Виновни ли са жертвите на сексуално насилие?

• 25 204
  • 912
  •   1
Отговори
# 45
  • в очите на дъщеря ми
Да Мама Ру Мими има право и да си пийне и да танцува, и да флиртува  и НЕ никой, няма право да се възползва от това и това НЕ прави Мими, девойка с леко поведение и не оправдава насилието под каквато и да е форма! И най-вече липсата на тези "провокативни" и  "неприлични" за Вас дрехи и поведение  не гарантират абсолютната безопасност!

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 20:28 от Мамзел Нитуш

# 46
Между другото, аз съм консервативна и смятам, че провокативното поведение е гнусно и не трябва да бъде насърчавано (не, не мисля, че жените трябва да носят бурки, просто, че има нещо наречено морал - или го имаш, или го нямаш - независимо от коя култура и религия е човек), но и не мисля, че това прави жертвата виновна по някакъв начин. Виновен винаги е само насилникът.

# 47
Моята дъщеря е вече девети клас. Говорила съм и говоря, дали е възприела не знам, надявам се. Не специално за учителите, а по принцип. Няма значение дали е учител, треньор, съседа, вуйчото/ чичото. Набила съм й в главата, че ако е на събиране не се пие от чаша, която си оставил без надзор и защо НЕ се оставя без надзор,.че и до тоалетна се ходи с приятелка, която изчаква и пази.
 Всъщност преди година. Пътуваме с влак по малко натоварена линия из Делиормана. По човек в купе. Отивам до тоалетната, после пускам нея да отиде. И някакво шесто чувство че кара да застана в коридора пред вратата. От съседното купе се измъква един мъж на около 35-40 и се опитва да отиде до тоалетната докато тя е там. Опита се и да ме примами да сляза с него да пием кафе на една гара с престой на влака. После детето ми каза, че е надникнал, когато аз съм отишла до тоалетна, но явно не беше разбрал, че съм родител. Какви са били намеренията му трябва за ви е ясно, нали. Втора случка от пролетта. Седнали сме на заведение в парка двете. Тя отива до тоалетната, която е външна, откъм алеята. Отваря се с код от заведението - общ коридор и отделение за жени и мъже. Тръгвам след нея и виждам един мургав двайсетина годишен да влиза към женската тоалетна. Уж сбъркал.
Две ситуации на обществени места посред бял ден. Ами обсъждаме. И се моля да не й се случи да е сама и да сработи някоя такава ситуация. Опитвам се да я науча на приемливо и нередно и се надявам, че ще ми сподели.

# 48
  • София
През 80-те години в Камчия са на лагер спортисти. Обаче курорт голям. Една вечер срещат пияна германка. Сещате се сигурно - групов секс. Те твърдят, че тя е била съгласна, тя като се опомня сутринта - че е била изнасилена. Оказва се дъщеря на някакъв от ЩАЗИ та работата се размирисва е нашите спортисти ги осъждат. Братът на Наско Сираков също е бил в кюпа, май и братя Илиеви са били... Въпросът е, ако Мими не е била против, а на сутринта като се опомни каже, че е изнасилена - има или няма насилие? Алкохол и дрога свалят бариерите и да, Мими може и на купона да си е била ок, тоест да е по нейно желание. Ама на сутринта пред родителското тяло, за да се измъкне за каже, че е било против волята й. Тогава?
Отвратителни мнения и то от жени и майки,  жалко, много жалко......
Значи, ако  дъщеря ми е с деколте и къси панталонки, е оправдано всякакъв вид насилие, сериозно ли? В какво общество живеем?
Не е оправдано. Обаче навън ходят не само здрави мъже, които няма да се съблазнят. Има и болни, има и различни извратеняци. Никой не казва момичетата да сложат бурки, но и прекалената разголеност и сексуалност може да ги постави в опасна ситуация, ако попаднат на пътя на извратеняк и/или насилник.
И когато има някакво домогване момичето за знае към кого да се обърне.

Мама Ру, един мъж, който има здрави морални устои в никакъв случай не би си позволил да се възползва от пияна жена. Да, тя е сбъркала, като се е напила, но пък това зверство, което са ѝ причинили спортистите граничи с животинското, извратеното, нищо човешко и състрадателно няма в тях. Толкова ли е било трудно да ѝ предложат подслон и да я оставят да се наспи и на сутринта да си тръгне? Всеки прави грешки, но това не означава, че трябва такива гнусотии да бъдат оправдавани.

# 49
Там е работата, че не се знае кой казва истината. Тя подслон си е имала, била е на почивка. Те също не са били трезви, макар че са спортисти. Възможни са и двете версии - да е било по взаимно съгласие, както и да е групово изнасилване. Нашите си излежават затвора, знаем как продължиха някои от тях след 1989 година.

# 50
  • София
Ма как няма да е по взаимно съгласие цял отбор пияни магарета да правят секс с пияно момиче. То си златен стандарт на съгласие това, няма никакъв начин момичето да не го е искало. Горките момченца, дето са им разбили животите.

# 51
Изнасилвачите си имат и дрога.
Ама дори тогава пак жените са виновни.
Все ще си намерите причина.
Скрит текст:
Сещам се вчера гледах Декстър. Някакво симпатично момиче отива на някакво събрание на лекари, запознава се с уж симпатичен мъж в хотела. Той тайно и сипва някаква дрога от която тя изглежда още по неадекватна и пияна, но сякаш уж е съгласна да е с този в асансьора.
Но всъщност не беше. И главния герой разбра това, затова и утрепа изрода. Че тя питаше, ама кой си ти, къде ме водиш. Но нали дрогирана с усмивка пита. Не може да се съпротивлява милата.
Ех, така се прави.

# 52
Жертвата не е виновна, затова е жертва.
Ама какво лошо има да минимализираме риска да се превърнем в жертва?

# 53
Ех, ЧС, въртиш и сучеш и във всяка тема жертвата за теб има вина.
На нищо викаш нямаме право, щото може нещо да се случи.
Да не ходим никъде, че в тъмното дебне изрода.
Както казаха - да слагаме бурките.
Мими има право да си ходи на купони и не е виновна.
Жалко, че не го разбираш.

Tи ще пуснеш ли твоята осмокласничка на купон със студенти, че и по-големи и да се прибира след полунощ? И какво ще и кажеш като се прибере?

# 54
  • Пловдив
Въпросът на gg_ доколко е равностойно възползването на жена от пиян мъж, който трезвен не би правил с нея секс, нямаше отношение към случката с учителя и ученичката, но беше резонен, да. Тъкмо щях да отговарям, и той изчезна.
Няма да се възприеме съвсем равностойно поради биологично обусловеното различно отношение на двата пола към секса, но въпросът не е глупав.

Нали, не говорим за пияна до безсъзнание, неразбиране какво става и обективна невъзможност да се възпротиви, тогава е ясно, че си е изнасилване.

# 55
По този изключително прост метод всяко изказване бива "превърнато" в скандално и извратено, като му се припише смисъл, какъвто никога не е имало.

Именно, чета коментарите за моя пост, но не мога да повярвам, че е отнасят за него, защото съвсем не съм писала това, което някой е видял.

# 56
Всички коментари за облекло са нелепи, изнасилвания на случайни жени въобще не са често срещан случай, а още по-малка е зависимостта, при подобни случаи, че някоя е облечена по даден начин.

Фактът, че повечето изнасилвания идват от семейство, близки и от други в орбита на жертвата е показателен, че това с какво си облечен хич не е фактор.

# 57
Той е учител. Винаги, абсолютно винаги трябва да се държи на дистанция от учениците. Приятелско отношение, комуникация каквато и да било- само в училище или от разстояние- телефон, нет и толкова. На всички учители трябва да им е ясно, че трябва да има бариера между тях и непълнолетните ученици. Лично аз не одобрявам дори потупване по рамото, хващане за ръка или друг физически контакт, защото не се знае как би бил изтълкуван.

# 58
Ех, ЧС, въртиш и сучеш и във всяка тема жертвата за теб има вина.
На нищо викаш нямаме право, щото може нещо да се случи.
Да не ходим никъде, че в тъмното дебне изрода.
Както казаха - да слагаме бурките.
Мими има право да си ходи на купони и не е виновна.
Жалко, че не го разбираш.

Tи ще пуснеш ли твоята осмокласничка на купон със студенти, че и по-големи и да се прибира след полунощ? И какво ще и кажеш като се прибере?

Това ли ти е довода?
Не бе, ще я вържа вкъщи, ще я заключа и ще прави каквото кажа, щото съм мега добрата майка.
Никакво излизане.
Не съм родител, та не мога да ти кажа, но сигурно не бих.
Дори и да бих, пак никой няма право да я пипа с пръст. Това не знам защо не го разбираш. Пък си жена. Все сучеш как да оневиниш изродите и да изкараш жената виновна. Голям проблем имаш. Това във всяка тема за насилие срещу жените.
Че то може по всяко време да се случи.
Преди години в съседния квартал в 10 сутринта момиче беше отвлечено и вкарано в автомобил. Сещаш се какво му се е случило. Плюс як побой.
Виновна е. Щото е била хубава,  щото е имала по-къси шорти. Щото е ходила по улицата.
Мне, ония не са виновни.

Жената убита в Младост от затворника също е виновна. И той наскоро се установи, че имал намерение и да я изнасили, ама явно не му се е изнасилвало труп.
Ми тя е виновна даааа, що се прибира късно вечер.

# 59
Не съм родител, та не мога да ти кажа, но сигурно не бих.
Дори и да бих, пак никой няма право да я пипа с пръст. Това не знам защо не го разбираш.

Аз пък не мога да разбера как не можеш да разграничиш две отделни тези. Хем съвсем ясно и точно съм написала, че насилникът е виновен. Но има и друга линия, теза или каквото там, но ти като че нарочно не я виждаш. Но понеже не мога по-ясно да се изразя няма да пиша повече.

Общи условия

Активация на акаунт