Колко ви струва храната на месец у дома?

• 103 828
  • 1 880
  •   1
Отговори
# 1 665
  • София
у дома не винаги има първо, второ и трето и тя "както в детската" иска подред нещата.
В детската "третото" не е ли плод? Дори зная, че им дават само парче, а не цял.
Аз в това отношение съм късметлийка. Дъщеря ми не яде готвено, но много обича супи. Има ли супа, яденето е осигурено.

# 1 666
Касита, моля за рецептата за крема сирене.  Grinning Много обичам, но тези в магазина хич не ми допадат...

Извара, готварска сметана и много рядко малко майонеза, за да се разнообрази вкуса. Simple Smile
Пасирам изварата със сметаната с това, дето му казват чопър, за да стане нещо като гъсто пюре. Понякога добавям и зелени подправки, друг път малко червен пипер, както писах- рядко и по супена лъжица майонеза.
За нас го правя и с чесън. А, ако изварата е нискомаслена и имам хубаво масло, слагам и такова.
Изобщо варианти хиляди.

# 1 667
Покрай децата пък ние с мъжа ми си сменихме навиците за хранене. Така да се каже, минахме на бебешки пюрета. Готвя с много малко подправки, без люто, без мазно /дори и на салатите не слагаме зехтин, оцет и други/. Много рядко готвя неща, които децата не биха яли. Но понеже е рядко, а и за тях не е задължително да ги ядат, проявяваха любопитство и така проядоха доста продукти, които преди не щяха да погледнат дори.

# 1 668
  • София
Благодаря! Ще се пробва!  Heart Eyes Grinning Отсега се замислям, ако се сложат 1-2 стрити твърдо сварени жълтъци и кашкавал на ситно ренде, отделно пасирани до кремообразна структура дали ще се вържат с рецептата... Ама трябва да стане...  Grinning

Извинете за отклонението.  Embarassed

# 1 669
ляля, аз съм експериментирала с всичко.
Извара, майонеза и филия черен хляб.
Извара и течен шоколад.

# 1 670
само да вметна, че готв. сметана и подобни, които се продават в БГ, са вариант на течен маргарин
единствената течна сметана, която се доближава до истинската, е тази на Президент, с 32% мазнини (или 30, непомня точно) и за съжаление съдържа карагенан като сгъстител (защото стандартното съдържание на мазнини е 40%, а те са я разредили лекичко)

това разбира се за хора, които избягват химии като маргарина

# 1 671
И най-големият светец Богу не е драг, W'A'S'P'. Двете лъжици течна сметана да са кусура в яденето ми.

# 1 672
  • София
 Касита, единственото, което съм правила с извара е пикантна салата ала кенар. Извара, майонеза, печени белени червени чушки, чесън и сол минати с пасатор мммм. Сега е ред на крема сиренето.  Grinning

WASP - има и изцяло животински сметани - май от Билла бях взимала - трябва да се чете на етикета задължително.  Simple Smile

# 1 673
Кас, всеки знае за себе си
аз затова съм го написала, за тези, на които им е важно

ляла, моето проучване е от преди 2год
може да има промяна оттогав
иначе споменатата от мен сметана точно в БИЛЛА купувах
има и подобна в ЛИДЛ
но чиста без карагенан не съм намерила досега, за съжаление

# 1 674
И аз само Президент намерих като животинска.
Обаче не винаги я има в нашия магазин, а не ми се ходи 20 км до голям супермаркет, затова открих заквасената сметана Simple Smile. Ако ме мързи да се замъкна до магазина, същата работа върши и гъсто кисело мляко. Разбира се, ако ви харесва леката промяна във вкуса.

# 1 675
Млечните водят до остеопороза?!  Shocked Joy Joy hahaha Красо, за такова откритие си направо за Нобелова премия. Joy

По някога правиш изключително тъпи коментари. Това че ти си невежа не прави другите такива. Wink

Добре че съм невежа Laughing само че аз за разлика от вас с Краса години наред съм изучавала научните трудове издавани в света по превенция на остеопороза.

Хахаха съдейки по темите които те интересуват и коментарите които правиш, по скоро четеш вестник лична драма Wink

# 1 676
  • София
у дома не винаги има първо, второ и трето и тя "както в детската" иска подред нещата.
Аз в това отношение съм късметлийка. Дъщеря ми не яде готвено, но много обича супи. Има ли супа, яденето е осигурено.

Ами на тях плод им дават в 11 часа, а третото на обяд е нещо друго. Аз, да речем третото винаги мога да го измисля, ако го нямам налично - бисквита, компот и др. Но например, ако съм й сложила супа да хапва и тя вижда нещо друго да ядем ние, веднага казва, че иска второ и доводите й са, че така било "в детската" Simple Smile

# 1 677
Млечните водят до остеопороза?!  Shocked Joy Joy hahaha Красо, за такова откритие си направо за Нобелова премия. Joy

По някога правиш изключително тъпи коментари. Това че ти си невежа не прави другите такива. Wink

Добре че съм невежа Laughing само че аз за разлика от вас с Краса години наред съм изучавала научните трудове издавани в света по превенция на остеопороза.

Хахаха съдейки по темите които те интересуват и коментарите които правиш, по скоро четеш вестник лична драма Wink

newsm08

# 1 678
В Берьозка понякога се появява една млечна сметна, която според мен е по-хубава от Президент. Синя с кравичка на нея.
W'A'S'P', не знам защо се чувстваш длъжна непрестанно да ни обясняваш колко са кофти кашкавалите, маслото и сметаната в Бг. Ние все едно не можем да четем етикети, то си е написано ясно: масленост 82 процента или 32, колкото е там за съответния продукт.

# 1 679
  • София

Ами на тях плод им дават в 11 часа, а третото на обяд е нещо друго. Аз, да речем третото винаги мога да го измисля, ако го нямам налично - бисквита, компот и др. Но например, ако съм й сложила супа да хапва и тя вижда нещо друго да ядем ние, веднага казва, че иска второ и доводите й са, че така било "в детската" Simple Smile
Хитреят Simple Smile
Да си изяде първо супата и после може от второто.

Общи условия

Активация на акаунт