Колко ви струва храната на месец у дома?

• 105 768
  • 1 880
  •   1
Отговори
# 840
  • София
Краси, с нищо не си различна от тези търговци, които така мразиш
нима твоите торти са супер полезни и здравословни
и тях си ги натъпкала с химия и ги продаваш на майки и дечица

айде спри се малко

Ох, не знам за какви торти става дума. Аз, лично четейки Краси, всеки път се изумявах, как човек дотолкова си е промил мозъка и се лишава от толкова много продукти. Защото, Краси, без да ми се сърдиш повечето неща, които твърдиш са твърде в единия край на нещата Simple Smile Отричаш суровини и продукти, които са съществували години наред. Но това вече е друга тема. Та исках да кажа, че не може едно да й се отрече на Краси : в блога й има страхотни неща за всеки вкус. Оформлението й също е много добро. И ще си призная, че често влизам и взимам идеи.

# 841
Ще те разочаровам, Каси - но моите баби, роднини и познати, които визирам в горния си пост - никак не са били на нивата, а са били точно на държавни длъжности във време оно - демек на бюрце, без натоварване. И говоря за последните 30тина години.  Laughing

Бе, то и аз ще те разочаровам, но и ти не беше визираната от мен офис-кифла.

Ти дали четеш? И въобще следиш ли какво пишеш?
Мислех, че в цитирания от мен имаш предвид възрастните хора, израстнали на полето... Rolling Eyes

# 842
  • град-държава
........каквото всъщност означава нелепото изречение "не се пълнее от количество, а от некачествена храна"?
Ами, ако изяждаш на ден по 2 пакетчета солети или кубети, и 2-3 морени.
Това със сигурност не е голямо количество, но ако ядеш подобни неща по-дълго време, със сигурност ще започнеш да качваш.
Ето как от малко количество некачествена храна се пълнее.

Калорични - да , но не са некачествени .
Има разлика .

Кое му е качественото на продукт, чиито етикет представлява менделеевата таблица?
Да не споменаваме всякакви кренвирши, салами и подобни, които последното нещо бих нарекла храна - жива отрова.
Чистосърдечно си признавам, че откровено вече се страхувам да се храня. Тръпки ме побиват само от споменаването на изкуствено масло... по-скоро няма да опитам никога повече масло, отколкото да плащам за това, какво остава да го давам на дете.
Ние не се храним здравословно не ми е и цел, но гледам поне да не е жива отрова. Спрях да купувам дори хамон и подобни, а пиле не съм купувала повече от година, Това, което продават не е храна просто и буквално ми се изправят косите от етикетите по продуктите.
Вече гледам да се храним сезонно във всяко отношение не само спрямо плодовете и зеленчуците, каквото има като биологични продукти (да аз съм от тези идиоти дето дават по 2лв за кофичка кисело мляко и не само), телешко, риба и свинско.
Нищо газирано, никакви вафли и подобни, има ли смисъл да споменавам чипсове и т.н., абсолютно нищо със съмнителни съставки и консистенция.

# 843
Kaто заговорихте за качество, торти и цени, онзи ден разглеждам някакъв сайт и ми се мярна веган торта, рекламирана като супер здравословна с малини, за 5,80 парчето. Помислих, че недовиждам, но не - толкова за някакво сплескано и тънко резенче. И кое й струва 5,80 на тази веганска люспа - нито има яйца, нито мляко, нито масло и сметана, че да си оправдае цената, същото и с някакви веган курабии, които струват по 2,30 за един брой. Предполагам, че така си изсъхват некупени. Айде, филето Елена да е разбираемо да бъде скъпо, ама този шит със сигурност не струва толкова.

# 844
  • София
Гледам, че пак се е стигнало до джънка. За мен всичко, което е пакетирано е джънк, но именно тези пакетирани храни правят живота много по-евтин и лесен, за което все пак е темата.

Абе, то в днешно време всичко е пакетирано и салама и кашкавала и филето Елена... Каквото се сетиш в магазините е пакетирано  Grinning За това колко лесен и евтин е живота, благодарение на баш джънка - справки 300-килограмовите хора и в щатите и по целия свят, които консумират хамбургери, пици, газирани напитки и т.н. В един момент им става доста тежко и болестно, но важното е да се "пести" от качествена храна...  Whistling

# 845
Ами аз ден без вафли, шоколади и кексчета нямам от години... Embarassed
Също така примерно течен шоколад изяждам спокойно едно малко бурканче.

# 846
Айде, филето Елена да е разбираемо да бъде скъпо, ама този шит със сигурност не струва толкова.

Всяко нещо струва толкова, за колкото успееш да го продадеш. За вегана филето Елена не струва нищо.

# 847
ahasver, можеш ли да ми кажеш какво му е биото на хляб със срок на годност 2 месеца? А какво му е биото на краставиците по био щандовете, които продават посред зима? И след като очевидно двете неща не са био от къде имаш сигурност, че киселото мляко по 2лв. и повече кофичката е био, а не "жива отрова"...

# 848
Ами аз ден без вафли, шоколади и кексчета нямам от години... Embarassed
Също така примерно течен шоколад изяждам спокойно едно малко бурканче.

И после се присмиват на дебелите, че ядат много  Simple Smile
Аз затова и напред писах, няма начин да видиш един човек и да си сигурен какво и колко яде, а и това се отразява на сметката в края на месеца, затова е различна при различните семейства.

Съвсем отделен е въпроса за здравето, там всеки си има някакви принципи, на мен и двете крайности са ми плашещи, и това да се храни човек ежеднвено с тези храни, и онова, което Краси спазва (направо фанатизъм бих го нарекла)...

Всяко нещо струва толкова, за колкото успееш да го продадеш...

Точно  Simple Smile

За био храните, минали са покрай биото  Laughing

# 849
Ама Краси вади някакви филета "Елена" от цилиндъра, а нас ни гощава из темите със спагети от тиквички и кюфтета от леща. Не си казва всичко тя.

# 850
  • град-държава
Краси, с нищо не си различна от тези търговци, които така мразиш
нима твоите торти са супер полезни и здравословни
и тях си ги натъпкала с химия и ги продаваш на майки и дечица

айде спри се малко

Защо да са натъпкани с тези неща, истината е, че направата на торта от естествени продукти не е нещо непостижимо, но не и на цената в сладкарници Неделя, предвид, че само една шушулка ванилия варира в ценови диапазон 2-3лв.
У дома правя Тирамису, за което продуктите ми излизат около 30-35 лв за една торта, марсалата е 15лв бутилката, която ми стига за 2-3 тори и някое друге ястие. Да си я правя (тортата) ми излиза хем по-скъпо, хем по-трудоемко, отколкото да отида на сладкарница, разликата е, че там не ми сервират Тирамису.

wild poppy, принципно купувам продукти с кратък срок на годност, нищо от изброеното не купувам.
Миналата зима беше първата, в която не съм купувала домати и краставици, и се оцелява.
Както споменах съм се ориентирала в сезонно хранене. ето идва есен ще е пълно с риба, плодове и зеленчуци, та основно с това ще се храним например.
Това, което буди в мен съмнение просто не си харча парите за него, като казвам биологични продукти не означава, че купувам всичко наред, основно тези, които по един или друг начин харесвам и са спечелили доверието ми.

# 851
О, човече - присмивам се и още как - като чуя дебелана да се жалва как е на диета, а не слабее - докато ръфа баница в ръка.   Peace

# 852
О, човече - присмивам се и още как - като чуя дебелана да се жалва как е на диета, а не слабее - докато ръфа баница в ръка.   Peace

Е, ти като се тъпчеш всеки ден със сладко, дебелееш ли?
Явно не само храната е фактор Simple Smile

# 853

Е, ти като се тъпчеш всеки ден със сладко, дебелееш ли?
Явно не само храната е фактор Simple Smile
Какво общо има еднот ос другото?
За мен една вафла не е тъпчене.
Но една пълна жена - ако иска да отслабне - много ясно, че е редно да спре сладкото и баничките.
Или една жена, която вече се е борила с килограмите - би следвало това да е чувствителната й тема и да не започва пак с баниците след време, а да си регулира режима като цяло.

# 854
Няма какво да се лъжем .
В днешно време няма храни с кратък срок на годност по магазините .
Без значение от цената .
За да се постигне това се добавят консерванти .
Полезни , вредни , никой производител не желае да му се съсипе продукта , а при тази конкуренция не може да разчиташ на бърз оборот .

На Краси тортите ако са само с естествени продукти дали ще се купуват ?
Пък дали са полезни няма да я питам ! Wink
Според нея са некачествени дори . ( След като не са полезни ) Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт