Колко ви струва храната на месец у дома?

• 103 840
  • 1 880
  •   1
Отговори
# 1 650
 Lizet33 , ако беше мое откритие, повярвай, и патент щях да регистрирам и пари да правя.    Laughing  
Ама, за огромно мое съжаление, не съм го открила аз.    Grinning

# 1 651
Млечните водят до остеопороза?!  Shocked Joy Joy hahaha Красо, за такова откритие си направо за Нобелова премия. Joy

По някога правиш изключително тъпи коментари. Това че ти си невежа не прави другите такива. Wink

# 1 652
Позамислих се. Трябва значи да откажа на сина мляко и сирене - като си поиска... Thinking

В никакъв случай, изобщо тази теория за вредността от млечните продукти е една голяма спекулация, защото казва всичко само наполовина, а който не умее да мисли на повече от един план, веднага хлътва и край. Млечните са страхотна храна, особено за деца, защото дори с малко, няма да ходиш недохранен и с постоянни дефицити, както ако се мъчиш да набавяш всичко от растителните източници. Не е вярно за остеопорозата, съвсем различни са причините да я има, само че това не е тема на тази тема.

# 1 653
Млечните водят до остеопороза?!  Shocked Joy Joy hahaha Красо, за такова откритие си направо за Нобелова премия. Joy

По някога правиш изключително тъпи коментари. Това че ти си невежа не прави другите такива. Wink

Добре че съм невежа Laughing само че аз за разлика от вас с Краса години наред съм изучавала научните трудове издавани в света по превенция на остеопороза.

# 1 654
Янечек - потвърждаваш и моите мисли, благодаря  Peace
Имам въпрос към вас обаче - какво предлагате на децата си за храна - и като сметка, разбира се. Готвите ли за тях отделно и пазарувате ли за тях нещо различно?

# 1 655
За децата винаги има масло, ние с мъжа ми предпочитаме други неща върху филийките и им правя разни сладки неща - меденки, мъфини, кремове, само за тях. Също и отделен хляб, че нашия не го харесват особено. Понякога за тях има супа, когато нашата храна е неподходяща за деца - да кажем сини домати или нещо друго, което по принцип децата не го обичат.

# 1 656
Янечек - потвърждаваш и моите мисли, благодаря  Peace
Имам въпрос към вас обаче - какво предлагате на децата си за храна - и като сметка, разбира се. Готвите ли за тях отделно и пазарувате ли за тях нещо различно?

Моите деца ядат избирателно и почти нищо от това, което аз и баща им. Урежда ме, честно казано.
За тях готвя крем супа, пилешка, телешко варено и топчета, леща, зелен и зрял боб, рядко пиле яхния. Риба най-често.
Режа домати, краставици и сирене задължително в чиния. Също и чисто месо- от варено пиле, пуйка до филе от типа на колбаса. Ядат и много крема сирене, правя го аз обаче. И това е.
Плодовете и ядките са ясни. Също мюслите сутрин.
Мляко и млечни консумират неограничено.

# 1 657
Да, ясно. У нас е същото, но мен това ме дразни, защото се налага да мисля по две, да готвя по две.  Crazy

# 1 658
Яде това, което е сготвено за всички.
Разбира се, както и ние, когато ни се дояде нещо си го "поръчва" и вечерта е то. Но по принцип понеже аз бях злоядо дете с огромни проблеми, спазвахме определени правила, за да не мине и тя по този път. Едното беше, че заместител това, което е сервирано няма, другото - че яде, само ако желае.
Не търдя, че е правилно за всички, за моето дете е  Peace

# 1 659
В нас също се готви по две . Мъжът ми не яде месо , не яде тестени неща , не яде бял хляб .
Детето естествено не може да бъде лишено от храната , която обича и така и работата по приготвянето и сметките са двойни .
Мъжа ми освен това яде само козе и овче сирене , детето естествено не ги опитва .
Купуваме много ементал и бри , които също малкия не ги яде ...
И мен не ми е много кеф , ама това е положението ...
Риба купуваме за тях двамата , аз пък риба не обичам ...
Изобщо - големи разминавания във вкусовете имаме  Joy

# 1 660
Аз и голямото дете мразим риба, мъжът ми и малкото обичат, взимам за тях, но рядко, защото просто забравям. А понякога се сещам, но като си помисля, че ние ще трябва с нещо друго да си дояждаме, се разколебавам и взимам едно пиле, пък рибата за друг ден, когато ще е останало от снощното ядне, както е днес примерно.

# 1 661
Аз пък напоследък съм адски икономична  Mr. Green Някои ще се чудят как живея хаххахахха... Онзи ден оставихме 90 лв. и за риба - живоловена от рибарник. И му изпуснах края, но до тук сме поне около 250 лв. До края на месеца... има още да отидат. Обаче мен тоя режим яко ме дразни откъм храна, иначе го държа защото всъщност не се базира на глад, а на ядене и за една седмица резултатите са мамата си джаса  Mr. Green Много Убава станах. Обаче... аз от около година почти не ям месо, не ми харесва и го побутвам из чиниите (не съм вегетарианка, защото понякога, макар и рядко ми се дояжда), никога не съм обичала яйца, а риба почти не ям. Обаче то само това се яде. И аз карам на овес сутрин и плод и после хрупам зеленчуци и евентуално ядки. Месото, рибата и яйцата ги яде за мъжа ми, но аз очевидно доста икономисвам, макар и не по желание. Кисело мляко се яде доста напоследък, прясно за мен за кафе, а след няколко дни ще го консумирам с протеин на прах, за да компенсирам липсата на месо. Сирене имаме половин бучка, но то се избягва и ще стигне за доста време, кашкавал сега не купуваме, защото е мазен. Мислех да засека тоя месец как ще сме с парите за храна, но му изпуснах края...

Последна редакция: вт, 01 окт 2013, 10:49 от Мъ℘♥Мяɣ

# 1 662
  • София
Касита, моля за рецептата за крема сирене.  Grinning Много обичам, но тези в магазина хич не ми допадат...

# 1 663
  • София
Понякога готвя по две - за нас и за малката.
Например, когато си направим дробчета, пържени и панирани неща също избягвам да й давам и разни подобни, със сигурност за нея има друго предвидено.
Но напоследък срещам трудности в това, че у дома не винаги има първо, второ и трето и тя "както в детската" иска подред нещата. Та съм се видяла в чудо, какво да й измислям.

# 1 664
Малкия обича месце -риба,пилешко ,свинско и агнешко .Салатата е задължителна-огромна купа със зеле ,морков и магданоз.Филии с масло и колбас ,за да има енергия тъй като всеки ден има двучасови тренировки.Плодове -банан и праскови.Мъчение е за него -боба ,киселото мляко и сирене.
Аз до обяд карам на кафета и цигари .Не съм чревоугодник.Хляб ,месце и салата са обичайното ми меню.Сладко изобщо не ям , както и газирано не пия.
Обичам простата храна с такава храна дядо ми доживя до 98 години.

Общи условия

Активация на акаунт