Аватарнo - книго-цитатна/ Тема 38

• 19 762
  • 730
  •   1
Отговори
# 105
Мале, изпуснала съм новата тема. Embarassed
Нямаше ме няколко дни и...
Няма да участвам май в играта, но ще гласувам. Simple Smile

# 106
Момичета, малката глътна камък, гладък, долу-горе колкото 50 ст., но продълговат. Sad Дали ще излезе по естествен начин или да я водя в болницата?

Акаша,аз понеже съм паника бих завела детето за мнение...Нашата отчетна има фейс група и скоро надничах там,та едно детенце беше глътнало нещо(не помня какво точно) и го бяха водили на лекар.Ако трябва да чакаш да излезе по естествен начин май трябва да минат 3-4 дни.Иначе на рентген,но пък не било хубаво,ако не е нещо опасно(батерия например,макар че и за батерия съм чувала,че е излизала по нормалния начин,но е опасн)newsm78Щом е гладко камъчето може би ще ви накарат да изчакате,но пак казвам,аз съм паника и веднага бих завела детето да кажат мнение докторята....Къдо го намери тоя камък малката палавница???

# 107
  • В Космоса
Ох, и аз се притеснявам, но мисля да изчакам поне до утре да видя дали няма да има резултат в гърнето. Тя е добре, съвсем малко се позадави докато го гълташе и сега е ОК. Имаме разни камъчета дето сме ги брали по морето. Трябва да ги разкарам. Сладко от рози нямам под ръка, но чета че картофено пюре давали...

# 108
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Дай и нещо леко разхлабително (например сладкото, за което писах) и още днес ще се успокоиш Peace.

# 109
  • В Космоса
Мерси, Джой! Hug

# 110
  • КиТ
Акаша,дано излезе по естествен начин,а какво е това ясновидство дето излази след мненията  newsm78,помислих в първия момент,че няква ясновидка е писала при нас  Crazy hahaha hahaha hahaha

# 111
Акаша,дано излезе по естествен начин,а какво е това ясновидство дето излази след мненията  newsm78,помислих в първия момент,че няква ясновидка е писала при нас  Crazy hahaha hahaha hahaha

Някаква отвратителна реклама. Навсякъде я има. Тема - ясновидка, тема - ясновидка. Simple Smile

Скрит текст:
От "Опасен чар" ли беше това: "Роднина, милиционер, роднина, милиционер ..."?

Последна редакция: пн, 16 сеп 2013, 15:26 от hot tea

# 112
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Ужасна е Tired. Докарва ми стрес- реших, че освен обичайните съм се сдобила и с биоенергетични сталкери Laughing.

# 113
Акаша, споко,но имай в предвид,че черавцата не са една педя ,а доста и иска чакане.Ренгенът може само да покаже къде е и толкоз.За хлабително-топло мляко на гладно в моя отбор става.За картофеното пюре също подкепям да се взема-облекчава пътешествието на камъчето Hug

Също и сини сливи-пресни,компот,като сладки или както и да е .Круши също.

Последна редакция: пн, 16 сеп 2013, 15:38 от Sause baus!

# 114
Скрит текст:
От "Опасен чар" ли беше това: "Роднина, милиционер, роднина, милиционер ..."?

Дааа, Чайче, култова реплика е това!  Laughing
Акаша, и аз щях да пиша за картофеното пюре - знам, че по него се залепва глътнатотот чуждо тяло и по-леко излиза.  Peace

Честит първи учебен ден! Успешна учебна година на всички!   bouquet

# 115
След 5 път просто я блокирах. Да ме прощават. Crossing Arms

# 116
  • В Космоса
Плами, Сосче,  Hug Сини сливи ѝ давах сутринта, преди инцидента, сякаш нарочно... Grinning Ще чакаме и ще бдим над гърнето.

Ясновидката е мега дразнеща. Close

Ето ме и мен с откъс от "Тайната градина" на Франсис Бърнет:

Скрит текст:
Мери обиколи със скачане всички градини, включително овощната, като на няколко минути си почиваше. Най-накрая тръгна по любимата си алея и реши да опита да я измине цялата със скачане. Алеята беше дълга и затова започна бавно, но още преди да я преполови, така се загря и запъхтя, че нямаше как да не спре. Не беше чак толкова против, защото вече беше стигнала до трийсет. Спря и се засмя доволно и що да види – червеношийката се люлееше на едно дълго бръшляново стъбло. Беше я проследила и сега изчирика за поздрав. Мери заскача към нея и усети как при всеки скок нещо тежко в джоба u се удря в нея. Погледна червеношийката и пак се разсмя.
– Днес трябва да ми покажеш вратата. Но не ми се вярва да я знаеш!
Червеношийката литна от люлеещото се бръшляново стъбло, кацна горе на стената, отвори човка и заизвива чудни трели – просто за да се поперчи. Нищо на света не е така възхитително, както перчеща се червеношийка, а пък те вечно се перчат.
Мери Ленъкс беше слушала много за магии в приказките на своята ая и според нея онова, което се случи почти в същия миг, си беше точно магия.
Ветрецът пак полъхна по алеята, този път по-силно, така че разлюля клоните на дърветата и неподрязаните клонки на бръшляна, които висяха от стената. Мери стоеше близо до червеношийката и внезапно вятърът издуха настрани няколко бръшлянови клонки, а още по-внезапно тя подскочи към тях и ги улови с ръка, защото бе видяла нещо под тях – кръгла дръжка, скрита досега под листата. Беше дръжката на врата.
Тя мушна ръце под листата и започна да ги разбутва настрани. Макар да беше гъст, увисналият бръшлян образуваше рехава люлееща се завеса, въпреки че някои от стръковете бяха пропълзели по дървото и метала. Сърцето на Мери се разтуптя, а ръцете u се разтрепериха от радост и вълнение. Червеношийката продължаваше да пее и да чурулика, като накланяше главица, сякаш и тя се вълнуваше. Какво ли беше това квадратно желязно нещо, което напипаха ръцете u и в което пръстите u откриха дупка?
Беше ключалката на вратата, която бе стояла заключена десет години. Мери бръкна в джоба си, извади ключа и откри, че става на бравата! Мушна го вътре и го завъртя – наложи се да го натисне с две ръце, но той най-сетне се превъртя.
После тя си пое продължително дъх и се огледа назад дали някой не идва по дългата алея. Нямаше никой. Като че тук никой не идваше. Тя отново си пое дълбоко дъх, отметна бръшляновата завеса и бутна вратата. Тя бавно, бавно се отвори.
Мери се промъкна вътре, затвори вратата, облегна се на нея и се огледа, като се задъхваше от вълнение, почуда и възторг.
Тя се намираше в тайната градина.

Ето линк към цялата глава и цялата книжка: http://www.znam.bg/com/action/showBook?bookID=993&elementID= … 5&sectionID=5

Много ме беше развълнувала и впечатлила, а я четох в сравнително късна тийн възраст.

# 117
Честит първи учебен ден на всички ученици! Hug

Акаша ,дано бързо излезе това камъче и да се размине инцидента леко и безболезнено за детенцето  Praynig

Всички сте просто чудесни ,страхотни комбинации ,не съм ви чела ,но това както казах ще го направя при даването на точки  Hug
Забелязвам ,че просто правите страхотни комбинации ,когато имате свобода в интерпретирането ,винаги сте били чудесни ,но сега се впечатлих много   Heart Eyes (добре че няма да участвам ,че не мога да ви догоня в красотите ) Hug

И тази реклама с ясновидството е много дразнеща  #2gunfire дано е махнат скоро  Peace

# 118
Пфуу докато чета и малкия се заиграл с едни болтове, но му ги прибрах. Дано още утре излезе камъчето, то и аз си мисля, че ще я позаболи докато го извади и ще разберете. Аз лично не бих отишла на лекар..само ще ти опънат нервите по това време.

# 119
Роис, благодаря за новата тема, оформлението е прекрасно!   bouquet

Саусе, чудни снимки!  Heart Eyes А на Чайчето пясъчната е един път!

Честит рожден ден, Майола, да ти е цветна и усмихната годината до следващия!  Grinning   bouquet

Лека учебна година на всички първолашки и ученически майки (и на децата, но на тях обикновено е по-леко, отколкото на майките  Laughing )!

Поли дебелее?  Shocked Как лети времето!  Laughing Ноемврийско бебе, супер! 

Акаша, да се оправя бързо и безболезнено това с камъчето. Милото дете!

Ще ми бъде ужасно трудно да гласувам, всички комбинации, показани дотук, ми харесват много, всяка - по различен начин. А на някои ми се иска да дам 20 точки, вместо пет.  Чакам с нетърпение сборния пост, за да видя всички накуп.

Общи условия

Активация на акаунт