Колко ви струва храната на месец у дома?

• 105 763
  • 1 880
  •   1
Отговори
# 720
Защо да не става ?
У нас нищо не се пържи и запържва .
За мусаката всички продукти се омесват и се пече .

Ние пък сандвичи не ядем , защото по принцип не консумираме много хляб .

# 721
Не знам кое точно е здравословното на готвенето, защото простия боб без запръжка не става - тоест нагорещено олио с червен пипер и тн. Като цяло ако готвиш на пара сигурно е ОК. Но българската кухня си иска доста неща запържени. Нищо, че днес нали - запечатваме уж в тигана в малко мазнина - а си е реално пържене...
Аз предпочитам принцеса пред мусака, сандвич с луканка пред капама и т.н, зависи...
Aз избягвам хляба и остава да ям чиста луканка.  Grinning

# 722
Не знам кое точно е здравословното на готвенето, защото простия боб без запръжка не става - тоест нагорещено олио с червен пипер и тн.

Става, защо да не става? Боб по манастирски не си ли яла?  Laughing
И всички други манджи спокойно могат и без запръжка да станат доволно вкусни.
Друг е въпросът защо продължава да се счита, че най-здравословни са типичните български манджи - малко месо, зеленчук или каквото там с много сос и с които, за да се наситиш, трябва да опукаш поне половин хляб.
Понеже говорим за боб - с какво бобът на яхния е по-полезен от бобена салата, салата "Ропотамо" или бобени кюфтета на фурна (айде, да не е пържено). Не говоря на кого кое му е най-вкусно, а от здравословна гледна точка.
Всички знаем, че най-здравословна е храната, която е сурова или минава през минимална термична обработка. Да, бабините манджи, къкрили цял ден на огнището, са най-вкусни, ама хайде да не оправдаваме лакомията си с грижи за здравето.  Laughing
И изобщо, стигнахме пак до познатата точка - щом аз правя нещо по този начин, значи това е най-правилното и точка по въпроса. А е посмял някой да прави нещо различно, а съм се потресла.  Laughing

# 723

И аз така правя, и имам здравословни варианти за още много манджи, без да се рзличават на вкус с класическите.

# 724
За да се нахраните без хляб - колко мусака точно изяждате?
Иначе има всякакви вариации, но поне тези нови ястия, направени по различен начин - не наричайте с имена, които отговарят на съвсем друга технология на приготвяне.
Вероятно и за кебап и кавърма имате нови технологии, нали...

# 725
  • София

И аз така правя, и имам здравословни варианти за още много манджи, без да се рзличават на вкус с класическите.
+1
С гастрит съм. Никави запръжки не минават вкъщи, че и баба ми отучих Stop
Аз задушавам или пека или варя  Laughing

# 726

Доста повече, отколкото ако е с хляб. За това и разходите за храна варират много в зависимост от това колко хляб се консумира. Това се опитвам да обясня от началото на темата. Аз хляба го избягвам, защото ми се услажда твърде много и много пълнея.

# 727

При всички положения има разлика във вкуса  Wink На децата готвя такива печено-варени без запръжки - еми нямат нищо общо с истината Simple Smile

# 728
Яхния как правите?

REAL_WOMAN - каква ти е файдата тогава да изядеш две мои порции мусака, вместо една с филия хляб? Мислиш, че картофите, мазнината и каймата са по-полезни ли?

# 729

Доста повече, отколкото ако е с хляб. За това и разходите за храна варират много в зависимост от това колко хляб се консумира. Това се опитвам да обясня от началото на темата. Аз хляба го избягвам, защото ми се услажда твърде много и много пълнея.
Е, колко да варират, най-много да вдигнат с още 5-10 лв. бюджета. Аз също си пръжвам олиото и за бобеца и за лещата , та това е най-вкусната част....... Laughing И все още съм 49 кг - на 35 години съм за протокола.

# 730
  • София

Задушавам лука и зеленчуците с много малко олио и около 1ч. вода - вкусът остава същия, но не е запържвано.

PeaceИ да, когато се яде без хляб си върви много повече от самото ядене. Затова и се оказва, че който не яде хляб, обикновено има по-висок разход за храна. Добре, че ние Лебец ядем, че иначе кой знае къде ще му излезе края ooooh!

# 731

Задушавам лука и зеленчуците с много малко олио и около 1ч. вода - вкусът остава същия, но не е запържвано.

Joy Да, сигурна съм.
То и тиквички на фурна много ми ги хвалеха, били почти като пържени - ама се оказа тотално различно...
Както и да е.
Няма какво повече да питам - защото ми е ясно...
Две чинии с мусака пред една с филия хляб. Жестоко.

# 732
Не знам защо сте се хванали така за тоя хляб. В една филия бях хляб има 50-60 калории, толкова има и в една средноголяма ябълка. Разликата е в начина на усвояване на калориите от организма. Съмнявам се тук някоя от списващите да изяжда повече от 2 филии хляб на ядене. Ако приемем, че един нормален обяд/вечеря е 500-600 калории, 1-2 филии хляб не са чак толково значителна част от храненето.

# 733

При всички положения има разлика във вкуса  Wink На децата готвя такива печено-варени без запръжки - еми нямат нищо общо с истината Simple Smile
Аз залагам на подправки, а ти вероятно ги избягваш за децата.

Вилико, не казвам че са по-полезни, казвам че аз лично пълнея повече от хляб, отколкото от мусака. А и хлябът ме увлича като дрога. Мен лично.

# 734
Не знам защо сте се хванали така за тоя хляб. В една филия бях хляб има 50-60 калории, толкова има и в една средноголяма ябълка. Разликата е в начина на усвояване на калориите от организма. Съмнявам се тук някоя от списващите да изяжда повече от 2 филии хляб на ядене. Ако приемем, че един нормален обяд/вечеря е 500-600 калории, 1-2 филии хляб не са чак толково значителна част от храненето.
Peace Именно!

REAL_WOMAN - да си дойдем на думата - пълнееш! Тоест ти ядеш като за диета или така щото да поддържаш килограми! Това обаче няма нищо общо с ежедневното хранене, ако нямаш подобни проблеми! Така че не обичам хляб и не ми е вкусен, а обожавам сусам - моля, не пробутвайте  Stop

Общи условия

Активация на акаунт