Колко ви струва храната на месец у дома?

• 105 751
  • 1 880
  •   1
Отговори
# 930
Между другото съм пробвала с жена.

За момент помислих, че съм отворила темата за тайните.  Laughing

Като го прочетох и аз дадох заето в първия момент. Чак се зсрамих от себе си Joy

Коментарът на Vikilo е много точен. но продължавам да не виждам връзка с темата за сумата по изхранването .

# 931
Ако живееш в къща 200кв.м- съвсем нормално жилище- апартамент 70кв да ти се струва малко.
Пък и ако си свикнал на дансинг - а сега имаш само дневна 20тина кв - то съвсем отиваме на майната си...

# 932
  • София
Добре, ама спрете сега, че да не й скършите хатъра на жената и да се лишим от писателския й талант. Party

# 933
Четвърто, роди се новата форумска звезда.

Не е нова, бре. Стара си е, 41 страници с публикации има, и всяка от тях - средно с по 1000 думи за норматив  Flutter

# 934
Ама пък жената си казва нещата в прав текст. Нали темите са за това - да си казваме, личен опит и мнения. Тя е обяснила всеки аспект - защо и как ги прави нещата. Що ви е смешно?  Laughing

# 935
Аз само не видях каква е сумата за пазаруване, която дават, 1е то всъщност това е интересно.

# 936
Ние пазаруваме веднъж на седмица. Около 150 лв. седмично отиват за храна и напитки /в домашна обстановка/ Отделно обяда  в заведение. Двама възрастни злояд тинейджър прехранващ по МОЛ-ове, бебе на детска кухня и АМ и хлапе в ОДЗ. Нямаме си село всичко е купешко.
Разхода за храна зависи от прихода и броя на хората в домакинството.
Признавам си че от тези 150 лв. около 100 че и от горе  отиват за глезотии, и че много хора не си ги позволяват. Но Дай Боже, когато сме най-зле все така да сме. Ако трябва да се ограничим до неща от първа необходимост може да се вместим и в седмична сума от 50 лв. /Само за вечерите, плодове, зеленчуци, кафета, млека с какао и бисквитки за закуска/ Останалите хранения на вън.

Е, как ще видиш - нали ви казвам - не се чете в тази тема... Crazy

# 937
Ние пазаруваме веднъж на седмица. Около 150 лв. седмично отиват за храна и напитки /в домашна обстановка/ Отделно обяда  в заведение. Двама възрастни злояд тинейджър прехранващ по МОЛ-ове, бебе на детска кухня и АМ и хлапе в ОДЗ. Нямаме си село всичко е купешко.
Разхода за храна зависи от прихода и броя на хората в домакинството.
Признавам си че от тези 150 лв. около 100 че и от горе  отиват за глезотии, и че много хора не си ги позволяват. Но Дай Боже, когато сме най-зле все така да сме. Ако трябва да се ограничим до неща от първа необходимост може да се вместим и в седмична сума от 50 лв. /Само за вечерите, плодове, зеленчуци, кафета, млека с какао и бисквитки за закуска/ Останалите хранения на вън.

Е, как ще видиш - нали ви казвам - не се чете в тази тема... Crazy

Нещо не е така в сметката. Всяка ве1ер гости, а 150 лв на седмица пък и с деликатеси да ги храниш.
Или е сгрешена една нула или държа да знам откъде пазарува.

# 938
  • София
Хахахах. Не-мо-га!!!!
Аз сега четох за дансинга и за семейството под наем.
Ами тя жената си го е написала : Като сме зле - все така да сме! Добре й е : Мъж, който готви, дансинг, семейство под наем, пробвала е вече и с жена.
Все така да сме Simple Smile

# 939
....три деца и всяка вечер гостиtooth
Peace Мене това най-много ме учуди, другото остави..
Но не си представям... малко дете, което сутрин се вдига за градина,  бебе което също толкова изисква грижи, сън почивка, да посрещам през вечер гости.  Crazy Thinking
Ние посрещаме рядко, заради детето не позволявам купони в къщи, тя има нужда от сън и пълноценна почивка, а на шум и музика дори през две стаи не може да заспи.
Та...затова ме шокира социалния климат в семейството на въпросната потребителка. Sunglasses

# 940
Някои деца спят при всякакви обстоятелства. Моите спяха прекрасно по време на ремонт на покрив.
Ако децата си лягат в 8 1аса не виждам пре1ка да имаш гости. Нека си имат хората и гости и помощ и много деца.
На нас това в работата не ни влиза. За сметката за храна иде ре1 в темата.

# 941

Ние посрещаме рядко, заради детето не позволявам купони в къщи, тя има нужда от сън и пълноценна почивка, а на шум и музика дори през две стаи не може да заспи.

Ако живееш в голяма къща и децата спят на друг етаж от гостите, с нищо няма да нарушат съня им. Нашите поне нищо не чуват от гостите. Друг е въпросът как се издържа на такова темпо с три деца. Но пък и жената не е казала, че гостите се заседяват до малките часове.
Аз не видях нищо смешно и невероятно в написаното с изключение на седмичния разход за храна. Всяка вечер гости, а 150 лева за храна, от които 100 лева за глезотии не ми се връзва нещо, но може пък жената да е грешно уведомена от счетоводителя си.  Sunglasses

# 942
  • до най-прекрасния мъж
И аз имам дансинг вкъщи - 5 кв. м. (нямам малка масичка в хола, та пред дивана има място) в хол от 17 квадрата. Малък е, ама то и гости повече от 2-ма не ми идват  Joy Joy Joy Пък гостите - те, като идват, си носят храната, та и от това пестя, даже за нас остава и дояждаме два-три дни.  hahaha

# 943
 Мислех да не пиша в темата, но след като засяга едно от моите хобита, не се удържах.
 Над 15 години си имам у дома "Домакинска книга". В нея всеки ден  описвам направените покупки и с какви суми за пазаруване съм разполагала. Има и електронен вариант на тази книга,но на мен ми доставя удоволствие да си я пиша на ръка, така че продължавам с тетрадките.
  В края на всеки месец си приготвям таблица с месечните сметки и с датите им за  плащане/ доскоро сроковете бяха твърди,но от юли месец някои направиха промени- говоря за сметките за ток, вода, телефон-интернет, каб.ТВ, училищни такси, застраховки и др./
 През годините и с настъпването на хипермаркетите , установих, че трябва да се пазарува с предварително направен списък.Така се избягват ненужни покупки и излишни разходи . В чантата си имам няколко списъка- за хранителни стоки; - за перилни,миещи,почистващи; - за зеленчуци; - за дрехи,обувки,аксесоари и др.подобни; - и още няколко по-дребни списъчета Simple Smile
  Тук вече бе казано, но ще повторя, че първо зареждам продуктите с месечна трайност- олио,оцет,брашно,подправки,консерви/ царевица,грах,някои месни на Лидл,гъби,домати,риба/ маслини ,сирене,кашкавал,масло,сух колбас.
 После всеки ден пазарувам нетрайните- мляко,яйца, месо,зеленчуци и плодове.
 За трима души , за месец , храна отиват твърдо между 600-700 лева, и това е нито разточително, нито пък ни лишава от нещо,което обичаме. Най-голямото ми перо са сумите за плодове и зеленчуци, особено пролетта с ягодите и черешите... Но пък това е за кратък срок от време.

# 944
Аз не разбрах, потребителката в няколко етажна къща ли живее?
150 лева биха стигнали за "глезотии" , да,  Laughingнай-евтините възможни бисквити и безалкохолното без етикет и незнаен произход, тези оцветените течности в големите 2 литрови бутилки...

Общи условия

Активация на акаунт