Отговори
# 195
  • До морето :)
Мая, на шега, на майтап - ей, ще преносиш.  hahaha

Лулу, ето защо не ми даваха на напъвам, пък аз се чудех. Такива хубави напъни имах, пък докторът ми вика: Не напъвай! Ей, Бога ми, това беше ужасно, по-ужасно и от контракциите. И как а не напъваш, като те напъва?!  Joy
Иначе и аз бягах до родилна зала, ама от страх. Тъкмо мина последния напън и докторът вика: "Хайде!" И хукнах, че знам ли къде ще ме хване пак напъна. Да не взема, да родя права.  Joy

Елсе, благодаря за отговора.   bouquet

# 196
ето ме и мен - за отчет
беба не иска да се обръща - няма и място, явно нямам никакви индикации за раждане, ще си чакам имам още 3 - 4 дни и без това до термин, но първите бебета се преносвали обикновено. Още не е ясно как ще радвам, вероятно ще се пробва единия начин и ако не стане по другия. Това още повече ме обърква, че не мога да се настроя - ако изобщо е възможно човек да се настрои
Лулу, чудесен разказ - звучи толкова лесно, а аз днес в болницата глътнах бастуна само докато гледах прясно родили мами щъкащи преведени напред - назад... и бебчетата като видях си ревнах... не ми държат нервите вече явно
Кучо, благодарим
Групата на неродилите останали - моля включвайте се  Wink
Бюти ме съмнява, днес май не се е отчитала

# 197
 Привет момичета!
 Влизам да се оплача. Нашата хубавица от 12 на обяд до сега ме побърка. Не иска да спи и това е то. Нахранена е и е със сменен памперс. Давах й и капки за колики.
 Извеждахте ли бебчетата вече навън? ММ не ми дава, за да не я простудя.

# 198
  • София
Момичета я кажете как се цедите? Педиатърката каза от гърдата, която суче да до изцеждам. Но аз цедя и от другата, за да я стимулирам да прави все повече, но това цедене ме изнервя жестоко, ако не беше то щях да съм една идея по-спокойна. До кога трябва да се цедя...аз цедя от 2 дена и вече не издържам...И някой да ми препоръча хубава електрическа помпа ако може, не помня кой похвали Medela, ако имате добри отзиви за някоя друга марка казвайте.
Иначе ние с бебка сме добре нагаждаме се една с друга, аз все повече започвам да й свиквам....само ме притеснява дали кърмата ми ще й стига. Педиатърката каза, че напълно ще слезе на 7мия ден, пък аз мисля, че вече е слязла...Много сложно това кърмене докато тръгне, после знам, че става по лесно, но докато текне като хората много изнервящо.
Успех на всички, които още очакват и един съвет от мен, наслаждавайте се на последните дни спокойствие  Peace

# 199
Lulu, като ти чета разказа - аха да се събудиш с бебе между краката  hahaha Joy

При мен протече доста по-тежко отколкото първото раждане, но това по-скоро се дължи на това, че моята лекарка я нямаше и трябваше да раждам при друга. Ако беше при избрания от мен екип със сигурност щяха да ми спестят някое друго неприятно изживяване.

За кърменето - след първото дете поне каналчетата на гърдите са "разработени". Тече по много от много каналчета, трябва да внимавам бебето да не се задави, че е скрит лакомник  Mr. Green
Чакам да се регулира малко кърмата, че да почна да нося някакви сутиени. В момента всичко, което сложа ме притиска ужасно и ми се запушват гърдите  Crazy А е ужасно неприятно без, защото тека отвсякъде.

# 200
Към ЛЛЛ Много ми хареса методът за дохранване на гърда. Мисля че в нашият случай за момента това е най-удачният вариант. От вчера обърнах света да търся такава тънка тръбичка, но без резултат. Пратих съпруга си по  аптеките за нещо подходящо и се върна с катетри, системи  и разни други маркучета, които са доста широки и не вършат работа.  Дайте ми идея какво би могло да се приспособи.

Иначе ми е ясно че всяко даване на добавка от шише е стъпка назад, но при положение че все още нямам достатъчно кърма не мога да си оставя бебето да гладува. Предостатъчно му е че тези дни явно го недохранвам и това доста ме притеснява, затова се старая да да го компенсирам като  съм все до нея, да я гушкам и да предлагам гърда при всяка възможност.

Искам да питам и за добавката от АМ. Кое е по-добре за да избегнем дългите интервали в сън: Да намаля дозата като цяло(половин доза вода и половин мерителна лъжичка) или да я правя по разредена (цяла доза-30мл.  водичка и примерно  половин мерителна лъжичка  АМ. 

А с производството на мляко имаме напредък. Днес  изцедих доста над 10-те грама, но има още докато стигнем 20-те. Не знам дали е правилно всичко на куп, но ям и пия всичко,което стимулира лактацията. Ядки, жито, сушени плодове,бирена мая, лактогонен чай, а бе всичко за което прочетох че помага.

Ами за сега май това са основните неща, които ме вълнуват.  С нетърпение ще очаквам съвети и напътствия.
Лека вечер и всичко най-добро!

# 201
  • Gone with the wind
Привет момичета!
 Влизам да се оплача. Нашата хубавица от 12 на обяд до сега ме побърка. Не иска да спи и това е то. Нахранена е и е със сменен памперс. Давах й и капки за колики.
 Извеждахте ли бебчетата вече навън? ММ не ми дава, за да не я простудя.

На вашата възраст качихме Дара на Витоша - спа като пън  Simple Smile
Най-бързите и лесни начини за приспиване са 2 - в колата е заспала на 2рата минута, и в количката навън. Действат безотказно  Mr. Green

# 202
  • София
Веселото, моята бебка спи най-добре като е навън. Явно дупките по улиците и действат добре.

# 203
Кучо и аз благодаря.
Тук съм ама пиша домашни, че моите хлапета изобщо немогат да се оправят сами и ако не ги посвикна малко ще е просто ужасно за всички да не кажа катастрофааааа  #Crazy #Cussing out
Бюти и мен мноооого ме съмнява.......Ще разберем хм.А иначе какво да ви кажа аз загубих всякаква надежда вече, а ако докарам до термин пък и ако пренося ще се местите без мен пък аз като измътя ще се включа  Embarassed Hug

# 204
Момичета, а как минава адаптацията при вас? Много ми е трудно, особено нощем. Цеденето също ме изнервя ужасно. ММ като не дава да я извеждам ми е много тежко. Щях поне хора по улиците да гледам.
Софи, имах ръчната на Медела, а сега взех и електрическата Суинг, доволна съм.

# 205
Веселото Не виждам причина да не можеш вече да я извеждаш. Сега са последните топли дни, остава да ги пропуснете. Просто гледай да напече хубаво слънчице, най-добре следобяд и айде навън  Simple Smile
Хем спят по-добре, хем ти няма да се затваряш между 4 стени само  Peace

Ние днес направихме една слънчева баня на терасата, за малко да го метна и навън, но се сетих че не е изпрано чувалчето на количката. Но ако утре е хубаво и без вятър мисля да подадем нос навън  Mr. Green

# 206
Веселото, ние излизаме всеки ден следобед - към 13ч - 14ч, когато вече е топличко.
Гледам да сме повече на слънчице и си нося 2 завивки - ако случайно си помисля, че й е студено, меткам и втората. Но две лекарки ми казаха, че е много важно да не се изнежва и да не се претопля бебчето, защото все пак идва зима и по-лесно ще се разболяват.
Иначе и ние днес цял ден сме, като вас - рев и недоволство. Даже се храним през два часа - само като я видя, че отваря устичка и й давам цица. Сменена е, друсах я в кошарата, държах я, а сега даже е тук в хола при мен в количката и пак мрънка  Shocked Надявам се поне това да я измори и да спи малко по-дълго през нощта.

За помпите - аз имам ръчна на Томи Типи и електрическата на Медела. И двете ги взех по препоръки на мои познати, които са доволни.

За кърменето, обръщам се към всички мами - не се тревожете - нещата сами ще си дойдат на мястото. Аз като първескиня също доста се бях притеснила. В болницата за 5 дни ми я даваха само няколко пъти да я сложа, колкото да се види, че засуква, иначе те я храниха през цялото време с АМ. Моята кърма не беше слезнала и след като ни изписаха и още 3-4 дни след това давах АМ, но винаги първо я слагах малко да постои на гърдите и да суче.

# 207
Не се цедя. Това за мен е нещо, което ми е непонятно.
С първото направих запушвания и само тогава цедях за около 1-2 дни. Сега давам на бебето и от двете гърди на всяко хранене. Не ме притеснява ако остане кърма - ще я изсуче на другото кърмене. Не искам да си цедя до не знам кога, заради повишено производство на кърма - искам да се регулира според бебето.
Още не сме излизали. Не ми се вижда много подходящо на 16 дни да го извеждам. По-нататък ще излизаме колкото си искам.

# 208
Запис, че имам да наваксвам  Simple Smile

# 209
Цитат
А пък Памперс да вземе да се засрами сериозно. До вчера нищо и  нямаше, сега изведнъж ХОП- бебе.

hahaha Засрамих се  Mr. Green То много неочаквано стана всичко. Тъкмо в петък следобед обсъждахме с АГ как във вторник влизам за предизвикване и си бях настроила плановете за дните до вторник...пък дребното взе, че се уплаши и изскочи като тапа. Давам си сметка, че можеше да родя и у нас, ако не бях отишла в болницата при първите симптоми. Пожелавам на неродилите мами да имат бързо и много приятно раждане като моето. Hug

На останалите родили момичета - Честита ви радост! Бързо да се нагодите с бебоците, да са лакоми и спокойни! А на вас бързо възстановяване!

Така се надявах да родя в хубавото време, ама бебчо си имаше други планове. Излизаме вече втори ден на терасата, увити в дебело одеало заради вятъра. Ама няма как. Амбицирал съм се от другата седмица да сме по разходки  Crazy

Sophie PP,Моята помпа е електрическа на Авент и е много лесно и бързо с нея. Но аз цедя само при пренапрегнати гърди и то колкото да ме отпусне. Така ме посъветваха в болницата.

Общи условия

Активация на акаунт