отрочетата си....глас в пустиня.

# 599
Синът ми, в 11 клас сега, получава на ден по 4 лв.До миналата година бяха по 3 лв/ден.Закусва, обядва и вечеря в къщи.Не знам колко харчи и колко спестява от тези пари, но винаги си има спестени пари.В момента са около 400 лв, от миналия ноември до сега.Голям "банкер" си възпитахме...    Laughing

Общи условия

Активация на акаунт