Красотата на земята сме събрали във цветята! Златна есен, тема 62

• 43 856
  • 722
  •   1
Отговори
# 75
  • в огледалото на живота
Хексилина,
Скрит текст:
Господ ви е пазил  Hug
Майната и на ламарините....Нали знаеш,материалното не може да замени нищо живо.
Денима,баш цвят си е май на хоята.Дебни я за снимка тук  Wink
Бугенвилията е разкош,донесох такава чак от Майорка на мама,цъфти,но не така както при тях.

Добри,що е то таралежно цвете  Embarassed
Не,че няма да има инфо в нета за него,но друго си е баш от ручейчето вода да пиеш  Flutter
Разкажи повече за него  Praynig

# 76
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Blush за сега е 5 семена в найлонов плик  Blush

не знам много за тези китки, само това, което пише в обявата за продажба. и много ми хареса на снимката

# 77
  • Бургас
Ами то хубаво,че е цвят,ама да не взема да го засуша,мярнах и още едно такова ,ама то по ситно Laughing
На една позната се засуши същата хоя и при брат ми така стана,а много ми се ще да видя поне едно цветче.Навън е още,гледам я и се чудя,да я прибирам ли или там да си стои да не взема да я секна newsm78 За серпенса някъде четох,че издържат на ниски температури,а през деня си е топличко още.
На Добри и двете са много интересни,дано поникнат и станат PeaceНа мен взе да ми писва от семена,докато не ме е прихванало пак де Crazy мисля само с едногодишни да се занимавам вече.
А бугенвилиите при мен сега се събуждат,тази цикламената цъфти за втори път,бялата продължава,една лилава има едно цветче,чакам и две жълти всеки момент,само една дребна червена с пъстри листа не ще.И малко ме е яд ,че не си взех оранжева Joy
С изключение на лилавата всички ми са от тази пролет,малки растения бяха.

# 78
Незнам да ли четете тая тема, но вижте на фитилно поливане https://www.facebook.com/photo.php?fbid=156265381246948&set= … ype=1&theater    .по нагоре показва как се полива   bouquet

# 79
  • на североизток от Рая
 Здравейте!Тук съм, чета ви, но нямам какво да покажа, затова реших да не се включвам известно време. Редовно гледам красивите цветя, които показвате, и това, че не пиша, не значи, че не съм при вас.  Hug

А някои момичета ако не се разпишат в темата ще има неизвинени отсъствия! Виновните си знаят кои са! Да не изброявам поименно сега!  Naughty

Колкото и нескромно да звучи, знам, че  и за мен става дума. Нали, Таня?!  Heart Eyes

Нека да си призная нещо: щях да се включа още на първа страница, един пост ме провокира да се обадя, но щеше да се развали добрият тон в темата и се отказах навреме. Но има споделено мнение после, което все едно съм го диктувала аз.  Laughing

Хриси,
Скрит текст:
лошото е минало, дано да забравите по-бързо. Сега мъжът ти може би ще разбере колко е важен животът, а и вие двете за него.
Hug

Видях предложенията ви за цветя за размяна, харесах си неща, но не бих поискала вече.
 Получих много, вече е време аз да дам. Дано да има какво да предложа.

Кактусът ми от Писенцето, който беше паднал в един вятър, отново е падал онази нощ. За втори път го връщам в саксията и да видим ще излезе ли железен и дали ще вирее при мен.

Е, да се върна назад  и да прочета "най-правилния" начин за отглеждане на кактуси. Може би там е разковничето.  Sunglasses Crazy

# 80
http://gerunce.snimka.bg/other/moeto-hobi.776590.31593125.вижте тази картичка като истински май го докарах и маковете/малко спам/.що не пишете?ама когато покажете някоя красота и аз се подкокоросвам да я искам .Ама край, само още две саксии с теменужки пьстролистни дето си ги купих от продавалника и край Stopто балкончето кутийка.Аз сьм си сама и аз само аз му се радвам.След малко ще кача снимките от днес   bouquet

# 81
Вие почнахте училище и ни забравихте. Wink Laughing
Време е да смениш мястото явно или го сложи в по-тежка саксия. Laughing
Нека ,който търси да пише ,а аз ако имам ще давам или си е харесал нещо от моите да иска.
Днес като чупих от мушкатите,да питам колко голяма трябва да е клонката и от къде може да се чупи,че имам на върха още цвят и пъпки? newsm78
И да питам -днес отрязахме с мъжа ми три клонки от розите и ги сложих в земята под бутилки.Подходящо ли е времето ? Thinking

# 82
http://gerunce.snimka.bg/friends/ra4eto.244829.31593646  eto nowite saksii                                       http://gerunce.snimka.bg/friends/ra4eto.244829.31593647семената дето говорихме                              http://gerunce.snimka.bg/friends/ra4eto.244829.31593648 новата теменужка                                    http://gerunce.snimka.bg/friends/ra4eto.244829.31593649                                                       http://gerunce.snimka.bg/friends/ra4eto.244829.31593650 депладенията                      това е за днес

# 83
  • Бургас
Аз мушкато както и да го счупя и малко и голямо все се хваща.Принципно гледам да е на коленце или както там се казва,примерно разклонение от основното стъбло,чупя плътно до стъблото.
Моите и те сега се разцъфтяха още не съм чупила,ама ако реша да вкоренявам ще ги транспортирам в магазина при мамито Laughing няма да има място и за тях.
За розите мисля,че е подходящо,но аз нямам опит,нека някой по вещ се произнесе.
Аз дебна за семенца,днес посъбрах малко от градинското циганче.
И аз сега да питам нещо градинарките,кога е най-подходящо да си засадя коренище на божур,получих си луците,за лалета и зюмбюли е рано още,а божур никога не съм садила Embarassed
На опаковката пише март-юни а аз четох ако се дели и засажда да е в края на август-септември,та сега се чудя да ги бода ли или да чакам пролет newsm78
Нели,искай си щом се предлага,защо да не искаш.Кактуса ако имаш глинена саксия,че са по тежки.
Аз вече нищо не искам,наистина не мога да сваря и място няма,все се заричам ама вече само градински Naughty
Раче,тъкмо ти разгледах албума в другия форум  Simple Smile много са красиви изработките ти.
Семената са точно такива каквито и аз съм купувала,здравец микс е зонално мушкато а другото ако е наистина балсамика/защото на картинката не ми прилича/то е градинско и става височко.

# 84
denima пише,че може  есен и пролет да се сади.Аз вадих рано на пролет,когато покара и го засадих на ново място,защото са много.Тръгна и пусна даже и пъпка малка,но не цъфна.Ето тук има инфо. 

# 85
denima , преди две години с майка садихме август месец. Хванаха се. Аз знам че по него време, но мисля че не е късно и сега. Само гледай да е покрит добре като се застуди да не измръзне.
Мушките и моите полудяха. На всеки корен имам по 10-тина пъпки. Не ми се нито прибират, нито чупят. А аз имам и тази годишни и май няма да ги пипна. Дават го малко по топло тези дни и ще трябва да си пооправя терасата. Искам нещо есенно да сложа обаче като завали и не излизам и нищо не виждам. Искам някаква хризантема най вече. Ще помисля тези дни.
Мисля да си сложа оранжерията и да напъхам нещо из вътре.
Не ми познахте подправката  Crossing Arms  или няма никой от моя край или ме подминахте. smile3534
Само Матце се обади и то защото предния ден говорих с нея по телефона.  Hug
Рогата меродия или роги го знаем.   JoyСлага се на зелето.
Нели, а дано ама на дали.  Hug
Аз днес правих пак разни зимнини, доста хубаво се срязах на стъргалото заради едни моркови. Защо ли ми трябваше да сменям ръцете и да режа с дясната.  ooooh!
Лека вечер на всички.

# 86
  • Бургас
Благодаря за отговорите,май сега ще ги засадя.При нас е топло още,снощи пусках пръскачката да се напои,че много сухо беше,а си цъфтят още цветята.Далиите така хубаво са напъпили,дано се задържи времето да им се порадвам още.
А ние всъщност имаме един божур в градината,но никога не съм го пипала,там си беше,не съм го садила аз,от тези червените най разпространените.От две години имаме и дървовиден,но не е цъфтял още,надявам се на пролет вече да го видим.на хубаво слънчево място е и върви добре.
И докато ме нямаше се сетих какво нямам Joy имам няколко коледничета,а си нямам великденче newsm62
Хексилинка,много неприятно,аз в последно време се горя като готвя и посягам да вадя тавата с голи ръце  Crazy
От есенните цветя и аз много харесвам хризантеми,онази малката която ви показвах я засадих в двора,там ще се чувства по добре.А нашите цъфтят около димитровден затова явно им казват някъде и димитровчета,или пък зависи от климата Rolling Eyes

# 87

Хексилина,кьде е тази подправка да я видя?А ::ако някой има хубаво мушкато и може една резниче да ми отчупи  Embarassed

# 88
  • Пловдив
Нели, ти си знаеш. И за поста, който те е провокирал ....и мнението после....- си знаем.  Hug Ако искаш нещо от мен -казвай- че и без това съм обещала растения и за аквариума-да пращам наведнъж.

Хекси, по-леко с зимнината, че вече жертви даваш  Wink

И при мен скромните ми две мушки са с пъпки-харесва им това време явно. Ще покажа скоро цвят.

# 89
  • DE
Хоп- троп по късни доби Mr. Green

Ра4ето, много са сладки новите саксийки!
Разгледах албума ти. Хубави цветенца, спретнато, чистичко и подредено...с мерак Hug
Много са красиви картичките които правиш!
Тези имена на пакетчета със семена малко ме объркаха- да не е пък наистина здравец.
А второто ми прилича на кичести циганета, хич не оприличих на балсамина.

Нели, и какво сега-няма какво да показваш и се покри hahaha
Ами онова дето го ряза, с малкото бебе което прокара, не е ли вече за снимка?
Писенцето,  като кърша мушки гледам да са по- големки клончетата. На дребните много им треперя иначе. Аз окърших вече, има  доста цвят-но, време им е!.

За розите- има опасност ако свие скоро студ да измръзнат преди да са успяли да пуснат корени.
Затова препоръчвам пръчки да се слагат пролетта. Сега е добре да са в саксии и зимата да се приберат.

Хекси, парник добре, ама да не се подлъжеш зимата вътре цветя да съхраняваш.
Тц, замръзва всичко Embarassed
Добри, тоз таралежко от семе ли се хваща? Така не разбрах какво е, но ми стана интересно.
Напиши ми моля те ботаническото му име Hug
И за последно (само акъли раздавам значи smile3538)
Които има грудки на пролетни цветя, до каря на септември да ги е бучнал.
И божура на Денима  Mr. Green Само го покрий с малко клони от борчета- като зимна защита. Бугито-бялото много ми харесва. Моето стана една висока върлина-цвят няма!
Табакова, не ми отговори- мушки искаш ли или да Hug

Скрит текст:
И аз днес цял ден с туршии се занимах. Рязах-кълцах и както си бях дрипаво облечена, ме помъкнаха на барбекю  в познати. Питаха ме на какво смърдя hahaha
Бях взела един буркан с "царска" още топъл и казах да не го отварят веднага.
Да, ама не- отворили го и цоп на масата. Плющяха им ушите на швабите докато кътъркат топла-топла трушийка Laughing
Матцев пък се прави на много компетентен и им разправя кое, как се прави. Не, че си има и хабер де.
Ометоха бурканЯ!

Последна редакция: нд, 22 сеп 2013, 04:18 от matze

Общи условия

Активация на акаунт