Големи проблеми с изхождане. Съвет?

• 4 210
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
Масаж на коремчето, там по часовниковата стрелка. Свиване на крачета и каране на колело. На нас ни бяха дали дуфалак да пие всеки ден в разстояние на 10 дена, но ни се видя прекалено.  Фрутилакс също е пила, сега  денят започва с някакъв плод като киви, смокиня - тя е голяма вече.
Но ме учудва мнението на западните лекари, ще излезе, че и това е нормално, ние напразно се притесняваме. При малките бебета си го има проблема, несъвършена храносмилателна система. Но съм виждала какво става при нелекуване. Момата е на 20 г и още си има проблеми.
Чувала съм и идеята, щом е на кърма, усвоява всичко и може да не ака.

# 16
  • Fort Worth, TX
то тази тъпотия не знам чий мозък я е родил?Това е пълна глупост ще ме извиняват?По същата логика какво пречи и на ам да се усвои изцяло.За мен проблемите с акането имат няколко прич`ини.Първо грешка в хранене, диета и второ причина свързана с някакъв физиологичен дефект, който се отстранява оперативно.Искам пак да кажа на всички родители да не подценяват запека.Не оставяйте децата си , без да акат повеч`е от 2 дни.Другото е безумие и тровене.Не слушайте успокояващите думи, че е нормално.Аз нямам медицинско образование като повеч`ето тук, които точно по тази причина не трябва да раздават такива съвети.Който не ми вярва нека потърси професор д-р Оги той ще му разясни защо едно бебе трябва да ака всеки ден и освен грешка в храненето каква друга не толкова безобидна причина може да има. Айде със здраве на всички.

# 17
Дъщеря ми, имаше проблем, когато беше само на кърма.
И да, след като ме разпитаха подробно, лекарите ме отпращаха без никакво лекарство.
Проблемите и продължиха около 3-4 год. Трудно ходеше до тоалетна, независимо какво яде.
Сега е на 7 и няма грижи. Peace

При сина ми започна след като въведохме разнообразни храни и се отказа от кърмата.
Към едногодишна възраст някъде, сега е на 3 и все още ходи трудно и веднъж на няколко дни.

# 18
  • София
то тази тъпотия не знам чий мозък я е родил?Това е пълна глупост ще ме извиняват?По същата логика какво пречи и на ам да се усвои изцяло.За мен проблемите с акането имат няколко прич`ини.Първо грешка в хранене, диета и второ причина свързана с някакъв физиологичен дефект, който се отстранява оперативно.Искам пак да кажа на всички родители да не подценяват запека.Не оставяйте децата си , без да акат повеч`е от 2 дни.Другото е безумие и тровене.Не слушайте успокояващите думи, че е нормално.Аз нямам медицинско образование като повеч`ето тук, които точно по тази причина не трябва да раздават такива съвети.Който не ми вярва нека потърси професор д-р Оги той ще му разясни защо едно бебе трябва да ака всеки ден и освен грешка в храненето каква друга не толкова безобидна причина може да има. Айде със здраве на всички.
Ама разбира се, ако до втория ден не се е изакало - моментално почвайте да ръчкате с термометъра, да звирате сапуни, мушкато, да давате лактулоза или дуфалак, да пъхате глицеринови свещички, нищо че бебето след 2 дена се изаква кашесто, обилно, без напъване и болки...
Това ленивите черва са нищо работа, хич и не ги мислете!
Вие сте интересни хора, един от последните признаци за запека е времето:
Раздразнение, болки в корема, стомашен дискомфорт
   Твърдо коремче
   Болки в корема, които преминават след изхождането
   Изпражнения с кървави ивици, обикновено дължащи се на ректални цепнатини, причинени от преминаването на твърдите изпражнания
   Трудни за изхождане, топчести твърди изпражнения
Ето много добре изброени фактори за запек, при неналичието на нито един в поста на автора за какъв фатален запек изобщо говорим.

# 19
  • Fort Worth, TX
Да кажа за последно.Това което си изброила са бели кахъри.Предполагам,че не си наясно за една болест на дебелото черво при която клиничната картина започва точно с такъв безобиден според повечето майки запек.Бебето спира да, ака.И точно подценяването на това спиране е забавило лечението.Имам позната ,която години са мъчели детето и след среща най.накрая с хирург той се е усъмнил за какво става дума.Точно заради това винаги давам съвет за среща с хирург и с гастро.Ако хирурга отхвърли гастрото да помогне с диета.Случва се 1/3000,но може точно това 3000 да е тук .Никой не е застрахован.както моя син беше 3000 така и някое бебче на бгмама или татко може да е.Всичко най-добро на всички:-)

# 20
Когато синът ми беше съвсем малко бебе имахме същия проблем. Педиатърката ни изписа ЕНТЕРОКИНД хомеопатични таблетки при нужда, а също и заменихме АМ Аптамил с АМ Фризовом,което е за лесно храносмилане и сега всичко е ОК
Успех с вашия юнак Simple Smile)

# 21
   Изпражнения с кървави ивици, обикновено дължащи се на ректални цепнатини, причинени от преминаването на твърдите изпражнания

Да, бе, ще чакаме кървавите ивици.

# 22
  • София

Да, бе, ще чакаме кървавите ивици.
Мне, на втория ден веднага мушкатото, сапуна и термометъра, те затова после тези проблеми продължават напред в годините.

# 23
  • Fort Worth, TX
И двата варианта са крайни и неприемливи според мен.Нито можеш да оставиш да не ака с дни, нито пък е добре да му се прилагат някакви средновековни методи от сорта на мушката и т.н.За мен това не са решения.Трбва се открие причината.След като няма хирургична е редно да промени храненето на детето.В повечето случаи една промяна на хранителните навици подпомогнато с лекарства и лаксативи за известно време нещата влизат в релси.Точно затова съветвам да се иде на гастро.Има лекарства , които се пият по схема и помагат много, но трябва лекар за това. Не говоря за Дуфалак и Лактулоза

# 24
  • София
И двата варианта са крайни и неприемливи според мен.Нито можеш да оставиш да не ака с дни, нито пък е добре да му се прилагат някакви средновековни методи от сорта на мушката и т.н.За мен това не са решения.Трбва се открие причината.След като няма хирургична е редно да промени храненето на детето.В повечето случаи една промяна на хранителните навици подпомогнато с лекарства и лаксативи за известно време нещата влизат в релси.Точно затова съветвам да се иде на гастро.Има лекарства , които се пият по схема и помагат много, но трябва лекар за това. Не говоря за Дуфалак и Лактулоза
Това като цяло е възможно най-разумното и отговорно поведение, не само за конкретния казус, а като цяло за някакъв проблем.

# 25
Моят син беше така на същата възраст, също дохранван. Нещата се оправиха около 4 месец, като реших да се преборя с добавката и да остане само на кърма. Сега има дни по няколко пъти  Crazy, както и моменти, в които прескача по 2-3 дни, но общо-взето е редовен. На кърма. Нищо не съм му правила, освен масажи на коремчето, колело и лежане по коремче. Дано скоро се оправи мъничето  Hug

# 26
Момичета привет!

Обаждам се отново само да кажа резултат. Значи гледам сега е точно 1 месец след като съм писал. Единственото което направихме е редовен масаж на корема а напоследък дори не е редовен, но проблема се оправи - първата седмица беше преходна, но в последните 3 седмици сме на 2-3 дни график на големите нужди. Ей на преди малко го къпахме и тъкмо преди това си беше свършил работата, като последния му път е бил преди 2 дни.

Така че броя че сме ок вече. Ако някой опре до този проблем и види тази тема, да кажа че нашия опит е само масаж с постигнат резултат след седмица.

Мерси за съветите!

# 27
За запека аз давах Бифидус и Дуфалак по предписание. Имаше ефект.

Общи условия

Активация на акаунт