Темата е провокирана от случая с 13-годишната ученичка и преподавателят по физкултура. Изумена и отвратена съм от обществените реакции, които защитават педофила и обвиняват детето. Дете е, защото на 13 години колкото и едно тяло да е развито, психиката не е и в този случай съм абсолютно убедена, че от страната на учителя е имало манипулация, за да се стигне до тук.
Самата аз съм майка на тринайсетгодишна и в същото време съм и учител. Както и да се извърта ситуацията , не мога да кажа, че момичето е виновно.
Първо. Той е учител, тя е ученичка. Дори и пълнолетна да беше, опирайки се на този факт, случилото се е гнусно и неморално.
Второ. Той е на 31, следователно е възрастният и дори и да е имало иницииране от страната на момичето, пак той е този, чиито морал, задръжки, здрав разум или каквото щете би трябвало да се задействат и моментално да прекрати това. Дори ако трябва да напусне работа!
Трето. Семеен, с малко дете. Щом е на 31, едва ли жена му е престаряла, но и така да е, никой насила не го е карал да се жени.
Надявам се поне тук да няма нападки към детето. А обществото ни определено има нужда от промяна на мисленето, на ценностите, на начина, по който гледаме на живота.