Колко ви струва храната на месец у дома?

• 105 758
  • 1 880
  •   1
Отговори
# 735
Друго пък да питам аз . Wink
Всички , или поне повечето споменават плодовете като десерт .
Не знаете ли , че те се ядат преди храна ?
Aз знам, но има друга тема за разделното хранене. Wink
Peace
Ядем ги по всяко време .
Знаем, не се тревожи, даже знам и защо, но и ние ги ядем по вяко време, включително за десерт.

# 736
За да се нахраните без хляб - колко мусака точно изяждате?
Ако е стандартната мусака, то в нея има доволно количество картофи.Които напълно заместват хляба.Дори когато ядях мусака, пак беше без хляб.
Изобщо, ястия с картофи и ориз спокойно се ядат без хляб.Те са достатъчно засищащи сами по себе си.
Това ядене на хляб с всяко ядене, по много, най-вероятно е останало от гладните военни години.
Тогава продуктите са били кът, и за да не гладуват, хората са наблягали на хляба.
Но сега, не го разбирам.Особено пък ако хляба се купува, в него има какво ли не....

# 737
Изобщо, ястия с картофи и ориз спокойно се ядат без хляб.

Точно така, все едно да ядеш спагети с хляб.

# 738
Темата стана почти отчетна  Crazy Само липсват снимки и рецепти - очаквам скоро и такива  Mr. Green
Манджа с хляб си е жив сандвич в чиния  Crazy

# 739

Това ядене на хляб с всяко ядене, по много, най-вероятно е останало от гладните военни години.
Тогава продуктите са били кът, и за да не гладуват, хората са наблягали на хляба.
Но сега, не го разбирам.Особено пък ако хляба се купува, в него има какво ли не....

Точно така си е.  Grinning

Манджа с хляб си е жив сандвич в чиния  Crazy
И това също. Simple Smile

# 740
 Joy Все не го разбират /яденето на хляб/ възпълни дами...

# 741
Аз бих изяла една порция мусака без хляб и съм преяла, като съм убедена, че моята порция е наполовина на тази на Вилико  Confused Хляб не ям. Освен, ако не е топъл и домашен, тогава умирам за него, но така на филийка от магазина, забрави...

Тука пак най-разбраните са се събрали, най-био и зелените и тия с най-много доходи, голям смях сте  Mr. Green

Проумейте, че в България често хората пазаруват евтини неща, защото нямат пари или им се налага да пестят. Да знам, че на вас никога не ви се е налагало. На мен ми се е. Не беше никак приятно, но избор нямаш.

А от мен, ако зависи почти няма да има месо в менюто, не обичам, но ми се налага да ям заради режима, който спазвам. Купуваме много повече месо и риба, което надува сметката, както и ядки, зеленчуци и плодове, но у нас рядко влизат: газирани, алкохол, сладки (най-много веднъж седмично и то малко, не 3 торби), кашкавал и сирене са намалени доста, масло/марагрин, снаксове, чипсове, тестени... От любопитство ще засека колко ни отива на месец. Към момента се храним така. Веднъж седмично има и картофи/ориз/паста. И мъжът ми е много висок, но ако беше 135 кг. щеше да е откровено дебел, сори, не са нормални килограми и то за неспортуващ мъж (т.е. не са от мускулатура, да знам сигурно костите му тежат....). Но повече от 400 лв. за храна не вярвам да даваме. Но не пием и не пушим, че гледам и алкохола и цигарите се включват по сметките. На обяд - с кутията. Определено предпочитам да знам какво има вътре от това да ям супа с филийка за мъж - как се наяждат не знам, но на ресторант да сме или съмнително кебапче с гарнитура. Често посрещаме гости, навън средно сме по 1 път седмично за вечеря, често и един път няма.

# 742
Айде сега, ти пък си убедена аз колко ям  Joy
Вярно става все по -тъпа темата...

# 743

Ми цяла тема чета как не е възможно да се наяжда еди кой си с това количество, останах с впечатление, че добре налягаш чинията. Сама оставяш такова впечатление, сори. Т..е ти знаеш, че някой не може да се наяде с дадено количество, не може да се наяде без хляб, не може за тези пари, обаче другите не можем да знаем какво количество плющиш - моля, ама надали.

# 744

това ме уби просто...военни години хляба е една от най-старите храни и БГ е страна , която без хляб не се сяда и не за друго , а защото много хора го обичат вкл. и аз , даже мога само хляб да ям печен с масло.да не навлизам в библийски истории за хляба , че ще заприличам на Лизет

# 745

Ми цяла тема чета как не е възможно да се наяжда еди кой си с това количество, останах с впечатление, че добре налягаш чинията. Сама оставяш такова впечатление, сори. Т..е ти знаеш, че някой не може да се наяде с дадено количество, не може да се наяде без хляб, не може за тези пари, обаче другите не можем да знаем какво количество плющиш - моля, ама надали.

Всичко можеш, очевидно е. Доволно набивам, без да се ограничавам - не мога да отрека - но пък и килограмите ми са доволно малко. Не случайно назад отбелязах метаморфозата на Риъл - най-накрая, въртя-сука - стигна до пълнеенето. Краса същата работа, всеки знае дали е имала проблем с килограмите...Понеже решихте да простеете - ето, отвръщам  Hug

# 746
Joy Все не го разбират /яденето на хляб/ възпълни дами...
Скрит текст:
Миналата година ме категоризира като дебела.
Сега, след спад в кг, възпълна.
Интересно, като напиша ,че кг са в норма, как ще ме характеризираш?Мърмореща киселячка?    Laughing

# 747
Обожавам хляб.Най-любимата ми храна.
По половин хляб изяждам на ден и-и-и-и тежа 56 кила .
Здравия енергичен човек яде всичко и пак изглежда добре.

# 748
  • София
По темата и друг път съм споделяла- около 400-500 лв за трима, като не включвам обяд и закуска на мъжа ми- там отиват сигурно още 100-150 лв. На детето готвя аз, кухните ми се сториха скъпи и гадни Simple Smile
Иначе на мен ми стана интересно, тези които твърдят, че готвят нон стоп- не ви ли писва? Мен това ме изтощава ужасно много, хем сладки неща не правя. Но всеки ден на детето сутрин попара,следобед кисело мляко с плодове, с бисквити, нишесте с плод и т.н., отделно вече правя ядене, което да става за нея и за нас.
Тая вечер купих готови неща, понеже ми е ужасно уморено и като си помисля цялата одисея по рязане, задушаване, печене, купища чинии, които пълня в миялната, ама и това отнема време и ми се отщява автоматично. За кекс или друг сладкиш примерно изобщо не ми остава време. Все още съм по майчинство, детето е много щуро, извеждам го по 2 пъти всеки ден Simple Smile
А  на витрината за готови неща имаше опашка от към 10 човека- и добре облечени, и всякакви, та явно не всички ядат само домашна храна и здравословно Wink

Последна редакция: вт, 24 сеп 2013, 19:32 от nimfi4ka

# 749
Вероятно и за кебап и кавърма имате нови технологии, нали...

Въобще не готвим такива неща .

Всичко можеш, очевидно е. Доволно набивам, без да се ограничавам - не мога да отрека - но пък и килограмите ми са доволно малко. Не случайно назад отбелязах метаморфозата на Риъл - най-накрая, въртя-сука - стигна до пълнеенето. Краса същата работа, всеки знае дали е имала проблем с килограмите...Понеже решихте да простеете - ето, отвръщам  Hug

Колко пъти да пиша , че хляб и тестени не обичаме ! Разбери го . Нито мекици пържим , нито кексове правим , не .
Детето яде по 1 филия , майка ми по 2 , аз - 0 .
Но не заради калориите . Просто не обичаме .
Виж , вафли Боровец обожаваме , бисквити Траяна , шоколад също ! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт