Отговори
# 405
Много добра статия!  Peace Бюти, изписаха ли ви? Как се справяте вкъщи?

# 406
  • София
От вчера сме си вкъщи.  Не съм спала почти тази нощ, бебето се буди на не повече от два часа, каката е със сополки и кашля, а аз имах болки в едната гърда и ме втресе ooooh!  Мисля, че не ни се получава добре захапването и днес мисля да се свържа с консултант да погледне.  Уж теоретично ми е ясно кое как трябва да става, но на практика не ми се получава съвсем Rolling Eyes  Дребната и сега будува и нямам шанс да подремна, а каката спи и беше моят шанс да се възползвам...

Последна редакция: нд, 29 сеп 2013, 10:32 от Sleeping Beauty

# 407
  • София
Имам въпрос към ЛЛЛ, а и към всички момичета с опит
Дъщеря ми е на 15 дни и се храни само с кърма. Яде на около 2,5-3,5 часа, като нощем прави по-големи паузи от около 4 часа. Денем аз я будя, защото ако я оставя може и да направи 4 часова пауза. Прави 7 хранения на ден. Имам следните въпроси:
1. Последните 4-5 дена значително намаля броя на нааканите памперси. Докато първата седмица пълнеше по 4-5 на ден, сега има дни, в които няма нито един пълен, вчера не е акала, а днес само беше пожълтила единия с петно като монета, но определено нямаше нищо общо с пълните памперси от предните дни. По препоръка на педиатърката й давам пробиотик. Направи ми впечатление, тъй като единия ден забравих да й го дам, след това беше акала 2 пъти в един ден. Възможно ли пробиотика да й влияе запичащо? Педиатърката ме успокои като каза, че някой бебета акат по веднъж на 1-2 дни и да не се притеснявам, но въпреки всичко в момента още ми се регулира кърмата и пълните памперси за мен са и индикация дали се храни добре. Да ме притеснява ли, че не ака много?
Здравей Sophie PP,
Наддаването наистина е добро Simple Smile В първите 6 седмици след раждането бебетата трябва да имат поне 2-5 жълтеникави, меки, неоформени изпражнения най-малко с размер на монета. След шестата седмица някои бебета започват да се изхождат по-рядко. Има ли промяна в броя на мокрите пелени? Когато се случи да се изходи как е количеството? Възможно е пробиотика да е повлиял на чревната флора и това да води до този проблем.

Цитат
2. Кърмя я само от една гърда на хранене, като седи на гърда средно между 20-30мин. Суче активно първите 10-12мин после се унася и цока доста по-слабо. Щипя я , вдигам я за малко, но няма много промяна. Рядко пуска сама зърното, аз като я видя, че цока все на по-големи интервали и не преглъща я дърпам. Като я махна от гърда малко след това се ококорва, лежи си в леглото охка пъшка за около 20мин и после се унася и заспива, понякога по-бързо, понякога по-бавно и  с помощта на залъгалка. Въпросите  ми са как да разбера дали се е нахранила и има ли начин да намаля времето за седене на гърда? Правя ли грешка като й давам залъгалка, когато е по-неспокойна след хранене? И задължително ли е да спи между всички хранения (определено има хранения след които заспива бързо и доста дълбоко, а има и такива след, които е по-неспокойна и заспива по-трудно или почти не спи)?
Опитвала ли си след първите 10-12 минути като започне да се унася да приложиш компресия на гърдата? Компресията помага да се получи повече кърма. След като спре да гълта активно и с компресията, можеш да предложиш втората гърда. Ако засуче най вероятно е още гладна и има нужда от повече мляко. Ако се е наяла вероятно ще откаже. Ако засуче втората гърда с нея се процедира както с първата. Гърдите могат да се сменят 2-3 пъти. При кърменето не е толкова важно точното време, което бебето прекарва на гърдата, а по-скоро дали то суче активно на нея. Залъгалката е възможно да задоволи сукателния рефлекс на бебка и да я лиши от храна, която би могла да приеме.

Всяко бебе е индивидуалност със свой характер и метаболизъм. Няма начин едно бебе да бъде задължено да спи - то следва нуждите и инстинктите си.

Цитат
3. Последният ми въпрос е относно цеденето. До скоро доизцеждах само гърдата, от която хранех, с цел стимулация. Цедя около 10мин, почти нищо не излиза, и карам доста на празен ход. Последните два дена започнах да цедя и другата гърда, с цел стимулация, ако започне да се налага да й давам и от двете гърди на едно хранене. Въпросът ми е кой е правилният метод на цедене? Да доизцеждам само гърдата, от която храня или мога и двете ?

Забравих да отбележа, че на контролния преглед казаха, че наддава добре за седем дена беше наддала 230грама и докторката не каза да има нужда от дохранване.
До колкото си спомням ти се опитваше да изравниш продукцията между двете си гърди. Ако мислиш, че си постигнала целта си и искаш да стимулираш производството и в двете, изцеждането им е начин да постигнеш това.

Здравей, Else.

Има си около 5 мокри памперса на ден, когато има наакан е много пълен със златист цвят. Иначе пръцка и има 1-2 пожълтени памперса на ден, но за мен това не е пълен памперс.
Когато се унася прилагам компресия, забелязвам обаче, че когато прилагам по дълго време компресия ми повръща повече от обикновено...възможно ли е да я претъпквам?
Все още не предлагам от втората гърда, вдигам я за малко и й предлагам пак първата и като видя, че не суче я махам. От една стртана ме е страх, че не мога да разбера дали се е наяла, от друга се притеснявам, че ако й дам от другата гърда, после няма да й стигне и от нея за следващото хранене (при мен дясната е доста по-млекодайна)

# 408

Наскоро и аз четох тази статия, защото Ясен започна по-рядко и по-малко да ака. В началото акаше на всяко хранене обилно, напоследък по 2-3 пъти на ден обилно, другите пъти само зацапано от пръцкане.

# 409
Честито бебче на Дария  Stuck Out Tongue

И аз благодаря много за статията за акането, че ми се въртят същите въпроси из главата -
нашата бебка и тя последните 3-4 дни ака по-нарядко. Преди почти на всяка смяна на памперса беше доста наакана, а сега или е само напикана или има зацапване, като монета, но сега виждам, че това явно е нормално  Wink

Също така от изписването до сега е качила 1 440 и мислех, че сме наднормени, но и другите бебчета виждам, че са + - в този диапазон.

Отговорът на Else за висенето на гърда също беше изключително полезен, че снощи направо от 2ч до 4.30ч луда станах - яде, заспива, слагам в кошарата, кокорене и рев, и после цялата тази система се повтори още 2-3 пъти   ura  Купон ви казвам  #Crazy

Утре сме на частен преглед за второ мнение за пъпната хернийка и ще дам инфо какво е казала лекарката и за другите мами, които писаха, че са в същата ситуация, като нас.

Вашите бебчета започнаха ли да се движат вече много, защото нашата върти главата, рита и почти винаги я намирам отвита. Взехме 2 чувалчета - едно зимно и едно по-тънко и смятам днес, като ги изпера да я слагам вече в това по-тънкото.
Мислех да не взимам обиколници, че имам чувството, че ми захлупват кошарата, но днес взехме, защото тя, като мърда и като я оставя в долната част на калъфката, след това я намирам главата й почти допряна до дървената част на кошарката  Crazy

Веселото да те питам на Меделата кои биберони за шишетата ползваш - тези Калма дето имат някаква жълта маргаритка или тези другите, които са си като обикновени. Днес взех допълнителни 2 шишета, че имах само 3 ( аз ползвам бутилките на всяко хранене давам по 15мл АМ с 4 капки Colief) и тая в магазина се изцепи, че ако ползвам бутилките за АМ нямало смисъл да ги купувам, защото им се губел ефекта  newsm78 Вече напълно ще се побъркам - всеки казва различни неща.

# 410
да попитам - започнаха ли вече да се зазяпват бебчовците? Дара си зяпа нейде си, но определено не е да се загледа в предмет. Все си мисля, че още е рано да се притеснявам, ама за всеки случай да си сверя часовника.

И аз забелязвам зазяпване последните дни  Mr. Green Не знам какво вижда, но определено вниманието му се привлича от нещо.

# 411
Здравейте септемврийски мами ! Аз съм нова като цяло в сайта, защото нямам почти никакви постове. Все още не съм наясно дори с настройките на профила, но малко по малко ще вляза в час Simple Smile На 12.09.2013 г. ни се роди момиченце на име Рамона, 3.150 кг , 50 см. Надявам се, че нямате нищо против да се присъединя към темата. Ще се радвам да разменяме мнения и опит за нашите бебоци Simple Smile

# 412
Дария, честито бебенце! Да сте живи и здрави!
Пети, добре дошла!
Chocka, използвам шишета на Томи Типи и Авент (което хвана)  Rolling Eyes В болницата я пробвах с шишето на Медела, но явно дърпаше леко и нищо не пускаше. Така го зарязах и не съм пробвала още.
Пак да питам. Бебчетата ви имат ли гурели след всяко ставане?

# 413
Peti Koleva, добре дошла!

За зазяпването, при баткото беше след 40 дни. Това малкото и сега се кокори и казва по някое ауу, не знам какво толкова възхитително намира в белия таван, например Simple Smile но е далеч още от съсредоточен, най-много да завърти глава по посока на познат глас. Ама той е и далеч по-малък, де х

# 414
  • До морето :)
Веселото, аз без да искам отговорих май на друг за гурелчетата. Елена беше така, но при нея беше почти от новородена. След 3-4 ден започнаха. При нея се оказа запушен слъзен канал. Капахме почти 2 месеца Тобрекс и се оправи. Калина имаше 2 дни, докторката каза, че е защото ѝ е влязло шампоанче в очичките. Май така се и оказа. Спря от самосебе си.

Choch_ka, успех утре на прегледа. Къде ще ходите на частно?
И браво за наддаването. После се притесняваш, че не ядяла.  Hug

За заглеждането - кокори се моята и понякога ме следи.

# 415
Здравейте,банда!!!!!!!!

И аз най-после да се "отъркам" в компютър  Laughing след месец и половина въздържание Simple Smile))))

Извинявам се,че нямам време и енергия да прегледам всичко пропуснато, само видях списъка с кой какво кога е родил  Laughing
Честити да са ни бебетата, живи и здрави!!!!!!!!!

Ние днес пристигнахме в София. Добре,че фирмата за почистване са идвали в петък, а брат ми е подреждал мебелите вчера,та се цопнахме почти наготово, само подредих дрехите на бебето в шкафа и врътнах една пералня дрехи на мъжа ми и съм свободна.

Ремонтът ни почти приключи, йеееееее!!!!!!!!! Миналата седмица са монтирали кухнята, остават само малки детайли да се дооправят. Много съм доволна! Ще ви пусна тия дни снимки.

Тоз ремонт си ми остана най-големия дерт дори и в болницата, и вкъщи след раждането. По цял ден бях на телефона с мебелисти,проектанти и т.н.Освен това се оправда в моя случай теорията,че първото дете окупира вниманието,а бебето остава на заден план. И така с Ива и с ремонта не успях да разбера кога Ника навъртя един месец! (почти).
Гледането на две деца ми е трудна задача, уж си отидох на ловеч,за да имам помощ,но се оказах сама, майка ми беше само 3 дена в отпуск, а свекърва ми въобще не можа да се включи защото има земеделска работа. Мъжът ми си пусна полагаемия отпуск "бащинство" и на първия ден му се обадиха,че го прекратяват, така той остана вкъщи само един понеделник!!!!!!! Доста ми се обтегнаха нервичките,но мисля,че все пак бързо влязох в ритъм, стояхме с двете деца почти по цял ден навън, за да може Ива да играе по градинките с други деца,  бебето да спи на въздух, а аз да свърша малко работа- плета рокля за кръщене и почти съм готова. Малко занемарих домакинството и се хранехме в едно бистро, но поне успявах да поддържам обща хигиена и никой не е останал гладен  Laughing От утре Ива тръгва на градина и се надявам да имам малко повече спокойствие и време за готвене,чистене,плетене и т.н.

За бебето какво да ви кажа, то не остана време да го наблюдавам  Embarassed яде, дриска,спи, май не реве много, тия дни ще му обърна повече внимание и ще ви разказвам  Grinning Каката определено иска много повече от моето внимание и аз се старая да го осигурявам, макар и за сметка на другото дете, не знам дали не греша, но не мога да я гледам тъжна и нещастна,макар понякога да ми е ясно,че ме манипулира.

Накрая да кажа и две думи за раждането- секцио по хорокоп, бързо и лесно,със спинална упойка, възстанових се много по-бързо от първия път и нямах никакви болки, но това се получи защото веднага след операцията пих хапче с арника,което ми донесе моя приятелка от Германия. Имах контракции, но не ги усещах, а толкова ме беше страх от тях, че първия път това беше най-силната болка и нощта след операцията мислех,че умирам от тези контракции. Не знам дали това хапче помогна да се възстановя толкова бързо  newsm78 Станах, разходих се и след няколко часа все едно нищо не е било. Ама пък ме скъса кръста,де,но това е друга бира. Казаха ми,че на всички се случвало, от неудобната операционна маса.
Корем ми се прибра много бързо, след операцията ми сложиха за два часа лед на корема, парче колкото тухла, ей това болеше. Като килограми също отупах почти всичко,имам да свалям още 4.
Бебето за миналата седмица беше наддало 270 гр, което докторката в Плевен каза,че било повече то необходимото,ама добре все пак. Сега в София ще ходим на преглед в сряда да видим тук какво ще кажат.
Кърмя на поискване, струва ми се,че имам кърма за още едно бебе, мъжа ми се шегува,че трябва за засирим малко  Laughing Каквото изцеждам, го хвърлям, понякога Ива пие за закуска, но не мисля да замразявам,че си е хамалогия, а и първия път като бях натъпкала фризера,пак почти всичко отиде в мивката накрая.

И сега е време да полегна, а утре-вдругиден ще пиша пак и снимки ще кача във ФБ.

# 416
Здравейте и от мен! Честити бебчовци на мамите, които скоро са родили и съм пропуснала! Да са ви живи и здрави и вие с тях! Да ви слушкат и да папкат много!

Имам въпроси към ЛЛЛ:
Детето ми е на 19 дни и изкара по-тежка жълтеница, в следствие на което спадаше доста грамчета.Кърмя го от първия ден, но спадането на теглото ме провокира да се цедя 4-5 пъти за последните 10 дни). Първоначално смятах, че няма достатъчно кърма и за това не наддава тегло. Също така се цедих след кърмене - по 20 мл. от гърда, за да стимулира отварянето на повече каналчета. Действително помогна, но веднага след това започна сериозно напрежение в гърдите през нощта.Последваха топли душове и компреси и по-често кърмене- на 2 часа. Кърмя по 10-15 мин. от всяка гърда.
Вече детето наддава достатъчно, възстанови теглото си, а кърмата ми е предостатъчна.
Бих искала да се посъветвам с вас, дали е нужно да изцеждам след хранене, как бих могла да избегна напрежението в гърдите и свръхлактацията?Дали да продължа да предлагам и двете гърди по 15 мин. или да редувам? Бебето не успява да изпразни гърдите ми на едно хранене, при което "задното мляко " остава, когато предлагам и двете гърди. Възможно ли е да регулирам лактацията спрямо нуждата от кърма на детето без да изцеждам след храненето?

Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 11:49 от LemOn

# 417
Здравейте, мамчета! Вашите бебковци, след всяко хранене ли спинкат или не? Нашата мома е много буйна, едвам я приспивам, ама нали бабите я научиха вече на ръце, и как я оставя на леглото, за да свърша нещо и ела да видите кво става ужас.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Вече, даже и креватчето не си иска....  #Crazy newsm78

# 418
Miimiiнka , моето бебе редува- след едно хранене заспива, след следващото стои будна и така дори и през нощта. Понякога будува по 4-5 часа, което според докторката е твърде много за толкова малко бебе, но така си е решило детето, за мен не е проблем. Каката ни също не спеше, даже много повече будуваше отколкото това бебе.

# 419
  • София
Привет!

Амели, звучиш много свежо, браво Peace  Пък раждането ти звучи като песен Grinning

Миминка, моето бебе засега предимно спи, будува по 1-2 часа сутрин и вечер, но тя е доста малка все още и не знам дали е добър пример.  Иначе нормално да иска да е гушната, а не да лежи сама.  Пробвала ли си в шезлонг/люлка или с някаква играчка над креватчето?

Веселото, гурелите може да са от запушено слъзно каналче.  Доколкото знам, израства се с възрастта и до 6 месеца не е нужно да се предприема нищо.  Нека педиатърът я види.

Ние сме добре, борим се да се научим на правилна захапка и чакаме утре консултантка по кърмене да дойде да погледне и да даде насоки.  Тази нощ спахме по-добре, дребосъчето си се буди на 3 часа за храна, но не плачка и бързо заспива, което е съвсем поносимо.  Да видим като започнат коликите как ще е  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт