Колко ви струва храната на месец у дома?

• 105 774
  • 1 880
  •   1
Отговори
# 975
Ама че интересно - всеки на всеки противоречи тук ...
Не че не ми харесва.Joy

# 976
Списъци правя само за неща, които не са ми ежедневни, бавно свършват и затова забравям да ги купя.

Аз от списъците отдавна се отказах. И да не ги забравех в къщи, никаква работа не ми вършеха в магазина. Пак купувам, каквото харесам. Че съм забравила захар или сол не е голяма беда. Даже и приложение на телефона си бях инсталирала, но не влезе в употреба.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2013, 13:38 от Анонимен

# 977

И аз така. На ММ не му давам отчет. Само му казвам дали има пари, като иска нещо по-голямо.

Ти и джобни пари каза, че му даваш, а той ти връщал ресто. После Лизет била виновна ...  Joy

# 978
Отчет правих за себе си 1 месец до стотинка. Но не видях полза от него. Освен че знаех къде са ми отишли парите.

# 979
happy mama,  с теб май сме от една порода Simple Smile !
 Не е лошо човек да си контролира финансите, не може в пристъп да си купиш за 100- 200 лева обувки или чанта, след като си тръгнал да си платиш тока/ примерно/ за да не те изключат.
  Не смятам ,че воденето на "Домакинска книга" е признак на бедност и цепене на стотинката. Не давам отчет на никого, просто ми е приятно като занимание.

# 980
Списъци правя само за неща, които не са ми ежедневни, бавно свършват и затова забравям да ги купя.

Аз от списъците отдавна се отказах. Ако не ги забравех в къщи, никаква работа не ми вършеха в магазина. Пак купувам, каквото харесам. Че съм забравила захар или сол не е голяма беда. Даже и приложение на телефона си бях инсталирала, но не влезе в употреба.

Точно - пазарувам на момента и знам какво има вкъщи и какво ми трябва. Имам зрителна памет много силна и във всеки един момента знам не само какво има, но и къде се намира.
Колкото и да са ми разхвърляни шкафовете  Laughing

# 981
  • София

Да, разходите ми се свеждат до 15-20 лв. за ток месечно и още макс толкова за всичко останало. Значи се изхранваме за няма и 225 лв. месечно /правя зимнина, така че разпределям разходите и за зимните месеци/. Няма как да смятам по пазарни цени, не е и нужно. Кефа цена няма! Сега доволна ли си?
Хич не ме вълнува колко са ти разходите. Просто няма нужда да се биеш в гърдите, че видиш ли понеже си водиш домакинска книга, или както там го нарече, и за това правиш малки разходи за храна и всички цъкали с еиз и се чудят каква си спестовница. Ами не, не е заради записките ти, а защото продуктите не ги купуваш, а ги получаваш от село.
Кефа ти пък ме брига дори по-малко и от ланшния сняг.

# 982
Бе, аз от днес започнах да правя, но се отказвам вече- 10 лева в Билла, 10 лева в ДМ, два лева за кафе и 9 лева за чорапи на децата. А следобед ме чака купуването и на плодове.

# 983
15-20 лева ток ...  newsm78 Толкова само крушките изразходват. Няма да питам за ежедневния душ. Или от някъде идва безплатна топла вода?

# 984
15-20 лева ток ...  newsm78 Толкова само крушките изразходват. Няма да питам за ежедневния душ. Или от някъде идва безплатна топла вода?

Мисля, че имаше предвид помпата, която ползват.

# 985
Аз от списъците отдавна се отказах. Ако не ги забравех в къщи, никаква работа не ми вършеха в магазина. Пак купувам, каквото харесам. Че съм забравила захар или сол не е голяма беда. Даже и приложение на телефона си бях инсталирала, но не влезе в употреба.
Точно - пазарувам на момента и знам какво има вкъщи и какво ми трябва. Имам зрителна памет много силна и във всеки един момента знам не само какво има, но и къде се намира.
...
Същата съм .Знам кога ,кое и по колко ми трябва ,не правя  и не нося списъци,те са ми в главата  Sunglasses Ако видя нещо на промоция ,което така и така си вземам ,просто си го купувам тогава по две или три бройки ако е трайно   Joy hahaha Joy
Сметката ми е ,че нямам сметка  bowuu

# 986
Бе, аз от днес започнах да правя, но се отказвам вече- 10 лева в Билла, 10 лева в ДМ, два лева за кафе и 9 лева за чорапи на децата. А следобед ме чака купуването и на плодове.
Е, чорапи и козметика нали не ядете - така че за храна до тук - вероятно само 10лв до тук  Laughing
В интерес на истината, аз кат оправя сметките - отчитам факта, че често в хран.магазин не купувам само храна - а консумативи, препарати или козметика. Тях вадя от крайната сметка, която поместих тук - за храна на месец.

Иначе с бойлер - ток около 70лв. Без бойлер - би бил около 25-30 - съвсем нормално.

# 987
По принцип рядко ям чорапи, а нови никога, само добре втвърдени, но аз всичко турам за разход и ми се потриса косата.

# 988
Иначе с бойлер - ток около 70лв. Без бойлер - би бил около 25-30 - съвсем нормално.
Има си тема за тока  Wink
Ние нямаме бойлер, готвя на газ, но за ток лятото под 70 лв сметка нямаме Simple Smile

# 989
  • София

И аз така. На ММ не му давам отчет. Само му казвам дали има пари, като иска нещо по-голямо.

Ти и джобни пари каза, че му даваш, а той ти връщал ресто. После Лизет била виновна ...  Joy

Имам си мъж, тормозя си го. Mr. Green
Който си няма, тормози другите... Whistling

Но и да водя, и да не водя сметки - пак са си толкова - към 600 лв за храна, с моята в офиса.

Общи условия

Активация на акаунт