Красотата на земята сме събрали във цветята! Златна есен, тема 62

• 43 312
  • 722
  •   1
Отговори
# 435
  • Ispania
Аууу, какви красоти видях до тук! Липсва ми ве4е пролетта, когато вси4ко разцьфва и се сьбужда.

Аз успях да си намеря ЛУляк bowuu, след дьлго тьрсене ,най-накрая намерих един френски сайт и си го порь4ах. Ве4е е вьв вкьщи и утре ще го садя, дано се захване хубаво Praynig.

Посадих и Жасмин, но нещо не му е много комфортно май Thinking. Какво ли не му слагах ве4е за да се захване, но май не става. Някакви сьвети? Hug

# 436
  • на североизток от Рая
 Здравейте!  Hug

Аз не се сдържах и се включвам и днес. Обичам да съм тук.  Simple Smile

Забравих да пиша, че си купих тор за орхидеи. Похвали ми я много продавачката в един цветарски магазин. Толкова суперлативи, че мислих един ден и на следващия отидох  и я купих. Орхидеите ни вече са 6, но само две са цъфнали- последните от РД на дъщеря ми. 4-те ги наторих и чакам цветонос.

Да покажа и снимка, немска тор е, икономична е, 3.90 лв струва.

Обаче сигурно греша, защото непоетата вода от подложката я оставих и вече трети ден стои и не я поемат. Да взема да я изхвърля.

Бях се настроила да пресаждам цветя днес. Обаче е толкова облачно, мъгливо и отвратително времето, че ми мина мерака за занимания с цветя.

Хубав ден на вас!   bouquet

# 437
  • на 90 км от морето
Много красоти показвате  Heart Eyes А и новите придобивки са страхотни  Hug

Нели, много съжалявам за листенцата  Cry Искаш ли да ти приготвя други?  Heart Eyes Моята тор е същата, според мен щом не я поемат водата, по-добре да я хвърлиш  Peace

Днес наистина при нас времето е само за спане - толкова е мъгливо и тежко, и е една гъста мъгла  Close Развали ми деня - щяхме да ходим с децата на разходка, ама сега ще си стоим вкъщи  #Cussing out

# 438
Момичета ей ме и мене в този мрачен ден  Tired Мислех да хайманосвам с бебо като приключа с подрежданията из нас, но учи. Явно ще трябва да доизчистя. Възползвам се докато го няма големия бандит, че с него нищо не мога да свърша.

Закъсняло Честито! на всички с повод  Hug Да сте живи и здрави и вие и вашите празнуващи роднини.
Девичка прочетох назад, че баткото е болен. Дано вече да му е минало  Praynig

Аз все още имам да дооправям саксии. Ако си мислите, че съм успяла да се справя с моите има няма 20 пикливи цветенца, то не съм. Все няма време и все не стигам до там. А както казах и баткото беше в нас две седмиц, та съвсем нищо не успях да свърша.

Имам да подаряване листенца на червено каменно с бял кант, лилаво дребно и малко мушки. Едното мушкато е от шарените листа, което цъфти в оранжаво. Другите мушки са с шаренки цветове, но като си заредя батерията (да, цяла седмица не го направих) ще пусна снимки.

# 439
  • Пловдив
Не че искам да ви дразня, то тук просто пукнах от жега! Преди малко се върнахме от разходка и направо съм в момента е 26 градуса
Имам и за показване- поглезих се с една красива фитония. Всъщност не се поглезих, а дадох пример на Непослушко, който днес е във вихъра си, как като слушаш- като мама- ти купуват разни неща- и мама си купи цвете Mr. Green детето не остана също с празни ръце, споко  Wink
denima  Hug нали от едно и също място пазаруваме сенполиите, как да не се почти еднакви.
Цветарския форум е този, който Писето показа. Аз там основно се въртя за разни размени на цветя, чат-пат пускам някоя снимка. Доста от китките вкъщи са от съфорумки/ци от там.

По-късно ще се включа пак със снимков материал не само на новата придобивка  Sunglasses

# 440
  • на североизток от Рая

Нели, много съжалявам за листенцата  Cry Искаш ли да ти приготвя други?  Heart Eyes

Hug Hug Hug

Сега не искам листенца. Благодаря ти!  Heart Eyes Напролет ще си купя грудки. Тази година така направих, бързо пораснаха и имах цвят. Жалкото е, че растението загина след като прецъфтя, но пък грудката е твърда и съм прибрала саксията. Надявам се, че пак ще избие.

А на твоите орхидеи как им се отразява тази тор? Цъфтят ли?

Днес наистина не напече изобщо. Confused

Леко завидях на Таня, че имат хубаво време. Радвайте му се ! Hug

Отивам да направя едни мъфини с ябълки и канела. Да замирише коледно. Laughing

# 441
  • Schwarzwald
Здравейте!!!
Ех как ме изненадахте! Hug
Благодаря сърдечно на всички за пожеланията!!!

Аз мислех даже да не споменавам за 4рд-то, ема нейсе, Хекселина е яла кокоши крака... Wink

Еми... да Ви почерпя със задна дата, то тук само виртуално става почерпката  Grinning
Част от (кичозните) сладки, които измайсторих вчера:
(можеше да се постарая повече, ама не ми беше ден)
Скрит текст:

При нас е студ, а по-лошо е че и слънце няма. Имам някои неща за показване, но ще снимам като има повече светлина.
Лошото е, че много рано паднаха температурите. Имах да пускам за продажба още цветя, но в момента не става за изпращане. Ако не се стопли, ще ги гледам цяла зима. Напролет ще е джунгла у дома!

# 442
  • Пловдив
HAda , благодарим за почерпката! Те много тематични сладките  Simple Smile
Аз показвам новата придобивка плюс новата занимавка днес

И още в същия дух
Скрит текст:

Трите броя като картички трябва да са за госпожите и лелята в градината, ако Непослушко е склонен да се раздели с тях.

# 443
  • Бургас
Нада,страхотно ти изглеждат сладките,колко повече да се постараеш,като на картинка са!
Табакова,много са ви хубави картичките!
А аз днес градинарствах,най-накрая си посадих луците Mr. Green.тука мрачно беше ама топло и без грам вятър,даже си беше топло.
Разместих някой многогодишни,дето не ми харесваха на сегашните си места,оскубах едногодишните и се почна голямо копаене да заривам бутилки и работни саксии за луковиците.Голяма играчка е ама не искам да бъдат отмъкнати.Открих и поникнали фрезии,сега какво ще се случи с тях ,май нещо са се объркали newsm78
Бях си направила някакъв план по цветове и подреждах в комбинации,стискайте палци всичко да поникне и цъфне и ще показвам на пролет красоти Heart Eyes
Луковиците бяха хубави и здрави,с лалетата и зюмбюлите не би трябвало да имам проблем,ирисите също много едри и здрави.Нямам търпение вече Laughing
Фрезиите реших в сандъче да си ги посадя,миналата година ми цъфнаха а в градината нищо не стана,само една цъфна.

# 444
Привет на всички!!! И при нас беше жега! Laughing smile3534 Вчера и днес толкова е силно слънцето,че ми са прегоряли листата на спатифилумите. Confused
Бяхме при мама  на село.Утре се надявам да имам вече цъфнали хризантеми и да покажа снимки. Simple Smile
Hada-ех, да можеше да опитам от тези сладки. Heart Eyes
Таня-браво,много красиви картички!!!

# 445
Добро утро.  Hug
Hаda, как няма да те издам. Ти мислиш да се отървеш да не влезеш да почерпиш.  smile3534 Страхотни са сладките. Аз ти звънях веднъж, но явно си била заета с тях и не вдигна.  Hug
Танче, страхотни красоти. Ние с Вики сме на друга вълна в момента, но ще трябва и листа да събера че иска букет.
При нас вчера освен че беше студено, беше и мъгливо и прикапваше. Виктория беше канена на р. ден на открито. Добре че по едно време леко се пооправи. А аз ходих с баща й по магазините. Търсих й една специална лампа, но не открих. Обаче открих други съкровща.  Joy
Ликвидират един магазин за домашни неща- строителство, осветление, градинарство и т.н. КУпих си много саксии за теменужките и орхидеите. Отделно тор за цветята, други дребни неща. Много неща имаше, но няма как да си взема всичко, а има и неща които не са ни нужни.
Днес трябва да се опитам да си изприбера всичко вече. Много са студени сутрините тук.

# 446
  • на североизток от Рая
 Здравейте!

Да се запиша и днес с идеята да се включите и вие след мен.  Wink

Hada, Таня, браво на вас! Творчески натури сте и двете!

При нас е мрачно за втори пореден ден. Нито за минута не е изгрявало слънце, поне не е студено и не духа.

Разрових се из албума с цветя и показвам нещо старо, за да е  цветен записът ми.

Надявам се, че пак ще успея да ги завъдя, благодарение на момичетата, които ми пратиха листенца  и бебета-теменужки.  Simple Smile

Не съм снимала орхидеите заради мрачното време. Искам да им направя хубави снимки.

Имам мушката, които цъфтят. Обърнах внимание на цветовете им - голеееми са. По-големи в сравнение с летните.

Хубава вечер!  Hug

# 447
  • на 90 км от морето
Привет Simple Smile

Минавам набързо - страхотните вкуснотии на Hada и прелестните картички на Табакова не са за изпускане. Той непослушко е много прав - и аз да съм, и аз няма да искам да си давам картичките пък  Heart Eyes
Нели, не съм забелязала да има кой знае какъв ефект от тази тор. Аз им бях слагала това лято и тор на пръчици. Добре им се отрази - имат нови булби, а някой и ще цъфтят  newsm10

# 448
  • Бургас
Здравейте!И аз днес свърших още нещо полезно,купих си 4 метра синджир и мъжо ми проби две дупки на тавана пред прозорците Mr. Green сложи кукички и си нагласих синджира.Китки няма още, ще покажа като ги настаня,че имам за пресаждане няколко и още не съм решила кое ще виси.
Освен това ми сложи и две кукички на стълбищната стена където прибрах решетката от северния балкон,в момента на нея има 4 стенни саксии и ще побере най-малко още 10 Simple Smile
С две дума доволна съм,вече съм подготвена за прибиране.
А като стана въпрос за тор ,аз за орхидеи си взех в петък някаква с калифорнийски червеи,течна,в опаковка като на кристалоните.Още не съм я отворила.Досега ползвах на ивесто,или кристалони много разредени.

# 449
  • Schwarzwald
Добра вечер!  cold

Утре съм си у дома и съм планирала да обгрижа цветята, да поснимам...
Да ви споделя набързо история (и снимки) от преди 2 недели:
Попаднахме на едно поле засято с цветя, огроооомно!
 Много и различни цветя (и тикви) Shocked

Днес минахме пак, надявах се да си взема семенца. За съжаления бяха разчистили почти всичко. Но предния път направихме снимки, споделям част от тях с Вас сега.
Приличат ми на цветен шал Simple Smile

Лека и топла вечер!
До утре:)

Общи условия

Активация на акаунт