Колко ви струва храната на месец у дома?

• 103 838
  • 1 880
  •   1
Отговори
# 1 635
  • София
О, пък мъжът ако тренира или се движи доста - 100гр ребърца, демек 50гр месце от тях - напълно ще го задоволят, да  Joy
Ейййй, тия ребра, Вили Simple Smile Как от 100г ребра ще изкараш 50г месо Simple Smile

Ние харчим най-много за плодове и зеленчуци и месо.

# 1 636
У нас май се харчи най много за ядене на вън Simple Smile На работа се храним на стол, и само за вечеря се готви в къщи, но ако много ме мързи вземам тейк ауей Simple Smile Когато ходя в супера се купуват предимно плодове, зеленчуци и риба ( месо много малко). Сирене и кашкавал у нас се ядат като мезе, така че не повече от 250гр на седмица. Мляко литър на седмица и то за кафе или чай  Mr. Green Кисело мляко само аз ям и то не всяка седмица.

# 1 637
Е, колко е месото?

Човече - съжалявам - но наистина това е абсурдно количество за мъж на тези години. Да, за деца около 7-8г 100тина грама ребро - стига. Ако не знаеш - попрочети. С това количество се отслабва. Това количество е малко. Съжалявам - но наистина не вярвам той да е нахранен доволно. От друга страна не ти вярвам и на теб самата - че би сервирала 100гр ребърца с един домат и бучка сирене.

Това много ли ще дойде за мъжа ти?

Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 17:44 от viliko

# 1 638
Моят сам изяжда до 700 гр  ребра Blush, а не е хич дебел.

# 1 639
Двамата мъже вкъщи (единият е тийн) ядат по 2 кисели млека дневно, едно след вечеря и едно на закуска, почти всеки ден, което прави 4-5 лева на ден.  Отделно хапват и нещо към млякото. Почти ежедневно се изяжда и по половин буца сирене, като добавим и салата някаква или туршия зимата, както и хляб, вече сме на 10 лева на ден или 300 лева месечно без основната храна. Плодовете не ги слагам в сметката, цитруси не обичаме и почти не купувам, от пролет до есен ядем био  Wink плодове от градината - череши, малини, къпини, ябълки, грозде...когато каквото има.
Основната вечеря е най-различна, по изключение може да е паница леща с нещо месно отстрани, друг път риба (мисля, че в менюто ни тя е най-скъпа), но средно да кажем, че е 8 лева на ден, та станаха  около 550 лева, само закуска и вечеря, без да купувам плодове.

# 1 640
  • в рока
Аз горе-долу това сметнах на месец,че ни отива:

Месо,риба и кайма-100лв
Варива-20
Олио,захар,брашно,сол-30лв
Зеленчуци и плодове(предимно сезонни)-120
Млечни продукти ,яйца,масло-100лв
Хляб-30.
Сладки-50
Общо към 420лв.

# 1 641
Какви са тези палачинки и мюсли, това са детски храни, не мъжки според моите лами
Моят признава само кашкавал и разни шунки сутрин

Това са съвсем нормални закуски, традиционни. Не е нужно мъжът ти да ги харесва, за да не спадат в категория "детски". Не разбирам това презрително отношение, не всички хора са на нисковъглехидратната диета и съответно не започват с пържоли и масло от сутринта.
...

Някъде да съм написала, че те се хранят НВХ?
Даже напротив, но сутрин са предимно на написаното
А "презрително" отношение има и в твоя пост, ако трябва да сме точно.

Човече, опитвам се да ти повярвам и ми е ужасно трудно
Ама може, можее, щом казваш

Вилико, тази порция моите ще я ометат и ще питат за още
А ако няма и картофи към нея, ще потретят
И са кльощави

50 лв за сладки  Shocked
Толкова никога не бих дала
Освен ако аз не се хвана да правя нещо супер сложно и изискващо луксозни продукти
Ама за онова от суперите с маргарин, фруктоза и яйчен прах никога

# 1 642

50 лв за сладки  Shocked
Толкова никога не бих дала
Освен ако аз не се хвана да правя нещо супер сложно и изискващо луксозни продукти
Ама за онова от суперите с маргарин, фруктоза и яйчен прах никога

Това са 1.60 на ден, т.е. нищо. Само две деца по едно баунти да изядат са толкова.

# 1 643
  • в рока
Ами и аз не виждам сумата да е колосална.Барни и вафла за мен или 1 шоколад .Аз ям много сладко,кво да направя.И приготвям също така домашни кексове

# 1 644
Ама като почнете :"Ауу, това не може да е вярно!", "Ама как ще се наядеш с това.....      Shocked  !" .....
Е, и аз съм     Shocked   от огромните количества млечни, които хората ядат, при положение, че консумацията им води до остеопороза, ама не го повтарям през пост.

Всеки да яде каквото му харесва и колкото му харесва, пък после да пише тук цената.     Grinning

# 1 645

Е, и аз съм     Shocked   от огромните количества млечни, които хората ядат, при положение, че консумацията им води до остеопороза, ама не го повтарям през пост.

И мене ме очудват огромните количества млечни продукти.  Peace

# 1 646

Е, и аз съм     Shocked   от огромните количества млечни, които хората ядат, при положение, че консумацията им води до остеопороза, ама не го повтарям през пост.

И мене ме очудват огромните количества млечни продукти.  Peace
И аз преди всекидневно хапвах по кофичка мляко години наред и прясно мляко в кафето, и сирене с всяко ядене, но от месец съм ги ограничила до минимум. Само капка мляко в кафето и тук-там сирене.

# 1 647
Млечните водят до остеопороза?!  Shocked Joy Joy hahaha Красо, за такова откритие си направо за Нобелова премия. Joy

# 1 648
Позамислих се. Трябва значи да откажа на сина мляко и сирене - като си поиска... Thinking
А за сладките - ак овсички ядат десерт сладко - то 1.60 е нормално към малко. Ми то един шоколад е толкоз, а от къде на къде ще го деля на три, при положение, че си го изяждам цял  Whistling Е, не всеки ден, но...вчера взех едни милка бисквити от 2лв - докато ги опитаме всички - свършиха...

Тия ребърца ще ги сънувам вече - ама - да си кажа - това е съвсем прилична към малка порция за мен.  Peace

# 1 649
Млечните водят до остеопороза?!  Shocked Joy Joy hahaha Красо, за такова откритие си направо за Нобелова премия. Joy
Не е нейно откритието, тъй че наградата ще ѝ се размине. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт